Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:…ten market není špatný nápad. Zeptej se, jestli by ti třeba časem svěřili pokladnu, abys tam jen neběhala s hadrem jenom a něco se taky naučila. Teď jsem koukal na Lidl a žádné požadavky na vzdělání tam ani nemají. Moje známá to dělala a i ji vycházeli vstříc co se týče dětí, tedy pracovní doby (to byl zase Albert).
@Tecumseh Jo vím
@Anonymní píše:
@Kaileee Co vám dává právo, semnou takhle mluvit?paní milá neznáte mě, já bych také mohla napsat, že jste studována, ale vyjadřování máte malého dítěte! Nevíte co se mi v životě přihodilo, školu jsem se snažila dosedat s dcerou, ale s jejich nároky to prostě nešlo, jinak by manžel díky hlídání dcery přišel o práci!
Porad same vymluvy… pises, ze se mate dobre, ze mate hezky zivot. Ale nejsi schopna jednou tydne jit na odpoledne do skoly. A jeste se vztekas kdyz ti nekdo napise pravdu.
@Anonymní píše:
@Kaileee Jo takže když se o děti starám jak můžu, mají skoro vše nač si vzpomenou, tak se a mně budou stydět jen proto, že jsem si nedodělala školu jen proto, že jsem si dcerku nechala abych měla jí? Měla jsem rizikové a moje praxe byla náročná, měla jsem i omezení a klidový režim byl prostě na místě
jasně, ale to jsi rodila tak v 17, když nemáš ani ten učňák ne? Teď píšeš, že je ti 27 - měla jsi 10 let (co jsi asi s 2 dětma doma
), to mi netvrď, že sis nemohla alespoň ten učňák dodělat, když běžně některé zvládají s 2 dětma studovat i VŠ.
@Anonymní píše:
@Kaileee Jo takže když se o děti starám jak můžu, mají skoro vše nač si vzpomenou, tak se a mně budou stydět jen proto, že jsem si nedodělala školu jen proto, že jsem si dcerku nechala abych měla jí? Měla jsem rizikové a moje praxe byla náročná, měla jsem i omezení a klidový režim byl prostě na místě
Tohle jsou prostě kecy… spousta lidí tu školu přerušila a dodělala při dětech, při tvém věku si na to měla odhadem tak 9 let.
A jinak ano, budeš to mít s prací těžké, protože pokud nemáš nějaké spešl nadání, tak si pro zaměstnavatele zcela nezajímavá a když se k tomu přičte ještě to, že s ohledem na děti ani nebudeš chtít dělat na 3 směny, tak je to dost blbá startovací pozice.
A to se na lidi se základním vzděláním nedívám nijak špatně, ale jsem alergická na ty kecy, jak za to může celé okolí, jen oni ne. To je mi milejší, když někdo řekne, že holt prostě v telecím věku vyváděl vylomeniny a proto se tu školu vybodl, pak dostal rozum, zapojil se do pracovního procesu a školu už nedodělal.
@Anonymní píše:
Ale prosím tě, doma už jsi cca 8 let, to už jsi mohla mít učňáky udělané 2. Nehledě na to, že ze zdravotních důvodů jsi mohla jen přerušit a dodělat po porodu. Se základkou tě žádná zářná kariéra nečeká, budeš makat jako poslední z posledních a že bys to dotáhla na úroveň Simony Krajnové, to asi opravdu ne ![]()
Ne každý je studijní typ, no… Mně je milejší pracovitý člověk, který umí máknout (a má snahu se daný úsek práce naučit), než nepraktická namyšlená osoba, která mává papírem ze školy, a neumí absolutně nic.
Věřte mi, že píle a pracovitost je víc než papír ze školy.
Tak s pracou to bude tazsie, ale ak si z vacsieho mesta, mozno budes mat stastie. Niekde zacat musis. Prace sa neboj, ziadna praca nie je podradna. Pri malych detoch je celkom dobra praca upratovacky v skole alebo skolke. Nie je potrebne robit nadcasy a ani vikendy. Praca v potravinach je naozaj narocna, ale ak mozes pracovat aj vikendy, tak mozno v obchode s oblecenim a pod. Alebo praca vo fabrike. Neboj sa novych veci, do vsetkeho ta zaskolia. Rozposli si viacej ziadosti, nie vsetci sa ti ozvu. Vela stastia 🍀 🍀 🍀
@Kaileee Jenže já to tak měla, ale nakonec právě stoho jednou týdně chtěli pak 3× do týdne a to by jsem bohužel bez hlídání nedali, manžel by přišel o práci.
@Tecumseh píše: …ten market není špatný nápad. Zeptej se, jestli by ti třeba časem svěřili pokladnu, abys tam jen neběhala s hadrem jenom a něco se taky naučila. Teď jsem koukal na Lidl a žádné požadavky na vzdělání tam ani nemají. Moje známá to dělala a i ji vycházeli vstříc co se týče dětí, tedy pracovní doby (to byl zase Albert).
Mozna nemaji požadavky napsané, ale koho asi vezmou kdyz jim posle zivotopis takova zakladatelka, ktera mela dite jako nactileta, nedodelala ani ucnak a pak nejaka, ktera ma aspon vyucni list. Ani do te fabriky ji ted nevezmou. Mozna az krize pomine. Ale i tak, uz i uklízečky maji aspon ucnak.
@Anonymní píše:
@Kaileee Co vám dává právo, semnou takhle mluvit?paní milá neznáte mě, já bych také mohla napsat, že jste studována, ale vyjadřování máte malého dítěte! Nevíte co se mi v životě přihodilo, školu jsem se snažila dosedat s dcerou, ale s jejich nároky to prostě nešlo, jinak by manžel díky hlídání dcery přišel o práci!
Ty ses tak snažila, že sis pro jistotu honem porodila další dítě a dřepíš skoro 10 let doma
vzdělání 0, pracovní návyky 0, flexibilita 0, chuť na sobě pracovat 0,… O tebe se budou na pracovním trhu úplně prát ![]()
@kvetanak píše:
Ne každý je studijní typ, no… Mně je milejší pracovitý člověk, který umí máknout (a má snahu se daný úsek práce naučit), než nepraktická namyšlená osoba, která mává papírem ze školy, a neumí absolutně nic.Věřte mi, že píle a pracovitost je víc než papír ze školy.
Milejsi clovek, ktery za x let materske nehnul prdeli aby se sebou neco delal? To o něčem svědčí… mohla udelat blbou rekvalifikaci. Kdyz uz nic. Tohle pracovité neni ani nahodou.
@kvetanak píše:
Ne každý je studijní typ, no… Mně je milejší pracovitý člověk, který umí máknout (a má snahu se daný úsek práce naučit), než nepraktická namyšlená osoba, která mává papírem ze školy, a neumí absolutně nic.Věřte mi, že píle a pracovitost je víc než papír ze školy.
Která se těžko dá předpokládat u někoho, kdo se akorát vymlouvá na celé okolí a nebyl schopen za dobu s dětmi dodělat alespoň střední vzdělání…
Plus tedy kdo myslíš, že dostane přednost ze dvou zájemců? Ten s dodělanou školou, neb ten tím tu pracovitost prokázal, ten bez školy prokázal akorát to, že není schopen dodělat ani učňák a bude muset prokazovat nějakou extra kvalitu, pracovitost mu nikdo od stolu fakt věřit nebude.
Budu předpokládat, že je to pravda. Na to, že má zakladatelka jen základní vzdělání, má celkem slušný písemný projev, takže nemůže být úplně hloupá. Je mladá, ať zkusí nějakou práci u pásu nebo v obchodě, na co jí vzdělání stačí. Buď s ní bude v pohodě, nebo sama uzná, že chce víc. Může na sobě začít pracovat kdykoli. Jestli má tady někdo potřebu ji urážet, protože má základní vzdělání, ale je slušný člověk, pak je sám ubohý primitiv. Komu není shůry dáno, toho nespasí ani vysoká škola.
Děláte, jakoby z učňáků lezli převážně lidé, co něco umí ![]()
Takový primitivní styl snobství.
@Anonymní píše:
@Kaileee Jenže já to tak měla, ale nakonec právě stoho jednou týdně chtěli pak 3× do týdne a to by jsem bohužel bez hlídání nedali, manžel by přišel o práci.
Měla jsi si domluvit individuální plán, spousta lidí studuje pri práci, s detma a jde to.. Ale to je tvoje věc, holt se musíš smířit, že budeš dělat podradnejsi práce a nestěžovat si.
Příspěvek upraven 13.05.20 v 07:57