Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžu se zeptat jak si na to přišla minule, že tě podvadi, nebo asi podvadi?
Hele, toho pocitu se nezbavíš nikdy, po svých velkých zkušenostech a po nedávné rozpravě s mým nevěrným manželem jsem zjistila, že žádnej chlap není věrnej at vypadá jakkoliv oddaně. Chlapi to mají prostě jinak hozený než my, oni si potřebujou dokazovat, že na to ještě maj, mít jinou holku… Pak maj milenku manželku a fungující rodinu a myslej si o sobě jaký jsou borci, když to všechno zvládají.. Ale jakmile přijde chybička, všechno se provalí, je chlap v koncích. přemýšlí co bude dál, a nakonec přijde na to, že ač udělá krok tam nebo tam všude o něco přijde a má z toho depky. Točí se v tom pořád dokola. A nedejbože aby měl nemanželské dítě s milenkou, t už pak taky neví jak dál… když jsem manželovi namítla, tak když je u vás chlapů normální podvádět nás tak to můžu taky? A on mi odpověděl ne to teda rozhodně ne to je o něčem úplně jinym když si ženská začne s novým chlapem obvykkle se do něj zamiluje a opouští svého stávajícího… má pravdu… Já už si o chlapech žádný iluze nedělám, neznám věrnýho chlapa… Je to jen na tobě jak ty ten fakt přijmeš.. Řeči o kterých mluvíš ho akorát ještě více naštvou, chlapovi stačí jeden rozhovor, jedno řešení a celou věc má uzavřenou, bohužel vlastnost ženskejch je taková, že chtějí všechno pořád řešit něco namítat… Jestli tě miluje, pořád se k tobě vrací, máte spolu děti, dokáže se o rodinu dobře postarat, zkus se přes to přenést jako já… Co jiného ti zbývá? Zůstat sama? narazit si dalšího nevěrníka? to je můj názor…
Pamatuji si dodnes, jak jsem zjistila, ze me pritel podvadi…mela jsem zatmeni pred ocima…jeste pul roku jsem je videla nahe, jak se po sobe upoceni plazi a bylo mi z toho soufl!! Nejprve jsem se snazila byt nad veci a desne komunikativni, ale pak jsem uz nemohla…byl to obrovsky pretlak emoci a taky jsem si zakricela, zabrecela a slo to ze me ven…Jeste ctvrt roku ji volal, posilal kvetiny…a ja to vsechno vedela a bylo mi strasne
ale zapomnela jsem, prebolelo to a vubec si uz na to nevzpomenu a mou duveru ma. Do te doby jsem si naivne myslela, ze nam se to stat nemuze, od te doby jsem smirena s tim, ze to k zivotu patri, at delame co delame a uz to proste neresim.
POcit podezírání ti bohužel zůstane i když bude věrný.
bohužel, ale je to tak.
Já dokkonce mám strach i u svého současného muže i když nemám absolutně žádný důvod. Vím,že zatím mi věrný je, ale oba se tak nějak držíme toho nikdy neříkej nikdy a víme proč. Smítko pochybnosti a staré zkušenosti tu je. prostě se bojím…
emanžel mě hodně podváděl a už to ve mě zůstalo.
Ahoj, ja doufám že mě přítel nepodvádí a asi bych neunesla to že se válí někde i s někým jiným. to bych raději byla sama ( to je můj názor teď, nevím jaký by byl kdy se mi to stalo) Mám jednoho takoveho kamaráda který má skoro manželku ( mají se brát, po té co mu přišla na nevěru jí požádal raději o ruku aby si myslela že už je to za nimi) No a v této době má asi 3 milenky, jednu bere dost na vážno dokonce chodí k ní domu a byl představen i rodičům. Bohužel je jako utržený ze řetězu. Sex má 2 denně s milenkama a pak přijde domu a jde na to znovu… To už je tak trošku nemoc. Za milenky má převážně barmanky chodí za nima převážně v prac. době. Pracuje dost nepravidelně jako že je třeba PO-ST v práci ST-ČT VOLNO! Přítelkyně pracuje normalně PO-PA od rano do večera takže celej den má na nevěru. a není mu hamba vodit si slečny k nim domu. JE TO HNUS, ZBALILA BYCH MU KUFR A ŠEL BY. JEJICH JEDINY ZÁVAZEK JE UVĚR NA AUTO A SPOLEČNEJ BYT. TOHLE SE DÁ ALE ZATÍM DOST DOBŘE ŘEŠIT. ALE JEHO SLEČNA JE JAKO BY BYLA SLEPÁ.. NIKDY JI NENAPADLO SE JET MRKNOUT KAM JEDE KDYZ MIZI Z DOMU.
Anonymní píše:
Hele, toho pocitu se nezbavíš nikdy, po svých velkých zkušenostech a po nedávné rozpravě s mým nevěrným manželem jsem zjistila, že žádnej chlap není věrnej at vypadá jakkoliv oddaně. Chlapi to mají prostě jinak hozený než my, oni si potřebujou dokazovat, že na to ještě maj, mít jinou holku… Pak maj milenku manželku a fungující rodinu a myslej si o sobě jaký jsou borci, když to všechno zvládají.. Ale jakmile přijde chybička, všechno se provalí, je chlap v koncích. přemýšlí co bude dál, a nakonec přijde na to, že ač udělá krok tam nebo tam všude o něco přijde a má z toho depky. Točí se v tom pořád dokola. A nedejbože aby měl nemanželské dítě s milenkou, t už pak taky neví jak dál… když jsem manželovi namítla, tak když je u vás chlapů normální podvádět nás tak to můžu taky? A on mi odpověděl ne to teda rozhodně ne to je o něčem úplně jinym když si ženská začne s novým chlapem obvykkle se do něj zamiluje a opouští svého stávajícího… má pravdu… Já už si o chlapech žádný iluze nedělám, neznám věrnýho chlapa… Je to jen na tobě jak ty ten fakt přijmeš.. Řeči o kterých mluvíš ho akorát ještě více naštvou, chlapovi stačí jeden rozhovor, jedno řešení a celou věc má uzavřenou, bohužel vlastnost ženskejch je taková, že chtějí všechno pořád řešit něco namítat… Jestli tě miluje, pořád se k tobě vrací, máte spolu děti, dokáže se o rodinu dobře postarat, zkus se přes to přenést jako já… Co jiného ti zbývá? Zůstat sama? narazit si dalšího nevěrníka? to je můj názor…
Tak promin, ale ja s tebou nesouhlasim. S tim, ze to maji chlapi jinak hozeny, to je vubec neomlouva! Takhle by se mohl vymlouvat kazdej a ne kazda zenska je husicka, ktera by to s usmevem hodila za hlavu…fajn je to chlap, tak at si ma milenky. Nejaky dokazovani toho, ze chlapi maji podvadeni v genech a tim padem je to naprosto normalni mi leze uprimne na nervy. Je pravda, ze muze trochu ujet a vyspat se s jinou, ale mit zamerne vydrzovanou milenku a doma svoje pohodli, naservirovanej zvanec pod nosem a vyzehleny kosile je pro me hnus nehoraznej. Predstavit si, ze ja doma trapcim s hadrem, vareckou, zehlickou a kdovi s cim, zatim co muj chlap by si nekde honil svy ego s milenkou, tak to radsi budu fakt sama, nez se ponizovat tim, ze se necham vedome podvadet…
Ahoj.
Mě podváděl můj ex-přítel a to zkoro pořád,já jsem ani nechtěla pátrat,ale když jsem dostala důvod pátrat tak mi to stačilo,byla jsem blbá,můj první delší vztah,tak jsem pořád odopouštěla(mimochodem to nezůstalo jen u podvádění,pak mě začal i mlátit),tak jsem konečně sebrala sílu a odešla.Ted mám nového přítele,ale ta nedůvěra ve mě zůstala pořád
,nebududu už věřit žádnému chlapovi,i kdyby to byl milius,mám to pořád v sobě a zbavit se toho nejde.
.A začínám mít pomalu strach že to ten můj jednou udělá(mám k tomu tak trochu i důvod),nechodí za babama ale dopisuje si přes seznamku a to dost odvážlivě,myslím že už to není jen tak nějaký flirtík,když jsem to sním začala řešit tak stím přestal tak uvidíme jak dlouho mu to vydrží
.Jestli to ale jednou fakt udělá tak nevím,se asi na chlapy už vy..ru.
.Dost jsem si zažila a nechci to zažívat znova, a proto mám ted strach taky ![]()
Příspěvek upraven 07.03.11 v 16:32
Ahoj holky, pokud mne neukamenujete tak si dovolím napsat zkušenost z té druhé strányky. Byla jsem milenka. Ovšem pán mi napovíal,že je rozvedený - vlastně byl , ale žili spolu dál. 100km ode mne. Což jsem nezjistila a nevěděla.Po tom co jsem to zjistila jsem to ukončila(bylo to bolestné a trvalo to dlouho nedovedla jsem si to bez něj představit. Jsem pověrčivá a bála jsem se, že když já dělám tohle jednou můj muž bude mít taky milenku. Jeho žena se to dozvěděla dělala hrozný boro, vlastně ona mi v tom udělala jasno. Já se jí snažila vysvětlit tu situaci a ona mi řekla at si nemyslím, že on je nevěrný pořád a já nejsem jediná … Já nechápala jak to může tolerovat a takhle se o něj prát. Pro mě on skončil ikdyž jsem ho milovala stále na něj myslela a moc bych s ním chtěla být. Myslela jsem, že už nikdy nikoho nepotkám moc jsme si rozuměli. On jednou za čas zavolal a mě tím akorát ubližoval. Jednou jsem se ho zeptala,proč mi volá a chce vědět jak se mmám atd. Řekl mi, že na mě stále myslí, že s ženou je jen kvůli dětem a povinostem bla bla bla. Že ona mu to toleruje, dokonce se mu s tím sbaží pomáhat a mluví o tom s ním. A on si teda vlastně může dělat co chce. U mě ho fascinovalo to, že jsem ho odmítla. A vše co jsem řekla dodržela. Jenže jsem byla stále sama,on znal moje city a byl si jistý, že kdyby odešel od rodiny tak bych ho vzala.Já jsem , ale po delšídobě potkala muže (táta mých dětí) super zlatej jsem šťastná. Pochopila jsem až s ním, že takový člověk nestojí za nic. Dopadlo to tak, že jsem šla na MD a změnila tel číslo, přestěhovala se on mě vyhledal přes rodiče chtěl tel.č.,ale rodiče mu jej nedali a řekli, že jestli něco chce tak at nechá svůj kontakt(řekl jim, že chce mluvit o práci). Když mi máma to číslo diktovala ani nemusela měla jsem ho v hlavě. Okamžitě jsem mu zavolala a řekla, že mám krásný miminko s člověkem, který mě miluje a určitě by nebyl rád kdyby mi někdo jako on kontaktoval. On najednou stichnul a jen řekl měj se dobře - myslím, že brečel. Pro mě to po letech byla výhra. Takže za mne,netolerovat nevěru,protože chlap vaší dobríé vůle bude akorát využívat. a za další , proč se zdržovat s někým,když je na světě někdo jiný kdo TEBE bude milovat a bude věrný??? Člověk, který miluje nezahýbá. ![]()
Anonymni:Tak to teda klobouk dolu,že jsi mu odpustila,a po tom všem má navíc ještě tvou důvěru!
Já se fakt taky snažím,máme spolu 20m kluka,a je skvělý táta.Občas mám tak trochu pocit že žijeme spíš vedle sebe,a ne spolu.Rodinu ale rozbíjet nechci,ale strašně mě to užírá.Pro něj je to už samozřejmě pasé,už je to měsíc,tak je to přece STRAŠNĚ dávno.vím,že jistotu nebudu mít nikdy,a u nikoho.Ale někdy mě prostě přepadne strašná panika
Luccy 1 - No tak seznamky jsou téma samo o sobě.Nechápu,proč chodí zadaní chlapi na seznamky
Vždyt je to taky nevěra.Sice virtuální,ale je.Když má doma vztah,tak proč se chce seznamovat a scházet s jinýma.ti chlapi jsou fakt divní
NO snad si ten tvůj dá už pokoj ![]()
Anonymní píše:
Anonymní to jsi teda zakladatelce dobře poradila.
Co z takovýho chlapa?Jako abych mu doma prala trenky a dělala mu služku,zatímco on se bude válet někde s milenkou,ale hlavně že se milostpán ke mě vrátí?
Nějak nevěřím, že v takovém vztahu může být podváděná polovička šťastná a vážit si sama sebe.
A to bych se ještě bála, že od něho něco chytnu.
Zakladatelko chlapů je dost,já bych se na něj vykašlala a poslala mu kufry k milence,at se o něj postará.
Když to dělá už teď,co bude dělat až budete manželé..
Anonymni:No tak to jsi měla parádní štěstí,že jsi našla svého současného muže
Já si taky myslím,že kdo miluje,nezahýbá.Mě se taky před rokem snažil kontaktovat můj bývalý,napsal mi dopis (je z Německa) i s adresou a novym telefonnim číslem.Na druhou stranu touha mu odepsat byla silná,ale naštěstí ne silnější než já,tak jsem dopis i s adresou a číslem zahodila.Hodně jsem ho milovala,ale prostě mám pocit,že kdybych mu odepsala,byl by to podraz na toho mého
A on mi pak udělá toto ![]()
smutná píše:
Anonymni:Tak to teda klobouk dolu,že jsi mu odpustila,a po tom všem má navíc ještě tvou důvěru!Já se fakt taky snažím,máme spolu 20m kluka,a je skvělý táta.Občas mám tak trochu pocit že žijeme spíš vedle sebe,a ne spolu.Rodinu ale rozbíjet nechci,ale strašně mě to užírá.Pro něj je to už samozřejmě pasé,už je to měsíc,tak je to přece STRAŠNĚ dávno.vím,že jistotu nebudu mít nikdy,a u nikoho.Ale někdy mě prostě přepadne strašná panika
A to je přesně ono.
mě tak štve když oni něco udělají a pak jsou ještě strašně naštvaní(nejlepší obrana je útok) a myslísi že to tak rychle hodíme za hlavu a je to pasé a když se člověk něco opováží říct tak poslouchá ještě kecy tipu: zase to chceš rozebírat?zase to řešíš?!takový přístup já nesnesu,to se mi otevírá nůž v kapse a nejraději bych mu vyhodila všechny věci s balkonu
.
No jo,prostě si myslí že nás mají jisté a oni můžou všechno
.A že jim odpustíme,Jo bo jsme blbé
.přitom třeba jen marníme zbytečně čas a venku v budoucnu na nas možná čeká někdo komu za to budem stát a bude si nás vážit.
Nezlobte se za tento přízpěvek ale mám takovou zlost že se divím že mi ještě drží klávesnice
.
muselo to ze mě ven.Ted je mi lííííp ![]()
Holky už zase to na mě padá.Asi před měsícem jsem přišla na to,že mě přítel asi podvádí.Pořád to popírá a blabla.Moc jsem se snažila na to zapomenout,odpustit mi.Ale nejde mi to.Když není doma,ani v práci,tak vlastně nikdy přesně nevím,kde je.A to je ta potíž.Mám pocit že je zase s ní,že to nikdy neskončilo.Ted už zase cítím takový pocit,stres,jako bych měla na srdci balvan. mam pocity na zvracení a srdce mi buší jak o závod.Nevím přesně kde ted už vic jak hodinu je a zase na mě jde ta nedůvěra.Moc mu chci odpustit,ale neodpustím si řeči okolo.HO štvou,ale já si nemůžu pomoct.Změní se to?Má to vůbec cenu?Zapomenu někdy?