Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Potřebovala bych nějakou vzpruhu, nakopnout do zadku, abych se posunula dál, něco se sebou dělala. Proto na vás mám pár otázek?
Jak poznáte nefungující, nevyhovující vztah? Jaké otázky by si měl člověk položit, pokud chce začít zvažovat různá pro a proti? Bylo by pro vás to, že nejste se svým partnerem (ne manželem, bez dětí) šťastné, samo o sobě důvodem k rozchodu?
Na jednu stranu si říkám, že jsem mladá, život před sebou, přeci ho nebudu trávit po boku někoho, o kom jsem ani po pár letech nebyla vyloženě přesvědčená. Na druhou stranu ale nechci vztah jen tak zahodit.
Je mi jasné, že spousta z vás byla v milionkrát horší situaci… Budu ale ráda za vaše reakce.
Pokud bych premyslela o vecech, o kterych ted ty a musela se sama sebe ptat - a holek na Emimi
, pak by to pro me vyhovujici vztah nebyl.
@Radum píše:
Ahoj. Potřebovala bych nějakou vzpruhu, nakopnout do zadku, abych se posunula dál, něco se sebou dělala. Proto na vás mám pár otázek?
Jak poznáte nefungující, nevyhovující vztah? Jaké otázky by si měl člověk položit, pokud chce začít zvažovat různá pro a proti? Bylo by pro vás to, že nejste se svým partnerem (ne manželem, bez dětí) šťastné, samo o sobě důvodem k rozchodu?
Na jednu stranu si říkám, že jsem mladá, život před sebou, přeci ho nebudu trávit po boku někoho, o kom jsem ani po pár letech nebyla vyloženě přesvědčená. Na druhou stranu ale nechci vztah jen tak zahodit.
Je mi jasné, že spousta z vás byla v milionkrát horší situaci… Budu ale ráda za vaše reakce.
Pokud bych se trapila, nebyla stastna a neslo to vyresit ani zlepsit, tak ano odesla bych. Zivot mam jen jeden a nehodlam ho ztratit s nekym, s kym jsem nestastna.
Chce nakopnout…
Nu, vsichni chlapy jsou ve vysledku stejni. Zalezi na Tobe zda Ti vyhovuje ci nevyhovuje. Predstav si, ze co Ti ted na nem vadi, jak Ti to bude vadit za 10 let. Chlap se poradne proveri az prichodem deti, takze vlastne nikdy nevis koho si beres. Ja mam doma flegmatika, vybrala jsem si ho jako manzela a kdybychom se nesnazili, uz by jsme spolu nebyli a to jsme byli dlouho stasni…pred detma.
@adriana2000 znam jednu, ktera vybirala az prebrala a ted uz neni zrovna mlada, tak svolila ke snatku s muzem, s kterym by jako mlada rozhodne nebyla.
Nefungující vztah poznám podle toho, že mi více bere, než dává.
@Radum no tak snad víš co cítíš ne? mladá a bez závazků, tak bych si tuhle otázku ani nepokládala. Nebavíš mě tak čau.
Však mládí není jen o tom mít „vztah“ za každou cenu, mládí je hledání, užívání si.
Záleží jaká máš stanovená měřítka ve vztahu. Jestli máš jasno v tom, o jaké kvality ve vztahu skutečně stojíš? Po jaké lásce toužíš. Nesnaž se s někým žít jen proto, aby si nebyla sama. Škoda života-láska přichází, když to nejmémě čekáme, když ji nehledáme.
@Radum
roztahla bych kridla a sla..pokud citis, ze nejsi stastna, ze je neco nekde vic.Ver, ze pokud je stavajici partner ten pravy, setkate se znovu…
To není rovnice o pěti neznámých. To se nedá spočítat.
To prostě věříš nebo ne.
A někdy nevyjde ani ta víra, protože… to prostě nevyjde.
několik let zpět. na vraždu. Hodit sem napalm a zapálit to tu. A neudělala jsem to. Nezvdala se. Věřila jsem, že se to musí zlomit, že bude líp. Cítila jsem to. Přežít. Vydržet. Pracovat. VYDRŽET!!!
Je líp. Je kulva líp.
PS. Šííílená romantika. Na třetí je, že my se do sebe zamilovali na první pohled ještě na sš, nepoznala jsem jiného chlapa, behěm RD jsem ho ale málem zabila… sakra, já asi napíšu televizní seriál, českou mýdlovou operu, a vydělám ještě na tom majlant, nééééé??? ![]()
Píšeš moc obecně. Já v minulém vztahu byla taky hodně nespokojená a měla přesně tyhle myšlenkový pochody. Sem tam mě nějaká věc vyloženě dorazila… ale pořád jsem nebyla schopná odejít. Pak jsem potkala svého nynějšího muže - odvažuji si tvrdit, že bych od bývalého odešla i tak, ale trvalo by to určitě klidně i další rok. Odešla jsem teda na popud nové známosti a bylo to překvapivě snadné. Zpětně si říkám, že jsem to neudělala dávno a ještě jsem si mohla užít chvilku single života ![]()
@Blackova.K píše:
@Radum no tak snad víš co cítíš ne? mladá a bez závazků, tak bych si tuhle otázku ani nepokládala. Nebavíš mě tak čau.
Však mládí není jen o tom mít „vztah“ za každou cenu, mládí je hledání, užívání si.
Kurnik, to je silne kafe.
Jak píší holky. Když takhle přemýšlíš, bývá to na rozchod. A jak se rozejdeš, uvědomíš si, že to bylo 100× jednodušší, než sis myslela. ![]()