Nevyřízené věci z předchozího vztahu

Anonymní
9.10.20 10:16

Nevyřízené věci z předchozího vztahu

Ahoj,
zajímal by mě Váš názor na moji situaci. Je možné, že to trápí jen mě a zbytečně. S přítelem spolu budeme 2 roky. Rok a půl spolu bydlíme. Dali jsme se dohromady, když měl každý svůj vztah (prosím nemoralizujte). Trápí mě, že nemá dořešení některé věci se svojí ex. Dlouho jsem se srovnávala s tím, že spolu mají hypotéku a táhne se to. Prý je to v řešení, zatím nic dořešené, ale dá se to pochopit, není to jen tak. Ona si ji platí sama, protože v domě zůstala. Jen je to z přítelova účtu, kam ji chodí výplata a on ji zbytek výplaty přeposílá. Nedávno mu psala, že mu přišel dopis a já si uvědomila, že si nikde nenechal změnit korespondenční adresu k nám na byt. Mám se tím trápit nebo tohle chlapi prostě neřeší a je to pro ně blbost? Chci jen podotknout, že se máme rádi, oni se nestýkají, nepíší si (když nejde o řešení některých věcí) Nedávno mi řekl, že je rád, že mě potkal, protože být s ní by byla chyba a dopadlo by to stejně i beze mě. Děláme si navzájem radost a když se občas nepohafame kvůli nějaké blbosti, je to moc hezké. Jen ve mně občas vřou tyto věci, které by si podle mého měl dořešit. Když mu to řeknu, tak to nejspíš udělá, ale byla bych ráda, kdyby to chtěl sám. Nechci ho do ničeho tlačit a zbytečně se třeba hádat, když ho to třeba ani nenapadlo. Byt, kde bydlíme je pronajatý. Děkuji za reakce :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
9.10.20 10:21
@Anonymní píše:
Ahoj,
zajímal by mě Váš názor na moji situaci. Je možné, že to trápí jen mě a zbytečně. S přítelem spolu budeme 2 roky. Rok a půl spolu bydlíme. Dali jsme se dohromady, když měl každý svůj vztah (prosím nemoralizujte). Trápí mě, že nemá dořešení některé věci se svojí ex. Dlouho jsem se srovnávala s tím, že spolu mají hypotéku a táhne se to. Prý je to v řešení, zatím nic dořešené, ale dá se to pochopit, není to jen tak. Ona si ji platí sama, protože v domě zůstala.Jen je to z přítelova účtu, kam ji chodí výplata a on ji zbytek výplaty přeposílá.Nedávno mu psala, že mu přišel dopis a já si uvědomila, že si nikde nenechal změnit korespondenční adresu k nám na byt. Mám se tím trápit nebo tohle chlapi prostě neřeší a je to pro ně blbost? Chci jen podotknout, že se máme rádi, oni se nestýkají, nepíší si (když nejde o řešení některých věcí) Nedávno mi řekl, že je rád, že mě potkal, protože být s ní by byla chyba a dopadlo by to stejně i beze mě. Děláme si navzájem radost a když se občas nepohafame kvůli nějaké blbosti, je to moc hezké. Jen ve mně občas vřou tyto věci, které by si podle mého měl dořešit. Když mu to řeknu, tak to nejspíš udělá, ale byla bych ráda, kdyby to chtěl sám. Nechci ho do ničeho tlačit a zbytečně se třeba hádat, když ho to třeba ani nenapadlo. Byt, kde bydlíme je pronajatý. Děkuji za reakce :-)

A tohle PROČ?? Ona má nějaké exekuce, nebo je nesvéprávná, nebo proč jí chodí výplata k člověku, se kterým už 2 roky nemá nic společného?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.20 10:25

Zadavatelka

Protože mají tu hypotéku…on z toho zaplatí její hypotéku a zbytek ji pošle. Mají ji stále na oba a kvůli covidu se to táhne.

• Citovat
  • Upravit
7571
9.10.20 10:39
@Anonymní píše:
Protože mají tu hypotéku…on z toho zaplatí její hypotéku a zbytek ji pošle. Mají ji stále na oba a kvůli covidu se to táhne.

Dotaz zni jak presne?
Uvod je sice dlouhej jak tyden pred vyplatou, ale netusim nac se ptas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.20 10:42

Zadavatelka

Je tam otazník… jestli má cenu ve vztahu řešit takové věci nebo se to časem podda. Je to dlouhé, protože jsem chtěla osvětlit situaci

• Citovat
  • Upravit
34322
9.10.20 10:48

A spolu si hypo brat chcete? Protoze to muze byt problem.
Plus jestli on je nspul vlastnik, tak ona je blba, ze to plati.
Co se tyce jeho vystoupeni z hypo, mozna zo nebude tak jednoduche, protoze ona sama by nedosahla.
At ti rekne na rovinu detaily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.10.20 10:49
@Anonymní píše:
Protože mají tu hypotéku…on z toho zaplatí její hypotéku a zbytek ji pošle. Mají ji stále na oba a kvůli covidu se to táhne.

No a co že mají hypotéku?? My jí máme taky, přesto nám chodí vejplata každému na svůj účet :nevim: Navíc pro ní je to takhle děsně nevýhodné, až se bude vyjednávat rozdělení té nemovitosti, tak takhle to bude bráno, že jí vlastně platí napůl, čili tvůj chlap z toho bude mít podíl, který ovšem neplatil… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
9.10.20 10:51
@Anonymní píše:

Já pořád nevidím ten důvod, proč ji tam chodí výplata??? Covid je půl roku, i během té doby fungovaly banky, změna čísla účtu se snad dá dnes udělat i online…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
9.10.20 10:52
@Anonymní píše:
Ahoj,
zajímal by mě Váš názor na moji situaci. Je možné, že to trápí jen mě a zbytečně. S přítelem spolu budeme 2 roky. Rok a půl spolu bydlíme. Dali jsme se dohromady, když měl každý svůj vztah (prosím nemoralizujte). Trápí mě, že nemá dořešení některé věci se svojí ex. Dlouho jsem se srovnávala s tím, že spolu mají hypotéku a táhne se to. Prý je to v řešení, zatím nic dořešené, ale dá se to pochopit, není to jen tak. Ona si ji platí sama, protože v domě zůstala. Jen je to z přítelova účtu, kam ji chodí výplata a on ji zbytek výplaty přeposílá. Nedávno mu psala, že mu přišel dopis a já si uvědomila, že si nikde nenechal změnit korespondenční adresu k nám na byt. Mám se tím trápit nebo tohle chlapi prostě neřeší a je to pro ně blbost? Chci jen podotknout, že se máme rádi, oni se nestýkají, nepíší si (když nejde o řešení některých věcí) Nedávno mi řekl, že je rád, že mě potkal, protože být s ní by byla chyba a dopadlo by to stejně i beze mě. Děláme si navzájem radost a když se občas nepohafame kvůli nějaké blbosti, je to moc hezké. Jen ve mně občas vřou tyto věci, které by si podle mého měl dořešit. Když mu to řeknu, tak to nejspíš udělá, ale byla bych ráda, kdyby to chtěl sám. Nechci ho do ničeho tlačit a zbytečně se třeba hádat, když ho to třeba ani nenapadlo. Byt, kde bydlíme je pronajatý. Děkuji za reakce :-)

Njn, na jednu stranu to chápu, na druhou stranu - hypo se prostě táhne a ty jsi do toho s tím šla.
Měla jsem to taky tak, prostě v době, kdy jsem začínala další vztah, to hotové nebylo. Jo, možná jsem mohla počkat, možná ne. To už nevyřešíme. Hlavní mi přišlo, že jsem to vše předem otevřeneně komunikovala a bylo jen na něm, zda do toho půjde nebo ne. Nakonec nám beztak nejvíc do života fušuje jeho ex a bude to ak trvat ještě min. deset let, než vyrostou jeho děti.
Nějaká pošta k nám domu chodí exovi ještě po 5ti letech, dokence semtam něco přijde i po původních majitéelích, co tu nejsou 10 let. To je spíš o lhostejnosti a lennosti to řešit.
HJlavní, na čem bych trvala je, aby to neovlivnovalo tebe a tebe tím nezatěžoval.
EDIT: ten plat na jeho účet jsem si nevšimla. To je teda bizar. Ale lepší, než kdyby to bylo obráceně. On je někdo z nich negramotný? :think:

Příspěvek upraven 09.10.20 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.20 10:53

Zadavatelka

Podle mě je lepší, když to chodí jemu, aspoň dokud je napůl vlastník se nemusí bát, že by se dostala do problémů se splácením a hrozil by postih i jemu. Na jeho vyplacení jsou již domluveni, bude se podepisovat smlouva. Ona nemá dostatečnou bonitu, chybí ji 200,–, aby dosáhla. Již se to řeší…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.20 11:01
@Lama Lama píše:
Njn, na jednu stranu to chápu, na druhou stranu - hypo se prostě táhne a ty jsi do toho s tím šla.
Měla jsem to taky tak, prostě v době, kdy jsem začínala další vztah, to hotové nebylo. Jo, možná jsem mohla počkat, možná ne. To už nevyřešíme. Hlavní mi přišlo, že jsem to vše předem otevřeneně komunikovala a bylo jen na něm, zda do toho půjde nebo ne. Nakonec nám beztak nejvíc do života fušuje jeho ex a bude to ak trvat ještě min. deset let, než vyrostou jeho děti.
Nějaká pošta k nám domu chodí exovi ještě po 5ti letech, dokence semtam něco přijde i po původních majitéelích, co tu nejsou 10 let. To je spíš o lhostejnosti a lennosti to řešit.
HJlavní, na čem bych trvala je, aby to neovlivnovalo tebe a tebe tím nezatěžoval.
EDIT: ten plat na jeho účet jsem si nevšimla. To je teda bizar. Ale lepší, než kdyby to bylo obráceně. On je někdo z nich negramotný? :think:Příspěvek upraven 09.10.20 v 10:54

Mě to neovlivňuje, jen mě mrzí, že si to nedořeší a ona mu kvůli tomu musí psát. Ale bude to asi ta lenost, aby to nemusel přepisovat…naše bydlení jsme řešili, začali jsme se dívat po domech, ale bohužel aktuálně je to s nemovitostmi na prd a celkem nebezpečné…Negramotná není. Nevím, jak se to řešilo, ale měli společné peníze a myslím, že vše platil a zařizoval on, tak proto. Vím o spoustě párech, kteří to tak mají.

• Citovat
  • Upravit
4998
9.10.20 17:10
@Anonymní píše:
Mě to neovlivňuje, jen mě mrzí, že si to nedořeší a ona mu kvůli tomu musí psát. Ale bude to asi ta lenost, aby to nemusel přepisovat…naše bydlení jsme řešili, začali jsme se dívat po domech, ale bohužel aktuálně je to s nemovitostmi na prd a celkem nebezpečné…Negramotná není. Nevím, jak se to řešilo, ale měli společné peníze a myslím, že vše platil a zařizoval on, tak proto. Vím o spoustě párech, kteří to tak mají.

Jenže tihle už pár nejsou, což? Jinak pokud jde o tu změnu adresy, na to je líná spousta lidí, já třeba nechápu, že je baví si muset dojet pro zásilku do vlastních rukou do jiného města atd. Takže to bych neřešila, je to vcelku běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
9.10.20 19:37
@Julča001 píše:
Jenže tihle už pár nejsou, což? Jinak pokud jde o tu změnu adresy, na to je líná spousta lidí, já třeba nechápu, že je baví si muset dojet pro zásilku do vlastních rukou do jiného města atd. Takže to bych neřešila, je to vcelku běžné.

Já mam datovku. A kam mi chodí takový ten zbylý brak, to je mi vcelku fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
9.10.20 20:00
@Anonymní píše:
Je tam otazník… jestli má cenu ve vztahu řešit takové věci nebo se to časem podda. Je to dlouhé, protože jsem chtěla osvětlit situaci

To se nepodda nikdy.
Nekdo to musi vyresit.
Ten nekdo je Tvuj pritel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box