Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zakladatelko, po přečtení toho, co jsi napsala, mám pochybnosti, že bys mohla žít někdy jinak. Osobně bych v tvém případě doporučila poskytnout tvé třetí dítě k adopci - na 99% by to tím vyhrálo a mělo se lépe, než ty a tvé dvě starší děti.
Je mi to líto, že to musím napsat, ale tvé příspěvky jsou papouškováním toho, co sis tu přečetla a vyhovuje tvému myšlení a aktuální potřebě.
@eva valoi píše:
Zakladatelko, po přečtení toho, co jsi napsala, mám pochybnosti, že bys mohla žít někdy jinak. Osobně bych v tvém případě doporučila poskytnout tvé třetí dítě k adopci - na 99% by to tím vyhrálo a mělo se lépe, než ty a tvé dvě starší děti.
Je mi to líto, že to musím napsat, ale tvé příspěvky jsou papouškováním toho, co sis tu přečetla a vyhovuje tvému myšlení a aktuální potřebě.
Tak nepiš nic a nebude ti muset být nic líto… ![]()
@eva valoi píše:
proboha.Evo mozna jo.ale tobe by prospel kurz empatie…
@Anonymní píše:
Rozhodne nepotrebuji pro své deti značkové oblečení, sppusty drahých hraček a nejaký velký nadstandart, ale hlavne to abych jim každý den mela co nabídnout nemyslím tím darhé věci, dary atd..ale vyrovnanou maminku, která jim muže dát dobrý základ do života a ne maminku, která tu bude od této chvíle žít v nejistote kam pujde a jak vse bude dál.
Zakladatelko, jsem hodně proti potratům ale asi by jsi měla jít
a pak hned nasadit antikoncepci! Tvůj chlap je s prominutím k ho… ![]()
Jaaaaaana- Tak hlavně jí pomůže že bude moc jít do práce a bude mít víc peněz aby mohla začít solidně žít s 2 dětma.
V krajním případě je řešením adopce, ne usmrcení plodu. Nikdy jsem se nepřiklonila, a ani tak nehodlám na stará kolena činit, k názoru, že potrat je přípustným řešením.
Eva valoi- Tak smiřovat se s tím nemusíš, do toho tě nikdo nenutí. Ale občas uznat (jako v téhle situaci) že potrat je řešení, ač blbý, by bylo rozumný.
@eva valoi píše:
V krajním případě je řešením adopce, ne usmrcení plodu. Nikdy jsem se nepřiklonila, a ani tak nehodlám na stará kolena činit, k názoru, že potrat je přípustným řešením.
no nastesti to neni jen o Tobe.
Diskuzi jsem zhruba pročetla a mám k tomu jen jedenu poznámku. Určitě k té situaci s těhotenstvím nemělo dojít, určitě je za to zakladatelka spoluzodpovědná, ale už se stalo a každé řešení je pěkně těžké. Ale mě normálně mrazí z toho, jak to těm nezodpovědným chlapům snadno prochází. On je přece taky spoluzodpovědný a řekl akorát, že se o dítě nepostará, platit zřejmě nebude, neplatí ani na svoje první dítě a víme, jak je to dneska složitý, donutit chlapa aspoň platit alimenty, když většina starostí a výchovy stejně bude na ženské.
Psaly tady taky holky, co se na ně manžel vykašlal, dokonce v těhotenství, ze svého okolí znám taky takové případy. A je to hnus a takovým chlapům se už dneska nic nestane, ani společenské odsouzení kolikrát ne.
A tady, kde jsou samé ženské, se o otci a jeho spoluzodpovědnosti jen málokdo zmíní. To je pořád samé MATKA MUSÍ, MATKA NESMÍ. To už je to vážně norma, že za všechno může ženská a sama si to musí vyžrat, včetně odsouzení v téhle diskuzi?
Jako matka za to taky může, o tom žádná, ale nezpůsobila to snad sama…
@robínek píše:
Diskuzi jsem zhruba pročetla a mám k tomu jen jedenu poznámku. Určitě k té situaci s těhotenstvím nemělo dojít, určitě je za to zakladatelka spoluzodpovědná, ale už se stalo a každé řešení je pěkně těžké. Ale mě normálně mrazí z toho, jak to těm nezodpovědným chlapům snadno prochází. On je přece taky spoluzodpovědný a řekl akorát, že se o dítě nepostará, platit zřejmě nebude, neplatí ani na svoje první dítě a víme, jak je to dneska složitý, donutit chlapa aspoň platit alimenty, když většina starostí a výchovy stejně bude na ženské.
Psaly tady taky holky, co se na ně manžel vykašlal, dokonce v těhotenství, ze svého okolí znám taky takové případy. A je to hnus a takovým chlapům se už dneska nic nestane, ani společenské odsouzení kolikrát ne.
A tady, kde jsou samé ženské, se o otci a jeho spoluzodpovědnosti jen málokdo zmíní. To je pořád samé MATKA MUSÍ, MATKA NESMÍ. To už je to vážně norma, že za všechno může ženská a sama si to musí vyžrat, včetně odsouzení v téhle diskuzi?
Jako matka za to taky může, o tom žádná, ale nezpůsobila to snad sama…
Tak určitě to není správné aby všechno vyžrala jenom matka a jen ona se starala.Ale ono co jí taky jiného zbyde, že. To že bude říkat že to není fér a že by se měl také starat chlap, jí v týhle situaci moc nepomůže. Co s tím nadělá, když je to blbec.Ale ano, souhlasím s tebou, že chlap je stejně odpovědný jako matka.
@robínek To máš jistě pravdu. Jenomže, nebavíme-li se o znásilnění, žena s takovým člověkem žije a spí dobrovolně a co svět světem stojí, děti nosí, rodí, kojí a případně potrácejí ženy. Nikdy to není jinak a proto se celkem dobře dá odhadnout vývoj situace, pokud si za partnera zvolím nezodpovědného chlapa, který se nestará ani o své první dítě. Nechápu pak to překvapení zakladatelky. Zodpovědnost je na straně ženy mnohem více a je to v drtivé většině případů dobře.
@tessa2323
Nemyslela jsem to tak, že jí to omlouvá. Ale mrzí mě, že se na ni odpůrkyně potratů sesypaly jako vosy s tím, co všechno ona musí a nesmí. Kolikrát absolutně bez soucitu. Už jeden chlap se na ni vykašlal, tak asi hledala porozumění jinde a zase u blbce a zas je z toho průšvih - to se nikdy nikomu jinému nestalo? Ale tady to kolikrát vyznívá, jako že ONA se měla chránit (každá antikoncepce je 100% spolehlivá, že?), ONA se neměla zaplést s blbcem, ONA to teď musí morálně správně vyřešit. Je jasné, že odpůrkyně potratů s ani v tomto případě s potratem souhlasit nemůžou, ale že se to děje tak jedovatě a jednostranně a právě ženských, to je fakt smutný. Každá se může dostat do srabu, každá!
@hanka.br.
Takže prostě odsuzuješ hlavně ji, protože je ženská a měla odhadnout situaci, a protože ženské jsou za tohle prostě „od přírody“ zodpovědné… No, takže společnost se vůbec nezměnila, žádná emancipace se nekoná, když jí tohle napíše zase ženská. Patrně z pozice té ctnostné, která nikdy nechybovala, nikdy chybovat nebude a nikdy ji její chlap neopustí, třeba v 50 kvůli blonďaté sekretářce, které dá všechny společně našetřené prachy…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat