Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Radum píše: …
Jak poznáte nefungující, nevyhovující vztah? Jaké otázky by si měl člověk položit, pokud chce začít zvažovat různá pro a proti? Bylo by pro vás to, že nejste se svým partnerem (ne manželem, bez dětí) šťastné, samo o sobě důvodem k rozchodu? …
Pokud kladeš tyto otázky sama sobě nebo i zde, pak se nejedná o vyhovující vztah.
@Levandule121 píše:
Jak píší holky. Když takhle přemýšlíš, bývá to na rozchod. A jak se rozejdeš, uvědomíš si, že to bylo 100× jednodušší, než sis myslela.
@midlajs proc ne? muzou oba dospet, ziskat jine zkusenosti a nakonec se po letech potkat a zjistit, ze se vlastne znaji, jen jsou ted oba lepsi, pripravenejsi, zodpovednejsi, chapavejsi atd…
@Blackova.K neumim to citovat a zvyraznit pasaz a nechtela jsem placat diskuzi, myslela jsem jak jsi psala „Nebavíš mě tak čau.“
@midlajs píše:
@Blackova.K neumim to citovat a zvyraznit pasaz a nechtela jsem placat diskuzi, myslela jsem jak jsi psala „Nebavíš mě tak čau.“
no tak při chození, se přece nebudu stresovat a přemýšlet. To má být hezké období, neříkám nepohádat se, ale když bych si měla pokládat takovýhle otázky tak bych si je nepokládala
před manželstvím a dětma jsem chtěla být milovaná, cítit se dobře, být ta jedinečná. Samozřejmě že vztah se závazkama je něco jiného, ale mladá svobodná holka ![]()
Ja som teda k rozchodu nedopracovala, opustil on mna. No a potom mi jedneho dna doslo, aka som bez neho pokojna. S nim to vo mne furt bublalo, vrelo, furt mi nieco vadilo (ale nie on ci na nom). Proste myslela som si, ze som stastna, ale bola som permanentne v stave akejsi podrazdenosti. Bez neho som bola sice nestastna, ale ked ten najhorsi bol presiel, bola som pokojna. No a vedla manzela som stastna a pokojna zaroven ![]()
@Blackova.K píše:
no tak při chození, se přece nebudu stresovat a přemýšlet. To má být hezké období, neříkám nepohádat se, ale když bych si měla pokládat takovýhle otázky tak bych si je nepokládalapřed manželstvím a dětma jsem chtěla být milovaná, cítit se dobře, být ta jedinečná. Samozřejmě že vztah se závazkama je něco jiného, ale mladá svobodná holka
Ono sa ale stava, ze ked Ty milujes, ale on nie, pripadne nie dost, tak miesto toho aby si povedala cau, nebavis ma, zacnes rozmyslat nad tym, co s tym, a co dalej.
Ked miluje on a Ty nie tak moc, tak tam nie je co riesit, maximalne tak ako mu to zdelit co najsetrnejsie ![]()
@Blackova.K Pravda. Nu, ale ma sve bolistky a citi to jako nejhorsi na svete, nevi co ji ceka az v pravem zivote, jak by mohla…podle meho je to z Tve strany odsuzovani.
@Bábi Zlopočasná píše:
Ono sa ale stava, ze ked Ty milujes, ale on nie, pripadne nie dost, tak miesto toho aby si povedala cau, nebavis ma, zacnes rozmyslat nad tym, co s tym, a co dalej.
Ked miluje on a Ty nie tak moc, tak tam nie je co riesit, maximalne tak ako mu to zdelit co najsetrnejsie
rozumím, nevím beru to podle sebe (za mlada, svobodna) prostě jsem musela být ta jedinečná. Ale je pravda že před manželstvím jsem měla jen dva delší vztahy, rok a půl a pak asi 4 měsíce, jinak samý krátkodobý. Ten dlouhej byl hodně za mlada, takže z něj tak rok můžu odečíst, byla jsem mladý tele ![]()
@midlajs píše:
@Blackova.K Pravda. Nu, ale ma sve bolistky a citi to jako nejhorsi na svete, nevi co ji ceka az v pravem zivote, jak by mohla…podle meho je to z Tve strany odsuzovani.
no to vůbec, já nikoho neodsuzuju
jen píšu, že když si pokládá tyhle otázky a takhle moc to řeší tak to asi nemá cenu. Asi se blbě vyjadřuju, ale teď fakt nejsem jedubaba ![]()
@Blackova.K jedubaba, hezke…od jiste doby jsem na odsuzovace alergicka…proto se ptam…
@midlajs píše:
@Blackova.K jedubaba, hezke…od jiste doby jsem na odsuzovace alergicka…proto se ptam…
ne, fakt neodsuzuju. Hlavně zrovna tady v tom tématu nevidím nic k odsuzování. Prostě normální trápení mladý holky.
Opravdu tomu veris?