Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, zítra nastupuji do nemocnice a v úterý podstoupim plánovaný císařský rez
.Dnes jsem už skoro vůbec nespala a nemůžu jist protože všechno vyzvracim, nemůže to nějak ublížit miminku? Byla jste některá také takhle nervózní? Jak se trosku uklidnit? Dekuju ![]()
Neboj to bude dobry
Musis to brat, ze zitra uz budes mit miminko. Snaz se odpocivat, pak par let nebude cas ![]()
@Lucyee hod sa do kludu. Cisarsky rez je super
Cely proces trva asi 20 minut. Vyhodou CS je, ze ked pride mimco tak si vysmiata. Niektore maminky maju blby porod pretoze su po nom vycerpane a nedokazu si mimco uzit. Ty budes cula, spokojna a pri vedomi a bejby ti urcite ukazu - ako mne. Vyhoda je ze CS deti nemaju sisate hlavy
ale su pekne symetricky ruzove katalogove deti ![]()
Samotna CS neboli. Prides, vyplnis dotaznik, vyberis si epidural alebo celkovu. Priprava na CS klasika - a potom pride anesteziolog a da ti epidural - je to bolest ako ked ti beru krv. Okolo teba bude viac ludi. Urcite na sale nebudes sama. Sestricky a anesteziolog ta budu ukludnovat aby si sa nebala a budu ti hovorit ze to bude fajn. Za par min epi zaberie a pride doktor, si lahnes a za plenov sa nieco deje - necitis nic a hej bejby je na svete
vsetci hovoria ze je krasne, ako za par sekund ho vidis. Budes happy ako 2 grepy presne tak isto ako maminky po prirodzenom porode pretoze sa spusti hormonalna vlna. Potom bejby odvezu asi na vaznie a znacku. Teba na pokoj. Budu ta kontrolovat a na bruchu budes mat lad koli zavinovaniu delohy. A donesu ti mimco. Deti po planovanej CS su super zdrave pretoze prichod na svet nemal ziadne komplikacie tak moze byt hned s tebou.
Ja som mala celkovu ale miminko som videla a nespala som. Zaspala som uplne az ked ho odviezli na vazenie a meranie. CS zazitok vyborny
![]()
Příspěvek upraven 29.01.17 v 15:47
@Lucyee píše:
Ahoj maminky, zítra nastupuji do nemocnice a v úterý podstoupim plánovaný císařský rez.Dnes jsem už skoro vůbec nespala a nemůžu jist protože všechno vyzvracim, nemůže to nějak ublížit miminku? Byla jste některá také takhle nervózní? Jak se trosku uklidnit? Dekuju
Těžko radit, každý prožívá strach jinak
tak si pustˇnějakou dobrou komedii a na chvilku se odreaguj, vím že se to lehce řekne
já jsem taky nakonec musela na císaře ale měla jsem to neplánovaný, nestihla jsem se ani pořádně bát, bylo mi to tak nějak jedno, doktor rozhodl o okamžité sekci a už jsem jela. Je to tvůj první porod?
No budu muset jít na celkovou prave
a trosku mě děsí jak všude píšou ze by na ni v životě nesli atd, jsem po operaci páteře a mám tam tyč, ještě k tomu mám špatnou krev takže mi prý epidural nedoporučuji…vůbec si neumím představit tu bolest po tom co se proberu, a po jaké době od operace se proberu?
@arinecka no já na to jakoby ani moc nemyslím, až se divím ze je mi takhle spatne
Jojo pravé ze první
@Xsenova Nechci se poustet do sporu, ale kolik jsi zazila prirozenych porodu, ze muzes srovnavat? Cisarsky rez neboli? Vychvalujes to jak nejakou zazracnou alternativu ![]()
@Lucyee ja som musela mat celkovu koli problemom s tlakom. Na bolest dostanes lieky -nenechaju ta bez. Prebies sa hned. Do hodiny. Davaju toho primerane vykonu -ktory je kratky. Bolest je lepsia ako po inych operaciach (mala som 3 s CS) a CS bola najlepsia s tym, ze s tebou siju hormony a mas dieta. Je to fajn. Chrbtica sa ti hned uvolni - pretoze odide zataz. Toho sa neboj. Mna bolel kycelni kloub hodne a po CS som o tom ani nevedela. Neviem ci vies, ze mozes kojit. Ja som mala CS v piatok a kojla som na 100% v nedelu. Kup si taky velky vypchlaty kulickovy polkruh. Mozes to mat na sebe a tam si opriet miminko. Vyborne to ulahcuje zaciatky.
@Lucyee píše:
@arinecka no já na to jakoby ani moc nemyslím, až se divím ze je mi takhle spatne![]()
Jojo pravé ze první
Tak budˇv klidu, pěkně se vyspíš a až se probudíš tak už budeš mít vedle sebe drobka který ti na příštích min 18 let nedá pokoj ![]()
@Lucyee měla jsem dvě sekce. Jednu v celkový, jednu se spinalem. Blbě mě nebylo ani po jedny, ale za mě lepší spinal. Po narkoze jsem byla strašně unavená.
Jinak jak to popisuje @Xsenova tak to zas taková pohodicka není. Já třeba měla dost komplikace a skončila do měsíce ještě na revizi dělohy. Ale celkove bych se toho nějak extra nebala. Prošla jsem si i pokusem porodit přirozeně a nikdy více ![]()
@Lucyee píše:
No budu muset jít na celkovou pravea trosku mě děsí jak všude píšou ze by na ni v životě nesli atd, jsem po operaci páteře a mám tam tyč, ještě k tomu mám špatnou krev takže mi prý epidural nedoporučuji…vůbec si neumím představit tu bolest po tom co se proberu, a po jaké době od operace se proberu?
Rodila jsem plánovaným císařem před 4 měsíci. Bylo to ve spinální analgézii. No, člověk musí mít trochu silnější nervy, ne že bych je měla, ale uklidňují tě na sále. Nic nebolí. Akorát, když to pak přijde k sobě. Pro mě to byl masakr. První týden strašný, druhý týden o něco lepší, po třech týdnech jsem už byla hodně dobrá a za měsíc jsem vůbec nevěděla, že jsem po nějakém císaři. Je třeba počítat s tím, že to prostě v začátku bolí, ale budeš dostávat injekce na bolest a soustředit se na miminko. Držím pěsti ![]()
@MartinaCV píše:
Rodila jsem plánovaným císařem před 4 měsíci. Bylo to ve spinální analgézii. No, člověk musí mít trochu silnější nervy, ne že bych je měla, ale uklidňují tě na sále. Nic nebolí. Akorát, když to pak přijde k sobě. Pro mě to byl masakr. První týden strašný, druhý týden o něco lepší, po třech týdnech jsem už byla hodně dobrá a za měsíc jsem vůbec nevěděla, že jsem po nějakém císaři. Je třeba počítat s tím, že to prostě v začátku bolí, ale budeš dostávat injekce na bolest a soustředit se na miminko. Držím pěsti
on to má každý jinak a hlavně každý císař je jiný. já teď třeba bolest skoro necítlila. injekce jsem ani nechtěla, jen první den čípky, jak to člověk rozhýbe tak v pohodě. čtvrtý den mě pustili domů a první co jsem udělala, tak jsem si šla upéct buchtu. fakt mi nic nebylo ![]()
@Pam12 píše:
on to má každý jinak a hlavně každý císař je jiný. já teď třeba bolest skoro necítlila. injekce jsem ani nechtěla, jen první den čípky, jak to člověk rozhýbe tak v pohodě. čtvrtý den mě pustili domů a první co jsem udělala, tak jsem si šla upéct buchtu. fakt mi nic nebylo
Já jsem taky hned musela doma kmitat, přítel na to není a doma mě čekala spoušť. Máme ještě dvě kočky. Ale bolelo mě to pekelně ty první dny, to mi i tekly slzy. Když mě stavěly, něco strašného..
@MartinaCV píše:
Já jsem taky hned musela doma kmitat, přítel na to není a doma mě čekala spoušť. Máme ještě dvě kočky. Ale bolelo mě to pekelně ty první dny, to mi i tekly slzy. Když mě stavěly, něco strašného..
já to měla takhle u prvního, to jsem byla na injekcích celých osm dní.
Ahoj maminky, moc vám Dekuju❤️Už to máme všechno za sebou a nebylo to tak hrozne, od te doby co jsem ji poprvé viděla jsem byla najednou čilá jako rybicka, žák přikládám fotku naši Sofinky která měla 43 Cm a 2350 ❤️