Nevím, co mám dělat - interrupce či dítě?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
14809
2.9.13 13:20

Zakladatelko, přestaň si to obhajovat. Je to zbytečné. Pro třetí dítě není důležité, že bys u prvního nad potratem nikdy neuvažovala. Je mu to platné, jak mrtvému zimník.
Jsem dalek tě soudit, ale potrat odsuzuji jednoznačně, bez ohledu na naší právní úpravu, se kterou bytostně nesouhlasím.

• načítám...
3733
2.9.13 13:21

@eva valoi odstěhuj se do Polska, tam budeš spokojená :mrgreen: :pocitac:

• načítám...
14809
2.9.13 13:25

@Vermion Jsem tady doma, Vermion. Nejsem ovce, nepřijmu bez rozmyslu to, co kdosi někde schválí. Neplatí pro mě argumentace ve znění: „Kdyby to bylo zabití, tak by to stát nedovolil.“ Historie nás mnohokrát poučila v tom, že stát je schopen lecjakých svinstev. V demokracii je to o dohodě a o tom, co občané ještě skousnou. To, že jsme klesli ne na morální dno, ale jsme někde hluboko pod ním, je tristní skutečnost.

• načítám...
3733
2.9.13 13:31

@eva valoi Tak já bych za morální dno považovala spíš to, kdyby ta matka musela začít šlapat, aby uživila své děti nebo kdyby musela začít rozprodávat své „nepotřebné“ orgány, aby měla finanční rezervy… :poblion:

A kdybys byla opravdu takový radikál, tak odejdeš do zemí, které Tvému přesvědčení, způsobu výchovy atd. více vyhovují - když už máme tu svobodu pohybu…

Tady v nevěřící ČR pácháš opravdu jen boj s větrnými mlýny… :mavam:

• načítám...
56089
2.9.13 13:32

Evo a co tedy? vratime tmarsvti a temno:)
Potrat je pro me treba osobne na stejne pricce jako niceni si zdravi cigaretou, hnusnym jidlem atd. nesportovanim. A nesouhlasim s kuraky, strilela bych je.
ZAKLADATELKO, zapoj rozum, res technicke veci- doufam, ze pritel ten potrat aspon zaplati. Pak se zamer na nalezeni bytu pro tebe a deti. Kdybych nemela v mem byte najemnika, nabidla bych Ti ho. Jsi mlada.
Porad je velka sance, ze potkas nekoho slusneho. A Tve 2 deti budou mit slusny zivot.

• načítám...
13714
2.9.13 13:36
@jkra píše:
Evo a co tedy? vratime tmarsvti a temno:)
Potrat je pro me treba osobne na stejne pricce jako niceni si zdravi cigaretou, hnusnym jidlem atd. nesportovanim. A nesouhlasim s kuraky, strilela bych je.
ZAKLADATELKO, zapoj rozum, res technicke veci- doufam, ze pritel ten potrat aspon zaplati. Pak se zamer na nalezeni bytu pro tebe a deti. Kdybych nemela v mem byte najemnika, nabidla bych Ti ho. Jsi mlada.
Porad je velka sance, ze potkas nekoho slusneho. A Tve 2 deti budou mit slusny zivot.

8o 8o 8o No, slyšela jsem už hodně postojů, ale tento teda předčí všechny.

• načítám...
14809
2.9.13 13:40

@Vermion Proč v „nevěřící“ ČR? Je fakt, že proti potratu jsou především a zcela správně lidé věřící, nicméně potrat je problém celospolečenský. Církev se k němu samozřejmě staví správně, ale stejně správně se k usmrcení plodu může postavit i člověk bez příslušnosti k církvi.
Během několika desítek let dojde pravděpodobně k uspávání starých lidí, opět předpokládám, že to bude především církev, která bude jednoznačně proti.
Loučím se, neboť mám víc práce, než je mi milé. Pěkný den.

• načítám...
Anonymní
2.9.13 13:55
@eva valoi píše:
@Vermion Proč v „nevěřící“ ČR? Je fakt, že proti potratu jsou především a zcela správně lidé věřící, nicméně potrat je problém celospolečenský. Církev se k němu samozřejmě staví správně, ale stejně správně se k usmrcení plodu může postavit i člověk bez příslušnosti k církvi.
Během několika desítek let dojde pravděpodobně k uspávání starých lidí, opět předpokládám, že to bude především církev, která bude jednoznačně proti.
Loučím se, neboť mám víc práce, než je mi milé. Pěkný den.

Já se tu necci hádat ani dohadovat mám jiné starosti a jiné myšlenky, ale k tomuto jen dodám přítel je věříci a jeho rodina tez a to plne a oni jsou striktne pro potrat nic víc nehodlám se tu dohadovat čekala jsem, že tu buduou tací co se na me osočí, ale kolik z tech co osoučují jsou ve stejné situaci či podbné jako spousta nás stejne uvazujících maminek?

• Upravit
56089
2.9.13 13:59

Spravne verici? promin, jsem neverici, ale jsem hodnotny clovek. Nepacham hnusy, staram se o deti, pracuji.Jsem vzdelana a uvazuju vazne hlavne rozumem.
Potrat mi prijde mensi zlo nez bida a zivoreni.
To, ze delis lidi na moralni bahno dle potratu o Tobe neco vypovida. Pro me jsou i jine hodnoty- krivactvi, lhani atd. Takze ano, clovek muze byt svaty, nepujde na potrat, ale celkove to nevypovida nic. A jestli lidi hodnotis takto zjednodusene.
Navic je smesne, jak pises, ze Ty s tim nesouhlasis. Chapes, ze je to jedno. Nastesti o tom cirkev nerozhoduje, nastesti.
Ale vsimni si, ze my neverici nepiseme zakladatelce, ze musi atd. Prijde mi, ze lidsky mame vice pochopeni pro blizniho sveho my, ne Vy, verici.

• načítám...
30408
2.9.13 14:05
@Anonymní píše:
Já se tu necci hádat ani dohadovat mám jiné starosti a jiné myšlenky, ale k tomuto jen dodám přítel je věříci a jeho rodina tez a to plne a oni jsou striktne pro potrat nic víc nehodlám se tu dohadovat čekala jsem, že tu buduou tací co se na me osočí, ale kolik z tech co osoučují jsou ve stejné situaci či podbné jako spousta nás stejne uvazujících maminek?

Myslím, že uvažující maminky se do takové situace dostanou jen velmi velmi zřídka.

• načítám...
Anonymní
2.9.13 22:43
@hanka.br. píše:
Myslím, že uvažující maminky se do takové situace dostanou jen velmi velmi zřídka.

Asi jsi svetice, které byse to nikdy nemohlo stát, že víš o tom jaké procento žen do této situace dostanou musím řici, že jsem se o toto nikdy nezajímala a dnes po vím, že je okolo horzne moc lidí, kterým se to stalo a jen nikdy na to neprisla rec nebyl důvod tím se tady rozhodne obhajovat nebudu, ale myšleno stejne uvazující maminky, které jsou třeba v situaci jako já…nebudu si tu hrat na ženu od dvou deti co to má pevne v rukou a zvládne to i kdyby mela denne slapat a deti uživit a za jakou cenu? Jak by se na me v tu chvilku divalo okolí? A casem deti? Mám být plnohodnotnou maminkou dvou detí a nebo maminkou 3 za každou cenu jen abych Ti tady dokázala jaká jsem svetice a díte si nechám i kdyby na chleba nebylo__ Vzdyt ono to nejak dopadne ne? Bud je dám k adopci, nebo do decáku nebo je rovnou aduptuji nekomu jinému a dál budu vesele chodit po svete a každému říkat jaká jsem to vzorná maminka co za každou cenu dosnosila všechny deti jen s tím, že jsem na to nemela a deti jsou urcite stastne za takovou maminku nebo maminku co jim svým nerozvážným chováním zničila detství. Já vím o čem mluvím jsem ze 4 detí a 2 potraty má mamka za sebpu v zivote 4 deti bez otce, ketre se perou o jeden rohlík jo takpvý život určite pro své deti chci a proto budu svetice a za paár mesícu Ti ukažu, že jsem na to mela tu odvahu a vložím Ti sem foto narozeného dítěte jako ta nejsatstnejsí maminka a nejnestastnejsí deti moc Děkuji Hanka.br… :zed:

• Upravit
389
2.9.13 23:11
@Anonymní píše:
Asi jsi svetice, které byse to nikdy nemohlo stát, že víš o tom jaké procento žen do této situace dostanou musím řici, že jsem se o toto nikdy nezajímala a dnes po vím, že je okolo horzne moc lidí, kterým se to stalo a jen nikdy na to neprisla rec nebyl důvod tím se tady rozhodne obhajovat nebudu, ale myšleno stejne uvazující maminky, které jsou třeba v situaci jako já…nebudu si tu hrat na ženu od dvou deti co to má pevne v rukou a zvládne to i kdyby mela denne slapat a deti uživit a za jakou cenu? Jak by se na me v tu chvilku divalo okolí? A casem deti? Mám být plnohodnotnou maminkou dvou detí a nebo maminkou 3 za každou cenu jen abych Ti tady dokázala jaká jsem svetice a díte si nechám i kdyby na chleba nebylo__ Vzdyt ono to nejak dopadne ne? Bud je dám k adopci, nebo do decáku nebo je rovnou aduptuji nekomu jinému a dál budu vesele chodit po svete a každému říkat jaká jsem to vzorná maminka co za každou cenu dosnosila všechny deti jen s tím, že jsem na to nemela a deti jsou urcite stastne za takovou maminku nebo maminku co jim svým nerozvážným chováním zničila detství. Já vím o čem mluvím jsem ze 4 detí a 2 potraty má mamka za sebpu v zivote 4 deti bez otce, ketre se perou o jeden rohlík jo takpvý život určite pro své deti chci a proto budu svetice a za paár mesícu Ti ukažu, že jsem na to mela tu odvahu a vložím Ti sem foto narozeného dítěte jako ta nejsatstnejsí maminka a nejnestastnejsí deti moc Děkuji Hanka.br… :zed:

Zakladatelko a jak si představuješ ideální a pohodový život pro sebe a pro své děti?

• načítám...
13714
2.9.13 23:31
@Anonymní píše:
Asi jsi svetice, které byse to nikdy nemohlo stát, že víš o tom jaké procento žen do této situace dostanou musím řici, že jsem se o toto nikdy nezajímala a dnes po vím, že je okolo horzne moc lidí, kterým se to stalo a jen nikdy na to neprisla rec nebyl důvod tím se tady rozhodne obhajovat nebudu, ale myšleno stejne uvazující maminky, které jsou třeba v situaci jako já…nebudu si tu hrat na ženu od dvou deti co to má pevne v rukou a zvládne to i kdyby mela denne slapat a deti uživit a za jakou cenu? Jak by se na me v tu chvilku divalo okolí? A casem deti? Mám být plnohodnotnou maminkou dvou detí a nebo maminkou 3 za každou cenu jen abych Ti tady dokázala jaká jsem svetice a díte si nechám i kdyby na chleba nebylo__ Vzdyt ono to nejak dopadne ne? Bud je dám k adopci, nebo do decáku nebo je rovnou aduptuji nekomu jinému a dál budu vesele chodit po svete a každému říkat jaká jsem to vzorná maminka co za každou cenu dosnosila všechny deti jen s tím, že jsem na to nemela a deti jsou urcite stastne za takovou maminku nebo maminku co jim svým nerozvážným chováním zničila detství. Já vím o čem mluvím jsem ze 4 detí a 2 potraty má mamka za sebpu v zivote 4 deti bez otce, ketre se perou o jeden rohlík jo takpvý život určite pro své deti chci a proto budu svetice a za paár mesícu Ti ukažu, že jsem na to mela tu odvahu a vložím Ti sem foto narozeného dítěte jako ta nejsatstnejsí maminka a nejnestastnejsí deti moc Děkuji Hanka.br… :zed:

Já myslím, že Hance.br nemusíš dokazovat vůbec nic. Já fakt nevím, co tu řešíš. Nezodpovědně jsi do svého neuspořádaného života počala další dítě. Tady chceš pravděpodobně slyšet, že se to holt stává, že ten potrat nějak zvládneš a zase bude dobře. No, tak jsi to slyšela a směle do toho.
Bez ohledu na tvůj postoj a svízelnou situaci tu stojí fakt, že jsou ženy, co by tuto situaci (a nejspíš i před početím) prostě řešily jinak. Nemusí být svaté, dokonalé, jedinečné. Jsou prostě jiné. A ty tvůj postoj a postup neschválí, no, to se tak v životě a na diskuzním fóru stává.

• načítám...
Anonymní
2.9.13 23:45
@Rebecca Tea píše:
Zakladatelko a jak si představuješ ideální a pohodový život pro sebe a pro své děti?

Rozhodne nepotrebuji pro své deti značkové oblečení, sppusty drahých hraček a nejaký velký nadstandart, ale hlavne to abych jim každý den mela co nabídnout nemyslím tím darhé věci, dary atd..ale vyrovnanou maminku, která jim muže dát dobrý základ do života a ne maminku, která tu bude od této chvíle žít v nejistote kam pujde a jak vse bude dál.

• Upravit
389
3.9.13 06:35
@Anonymní píše:
Rozhodne nepotrebuji pro své deti značkové oblečení, sppusty drahých hraček a nejaký velký nadstandart, ale hlavne to abych jim každý den mela co nabídnout nemyslím tím darhé věci, dary atd..ale vyrovnanou maminku, která jim muže dát dobrý základ do života a ne maminku, která tu bude od této chvíle žít v nejistote kam pujde a jak vse bude dál.

A co udeláš proto, aby jsi se stala tou vyrovnanou maminkou? A mimochodem, nemyslím si, že mít na drahé věci a dopřát je dětem je něco špatného.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100