Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj smutná…
co bys chtěla slyšet? že zapomeneš? to ti garantuju, že nikdy…
pokud budeš opravdu chtít a budeš silná, tak odpustíš a časem už ti to ani nebude tak připadat, ale nezapomeneš…
hodně záleží na tom jak k tomu přistupuje tvůj partner, pokud ti za to stojí, tak se zkus vztah udržet-spálení mostů dle mě není řešení u dvou rozumných dospělých lidí…
pokud se nesnažíte oba, tak je to k ničemu dobrý…
on by měl litovat a dokazovat ti, že to byla chyba a že tě i přesto má rád a chce s tebou žít no a „jednoduše“ ty si musíš dát zámek na hubu a vědomě se neustále přesvědčovat o tom, že žárlivýma scénama ničemu nepomůžeš, maximálně tak tomu, že ho začneš štvát tím věčným napadáním a on se nakonec opravdu spustí…
a kdy (jestli vůbec) to přebolí? čoveče, to je těžký…mě to trvalo rok určitě než sem byla schopná si nezapřemýšlet, jestli se někde s někým nepeleší ( a to i přesto že byl zlatej)…a další rok možná dva, než jsem mu začala znovu důvěřovat.
každopádně byste si ale před tímhle vším měli sednout a udělat tabula rasa, abyste vůbec zjistili, zda má do pokračování vztahu smysl investovat čas, city, nervy a všechno…pokud on bude lítat pořád a o tobě si bude myslet, že si jen hysterická (promiň to slovo) kráva, tak to fakt smysl nemá…
držím palce, abyste to vyřešili k oboustranné spokojenosti ![]()
my to před osmi lety zvládli a nevyměnila bych ho ani za milion a děkuju bohu, že sem měli sílu překonat jeho extempore a moje duševní stavy ![]()
No, muzu vam rict, ze kdyz jednou chlap podvede, tak se to s nim tahne porad.
Ja se ted rozvadim s manzelem, protoze to mezi nami neklapalo od minuleho ledna, kdy jsem zjistila, ze mel milenku. Sice mi rikal, ze se s ni rozesel, ja mu uverila a byla jsem chvili docela spokojena, ale pak zacal byt hodne casto z domova (at uz dele v praci nebo cokoliv jineho) a byl porad na pocitaci, telefon si zacal brat s sebou i na zachod a letos v lednu jsem ho vyhodila, jsme v rozvodovem rizeni a ja jsem zjistila, ze s tou pipinkou (milenkou) byl cely rok a ted se dokonce nastehoval k ni…
Takze za me: neverny chlap bude neverny porad. Kdyby si nekde uzil jednorazovku a pak prisel domu, tak to je neco jineho. Ale mit milenku delsi dobu, to nevede k nicemu dobremu. To je proste prusvih…
A omlouvam se, ze anonymne, ale jsme v rozvodovem rizeni a nechci, aby nedejboze vypatral, ze tu o nem mluvim nebo pisu. To by byl prusvih…
smutná píše:
Luccy 1 - No tak seznamky jsou téma samo o sobě.Nechápu,proč chodí zadaní chlapi na seznamkyVždyt je to taky nevěra.Sice virtuální,ale je.Když má doma vztah,tak proč se chce seznamovat a scházet s jinýma.ti chlapi jsou fakt divní
NO snad si ten tvůj dá už pokoj
bno,to nevím,pochybuju o tom.
Možná se to sem nehodí,ale já se držím toho že většinou když to udělá jednou,udělá to podruhé.nechtěla bych aby to tak bylo,ale vím že to je dost časté,vidím to všude kolem sebe.
A ty seznamky mi byl čert dlužen
.Prostě nevěřím,nevěřím a nevěřím.
smutná píše:
Anonymni:No tak to jsi měla parádní štěstí,že jsi našla svého současného mužeJá si taky myslím,že kdo miluje,nezahýbá.Mě se taky před rokem snažil kontaktovat můj bývalý,napsal mi dopis (je z Německa) i s adresou a novym telefonnim číslem.Na druhou stranu touha mu odepsat byla silná,ale naštěstí ne silnější než já,tak jsem dopis i s adresou a číslem zahodila.Hodně jsem ho milovala,ale prostě mám pocit,že kdybych mu odepsala,byl by to podraz na toho mého
A on mi pak udělá toto
Vidíš ty jsi korektní a rovná chlap co ti zahýbá si tě nezaslouží.Věřím, že na každého čeká ta láska nebeská. Holky jediněj důvod proč ukončit vztah je když je tam nevěra. Nic jinýho neberu. A ukončit ikdyž je tam dítě. Protože tenhle člověk stejně jednou odejde nebo se to děti dozví a moc je to zraní, víc než když teď odejdeš.
Luccy 1 - ano,pak jsou ještě ukřivdění a otrávení že to chceme rozebírat.Já už to ani nerozebírám v pravém slova smyslu,ale občas mi ve vzteku něco uklouzne.Občas se mi vybaví ta slova co jí psal,sama od sebe.A pak začnu mít pochybnosti i o sobě - třeba co dělá ona líp … No třeba na nás čeká někdo,kdo nás bude mít ještě radši,třeba ale ne.To je to,co právě nikdy nevíme a odpouštíme a odpouštíme ![]()
A taky mě dost štve že jsem na takového musela někdy narazit(můj expřítel a možná i ten nynější),protože mi zkazil život tím že mi to udělal a já už nemám důvěru k žádnému a vím že se to se mnou ponese pořád.
A taky si myslím,že právě když ženská odpustí tak chlap příště ví,že mu jsme mu odpustili a dělá to stejně dál!!!Nejsou to všechny případy,ale je jich drtivá většina
Mar tanka19: Moc dobře vím,že žárlivýma scénama nic nevyřeším,že by to bylo ještě horší
Jen je ve mě prostě pořád ta nejistota.Na jednu stranu jsem naštvaná za to,co udělal,na druhou stranu o něj nechci přijít a tak se bojím,aby to neudělal znovu.Protože vím,že kdybyc se něco dozvěděla,už to neodpustím.tím jsem si jista! ![]()
Luccy1 píše:
A taky mě dost štve že jsem na takového musela někdy narazit(můj expřítel a možná i ten nynější),protože mi zkazil život tím že mi to udělal a já už nemám důvěru k žádnému a vím že se to se mnou ponese pořád.
A taky si myslím,že právě když ženská odpustí tak chlap příště ví,že mu jsme mu odpustili a dělá to stejně dál!!!Nejsou to všechny případy,ale je jich drtivá většina
Ano ano ano, moje známá bylak manželovi tak tolerantní, že si na to manžílek zvyknul a myslel si, žýe je to tak v poho když má vlastně 2 ženy. Tak si s milenkou udělal miminko. Avíte co manželka? Taky miminko, tak je maj skoro stejně starý........ Manželku to teď samozřejmě štve..........
Luccy1 píše:
Ano ano ano, moje známá bylak manželovi tak tolerantní, že si na to manžílek zvyknul a myslel si, žýe je to tak v poho když má vlastně 2 ženy. Tak si s milenkou udělal miminko. Avíte co manželka? Taky miminko, tak je maj skoro stejně starý........ Manželku to teď samozřejmě štve..........
Jo,jo,ten vztek mám taky v sobě a pořád přemýšlím co dělám špatně,ale nakonec jsem zjistila že asi nic.
Ono to není tím že bych dělala něco špatně,je to tím že oni neví co by,oni jsou ti co dělají něco špatně,ubližujou nám a rozbíjí tím rodinu!Když se jim něco nelíbí tak at to řeknou a nemusí se hned k..vit
.
Ale co,v nás mají jistotu a myslí že budem pořád odopouštět a neopustíme je,aby se ale náhodou třeba někdy nedivili,nic nejde snášet věčně!!!!
Luccy1 píše:
No já si právě myslím,že by si měli HODNĚ vážit toho,že jsme jim odpustili,a ne se spoléhat na to,že odpustíme příště zas
Je to ale složité ty lidské vztahy,že?Někdy je fakt lepší nevědět ![]()
denca29 píše:Luccy1 píše:Ano ano ano, moje známá bylak manželovi tak tolerantní, že si na to manžílek zvyknul a myslel si, žýe je to tak v poho když má vlastně 2 ženy. Tak si s milenkou udělal miminko. Avíte co manželka? Taky miminko, tak je maj skoro stejně starý........ Manželku to teď samozřejmě štve..........
Tak to je úlet.No ale já být tou manželkou,tak na druhé ani nepomýšlím když věděla že udělal miminko i té milence.Ani se jí nedivím,že ji to štve.No jo,když se spustí žena,je to u chlapa k… největší,špína … a když on tak za to můžou geny.Ha,ha,ha ![]()
smutná píše:Luccy1 píše:No já si právě myslím,že by si měli HODNĚ vážit toho,že jsme jim odpustili,a ne se spoléhat na to,že odpustíme příště zas
A taky si myslím,že právě když ženská odpustí tak chlap příště ví,že mu jsme mu odpustili a dělá to stejně dál!!!Nejsou to všechny případy,ale je jich drtivá většinaJe to ale složité ty lidské vztahy,že?Někdy je fakt lepší nevědět
Spíš je složitá ta chlapská mentalita a to že nemyslí mozkem ale spodkem(tím nemyslím všechny,jsou i vyjímky).
A toho oni si vážit nebudou,právě že pak mají ještě větší jistotu vtom že jsme tak blbé,což fakt jsme
.Ale co,každý jednou narazí ![]()
Já to taky znám z obou stran.
Ex manžel mě podváděl.
A můj současný manžel se mnou podváděl svou ženu ještě před a těsně po jejich svatbě (čekali rodinu)v době, kdy žil můj ex u své milenky.
Vím, že mě spoustu lidí odsoudí.
Pak jsme se celé roky potkávali, už mezi námi nic nebylo - nic až na city a hodně společného. Oběma se nám zbortila manželství (na nevěře našich partnerů i domácím násilí), oba jsme měli po 1 dítěti… Několikrát za mnou i byl, že by mě chtěl… ale nechtěl opustit svou ex kvůli dceři (tehdy už spolu rok bydleli v 1 bytě, ale každý ve svém zamčeném pokoji. a Tak to trvalo ještě další 3 roky) a já bojovala o záchranu manželství. Marně.
Po rozvodu následoval další vztah - 3 letý. Pak jsem opustila svého partnera - vztah vyšuměl, zmizely veškeré emoce a žili jsme spolu a přitom sami…
V té době jsem se s manželem znova náhodou sešli, začali jsme spolu jezdit na bruslích… já za ním začala utíkat z domu, kde už jsem to nemohla vydržet (expřítel měl 3 m na odstěhování se, protžoe přišel za mnou přes celou republiku) … po 4 m se nastěhoval ke mě, po dalším půl roku jsem se rozhodli, že chceme miminko, naší Kačce je 13 měs., nakonec i když on říkal už nikdy jsme manželé… a na podzim bychom se rádi pokusila ještě o jedno svišťátko.
i tak mám přece jen sem tam obavu… udělal to ex, udělá to i současný?
Udělal to se mnou… udělá to znova? Co když je někde ještě jedna, kterou miluje od jejích 16 let jako mě (/tehdy jsem ho opustila kvůli svému už dávno exmanželovi) Která mu zůstala zažraná pod kůží nebo nějaká jiná? Strach je a bude vždy… ale nesmí přerůst v panický strach. A chorobnou žárlivost.
Daniella 82 - ono je to docela složité,on by k ní nikdy neodešel - bude to znít divně,ale je to přítelkyně jeho otce.Je o rok mladší než já.Ona ho „nastálo“ taky nechce,má strach že by ji ten její vyhodil a vzal jí dceru.Já nemám zatím důkaz jestli to pokračuje,nebo ne.Snažím se být nad věcí,s ní už jsem si to vyříkala.ale nejistota je pořád