Nevím, co dělat, pořád vyhrožuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.6.17 12:27
@Brauna píše:
@Fazulina To jsem mu navrhovala..ze by jsme to pomalu pridavaly..jeho odpovodet Tak to teda ne ja to takhle nechci!!..proste se mi chce mstit a s takovym clovekem neni zadna rec

On chce týden, když už střídavka tak se vším všudy, týden u tebe, týden u něj. On se nechce mstít. On chce nastavit pevná pravidla od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.17 12:28
@Borůvka1990 píše:
Tak já zakladatelku chápu, taky bych bez svýho dítěte nevydržela, ani tři dny, natož týden! Ustýskala bych se. Sama jsem začala dávat hlídat babičce až kolem jejich tří let, nejdřív noc, pak dvě… Neumím si představit že bych dala malinké batole na týden z očí 8o ani otci, samozřejmě nepočítám hospitalizaci a pod, to se nedá nic dělat. Ale každá to má jinak.

Jak jsem psala, střídavá péče fakt nemusí být týden/týden. Ve výsledku je to jen to, že oba rodiče mají dítě v péči a mají stejné povinnosti, časové rozložení lze upravit dle potřeb a věku dítěte. Možná kdyby zakladatelka místo ofenzívy došla s návrhem střídavé péče v režimu, který by přihlédl k věku a zvykům dítěte s tím, že jak bude větší, může se péče rozložit jinak, její partner by se tolik necukal. Matky při slově střídavá péče omdlívají, aniž by si zjistili víc…

Zakladatelko, neházej flintu do žita, zkus se zeptat i na příslušných úřadech a přistupuj k tomu, pozitivně. Držím palce, ať to dopadne dobře, hlavně pro synka…

Příspěvek upraven 06.06.17 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.6.17 12:28

@Brauna jestli chceš opravdu odejít, podej návrh na předběžné opatření, že chceš dítě do své péče, uveď důvody. Navrhni, že by se s ní otec mohl stýkat třeba o víkendu. Poradí ti na sociálce. Já mám 14měsíční dceru a stačí když zalezu za roh a ona pláče, nedovedu si představit, že by jí měl na týden někdo, kdo se o ní neumí starat. Přebalil jí někdy? Vykoupal? byl s ní když byla nemocná? Nebo k ní aspoň vstal? Tohle by podle mě schválil pouze soudce padej na hlavu. Nemluvim o předškolních/školních dětech, ale ne u batolete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.17 12:29
@hudečice píše:
On chce týden, když už střídavka tak se vším všudy, týden u tebe, týden u něj. On se nechce mstít. On chce nastavit pevná pravidla od začátku.

Pevná pravidla mohou být i když není nastaven týden/týden.

Ale souhlasím s tím, že bych k tomu primárně nepřistupovala jako ke mstě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.6.17 12:31

@Fazulina a jaký je rozdíl mezi svěřením dítěte do péče matce a styk s otcem o víkendu a a střídavou péčí 75 ku 25 procentům (tím pádem opět styk s otcem o víkendu? Ted nechci rýpat, vážně mě to zajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
6.6.17 12:34
@Brauna píše:
@Fazulina To jsem mu navrhovala..ze by jsme to pomalu pridavaly..jeho odpovodet Tak to teda ne ja to takhle nechci!!..proste se mi chce mstit a s takovym clovekem neni zadna rec

Ale to, ze na to nema stejny nazor jako ty, tak to prece neni msta. Proc by tvuj postup mel byt jediny spravny, jenom proto, ze ty to tak chces?

Musite se pokusit resit to v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.17 12:41
@sunshine125 píše:
@Fazulina a jaký je rozdíl mezi svěřením dítěte do péče matce a styk s otcem o víkendu a a střídavou péčí 75 ku 25 procentům (tím pádem opět styk s otcem o víkendu? Ted nechci rýpat, vážně mě to zajímá…

Svěřením péče o dítě je otec povinen o dítě pečovat, finančně se podílet na nákladech, chodit s ním k dr, pečovat v nemoci, platit školní obědy, výlety, vzdělávání, šatit, živit, rozhodovat o něm (cestování, lékaři atd atd) - zkrátka má stejnou povinnost jako matka, když má dítě ve výhradní péči. Pokud ho má v péči výhradně matka, pak otec má pouze právo se s ním stýkat a vyměřené alimenty, nad rámec nichž nemusí nic dále platit. Právo může využít, ale nemusí. Povinnost péče je mu však daná zákonem a tedy MUSÍ o dítě pečovat.

Takovému tomu nastavení, že to není 50/50, se říká také společná péče.

Samozřejmě je ideální, když se rodiče v klidu domluví, v zájmu dítěte. Bohužel k tomu ve většině případů nedochází…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
6.6.17 13:06
@Brauna píše:
@sunshine125 Taky si myslím. a dokladat bych toho mohla..od jejiho narozeni semnou sel k dr snad 2krat :potlesk:

Sorry, ale argument chození k lekari je strašná blbost :nevim:

Muj manzel byl s našimi detmi u lékaře taky tak 2× (chodi do prace a k doktorovi doprovod fakt nepotrebuju, to zvladnu sama). A přesto to o jeho vztahu k detem fakt nic nevypovídá…Prijede z prace, jde s nimi na hriste nebo si pohraji doma, vykoupe je, da jim veceri, věnuje se jim jak muze a je schopen se v me nepřítomnosti o ne na 100% postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.6.17 13:28

@Pherenike to byl pouze příklad. Pokud s ní netráví čas, neumí se o ní postarat, když je např. nemocná, tak si myslím, že střídavka je blbost :nevim: takhle malé dítě naví často separační úzkostí, je citově závislé na matce, týden je na něj dle mého dlouhá doba. To radši ten víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
6.6.17 13:36

Do střídavky bych nikdy nešla, je proti dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
6.6.17 13:45
@drewlet píše:

Jj s tím souhlasím. Je to špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.17 14:07
@drewlet píše:

A to máte nějak podložené? Střídavá péče má mnoho podob a nastaví-li se tak, aby vyhovovala především dítěti, pak je to pro něj max. přínos. Viz moje komentáře výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.6.17 14:11

Podlozene to je-spoustou psychologu. Me by se tedy nelibilo mit dva domovy, dve skoly atd. Jeste kdyz od sebe rodice bydli treba daleko. Jiste jsou pripady kdy to prinosne je, ale ve vetsine ne. A to si vubec nikdo neumime predstavit co se deje v hlave toho batolete, kdyz ho nekdo na tyden odtrhne od maminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.6.17 14:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
6.6.17 14:19

@sunshine125 a kdo že ho to „odtrhne“ od maminky? Není to snad ona sama, tím, že odchází od tatínka? Nějaká zodpovědnost?

Pokud zakladatelka nechce střídavou péči u tak malého dítěte, musí holt vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria