Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Robínek- Tak samořejmě máš pravdu. Nemělo by se všechno házet jen na tu ženskou. Ten chlap u toho zplodění byl taky. A co se týče, jak tady některý píšou že si neměla najít takovýho blbce. Znám pár ženskejch co si našla normálního chlapa a po čase se z něj vyklubal naprostej idiot.To opravdu žádná nemůže vědět dopředu. To by musela mít věšteckou kouli.
@tessa2323 píše:
Robínek- Tak samořejmě máš pravdu. Nemělo by se všechno házet jen na tu ženskou. Ten chlap u toho zplodění byl taky. A co se týče, jak tady některý píšou že si neměla najít takovýho blbce. Znám pár ženskejch co si našla normálního chlapa a po čase se z něj vyklubal naprostej idiot.To opravdu žádná nemůže vědět dopředu. To by musela mít věšteckou kouli.
No přesně tak. A i kdyby tušila, že ten chlap není úplně OK, tak jí prostě přinášel aspoň něco, pocit že není úplně opuštěná, když se na ni vykašlal otec jejích dvou dětí. To podle mě není tak nepochopitelné. Člověk nemá ani křišťálovou kouli, ani není stroj, aby vždycky jednal absolutně nejlíp, jak to jde.
Udělala chybu a následky musí nést. Ale chtěla tady radu a svěřit se. Pokud je někdo bez soucitu, neměl by snad ani reagovat.
Robínku, já to vidím ještě trošku jinak, a sice že to byla právě emancipace, která zapříčinila mužskou nezodpovědnost.
@robínek píše:
@hanka.br.
Takže prostě odsuzuješ hlavně ji, protože je ženská a měla odhadnout situaci, a protože ženské jsou za tohle prostě „od přírody“ zodpovědné… No, takže společnost se vůbec nezměnila, žádná emancipace se nekoná, když jí tohle napíše zase ženská. Patrně z pozice té ctnostné, která nikdy nechybovala, nikdy chybovat nebude a nikdy ji její chlap neopustí, třeba v 50 kvůli blonďaté sekretářce, které dá všechny společně našetřené prachy…
Mícháš dohromady nesrovnatelné. I kdyby si můj muž našel tu blonďatou sekretářku zítra, což se může stát, a i kdyby si odnesl všechny peníze, co máme, stalo by se tak po dvaceti letech harmonického manželství, chyba výběru by to asi nebyla a moje už vůbec ne. Dál bych žila ve svém domě, chodila do práce a živila bych sebe i své děti. Život jsem uspořádala tak, abych toho byla schopná. Ano, stojím si za tím, že pokud ženská v nějakých 34 nemá nic než děti, neumí nic a nemá svou existenci, je něco špatně a v tom vidím emancipaci zase já.
Hanka. br- A co když se to nestane po 20ti letech manželství, ale když je žena v 6 měsíci těhotenství? To se stalo mé kamarádce. Našla si fajn chlapa, já ho znala, nebyl to žádnej idiot. Otěhotněla, vše dobrý a v 6 měsíci těhotenství jí řekl že na to není připravený a odešel. A věř mi že bych tenkrát za něj dala ruku do ohně. Takže takhle to brát opravdu nemůžeš. Do melounu a do lidí nevidíme.
@eva valoi píše:
Robínku, já to vidím ještě trošku jinak, a sice že to byla právě emancipace, která zapříčinila mužskou nezodpovědnost.
Asi na tom něco bude. Mně ale prostě vadí, že už se nad tím nikdo ani nepozastaví. Chlápek si bude vesele plápolat světem, na děti neplatit, nejspíš zplodí ještě další, jeho matinka bude dalším jeho těhotným doporučovat potrat…
@tessa2323 Hádat se nebudu, neznám ani tvou kamarádku ani toho pána. Mohla bych jen zopakovat, co jsem už napsala.
Hanka. br- Taky se nebudu hádat. Jen jsem ti tím chtěla říct, že opravdu nejde odhadnout chlapa dopředu aby pak ta ženská nenarazila.To by nebylo tolik rozchodů a rozvodů, kdyby každý dopředu věděl co je kdo zač.
@robínek píše:
Asi na tom něco bude. Mně ale prostě vadí, že už se nad tím nikdo ani nepozastaví. Chlápek si bude vesele plápolat světem, na děti neplatit, nejspíš zplodí ještě další, jeho matinka bude dalším jeho těhotným doporučovat potrat…
Společnost a zvláště ženy mu to umožňují. Kdyby si chlap, který se nestará o své děti, už nesmočil, tak by si to třeba rozmyslel. Jsou ještě omlouváni. A o ženách dnešní doby valné mínění také nemám. Kolik už tady bylo diskuzí na téma - nevěra, milenec, dva milenci, sex ve třech, sex ve čtyřech…Která ženská k tomuhle svolí? A kdyby jí náhodou, ale čistě náhodou při sexu ve třech, čtyřech či pěti selhala dneškem tolik vychvalovaná antikoncepce, tak bude dělat co???
@tessa2323 V tom se prostě neshodneme, ale nevadí. Jsem přesvědčená o tom, že výběr partnera důležitý je a že existují celkem jasné varovné signály, které upozorňují na to, že ten či onen partner není ten správný.
@hanka.br.
No jo, když ty jsi asi prostě přesvědčená, že všechno v životě se dá naplánovat a zajistit. Že všichni mají stejné šance a stejné startovní pozice - všimla sis, z jakých rodinných poměrů psala zakladatelka, že je?
Hele, já ji neznám a nechci z ní dělat politováníhodný sociální případ. Ale já jsem taky třeba zajištěná, mám školu, mám práci a spolehlivého partnera (si myslím
). Ale není to všechno jen moje zásluha, měla jsem rodiče, co mě podporovali na škole, měla jsem v nich příklad fungující rodiny. A měla jsem v životě i dost štěstí - třeba i v tom, že se mi v období milostného šílenství nepovedlo otěhotnět, jak jsem chtěla. To bylo tenkrát fakt štěstí, protože rozum byl vypnutý, tušila jsem, že partner je vůl, ale STRÁÁÁŠNĚ ho milovala
Kdybych tenkrát otěhotněla, tak bych sice asi neskončila v azyláku, ale rodičům na krku. A dlouho bych se z toho vyhrabávala.
@eva valoi píše:
Společnost a zvláště ženy mu to umožňují. Kdyby si chlap, který se nestará o své děti, už nesmočil, tak by si to třeba rozmyslel. Jsou ještě omlouváni. A o ženách dnešní doby valné mínění také nemám. Kolik už tady bylo diskuzí na téma - nevěra, milenec, dva milenci, sex ve třech, sex ve čtyřech…Která ženská k tomuhle svolí? A kdyby jí náhodou, ale čistě náhodou při sexu ve třech, čtyřech či pěti selhala dneškem tolik vychvalovaná antikoncepce, tak bude dělat co???
@hanka.br. píše:
@tessa2323 V tom se prostě neshodneme, ale nevadí. Jsem přesvědčená o tom, že výběr partnera důležitý je a že existují celkem jasné varovné signály, které upozorňují na to, že ten či onen partner není ten správný.
Já už nebudu nic víc dodávat jen to, že jsem se svým exmanželem byla 12 let..12 krasnýc let, po 10 letetch svatba, chtel druhé díte vse chtěl on a když bylo malé 8 mesícu odešel na stedrý den ke své milence..zhroutil se mi svet přisla jsem uplne o vse všechny finance si vzal i mou poslední mateřskou a nechal me s dětmi uplne bez penez a bez pomoci v byte, ketrý je napsán na jeho rodice a pak už jen jeho rodina mi po 3 týdnech jeho dochodu poslala dopis od právníka, že mám cas do 3 let malé a pak chtějí byt zpet…nevím jestli si tímto někdo prosel a nikomu bych to neprála, jlikož já nemám doopravdy vůbec nic a ani rodinu, ktera by mi jakkoliv pomohla, ale nikdy v živote bych to do svéhu muže nerekla a nikdo v okolí nikdo nemohl uvěřit, že se to stalo tím se neomlouvám, ale jen chci ríci, že dnes odhadnout chovaní partnera po x letech nemůže snad nikdo ![]()
Zakladatelko ![]()
nemáš absolutní důvod se tady někomu zpovídat, zvláště těm, které nikdy nepochopí, protože nechtějí.
Je mi jasné, že jsi ve srabu, měla těžký život už od dětství. žádná z dobrých duší Ti tu neporadí, jak to zvládnout - protože je jasně, že to bude těžké - i se dvěma dětmi. Přeju Ti ať to zvládneš co nejlíp.
Je tu i diskuze - věnujeme maminkám v nouzi - kdybys něco potřebovala.
Napiš SZ admin - ať diskuzi uzamkne, fakt to tu nemá smysl…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat