Nevýchova - proč nám nefunguje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3871
19.12.15 19:35

Ahoj, mrzí mě, že máš se synem takové trable. Já zatím nemám zkušenosti s výchovou ani nevýchovou. Jen napíšu pohled z jiné strany. Moje mamka dělá v MŠ a ma 32 let praxe. Říká, že se poslední roky množí děti absolutně bez vymezených mantinelů, které neuznávají autority. Jsou to většinou děti vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří mají s potomky kamarádský vztah. Maminky mají načtené knihy a postupy a uplně zapomínají na selský rozum. Školky jsou přetížené a ve třídách 28 dětí (což si neumím představit zvládat tu smečku, ale to je jiná). Děti jsou pak z toho taky vyjevené, když nastoupí do MŠ, ZŠ.
Držím palce, ať najdeš tu zlatou střední cestu a věř, že bude líp. Dvouleťák je někdy dílo, ale taky z toho vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.12.15 19:40

@Petrolka Syn řád má, vlastně skoro od narození, pravidelnost dodržujeme, určitá pravidla taky. Od chvíle, kdy jsem zakládala diskuzi se už mnohé zlepšilo, jsme víc důslední, pokud něco řekneme, tak to platí a přes to vlak nejede. Chvilku bylo fajn, momentálně se zase točíme v kruhu odmítání všeho a tvrdohlavého NE :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.12.15 19:43

@MartinaIrena Fakt to přešlo? Mě totiž docela děsí, že to takhle bude pořád. Jsem rozhodně víc v klidu, zároveň přísnější. Ale i tak se bojím, že se to věkem nezmění a budu za tu, co má nevychované a nezvladatelné dítě, protože teď to na nás prostě stále a bez přestání zkouší. Sice odoláváme, jsme důslední, ale těžko říct, jestli nervy budou tak pevné jako teď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.12.15 19:46

@Martina84 Děkuju, určitě souhlasím. Právě proto mám strach, abych to do nástupu do MŠ zvládla, protože tohle bych nepřála nikomu, ani profi učitelkám. Ono je to prostě pokaždé jinak. Někdy dělá neskutečné scény mezi lidmi, někdy je klid. Mezi dětmi se momentálně drží opodál a jen sleduje děj, zapojovat se nechce. Zároveň vidím, když k němu nějaké dítko přijde, jak se to v něm pere a chtěl by po něm vyjet. Je to těžké, ale od mého prvního příspěvku se to hodně změnilo, i když stav není zdaleka takový, jak bych chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
19.12.15 20:12

@Ivethea
Jasne, ze to preslo. Z kazdyho neandrtalce se casem stane civilizovany clovek. Ja byla tehdy tak zoufala, ze jsem si zalozila i par diskusi na tohle tema. Viz napr.
https://www.emimino.cz/…kace-150960/
To mel starsi obdobi, kdy uz bez problemu mluvil a zacal se vztekat tak, ze jsem z nej nedostala absolutne ani slovo. Velmi vyzivne. A dneska je to sikovnej kluk. Tehdy mu bylo jako u Vas 22 mesicu. Jinak spankovy rezim u nas taky nula bodou. Vsichni radili a nefungovalo nic. Kdyz dite neco urputne nechce, tak ho proste nikdo a nic nedonuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
19.12.15 20:16
@Ivethea
@Ivethea píše:
@Petrolka Syn řád má, vlastně skoro od narození, pravidelnost dodržujeme, určitá pravidla taky. Od chvíle, kdy jsem zakládala diskuzi se už mnohé zlepšilo, jsme víc důslední, pokud něco řekneme, tak to platí a přes to vlak nejede. Chvilku bylo fajn, momentálně se zase točíme v kruhu odmítání všeho a tvrdohlavého NE :-)

Tak vydrž, ono se to zlepší. Moje zkušenější kámošky tvrdí, že synové jsou v pohodě tak kolem 30 :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.12.15 17:14

@Petrolka Tak to doufám, že už bude syn v režii jiné ženy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.12.15 17:22

@MartinaIrena Díky, mrknu na to. U nás teď noční spaní absolutní teror. Dneska řval tak hlasitě, že někde v domě vzbudil miminko. Řve několikrát za noc, ale není to ze strachu, je to prostě vzteky a naschvál. Uložím ho, odejdu, do 20 minut znovu. Vstávačka běžně kolem páté ranní za neustálého řevu. Po každém probuzení záchvat vzteku a řve a řve. Dřív se v noci taky stále budil, poplakal, ale vzápětí zase sám usnu, nemusela jsem k němu ani chodit. Teď by byl schopný rozmlátit zeď, je to fakt na budku. Vlastně ani nepamatuju, jestli se někdy budil jinak než s křikem. Úsměv po probuzení takřka neznáme. Jsem z toho už tak psychicky vyčerpaná, že se bojím chodit spát, protože vím, že se stejně nevyspím déle jak dvě hodiny v kuse. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.12.15 18:07

@Ivethea hořčík. Zkus, za pokus to stojí. U syna se spaní hodně zlepšilo a je celkově na lepší funkci nervové soustavy, já ho cpu dětem i sobě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.12.15 18:23

@Etcetera78 Už jsem o tom slyšela. Nějaká konkrétní značka, vhodná pro děti? Sobě taky nacpu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.12.15 18:32

@Ivethea dětem sypu Dologran, sobě dávám Magne B6 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.12.15 18:34

@Etcetera78 Super, mockrát děkuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
21.12.15 12:47

@Etcetera78 Můžu ještě dotaz k tomu Dologranu? Dneska jsem ho šla koupit, to že je vhodný až od tří let, to moc neřeším. Je mi jasné, že to je jen kvůli chybějícímu certifikátu pro děti do tří let. Ale lékárnice říkala, že by byla opatrná, kvůli vápníku, který obsahuje. Že prý hlavně kvůli němu je až od tří let. Myslíte, že je to v pohodě? Když se dostatečně sníží dávka? Syn má v lednu dva roky teprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.12.15 13:00

@Ivethea já ho dávala cca od 18m, dávala jsem asi čtvrt lžičky, možná ani to ne. Já mám malého nežravce, takže on má určitě i toho vápníku málo :-D
Nebo pak jsem ještě používala hořčík, co mi zbyl z těhotenství, Magnesii lacti, nebo tak nějak se jmenuje, a drtila jsem ty tabletky (zase přiměřené množství). Ale s tím dologranem se mi líp zachází, takže používám ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
21.12.15 13:08

@Etcetera78 S jídlem je taky boj. Obědy skoro nejí. Mléko taky nepije (ne že by tam nějaký vápník byl), pije spíš sem tam rostlinné. Tak to asi nebudu řešit a trochu mu šoupnu a uvidíme :D Mockrát díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí