Nevím, zda o mě stojí

33
22.2.16 20:23

nevím, jestli o mě stojí

Mám takový problém a nevím si rady. Budu moc ráda, pokud mě někdo z vás vyslechne a napíše mi svůj názor. Mám pocit, že vše vidím dost neobjektivníma očima…a potřebuji něakou racionální radu, která mi trošku otevře oči…
Tak tedy, seznámila jsem před dvěma měsíci s naprosto skvělým klukem. podotýkam o 5 let mladším (mně je 30), vždy jsem se bránila vztahu s mladším mužem, ale zjistila jsem že bránit se prostě nestačí. Prostě asi oboustranně láska na první pohled. Začali jsme si psát a scházet se. První sex jsme spolu měli asi až po měsíci. Ne že já bych nechtěla dřív, ale Dan nechtěl. Prostě říká, že nejprve potřebuje dotyčnou poznat, pak až je možný s ní začít intimně žít. Vše naprosto skvělý, po téhle stránce.
Je to zhruba měsíc co spolu spíme a jezdíme za sebou. Ale mám pocit, že jeho zájem tak nějak opadl. Ze začátku mi byl schopný psát i 3 hodiny denne, a hrozně krásný věci. Teď si napíšeme přes den pár zpráv. Typu kdy se uvidíme, že se na mě těší a třeba nějaký plán co podniknem. Ale takový ten pocit, kdy jsem cítila že je ze mě naprosto hotový tam najednou není. Podotýkám, že je to ten blbej Facebook, který je sice skvělý ke komunikaci, ale je pravda, že trošku člověka omezuje tím, že je vidět zda je online, jak je dlouho co byl a hrozně to láká tomu druhýmu pořád psát. Samozřejmě vím, že to je špatně.
Někdy v srpnu jsem tady zakládala téma s názvem, čeká dítě s jinou. Bylo to dost šílený období. Můj tehdejší přítel mi skoro rok lhal, pendloval mezi mnou a jí a celé to vyvrcholilo že se ode mě odstěhoval a napsal mi smsku že čeká dítě s jinou. Díky bože zato, jak rychle jsem byla schopná se odmilovat a jak jsem ráda že to tak dopadlo.
Jenže začínám být těžce paranoidní. Jako bych teď slízávala rány zato co mi tehdá přítel dělal. Mám něaký vnitřní strach, že o mě dan už nejeví zájem, že jsem se mu okoukala, že už mě nechce. Protože bývalý mi dost ubližoval, mám najednou pocit že si Dana nezasloužím a jako by ho vnitřně podezírám a bojím se aby mi něak neublížil. Samozřejmě o tom nemá ani páru a nechci aby měl. Ale proč se tak ubíjím tím, že už o mě nemá zájem? Jen proto, že mi nepíše každých 10 minut že jsem nejlepsí na světě? Přitom když jsme spolu je to skvělý, o víkendu mě vzal na rodinnou oslavu, kde mě se všemi seznámil a choval se moc hezky…přesto mám tendenci mu nevěřit. Trošku mám pocit, že jsou i delší intervaly našeho setkávání…nevím, já cítím že jsem se do něj hrozně zamilovala a mám strach, že o něj příjdu. Co si o tom prosím Vás myslíte?? Možná si o mě myslíte, že jsem trochu blázen…děkuji všem kdo dočetl až sem a zároveň za vaší reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
22.2.16 20:30

Nestihackuj, at si ho sama neodezenes. Vypni fcb a bez treba behat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.2.16 20:34

„První sex jsme měli asi AŽ po měsíci.“ Zajímalo by mě, co by pro tebe bylo UŽ - ačkoli dále píšeš, že být na tobě, je to dřív. Prostě se mu servíruješ na stříbrným podnose, působíš jako stíhačka, žádné dobývání, žádné tajemno. Nudí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.16 20:35

Jj! já vím. Ale podotýkám, neprudím, nevyčítám, nedolejzám. Jen se tím sama něak trápím v hlavě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
22.2.16 20:42

@Lady G
přece nechceš, aby ti psal denně po 10 minutách. vztah se vyvíjí dál. Zamilovanost přešla v hlubší vztah. Neřeš a žij :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
22.2.16 20:43
@hanka.br. píše:
„První sex jsme měli asi AŽ po měsíci.“ Zajímalo by mě, co by pro tebe bylo UŽ - ačkoli dále píšeš, že být na tobě, je to dřív. Prostě se mu servíruješ na stříbrným podnose, působíš jako stíhačka, žádné dobývání, žádné tajemno. Nudí to.

jasně, nemá o co bojovat, má tě jistou, tak buď trochu tajemná a máš ho na lopatě ty..šmárja ženský, je to pořád dokola

:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
22.2.16 20:45

Samozřejmě těžko soudit, neznáme-li pohled z druhé strany, ale je docela možné, že i když „neprudíš, nevyčítáš, nedolejzáš“, přesto nějak moc tlačíš na pilu, což má za následek buď: a) nejsi vzácná, není potřeba se snažit, dobývat, chybí napětí, nebo za b) je to na začátek vztahu moc svazující.
Každý čerstvě zamilovaný chce být se svým protějškem co nejvíc, je to přirozené, ale pokud ti už teď bliká v hlavě výstražné světýlko, že to není ideální, zkus se trochu stáhnout a tolik na vztahu nelpět, jinak se partnerovi brzy omrzíš/znechutíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
22.2.16 20:48

A ještě jedna poznámka: Já jsem odjakživa nesnášela takovou tu povinnost, že ti ten druhý MUSÍ co chvíli psát SMS/volat. Třeba kamarádka to tak měla, jakmile si 15 minut s partnerem (na počátku vztahu) nezavolali, bylo zle… To strašně zavání tím „musím“. Co musím = to nedělám ráda. Spontánnost je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.16 20:53

Každopádně je asi hloupost říkat mu o mých pocitech…jinak máte samozřejmě pravdu. Já jsem jenom z něhotrošku víc hotová, než bych chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
22.2.16 20:58

@Lady G Tím spíš se hoď do klidu. Dle mě funguje přesně princip odpuzujícího se magnetu - čím víc chceš ty, tím víc bude on chladný. Čest výjimkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
22.2.16 21:06
@Lady G píše:
Každopádně je asi hloupost říkat mu o mých pocitech…jinak máte samozřejmě pravdu. Já jsem jenom z něhotrošku víc hotová, než bych chtěla.

pocity jsou jen pocity, trošku uber. Hotová jsi dost a to on moc dobře ví, že jsi dobře zaparkovaná a má volno. Co by asi u tebe měl najít? Nekoukej na něho jak na svatý obrázek, neběhej jak pejsek za páníčkem pro sušenku a máš to.
Ale i toto je umění. Mnohé si tímto pokazili vztah, nebuď otrávená, nekňourej, jen mu občas neber telefon, prostě hlavně zůstaň sama sebou, tak jak on. Dělej přesně co on. Dnes nemám čas, není potřeba vysvětlovat detailně proč, prostě jdu cvičit. Můj čas je vzácný…znejistí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
22.2.16 21:06

@Lady G Upřímně si myslím, že sama nejsi v pohodě. I jsi to napsala - neseš následky z předchozího vztahu. Není dobré hned letět do dalšího. Možná podotkneš, že se ti to nezdá tak hned, ale zůstat i rok a více po nepodařeném vážném vztahu sama je v pořádku. Měsíc čekat s intimním životem také není rozhodně dlouhá doba. A i ten věk - netvrdím, že to tak musí být vždy, ale často jsou v tomto věku muži ještě nevyzrálí kluci.

Co teď ale s tím? Naučit se především spolu mluvit. To totiž dává tu jistotu vztahů. Ne to, jestli tě ten druhý ujišťuje každý den, že jsi nejlepší, volá/píše kažých 10 min apod., ale to, jak blízcí si jste. Neříkej mu zatím o svém strachu, to by ho vystrašilo. Ale naučte si povídat - postupně se naučíte mluvit i o pocitech a takových věcech. Pokud to půjde, může z toho být skvělý vztah. Držím palce :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
22.2.16 21:08
@robinka píše:
A ještě jedna poznámka: Já jsem odjakživa nesnášela takovou tu povinnost, že ti ten druhý MUSÍ co chvíli psát SMS/volat. Třeba kamarádka to tak měla, jakmile si 15 minut s partnerem (na počátku vztahu) nezavolali, bylo zle… To strašně zavání tím „musím“. Co musím = to nedělám ráda. Spontánnost je lepší.

to máš naprostou pravdu, toto je cesta, která nikam nevede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
22.2.16 21:08

Ačkoliv jsi se rychle odmilovala, tak máš v sobě velkou ránu, která Ti brání se úplně otevřít novému vztahu. Kort když jsi z přítele tak nadšená - alespoň mi to tak přijde… Bojíš se, že ho ztratíš… Přesto buď opatrná, aby jsi neměla sklon
y k tomu býti stíhačka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.16 21:22

Jak už jsem psala jako pejsem za ním neběhám. Nechávám mu svobodu a ani se nějak emotivně zamilovaně před ním nevyjadřuji. Spíš když jsme spolu, tak veškerá jeho iniciativa je spíš z jeho strany. Nepředpokládám potom ani, že by mě chtěl seznamovat po dvou měsících s rodiči, kdyby o mě neměl zájem…Spíš když s ním nejsem tak mě trápí nějaké pochybnosti…jestli se mu už neprotivim, nebo jestli o mě stojí…a to na základě že mi třeba skoro celý den nenapíše. Možná, že jenom jsou ty právy trošku chladnější než předtím…a trápí mě že sebe samu nechápu proč takhle uvažuji, jestli má na to vliv můj předchozí vztah v tak velký míře, že to odnášet ještě teď…pokud bude lepší ubrat na plynu, občas nezvednout telefon, nebo se vymluvit občas že nemám čas, tak ok..nikdy jsem ale tohle nedělala, mám pocit že bych nebyla sama sebou a ty úzkosti stejně asi nezmizí. Nevím, asi to chce čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí