Nevím jak dál - psychika, práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1157
8.2.18 14:54
@Premek_Orac píše:
Ahoj zakladatelko, škoda, že jsi anonym. Myslím, že se nemáš za co stydět. Naopak. o, že si uvědomuješ hodnotu života a nechceš ho promarnit, je skvělá zpráva a základní ředpoklad k tomu, že se tak nestane.
Pokud máš prostor zvýšit si vzdělání, je to určitě dobrý nápad. Otevře ti to nové pracovní možnosti, lepší možnosti růstu, dosáhneš pravděpodobně na lepší výdělek.
Druhá věc je, že kariéra a peníze nejsou všechno. Fakt ne. O tom, zda budeš šťastná nebo ne rozhodují zravidla ty,,malé věci." Zkus hledat na svém životě to, co tě baví, z čeho máš radost. Zažívat ty malé záblesky štěstí je ta největší životní nádhera. Víc není. Fakt ne.

Souhlasím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.18 15:23

@Premek_Orac Hezky napsáno, děkuji za milá slova :hug: Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.18 15:24

@Johnny7 Budu to mít na paměti :)

• Citovat
  • Upravit
173
8.2.18 19:47

Z osobní zkušenosti bych rozhodně šla na VŠ a tam se přihlásila na Erasmus nebo něco podobného. Tvé pocity jsou normální, taky jsem je měla. Tento přelom je těžký.

1. Vzdělání ti nikdy nikdo nevezme
2. Utridis si myšlenky a priority
3. Naučíš se jazyky
4. Na skoro všechny vyšší pozice chtějí člověka, který byl v zahraničí a ma titul.

Myslím, že pokud máš možnost, měla bys to alespoň zkusit. Život tě sám zavede tam, kam máš dojít. Hlavu vzhůru, vše dobře dopadne. Tato přelomová období jsou dost náročná. Když jsem začala pracovat, bylo to jedno z nejtěžších období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.18 20:41

Ty jo nepíšeš o mě? Já teda mám VŠ, byla jsem skoro rok v zahraničí jako aupair, teď jsem natvrdo začala pracovat a mám pocit, že můj život skončil. Prostě jen chodím z práce do práce. Koníčky nemám, i kdybych chtěla nějaký mít, neměla bych na ně čas ani energii. Kluka taky nemám, stejná situace jako s koníčky. Nějak nevidím ten další životní cíl, někdy se těším na důchod :cert:. Strašně mi vadí a omezuje ten nedostatek času kvůli práci, která není žádný terno. Prosím anonym, osobní info a trochu se za to i stydím :zed: Q

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.18 13:39

Anonymní: No nevim kolik vydelavas ty, ale preci jen kdyby si clovek donesl domu poradnou vyplatu, tak ho to nakopne :roll: Ale dela za 16 000,– neni zadny med :lol: Alespon ze pritel vydelava hezke penize. A zas si rikam, ze spoustu lidi v mem veku nedela ani za tolik, takze zas pro zacatek se to da. Ale chapes, no.. je to neuspokojujici, uz i kvuli toho ze mi fakt pripada jako by se svet zastavil. Snad je to jen prechodny stav. ZAKL.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.18 20:42
@Anonymní píše:
Anonymní: No nevim kolik vydelavas ty, ale preci jen kdyby si clovek donesl domu poradnou vyplatu, tak ho to nakopne :roll: Ale dela za 16 000,– neni zadny med :lol: Alespon ze pritel vydelava hezke penize. A zas si rikam, ze spoustu lidi v mem veku nedela ani za tolik, takze zas pro zacatek se to da. Ale chapes, no.. je to neuspokojujici, uz i kvuli toho ze mi fakt pripada jako by se svet zastavil. Snad je to jen prechodny stav. ZAKL.

vyděláváš víc, než já s Bc. titulem :D Mám 15500 v Praze :D. Zbývají mi tak dva tisíce na měsíc. Je to velká zábava no, ten dospěláckej život :roll: Q

