Nevím, jestli se s ním mám rozejít

Anonymní
8.9.19 13:58

Nevím, jestli se s ním mám rozejít

Jsme spolu něco málo přes rok, měsíc spolu bydlíme. Je nám oběma okolo třiceti. A já se cítím, jako bych ho přestávala milovat. Někdy se na něj moc těším, ale pak když jsme spolu, tak zjišťuji, jak si nerozumíme…nebo já to aslepoň tak cítím. Přemýšlí úplně jinak než já. Bere si osobně jiné než já, takové, co by mě vůbec nenapadly, že se ho dotknou. Má mě moc ráda a je to skvělý chlap, možná já se chovám jako kr***, nicméně jsme spolu nespali už přes týden, já nechci, kolikrát si i říkám, jak je jiný, než já, podobný jeho rodině, se kterou jsme si nesedli, a mně podvědomě vyvstává na mysl, jestli by nám nebylo lépe sami/s někým jiným. Jelikož on si opravdu nezaslouží, aby se k němu nějaká pinda chovala blbě…z rozmaru? Nebo nevím, nedokážu to definovat. Zas mám strach do toho říznout vše je tak krátké, všichni se kolem mne vdávají a já nechci nic uspěchat, a zároveň on kvůli mě pustil byt a je tu u mně pouhý měsíc…nevím, jestli ho miluji, jsme citově vyprahlá/chladná a nevím, co dělat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1462
8.9.19 14:08

Jestli mas uz po roce vztahu pochybnosti, jak s nim chces vydrzet az do konce zivota :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.9.19 14:11

To co popisuješ je normální soužití po té, co přejdou hormony zamilování a ta věčně omílaná práce na vztahy je právě to co se potřebuješ naučit - totiž fakt, že ten druhý není stejný jako ty, má svoje chyby, ale jiné než ty, má svoje přednosti, ale jiné než ty, slyší věci jinak, než ty, potřebuje jiné věci a komunikuje jinými „jazykem“ než ty.

No a pak společné hledání toho, jak spolu žít i přes ty rozdíly.

Nenajdeš reálného člověka, který by to měl stejně jako ty. To jen zamilovanost nám dává iluzi narcistního splynutí, abychom si s někým dalším vůbec začali.

Ty máš hodně velkou výhodu, že si to uvědomuješ a tak s tím můžeš začít pracovat. Spoustu lidí do téhle fáze reflexe nedojde, jen hromadí frustraci z toho, že jejich protějšek nenaplňuje jejich nikdy nevyřčená očekávání, až to časem vybuchne a všechno to rozbije.

Začni inspirací lidmi, co ty rozdíly a cesty skrze ně umí popsat v knihách

https://uloz.to/…kace-ocr-pdf
https://uloz.to/…ku-lasky-pdf
https://uloz.to/…zel-jiny-zip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.9.19 14:16

Odesla faze zamilovanosti a praskla te do cela realita :nevim: Nebudes donekonecna zamilovana s motyly v brise :nevim: Tezko rict, tvuj zivot neziju, ale mozna je nacase si uvedomit, ze vztah neni zadarmo a pocatecne opojeni netrva vecne. Jsou ty rozdily neco, na cem se da pracovat? Nebo ne? To musis zvazit ty. Ale necekej, ze bude vsechno vzdy perfektni, takhle taky muzes poletovat od jednoho k druhemu :nevim: Ale zase jen z „litosti“ zustavat cenu nema, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.19 14:18

@Ou díky, ale když necítím lásku po roce…to přece není vůbec dobré, necítím lásku ani zamilovast, nechci s ním teď ani spát jen ho mám prostě ráda…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 14:25

@beruska9 jo, jsou to drobnosti, na kterých pracovat jde. On mi dává to, co jiný chlap zatím ne. Ale já necítím lásku, dokážu vedle něj žít, ale chtěla bych někoho milovat celá život. Nemám srdce zaplněné citem, chovám se hlavně pragmaticky, co je dobré pro mně…možná tomu dám čas, třeba do nového roku, pak se uvidí.

• Citovat
  • Upravit
12951
8.9.19 14:30

Pokud s ním nechceš být, tak s ním prostě nebuď.
Ovšem tvoje vyjadřování je jak z červené knihovny, tak nějak to ve mě navozuje dojem, zda to, co potřebuješ, vůbec kdy může přežít střet s realitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
8.9.19 14:44

Úplne ti rozumiem. Poznám to. Tiež som to zažila s bývalým. Všetko bolo super, začali sme spolu bývať a už to začalo. Všetko mi na ňom vadilo, úplne sa mi zhnusil. Pritom nebol na mňa zly, bol fajn. Mal síce tú svoju svojskú povahu ale nebolo to niečo neprekonateľné. Vedela som že chyba je vomne. Poste som sa odmilovala. Nebola som s ním šťastná. Čakala som ešte pár mesiacov či sa to zlepší. Sem tam áno ale viacmenej nezlepšilo. Musela som odísť. Aj keď to bolo za dramatickch okolností, neskutočne sa mi uľavilo. Keď sa na to pozerám spätne, bol to asi najhorší a najomylnejší pol rok môjho života a čudujem sa že som to tak dlho vydržala. No čo. Aj negatívna skúsenosť je skúsenosť. Až po ňom sa objavil ten pravý ktorý mi nevadí ani po niekoľkých rokoch.
Je to len na tebe. To musíš cítiť v sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.9.19 15:03

Vítej v realitě. Ale to, co popisuješ, si budeš muset ujasnit hlavně ty. Pro mě většina z toho, co píšeš, normální stav, kdy se sestěhuješ s člověkem a postupně ho poznáváš. Vlastně bych ani nechtěla žít s člověkem, který by byl stejný jako já. Ale každý to má postavené jinak. Nikdo tě s ním nedrží, takže můžeš odejít, kdy chceš. Ale úplně nevím, jestli někdy najdeš stejného člověka. Pro mě bylo důležité, aby měl podobný pohled na rodinu, děti, budoucnost. Jinak to, že víš, že se ho některé věci dotýkají jinak než tebe, to bych brala jako informaci, se kterou se dá v pohodě pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.19 15:12

@Tina69 díky za názor. JÁ těch pár měsíců „testování“ nevidím jako ztrátu času, ale jako přesvědčení, že to půjde nebo nepůjde…kdybych to utnula hned, tak mi přijde, že stáhnu kalhoty, když brod je ještě daleko…talže asi není čeho litovat. Ale tluče se to ve mně, je to, jak to popisuješ a já potřebuju tyhle zkušenosti porovnat, ještě se mi tohle nestalo. Děkuju.

@P4ja ten stejný pohled máme…ale co ta chemie? Co přitažlivost? Souznění?

• Citovat
  • Upravit
21091
8.9.19 15:21
@Anonymní píše:@P4ja ten stejný pohled máme…ale co ta chemie? Co přitažlivost? Souznění?

To záleží. Já nvm, ale mám pocit, že se do manžela zamilovávám čím dál tím víc, jak jsme spolu. Prostě, když vidím, co pro nás děla a jak se stará, tak je to úplně jinde než na začátku. A to ho pořád mám chuť praštit, když vidím špinavé oblečení na hromádce atd atd. A opravdové souznění přišlo postupně. Stejně tak kvalita sexu. Ale to neznamená, že u vás to bude stejné. A taky u tebe moc nevidím chuť na tom pracovat, tak to si musíš ujasnit. Jestli do toho tu energii chceš dál dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.19 21:24

Muj manzel je teda taky uplne jiny nez ja. Nekdy ho nechapu, proc reaguje, jak reaguje, nekdy me dokonce pěkně štve a nekdy me dost mrzí, ze se chová, jak se chová. Nekdy je arogantní, cholerický a výbušný. Taky necitlivý. Dokonce je hrozne podobnej svymu tatovi a to neni uplne terno. Ale v konecnem souctu ma milion vlastností, ktere mi vyhovují a proč si ho vážím a miluji ho, i když ruzove bryle uz jsou pryč. Taky je sexy a přitahuje mě. Chemie je a doufam bude. Jsme spolu skoro 9 let. Ty si musis udelat taky svuj součet. Ale kdyby mě chlap nepřitahoval, to by byl konec. Mě ten muj nepřitahuje akorat při hadce a tak 1 minutu po hádce, než se usmíříme, resp. vyřešíme předmět hádky a taky když jsem nemocná…

• Citovat
  • Upravit
12.9.19 07:46

To že se všechny kolem vdávaj znamená že ty musíš taky? Ne. Ukonči to, dokud nemáte větší závazky, ve vašem případě to bude lepší rozhodnutí, než být s mužem, kterému nerozumíš a jsi vůči němu chladná a odtažitá už po cca roce vztahu. Prostě jste si nesedli, to se stává, není to nic špatného přece :) prijdou další chlapi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
12.9.19 07:54
@Tereza Viktorie píše:
To že se všechny kolem vdávaj znamená že ty musíš taky? Ne. Ukonči to, dokud nemáte větší závazky, ve vašem případě to bude lepší rozhodnutí, než být s mužem, kterému nerozumíš a jsi vůči němu chladná a odtažitá už po cca roce vztahu. Prostě jste si nesedli, to se stává, není to nic špatného přece :) prijdou další chlapi ;)

Jo kez by to bylo takhle jednoduchy. 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria