Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den. Prosim ponechat anonym nebo smazat, je to pro mě citlivější než někdo dokáže pochopit.Jsem maminka dvou krásných dětí, je mi 27,jsem vdaná. Mame krásné zázemí, zahrádku, děti mají co potřebují, věnuji se jim, nekouřím, nepiju, jediný problém je, že jsem nevyucena. Školu vím, že si neudělám už, okolnosti zde psát nebudu, ale věřte mi, zkoušela jsem to.No a co nevidět jdu hledat práci a už teď mám stoho ponorkou, dřív jsem nikde nepracovala, s teď už manželem jsem přišla do jiného stavu, když jsem byla na škole. Nevim proč, ale bojím se, že mě nikde nebudou chtít, názory na nevyucene znám, takže se mám na co těšit,je tu take někdo takový?
Hele, v dnešní době seženeš práci i bez vyučení např. prodavačka, pomocná síla v kuchyni, za kasou, ve fabrice.. Kolikrát i kurz nebo nějaká škola nemusí být výhra. Znám lékaře i výpočetního technika, co pracují ve fabrice, protože ve své profesi práce není.
Můj manžel je taky nevyučený, ale je šikovný na práci a vydělá si celkem dobře, kolikrát i více, než vzdělaný člověk.
@JensonB píše:
S tim ucnovskym skolstvim souhlasim, bala bych se dite poslat v 15ti do „tohoto“ kolektivu. Radsi vystudovat stredni skolu v techto telecich letech jinde a s maturitou. Pote, at si klidne zvysuje/meni kvalifikaci dale. O povolani rodicu se deti bavi a vi se to. Pisou se o tom slohovky, deti se o tom bavi. Uz jen treba tim, ze se jim povolani rodice libi a rikaji si mezi sebou, cim by se chtely stat. Ale to uz je OT. Zakladatelka by si mela vzdelani jakkoliv dodelat.
a ty si vážně myslíš, že všechny děti v těch slohovkách píšou pravdu?
nebo že když se spolu baví, tak všechny děti řeknou pravdu.
@lucenka píše:
tak mě přijde důležitější bavit se o možnostech vzdělání v současné době, kdy mohu ovlivnit budoucí život dítěte. K čemu mu bude informace, jak se studovalo před 10,20 lety? Vždyť se to všechno mění.
Tak pokud timto stylem filtrujes obsah hovoru s detmi, tak to jsou znacne omezene rozhovory.
@lucenka píše:
Tak já už nic takového v rodným listě nemám. A s rodinou se taky bavíme o svých životech. Ale přiznávám, že nevím, k čemu by mi byla informace, že jí v 5. třídě nebavila třeba matika a měla z ní na vysvědčení třeba dvojku.
Ja to tam mam a to mi neni ani 30. Divne, ani nevim proc to tam bylo…
@korneli píše:
Hele, v dnešní době seženeš práci i bez vyučení např. prodavačka, pomocná síla v kuchyni, za kasou, ve fabrice.. Kolikrát i kurz nebo nějaká škola nemusí být výhra. Znám lékaře i výpočetního technika, co pracují ve fabrice, protože ve své profesi práce není.
Můj manžel je taky nevyučený, ale je šikovný na práci a vydělá si celkem dobře, kolikrát i více, než vzdělaný člověk.
Lekar ve fabrice?
@lucenka píše:
a ty si vážně myslíš, že všechny děti v těch slohovkách píšou pravdu?![]()
nebo že když se spolu baví, tak všechny děti řeknou pravdu.
Ja teda ziju v prostredi, kdy nepredpokladam, ze deti lzou a vymysleji si ve slohovkach. Cim vice tu prezentujes sve nazory a styl mysleni, tim vice se divim.
@korneli píše:
Ukaz mi lekare, ktery nema ve sve profesi praci. ![]()
@Kaileee Ale fuj, takovou žumpu, co tady píšeš, to zlatá zakladatelka. Jsi si potřebovala po ránu pohonit ego? Doma po tobě šlapou? Nebo hlubší psychický problém? ![]()
@JensonB píše:
Tak pokud timto stylem filtrujes obsah hovoru s detmi, tak to jsou znacne omezene rozhovory.
Tak my se bavíme o jiných podstatnějších věcech, než je to, jaké jsem měla známky ve 3. třídě, co jsem se tam učila, jakou mám vystudovanou konkrétní školu, z čeho jsem maturovala. Co moje dítě ví o mém vzdělání, tak je to, že chodí na stejnou základku jako já. Ale přijde mi podstatnější bavit se o jeho škole, o jeho plánech do budoucna a k tomu potřebných školách.
@Kaileee píše:
Ja to tam mam a to mi neni ani 30. Divne, ani nevim proc to tam bylo…
mně je přes 30 a zaměstnání rodičů v RL nemám
@Anonymní píše:
@Kaileee Co vám dává právo, semnou takhle mluvit?paní milá neznáte mě, já bych také mohla napsat, že jste studována, ale vyjadřování máte malého dítěte! Nevíte co se mi v životě přihodilo, školu jsem se snažila dosedat s dcerou, ale s jejich nároky to prostě nešlo, jinak by manžel díky hlídání dcery přišel o práci!
No a takhle budou s tebou zacházet běžně. Zvykej si ![]()
Příspěvek upraven 13.05.20 v 10:22
@lucenka píše:
Tak my se bavíme o jiných podstatnějších věcech, než je to, jaké jsem měla známky ve 3. třídě, co jsem se tam učila, jakou mám vystudovanou konkrétní školu, z čeho jsem maturovala. Co moje dítě ví o mém vzdělání, tak je to, že chodí na stejnou základku jako já. Ale přijde mi podstatnější bavit se o jeho škole, o jeho plánech do budoucna a k tomu potřebných školách.
Takze z toho prispevku jde videt, ze se na vzdelani a proces vzdelavani u vas neklade duraz, protoze pokud ano, tak bez tech vyse zminenych temat to nejde. A ty je ani nepovazujes za nejpodstatnejsi. Spise cekas, ze kazdy druhy lze ve slohovkach ve skole.
@JensonB píše:
Ja teda ziju v prostredi, kdy nepredpokladam, ze deti lzou a vymysleji si ve slohovkach. Cim vice tu prezentujes sve nazory a styl mysleni, tim vice se divim.
jenže slohové práce nejsou o tom, aby v nich člověk psal pravdu. Je to o tom, aby v nich psal o tom, o čem se mu píše dobře a natrénoval si zadaný styl psaní
a tedy ne vždy dítě může vědět, co jeho rodič dělá nebo to hlásit veřejně ![]()
@JensonB píše:
Takze z toho prispevku jde videt, ze se na vzdelani a proces vzdelavani u vas neklade duraz, protoze pokud ano, tak bez tech vyse zminenych temat to nejde. A ty je ani nepovazujes za nejpodstatnejsi. Spise cekas, ze kazdy druhy lze ve slohovkach ve skole.
tak na vzdělání u dítěte kladu důraz. Ale nevím k čemu mýmu dítěti budou informace z minulosti, který mu v současné chvíli budou úplně k ničemu.
Proc by mělo?
Ja holce fandím, může vsechno dohnat, vždyť má před sebou 40 roků pracovního zivota.
Pro zakladatelku:

Já maturovala v 5. měsíci těhotenství.
Mela jsem tri deti a byla s nimi12!!! roků doma.
Do prvního zaměstnání jsem nastoupila ve 30 letech.
Nic mi neuteklo. Od té doby už porad jenom pracuji, nula dní na UP. (Je mi 47).
Jsem zdravotní sestra.
Zakladatelka má těžší start. Ale bude-li chtít, může její pracovní zivot vypadat relativně standardně.
Šikovný a pracovitý člověk se vždycky prosadí.
A nakonec…kdyz vidím, jak rychle to vsechno uteklo, jsem pořád ráda, ze jsem byla s těmi mrňaty doma a neměli místo mamy na 100% polomrtvou matohu po desate noční. Opravdu jsem si to užila.
Práce si užívám a ještě uziji dost.
Ze jsem líná si taky nemyslím.
Rekla bych : vyber si větší podnik, at se v případě úspěchu mas kam posunout. Jako z uklízečky na operátora vyroby, vedoucí smeny. Moje teta se základním vzděláním velela celé smene ve fabrice. S dvojnásobnou mzdou oproti me máme s vš ve státním.
Ať se daří, šikovný člověk se neztratí. Třeba dostaneš vic sebevědomí a nakonec tu skolu taky budeš chtít udelat. Jen tak, pro svuj dobrý pocit.
M.
A diky za zachování anonymity.