• Citovat
  • Upravit
173
10.2.18 16:42
@Anonymní píše:
vyděláváš víc, než já s Bc. titulem :D Mám 15500 v Praze :D. Zbývají mi tak dva tisíce na měsíc. Je to velká zábava no, ten dospěláckej život :roll: Q

To je nějak málo na Prahu…můžu se zeptat, v jakém oboru?
V Brně mají vysokoškoláci první rok tak 18tis minimálně..ale většinou tak 25 hrubého.
Nemyslím to zle, jen mi to přijde divné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29535
10.2.18 16:51

Dneska jsem dostala na FB tento článek - docela zajímavý pohled: http://blog.aktualne.cz/…tr-horky.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.18 20:26

@Thea21 i mě to přijde divný. Ted dělám v PR agentuře, předtím jako asistentka a předtím v call centru. Vždycky jsem měla výplatu max 20000 hrubého. Přes tuto částku jsem se zatím nedostala. Všichni si myslí, že v Praze si vydělávám pomalu miliony, nevim kde na to přišli. :nevim: Q

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.18 22:18

Ja bydlim v Moravskoslezskem kraji, takze u nas vydelavat 16 000 hrubeho je pro zacatecnika docela dost. Ale v Praze chapu, ze je to malo, jsou tam vyssi naklady. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.18 23:37
@Anonymní píše:
Ja bydlim v Moravskoslezskem kraji, takze u nas vydelavat 16 000 hrubeho je pro zacatecnika docela dost. Ale v Praze chapu, ze je to malo, jsou tam vyssi naklady. Zakl.

ty děláš za 16 hrubého? Tak to já myslela, že čistého. Jak jsem psala, že mám 15500 bylo to myšleno čistého. Tak to si na tom ještě daleko hůř než já, z toho bych byla taky dost v háji. Q

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.18 07:51

No jo, ale jak jsem rikala… v Praze jsou daleko vyssi naklady, takze kdyz to srovnas, tak jsme na tom stejne. Kazdopadne je to prvni prace, a vysku nemam. Hodne mych spoluzaku dela za minimalni mzdu :nevim: Ale i tak no.. clovek nez se k necemu lepsimu dostane :roll: Zakl.

• Citovat
  • Upravit
173
11.2.18 19:51
@Anonymní píše:
@Thea21 i mě to přijde divný. Ted dělám v PR agentuře, předtím jako asistentka a předtím v call centru. Vždycky jsem měla výplatu max 20000 hrubého. Přes tuto částku jsem se zatím nedostala. Všichni si myslí, že v Praze si vydělávám pomalu miliony, nevim kde na to přišli. :nevim: Q

Popravdě jsem se domnívala, že v Praze je základ vyšší. Když jsem se dívala na nabídky práce v oboru, který dělám, byla uváděna výplata cca o 10 tis vyšší než tady v Brně.
Asi. opravdu záleží na oboru a případ od případu.
Ty ale máš VŠ, že?

Každopádně souhlasím s tím, že začátek práce po škole je velice těžký. Jak finančně, tak z ostatních hledisek. Já jsem 2 roky po škole a můžu říct, že jsem se s pracovním životem stále 100%,, nesmířila". Je to jen prace-domov. Doma dodělávám práci a kolem 20.hod končím a jsem tak unavená, že jsem ráda, že si zacvičim a nebo přečtu kouskek knihy.
Tím den většinou hasne.
Taky si kolikrát říkám, že je to hrozné a že se jí takovy život nezdá v pořádku. Že to přece nemůže být všechno. Člověk chce taky nějaké koníčky a osobní život a celkově si stále srovnávám, co chci dál dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.18 17:58

@Thea21 taky jsem čekala, že budu mít těch 30 hrubého, ale všechny nabídky i na různé asistentky a sekretářky se pohybují okolo 20. Mám Bc. ekonomku no, nic zajímavýho. Taky jsem se s pracovním životem nesmířila a asi ani nesmířim. Takovýto život mě nebaví, jak píšeš jen práce-domu a tak furt dokola. Q

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová