Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1590
13.5.20 11:10
@alena1995 píše:
@Tecumseh No, to si nemyslím. Za prvé, podřadná přece neexistuje, tou, že někdo dělá uklízečku neznamená, že dělá něco podřadného, prostě se živí jak dokáže. Za druhé, víte kolik berou ženský ve fabrikách typu Hella, Siemens, Škodovka atd…? Já tam chvíli pracovala (kr./dl. týden) a vydělala jsem si 25 000,– což úplně minimální mzda není.

A to bylo hrubého, nebo čistého? Jinak já vím, že je potřeba každá práce. Jen žijeme ve společnosti, ve které se nad nekvalifikovanou prací ohrnuje nos a to je bohužel fakt. Správné to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
13.5.20 11:12
@bartsch píše:
Zakladatelko, budeš to mít těžké. Ale ne až tak kvůli tomu, že ses vybodla na vzdělání. Kdo je šikovný, dokáže se vypracovat, ale musí na sobě makat. Ono i s vyšším vzděláním to není jen o papíru ze školy. V mnoha profesích se musíš vypracovat, ukázat na co máš. Překonávat překážky, pracovat na sobě, nebýt pohodlná a líná, neutíkat od problémů. A někdy trvá, než se pozitivní výsledek dostaví. Funguje to tak i v řemesle, lempl si nevydělá, šikovný řemeslník je za vodou. Ty se zatím jen vymlouváš, házíš odpovědnost na ostatní. Už jsi mohla mít vyučení hotové za těch 10 let, co jsi doma. Teď si moc vybírat nemůžeš a připrav se, že s tebou v rukavičkám mnohdy zacházet nebudou. Jsi lehce nahraditelným kolečkem v soukolí jakéhokoliv zaměstnavatele.

Lehce nahraditelná…propuštěna při první příležitosti, když nadbývají pracovníci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
13.5.20 11:14
@hanka.br. píše:
Ne, povolání rodičů z dětí netaháme, pokud o nich samy nechtějí mluvit.

Synové to měli v prvouce. V první nebo v druhé třídě.. :think: Já to nevnímám jako špatnou věc. Nedomnívám se, že by si nás paní učitelka potom škatulkovala. :) Fakt nevidím nic špatného, že dělám to, co dělám. Není „lepší“ nebo „horší“ povolání.

@lucenka píše:
třeba proto, že odpovědět nechce? Nebo to přesně neví? Co udělá učitelka s dítětem, které řekne, že jeho rodič dělá v kanceláři, nebo jen uvede název firmy, kde rodič dělá.

Normální učitelka to neřeší. :) Alespoň podle mne. Vtipné bylo, že dítě vědělo, kde pracuji. Šlo kolem např. do divadla se školkou. Tak to „prásklo“ učitelkám. Akorát jsem změnila povolání a šli kolem znovu. Tak už tvrdilo, že maminka pracuje jinde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 11:19

No nevím, já nedokončila střední a pak porůznu trajdala po světě. Mezitím jsem se dostala do velkého korporátu, kde nikdo nechtěl nějaký diplom (do CV jsem si flákla Bc.) a teď jsem v Budapešti ve jiné nadnárodní firmě a tady chtěli jen přeloženou kopii diplomu (ať žije Photoshop), tak jsem dodala a je klid. Škoda, že s dvouma dětma a prací na plný úvazek teď není moc čas řešit aspoň tu maturitu, ale co se dá dělat.

Každopádně když to tu vidím, tak bych podle zdejších diskutérek měla dělat maximálně uklízečku.

• Citovat
  • Upravit
4380
13.5.20 11:22
@Anonymní píše:
No nevím, já nedokončila střední a pak porůznu trajdala po světě. Mezitím jsem se dostala do velkého korporátu, kde nikdo nechtěl nějaký diplom (do CV jsem si flákla Bc.) a teď jsem v Budapešti ve jiné nadnárodní firmě a tady chtěli jen přeloženou kopii diplomu (ať žije Photoshop), tak jsem dodala a je klid. Škoda, že s dvouma dětma a prací na plný úvazek teď není moc čas řešit aspoň tu maturitu, ale co se dá dělat.Každopádně když to tu vidím, tak bych podle zdejších diskutérek měla dělat maximálně uklízečku.

Tak se tim jeste chlub, ze jsi podvodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
13.5.20 11:25
@Anonymní píše:
@Kaileee Jo takže když se o děti starám jak můžu, mají skoro vše nač si vzpomenou, tak se a mně budou stydět jen proto, že jsem si nedodělala školu jen proto, že jsem si dcerku nechala abych měla jí? Měla jsem rizikové a moje praxe byla náročná, měla jsem i omezení a klidový režim byl prostě na místě

dotyčné si nevšímej. Děti potřebuji hlavně milující rodinu a rodiče, co se o ně zajímají a starají se. Moje mamka se o nás vždy starala, učila se s námi, motivovala mě jít studovat a nakonec mám dva doktoráty a ona ani maturitu, a? ve vzdělání mě podporovala, vytvořila mi podmínky a ač jsme byly doma jen já, ségra a ona, umožnila mi i jít na VŠ. Takže je můj vzor, neb hodnějšího člověka pohledat a dodnes máme spolu skvělé vztahy. Drž se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
13.5.20 11:26
@Anonymní píše:
No nevím, já nedokončila střední a pak porůznu trajdala po světě. Mezitím jsem se dostala do velkého korporátu, kde nikdo nechtěl nějaký diplom (do CV jsem si flákla Bc.) a teď jsem v Budapešti ve jiné nadnárodní firmě a tady chtěli jen přeloženou kopii diplomu (ať žije Photoshop), tak jsem dodala a je klid. Škoda, že s dvouma dětma a prací na plný úvazek teď není moc čas řešit aspoň tu maturitu, ale co se dá dělat.Každopádně když to tu vidím, tak bych podle zdejších diskutérek měla dělat maximálně uklízečku.

tak ale víš, že je to trestný čin a pokud by na to došlo, mohla by firma chtít zpětně jako náhradu škody i část tvé mzdy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 11:30
@Keyllah píše:
tak ale víš, že je to trestný čin a pokud by na to došlo, mohla by firma chtít zpětně jako náhradu škody i část tvé mzdy? :think:

Opravdu není trestný čin, že dám někde kopii papíru… Svojí práci odvádím a asi dobře, když mi každý rok roste plat, tak není co řešit. Kus papíru mě fakt netrápí.

• Citovat
  • Upravit
4380
13.5.20 11:32
@Anonymní píše:
Opravdu není trestný čin, že dám někde kopii papíru… Svojí práci odvádím a asi dobře, když mi každý rok roste plat, tak není co řešit. Kus papíru mě fakt netrápí.

Tady se ukazuje ale to, jak jsi nevzdelana ty photoshope.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 11:32
@Kaileee píše:
Tak se tim jeste chlub, ze jsi podvodnice.

Proč taková silná slova? Svojí práci jsem vždy odvedla a to je vše, co zaměstnavatele a vedení zajímá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.20 11:34
@Kaileee píše:
Tady se ukazuje ale to, jak jsi nevzdelana ty photoshope.

Tak mi zlato ukaž příslušný rozsudek, kdy byl někde pravomocně odsouzen za takový „trestný čin“… Odpovědi se už asi nedočkám hrdinko

• Citovat
  • Upravit
dagmarkaa
13.5.20 11:35
@Kaileee píše:
Kdyby moje mamka mela jen zakladku tak bych se za ni stydela a nebyla by pro me vubec dobrý vzor… nikdy neni pozde to dodelat.

Tchýně má jen základku a manžel se za ní nikdy nestyděl kvůli vzdělání.

• Citovat
  • Upravit
4380
13.5.20 11:36
@Anonymní píše:
Tak mi zlato ukaž příslušný rozsudek, kdy byl někde pravomocně odsouzen za takový „trestný čin“… Odpovědi se už asi nedočkám hrdinko

Ja jsem hrdinka, ale ty jsi anonym, ktery se nestydi napsat, ze falsoval dokumenty. A jeste si mysli, ze to je v poradku. Doufam, ze se nektera adminka bude nudit a napráší tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
13.5.20 11:37
@dagmarkaa píše:
Tchýně má jen základku a manžel se za ní nikdy nestyděl kvůli vzdělání.

Ja jsem psala o sobe, ne o ostatnich lidech. U nas je vzdelani dulezite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 11:37
@Kaileee píše:
Ja jsem hrdinka, ale ty jsi anonym, ktery se nestydi napsat, ze falsoval dokumenty. A jeste si mysli, ze to je v poradku. Doufam, ze se nektera adminka bude nudit a napráší tě.

Na lampárnu? Prosímtě zase se hoď trochu do klidu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová