Nevyjdeme s penězi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5696
9.8.17 09:02
@Barbucha3 píše:
Já nechápu, co je na tom nereálného, vždyť mohou dát stranou třeba i 6 tisíc.

Chceš mi říct, že pokud budou mít na útratu 14 000 měsíčně, že z toho ještě můžou něco ušetřit? To máš cca 155 Kč na osobu na den na VŠECHNO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
9.8.17 09:03
@Zabatko píše:
Víš jak se to říká, voják se stará, voják má. :nevim: Tady u nás v příhraničí je plno přestěhovaných rodin, kde tatínkové chodí za prací do Rajchu, vydělají si 2-3× tolik než co by měli za stejnou práci u nás a ještě pobírají přídavky na děti. A to se jedná o dělnické profese, chlapi dělají na stavbách, na pilách atd. TO ani nemluvím o kvalifikovaných zaměstnáních.

Jo, ale porad je to reseni pro par rodin, ne systemove, a pro nektere nase zakonodarce je tento argument globalni - 160 tisic nezamestnanych? At se prestehuji! - chci videt jak se 160 tisic lidi stehuje smer Praha nebo prihranici. Je to od nich strasny alibismus, sami maji 180 tisic zaklad platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.8.17 09:06
@PaníBovaryová píše:
Jo, ale porad je to reseni pro par rodin, ne systemove, a pro nektere nase zakonodarce je tento argument globalni - 160 tisic nezamestnanych? At se prestehuji! - chci videt jak se 160 tisic lidi stehuje smer Praha nebo prihranici. Je to od nich strasny alibismus, sami maji 180 tisic zaklad platu.

Systémové to jistě není, ale možnost každá jedna rodina má, neohlížet se jestli to dělají či nedělají ostatní a něco s tou situací udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
9.8.17 09:06
@Zabatko píše:
Dobře, ale osekají jiné výdaje, které jsou dejme tomu v souladu s pohodlným životem v 21. století. Taky bychom všichni mohli bydlet v jeskyních a svítit svíčkama, takto se na to nedívej. To už by musela taková rodina přemýšlet nad tím, jeslti děcku koupí jogurt nebo ne. Dobře, můžou je dělat doma jako to dělám já, jenže já to dělám z přesvědčení, nikoliv z nutnosti. Co je to za život, prosím Tě, nemoct děcka vzít na pár dní někam k vodě atd.?

Kdyz se odpoutas od toho prihranici - lide tady takto opravdu ziji - kdyz maji stesti, ovsem :lol: Videla jsi Samozivy? Zenska s ditetem - 30Kc na den :nevim:
Kdyis jsem potkala emigranta z NDR a ten se taky velice podivoval "vy tady za takove penize opravdu pracujete??? 8o " A pak nejaky Kalousek jde a rekne, ze jsme chuda zeme, protoze malo pracujeme :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
9.8.17 09:09

@Zabatko kolik tam u vas stoji pozemky a nemovitosti? :lol: ale ja. MAm svuj zivot stejne rada, i kdyz toho nemam moc, co potrebuju, mam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.8.17 09:09
@PaníBovaryová píše:
Jo, ale porad je to reseni pro par rodin, ne systemove, a pro nektere nase zakonodarce je tento argument globalni - 160 tisic nezamestnanych? At se prestehuji! - chci videt jak se 160 tisic lidi stehuje smer Praha nebo prihranici. Je to od nich strasny alibismus, sami maji 180 tisic zaklad platu.

Tím jsem zkrátka chtěla říct, že ta demokracie je taky trošku o tom, že se člověk o sebe musí nějak postarat sám. Neříkám, že to, jak to tady máme, je nějaké úplně úžasné, ale s klidným svědomím asi lze říci, že globálně se máme asi nejlépe co jsme se kdy měli. Máme rozsáhlou síť sociálních dávek, bezplatné zdravotnictví…

Nebo pak má druhou možnost - zakládat diskuse jak ušetřit z neušetřitelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
9.8.17 09:10
@Zabatko píše:
Chceš mi říct, že pokud budou mít na útratu 14 000 měsíčně, že z toho ještě můžou něco ušetřit? To máš cca 155 Kč na osobu na den na VŠECHNO.

Počítala jsem to z těch 18ti tisíc, promiň ale jestli někdo prožere ve dvou s dítětem 18ti tisíc, tak je něco hodně špatně, já byhc to viděla tak na 8 tisíc za jídlo (sami s přítelem utratíme 6, a to žijeme zdravě a chodíme i do restaurací a fakt se neomezujeme), a 10 tisíc na zábavu, pojistky? Proč by 5 tisíc nemohlo zbýt? :lol:
Jsem student a momentálně nám zbyde po zaplcení 13tis. a jak si pískáme a 5 tisíc dáme stranou určitě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.8.17 09:12
@PaníBovaryová píše:
@Zabatko kolik tam u vas stoji pozemky a nemovitosti? :lol: ale ja. MAm svuj zivot stejne rada, i kdyz toho nemam moc, co potrebuju, mam :)

DOmek k rekonstrukci se dá koupit tak za mio, mio a půl, a to není úplná ruina. Novostavby můžeš mít i s menším pozemkem tak od 2,5 mio. Jinak ale proč hned do vlastního, za nájem v 3+1 tady dáš tak do 12 tisíc včetně inkasa, pokud chlap na stavbě vydělá 40 000 + nějaké 4000 přídavky na dítě, tak mají na pohodlný život i v nájemním bydlení a můžou třeba šetřit na nějaký ten barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.8.17 09:13
@Barbucha3 píše:
Počítala jsem to z těch 18ti tisíc, promiň ale jestli někdo prožere ve dvou s dítětem 18ti tisíc, tak je něco hodně špatně, já byhc to viděla tak na 8 tisíc za jídlo (sami s přítelem utratíme 6, a to žijeme zdravě a chodíme i do restaurací a fakt se neomezujeme), a 10 tisíc na zábavu, pojistky? Proč by 5 tisíc nemohlo zbýt? :lol:
Jsem student a momentálně nám zbyde po zaplcení 13tis. a jak si pískáme a 5 tisíc dáme stranou určitě. :lol:

Protože jsi student a nevidíš širší rodinné souvislosti. Prostě mít rodinu a děcko je o nějakém zázemí. Nejde jen o to žrádlo a drogerku, jak to zakladatelka napsala, v tom je xyz dalších výdajů, které každá normální rodina má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.8.17 09:14

@Zabatko ca se udelat solidní polštář pro ty věci cos psala, ale prostě to znamená opravdu hodně osekat náklady, já když to spočítám bez hypotéky, tak těch 7tisíc dám za jídlo, 2500 pojistky, 2000tisíce důchodové(to stejně budu rušit a zakládat výhodnější spoření) a máš to za 11500 pokud dobře počítám, takže se tam parádně do těch 18ti tisíc v současnosti vejde spoření na polštář, ještě tedy je potřeba spočítat mobil a internet, ale opravdu mi 18tis nepřijde málo.
Jinak da se to dělat i tak jako to děláme my že všechno co nám přijde navíc jako vrácení za energie, bonusy a 13 plat odkladame a věř, že polštář máme fajn, taky tedy máme o dost větší částku měsíčně než 18tisíc, ale jde zní ušetřit solidně. Ze 14 to bude teda o dost horší, to nepopírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
9.8.17 09:15
@Zabatko píše:
Tím jsem zkrátka chtěla říct, že ta demokracie je taky trošku o tom, že se člověk o sebe musí nějak postarat sám. Neříkám, že to, jak to tady máme, je nějaké úplně úžasné, ale s klidným svědomím asi lze říci, že globálně se máme asi nejlépe co jsme se kdy měli. Máme rozsáhlou síť sociálních dávek, bezplatné zdravotnictví…Nebo pak má druhou možnost - zakládat diskuse jak ušetřit z neušetřitelného.

Co se tyce me, budu vzdycky hledet dopredu a nespokojim se jenom s tim, ze se mame lip nez za RU :nevim: Stejne tak budu vzdy premyslet, jak se maji chudi v teto republice. a jak to zlepsit a ne s kratkozrakou logiku, ze se kazdy ma starat o sebe sam a nechat lidi, aby je system sedrel podhodnocenou praci a predrazenymi kartelovymi dohodami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.8.17 09:19
@PaníBovaryová píše:
@Zabatko kolik tam u vas stoji pozemky a nemovitosti? :lol: ale ja. MAm svuj zivot stejne rada, i kdyz toho nemam moc, co potrebuju, mam :)

Já Ti to neberu, ale mohlo by to být jistě lepší, ne? To je takové alibističtější říct - mně stačí co mám, víc nepotřebuju, než s tím něco udělat. Tak my jsme taky začínali z úplného prdu, měla jsem dlouho zdravotní komplikace, takže jsme žili s přítelova platu, který v té době byl prostě malý. Pak jsme se celkem 3× stěhovali za lepším, opustili jsme přátele atd., šli do neznámého prostředí, nějak se protloukli a teď se máme prostě fajn, nemusíme otáčet každou korunu, mohli jsme si pěkně zrekonstruovat dům, můžeme 2× ročně (i více, kdybychom chtěli) někam vyjet a ještě hodně moc peněz ušetříme. Ono to asi bude zním jako klišé, ale když jsou nějaké peníze, tak vzniká i méně třenic v partnerském vztahu. Jako já nepotřebuju mít miliony měsíčně, ale tolik, abychom nemuseli v krámě přemýšlet, jestli uvaříme čočku, nebo jestli si zajedeme někam na oběd a abychom jednou za pár let mohli koupit nové auto střední třídy a nemuseli rvát peníze do nějaké 20 let staré plečky. To je pro mě pohodlný život, který není nad poměry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.8.17 09:22
@PaníBovaryová píše:
Co se tyce me, budu vzdycky hledet dopredu a nespokojim se jenom s tim, ze se mame lip nez za RU :nevim: Stejne tak budu vzdy premyslet, jak se maji chudi v teto republice. a jak to zlepsit a ne s kratkozrakou logiku, ze se kazdy ma starat o sebe sam a nechat lidi, aby je system sedrel podhodnocenou praci a predrazenymi kartelovymi dohodami

Hele to je v pořádku, ale jaksi člověku je bližší košile než kabát a pokud systém nefunguje jak má, tak na něj nebudu přece žehrat a pokusím se pro sebe a svoji rodinu zajistit lepší živobytí, ne? Ono to zní honosně, ale čemu pomůžeš, když budeš dlouhozrace koukat na to, jak stát odírá lidi? Jim ne a sobě taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
9.8.17 09:22
@medunka23 píše:
no vidíš a ja onehdy když jsem šla kvůli zvýšení rodicaku na takovou narazila a ve výsledku byla ještě protivna. Nicméně i na úřadě snad máte nejakou denní místnost kde bylo možno si o té pauze doneseny oběd sníst??

Asi jak kde, úřady často sídlí ve starých budovách, cinzacich, bývalých městských palacich a co není kancelář, to je archiv nebo sklad. Hodně často vidim věšák s kabátem někde v rohu a kabelku u stolu. Známa pracuje na FÚ, další na MÚ. Mají tam male kuchyňky na uvaření kávy, čaje, jednu židli. Ale neni to prostor na to, aby se tam v poledne stahlo pul baraku na jídlo, jídelnu nemají. Dostávají stravenky a chodi na obědy ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.8.17 09:24
@medunka23 píše:
@Zabatko ca se udelat solidní polštář pro ty věci cos psala, ale prostě to znamená opravdu hodně osekat náklady, já když to spočítám bez hypotéky, tak těch 7tisíc dám za jídlo, 2500 pojistky, 2000tisíce důchodové(to stejně budu rušit a zakládat výhodnější spoření) a máš to za 11500 pokud dobře počítám, takže se tam parádně do těch 18ti tisíc v současnosti vejde spoření na polštář, ještě tedy je potřeba spočítat mobil a internet, ale opravdu mi 18tis nepřijde málo.
Jinak da se to dělat i tak jako to děláme my že všechno co nám přijde navíc jako vrácení za energie, bonusy a 13 plat odkladame a věř, že polštář máme fajn, taky tedy máme o dost větší částku měsíčně než 18tisíc, ale jde zní ušetřit solidně. Ze 14 to bude teda o dost horší, to nepopírám.

No to už pak může jít o rozdílné vnímání toho, co je solidní polštář, protože si neumím přadstavit něco solidního z těchto peněz ušetřit, myslím z těch 18 000 pro 3 lidi. Asi je to o rozdílném vnímání toho, co každý máme jako životní standard. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová