Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Kaileee Jo takže když se o děti starám jak můžu, mají skoro vše nač si vzpomenou, tak se a mně budou stydět jen proto, že jsem si nedodělala školu jen proto, že jsem si dcerku nechala abych měla jí? Měla jsem rizikové a moje praxe byla náročná, měla jsem i omezení a klidový režim byl prostě na místě
Neber ji vážně. Ona se jinak vyjádřit neumí.
Dětem to vysvětlíš. Můžeš si udělat nějaké kurzy, můžeš něco studovat a doplnit si vzdělání. Budeš to mít těžší, ale to má hodně lidí a dokázali to. Měla jsi těžký začátek, ale nemusíš už tak zůstat navěky. Ještě jsi nepracovala, třeba tě něco chytne a podle toho pak vzdělání doplníš. Neboj se. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den. Prosim ponechat anonym nebo smazat, je to pro mě citlivější než někdo dokáže pochopit.Jsem maminka dvou krásných dětí, je mi 27,jsem vdaná. Mame krásné zázemí, zahrádku, děti mají co potřebují, věnuji se jim, nekouřím, nepiju, jediný problém je, že jsem nevyucena. Školu vím, že si neudělám už, okolnosti zde psát nebudu, ale věřte mi, zkoušela jsem to.No a co nevidět jdu hledat práci a už teď mám stoho ponorkou, dřív jsem nikde nepracovala, s teď už manželem jsem přišla do jiného stavu, když jsem byla na škole. Nevim proč, ale bojím se, že mě nikde nebudou chtít, názory na nevyucene znám, takže se mám na co těšit,je tu take někdo takový?
Myslím, že záleží, odkud jsi…
Třeba u nás bys mohla do fabrik, tam jsou peníze slušné, vzdělání nehraje roli.
Do obchodů taky, by Tě tam zaučili, nebo do nemocnice, peč. domů jako sanitářka, ošetřovatelka, berou ted snad každého, udělala by sis oš. kurs.
Tam pak záleží taky místo od místa, mám známé, s os. ohodnocením si přijdou na pěkné peníze i jen s tím oš. kursem.
@kvetanak píše:
Ne každý je studijní typ, no… Mně je milejší pracovitý člověk, který umí máknout (a má snahu se daný úsek práce naučit), než nepraktická namyšlená osoba, která mává papírem ze školy, a neumí absolutně nic.Věřte mi, že píle a pracovitost je víc než papír ze školy.
To jsou takový obecný kecy, který ne vždy platí. Faktem je, že bez vzdělání si žádné hezké místo nenajde. Místo toho, aby třeba seděla po - pá v kanceláři pod státní správou, tak bude makat jako mourovatá a bude muset držet pusu a krok. Jí nic jiného než ta pracovitost nezbývá.
@Anonymní píše:
@Kaileee Jenže já to tak měla, ale nakonec právě stoho jednou týdně chtěli pak 3× do týdne a to by jsem bohužel bez hlídání nedali, manžel by přišel o práci.
Všechno už bylo napsáno. Snad jen, je tě škoda. Podle písemného projevu nepůsobíš jako nějaká dylina - ale jako k ní se k tobě budou celý pracovní život chovat. Už to by mne donutilo se kousnout a školu dodělat.
@MrsNorris píše:
Děláte, jakoby z učňáků lezli převážně lidé, co něco umí
Takový primitivní styl snobství.
O to vubec nejde. Ani z gymplu clovek nemusi umet vic. Ale jde o to, se aspon snazit. Ne udelat si dite brzy a pak se valet x let doma a pak se divit, ze asi nenajdu praci.
Ježíš tady je snad samý zakomplexovany hnup
no bože tak má paní jen zakladku, stejně není prace pro všechny studovane, a ti co maji maturitu dělají stejnou práci jako ti co ji nemají a ani ucnak. Znám lidi co mají jen zakladku, pracuji ve fabrikach jako ti co maji maturitu! Na výplatu maji i přes 20 tisic. To si myslim je slušné. Nebo prace v obchodě, stejna práce, stejný peniz a je jedno jaká škola. A neni vždy pravda, že člověk dře jak vůl za par korun. Takže za mě pokud člověk pracuje a nesedi na podpoře at ma klidně zakladku. Jak rikam stejně neni prace pro všechny studovane. Proc asi ve fabrikach, v obchodech atd delaji lidi co maji maturity a pod? A nesedi na úřadě, co maji vystudovane atd? ![]()
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Nechtěla jsem to psát. Ale děláte že mně úplnou socku. V Pubertálním věku se máma na mne vybodla, nechtěla se o nás už starat, chlapi byli přednější, tak se prostě sebrala a odešla, sourozenci už byli plnoletí, tak si šli po svém, mě vzala sociálka do DD, pak si mě za pár let máma vzala zpět, ale zas utekla a já neměla kam jít, opět, měla jsem v tu dobu přítele, co si kvůli mě pronajmul byt, ještě nějaký čas jsem jezdila do školy, ale přišla jsem do jiného stavu a jelikož jsem mela rizikové, rozhodla jsem se přerušit školu, malička byla pro mě dar za to všechno utrpení..ale nebylo možnosti hlídání, škola tím pádem padla.
To jsou takove kecy nepodstatne. Mama za to nemůže, ze ses nechala oplodnit.
@Tecumseh píše: …ten market není špatný nápad. Zeptej se, jestli by ti třeba časem svěřili pokladnu, abys tam jen neběhala s hadrem jenom a něco se taky naučila. Teď jsem koukal na Lidl a žádné požadavky na vzdělání tam ani nemají. Moje známá to dělala a i ji vycházeli vstříc co se týče dětí, tedy pracovní doby (to byl zase Albert).
V bille jsme měli taky paní co dělala u zeleniny, pak dělala vedoucí useku zeleniny. Měla jen základku. Moje mamka vyučená švadlená dělá zástupce ředitele v kauflandu, nikdy se ji nikdo neptal co má za školu, takže nějaká hlavní pokladní, vedoucí směny dneska v obchodě i se základkou jak se ukáže že je šikovná.
@Mkilus No, jestli náhodou nebude rozdíl ten, že oni pracují, zakladatelce je 27 a píše, že kvůli dítěti nemá ani střední vzdělání, takže to znamená, že ji bylo maximálně 19 když to dítě měla a od té doby 8 let sedí doma, to je opravdu pro každého zaměstnavatele terno.
Jako někdo, kdo v minulosti svoje (VŠ) vzdělání i tajil, aby se dostal k činnosti, která ho bavila, ti můžu říct, že z toho vůbec nemusíš mít komplexy ![]()
@j.a.n.i1 Věk jsem si poupravila, je to to rozmezí, nechci zde psát úplně pravdivé info, co se jmen i věku týče, na řidičák jsem šla opravdu přímo ze školy.
Hele, já se za komančů nedostala na SŠ.. Pak byla revoluce, měla jsem v roce 91 učňak, šla makat, přišlo mimčo a každou sobotu a středu škola, abych tu střední měla.. Byl to záhul, ale pracovní život je sakra dlouhej
A to teď maturita taky není ještě žádný terno, má ji teď skoro každej.. Takže pozdě není a je plno škol, kde berou skoro všechno, bohuzel:(
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Nechtěla jsem to psát. Ale děláte že mně úplnou socku. V Pubertálním věku se máma na mne vybodla, nechtěla se o nás už starat, chlapi byli přednější, tak se prostě sebrala a odešla, sourozenci už byli plnoletí, tak si šli po svém, mě vzala sociálka do DD, pak si mě za pár let máma vzala zpět, ale zas utekla a já neměla kam jít, opět, měla jsem v tu dobu přítele, co si kvůli mě pronajmul byt, ještě nějaký čas jsem jezdila do školy, ale přišla jsem do jiného stavu a jelikož jsem mela rizikové, rozhodla jsem se přerušit školu, malička byla pro mě dar za to všechno utrpení..ale nebylo možnosti hlídání, škola tím pádem padla.
Ne, tu socku ze sebe děláš sama tím házením všeho na kohokoliv jiného, než aby sis přiznala že je chyba i u tebe.