Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fazulina a třeba taky ne
ono je lepší vycházet z toho co je, ne z toho co by kdyby… Kdyby se jí věnoval a uměl se starat, neřeknu ani slovo. Ale zakladatelka píše, že si jí nikdy nevšímal a teď by jí měl na týden? Blbost
@Fazulina píše:
Jako 90% dalších manželství:-).
Tak je jasné, že když je ona doma a on v práci, že je víc s ní, ne? To z něj nedělá špatného otce a nedává jí to právo dítě vzít aupírat mu možnost se podílet na jeho výchově a péči.Nicméně já pořád operuji s časovým rozvržením pro dítě tohoto věku vhodným, týdenní střídání není podle mě úplně šťastná volba (ani pro větší dítě). Snažila bych se dohodnout na nerovnoměrně rozložené péči (společné výchově) a postupem času bych třeba upravila.
Tak já myslim, že zakladatelka nikde nepsala, že mu chce něco upírat, i že se chtěla dohodnout, že by se styk postupně navyšoval, ale otec si něco usmyslel a nic s nim nehne.
Jinak se zbytkem souhlasim.
@hudečice píše:
Jenomže jeho máma se starat může a podle mě i chce.
Jo? Já zas nechápu, proč by se o dítě měla starat v otcově týdnu babička, chůva, nová partnerka, když by dítě mohlo trávit v tu dobu čas se svojí mámou…která je předpokládám s nim doma na mateřský. Vůbec nechápu v tomhle případě smysl tý střídavky, když se o dítě nestará otec.
@sunshine125 píše:
@Fazulina Tak ono se nemusí jednat úplně o víkend, ale 2 ku 5ti dnům mi příjde jako nejlepší. A o úpravu poměrů se dá znovu zažádat, když např. nastoupí do práce a přestane jí ( nebo jemu ) to tak vyhovovat.
S tím souhlasím, a i takto se může jednat o střídavou péči. Jenže každý hned vidí týden a týden, přitom to není vůbec pravda. Jde jen o rozdíl mezi tím, když má dítě ve výhradní péči jen matka a když mají péči oba…
@sunshine125 píše:
@Fazulina a třeba taky neono je lepší vycházet z toho co je, ne z toho co by kdyby… Kdyby se jí věnoval a uměl se starat, neřeknu ani slovo. Ale zakladatelka píše, že si jí nikdy nevšímal a teď by jí měl na týden? Blbost
Však všude píšu, že to nemusí být ten týden!!!
@Sworley píše:
Tak já myslim, že zakladatelka nikde nepsala, že mu chce něco upírat, i že se chtěla dohodnout, že by se styk postupně navyšoval, ale otec si něco usmyslel a nic s nim nehne.
Jinak se zbytkem souhlasim.
Když to je těžký, nevíme, co se tam stalo, proč se rozchází atd. Třeba se cítí ukřivděně (ten chlap) a takhle kope kolem sebe. Vem si tu situaci opačně, jednoho dne dojde chlap a řekne, docházím i s dítětem, můžeš se s ním vídat o víkendu. Má na to plné právo, je to rodič jako matka. Taky jako matka začneš bojovat, protože už z podstaty toho, že soud svěří dítě ve většině případům matce, otec nemá jinou zbraň, než tohle. Ne, že bych to nějak schvalovala, vidím špatný přístup na straně otce taky, kdyby byl rozumný, snaží se dohodnout především ku prospěchu dítěte a snažit se o tom komunikovat.
@Fazulina Zakladatela píše, že on jí vyhrožuje týdnem u něj. Dle mého má na dítě větší právo ten, kdo s ním tráví čas, věnuje se mu. Jsou tatínci, co příjdou z práce, jdou s dítětem ven, hrají si s ním, umí se postarat když jsou nemocné, umí plně nahradit matku. Ale tento pán, podle toho co zakladatelka píše, si začal hrát na tatínka až ve chvíli, kdy se chce ženská rozejít. Najednou se dere o dítě, kterému se nikdy nevěnoval (podle toho co víme) evidentně na truc zakladatelce.
@Fazulina píše:
Když to je těžký, nevíme, co se tam stalo, proč se rozchází atd. Třeba se cítí ukřivděně (ten chlap) a takhle kope kolem sebe. Vem si tu situaci opačně, jednoho dne dojde chlap a řekne, docházím i s dítětem, můžeš se s ním vídat o víkendu. Má na to plné právo, je to rodič jako matka. Taky jako matka začneš bojovat, protože už z podstaty toho, že soud svěří dítě ve většině případům matce, otec nemá jinou zbraň, než tohle. Ne, že bych to nějak schvalovala, vidím špatný přístup na straně otce taky, kdyby byl rozumný, snaží se dohodnout především ku prospěchu dítěte a snažit se o tom komunikovat.
A to je zajímavé jak oni ti chlapi začnou kopat až když je zle a žena chce odejít nebo odchází. Do tý doby ani neví kde má dítě ponožky.
@Anna766 píše:
A to je zajímavé jak oni ti chlapi začnou kopat až když je zle a žena chce odejít nebo odchází. Do tý doby ani neví kde má dítě ponožky.
Ano, někteří chlapi se o děti začnou zajímat, až když jim teče do bot. Ale upřímně, stejně tak některé ženské se až po narození dítěte „probudí“ a s úžasem zjistí, jakého mají doma chlapa ![]()
@Anna766 píše:
Tak to ale je, a nejen s dítětem:-). Když máš něco jisté, začne ti to chybět, až když to nemáš… No a pak je na dospělých, jak se domluví.
@sunshine125 píše:
@Fazulina Zakladatela píše, že on jí vyhrožuje týdnem u něj. Dle mého má na dítě větší právo ten, kdo s ním tráví čas, věnuje se mu. Jsou tatínci, co příjdou z práce, jdou s dítětem ven, hrají si s ním, umí se postarat když jsou nemocné, umí plně nahradit matku. Ale tento pán, podle toho co zakladatelka píše, si začal hrát na tatínka až ve chvíli, kdy se chce ženská rozejít. Najednou se dere o dítě, kterému se nikdy nevěnoval (podle toho co víme) evidentně na truc zakladatelce.
Pokud je to tak, pak možná stejně zůstane jen u vyhrožování, protože do tohoto nepůjde, to by pro něj znamenalo docela velkou ztrátu svobody:-). Zajímalo by mě, jak se k tatínkovi má ten chlapec. Můj muž např. první dva roky dceřina života chodil do práce od rána do večera, přes týden se skoro neviděli (ráno chvíli, večer chvíli), ale stejně od malička dcerka tatínka zbožňuje:-).
@Sworley píše:
Jo? Já zas nechápu, proč by se o dítě měla starat v otcově týdnu babička, chůva, nová partnerka, když by dítě mohlo trávit v tu dobu čas se svojí mámou…která je předpokládám s nim doma na mateřský. Vůbec nechápu v tomhle případě smysl tý střídavky, když se o dítě nestará otec.
to je hnus. frknout dite ci chuve, kdyz je takto male.
Já bych na tvém místě neodešla. Zůstala bych a žila si svůj život. Vždyť s ním nemusíš spát, prát mu a vařit. Když tolik chce být s dítětem, tak to skousne.
Já bych se dneska té střídavky bála. Je tolik aktivistek typu Hudečice a spol.,že jejich názorům podléhá celá společnost i soudy. Já se jako jmenovaná Hudečice neumím hodit do pohody a jít pařit nebo do kina, když mě odtrhnou od takto malého dítěte.
Taky nechápu, proč je pro dítě lepší být s chůvou než s matkou, ale asi nejsem odborník.
Jsem ráda, že nejsem dítě teď. Já být ve střídavce u svého otce a jeho ženy, tak asi už visím.
@Fazulina I to by potom soud zjišťoval, jakou mají vazbu. U nás když jsem odešla od ex, tak malá za pár dní zapomněla… To zjišťování, tahání po sociálce a psychologách je ale dost hnus a pro to dítě tuplem. Proto radím zakladatelce ať podá to PO a navrhne úpravu styku ona (viděla bych to na těch 5 ku 2 dnům), většinou se u soudu bere víc v potaz ten návrh co příjde jako první…
@hudečice píše:
jo táák, tak tím pádem pokud má pokoj u mámy, tak je to ok. On by chodil do práce a pak by se staral o malou, když příjde. Neboj, matinka to zařídí, ona nebude hlídat celé dny, když by byla malá u něj.
Střídavky se v tomto případě nebojím. Být soudcem, tak jí povolím. O dítě bude dobře postaráno.
Promiň nechci být zlá, ale kdyby šlo o tvoji 18 měs. holčičku tak bys tak radikální nebyla.