Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1590
13.5.20 11:38
@Anonymní píše:
Proč taková silná slova? Svojí práci jsem vždy odvedla a to je vše, co zaměstnavatele a vedení zajímá.

Také jsem jednoho takového znal. Zkopíroval si maturitu. Po 20ti letech ho to doběhlo. Z té ostudy a zrujnovaného života ho klepla pepka. Nebyl to veselý konec.
Uvědom si, že paděláním úřední listiny jsi spáchala trestný čin. To fakt není legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 11:42
@Tecumseh píše:
Také jsem jednoho takového znal. Zkopíroval si maturitu. Po 20ti letech ho to doběhlo. Z té ostudy a zrujnovaného života ho klepla pepka. Nebyl to veselý konec.
Uvědom si, že paděláním úřední listiny jsi spáchala trestný čin. To fakt není legrace.

Já pracuju pro soukromou firmu, ne pro stát. Opravdu si v korporátech nikdo neotevírá personální složky a neobepisuje školy po celém světě (máme u nás přes 30 národností) s žádostí o prověření diplomu.

https://www.epravo.cz/…a-32055.html

Jinak chvilka googlování ukáže, že neověřená kopie není veřejná listina. Takže jsem trestný čin nikdy spáchat nemohla.

• Citovat
  • Upravit
234
13.5.20 11:43
@Anonymní píše:
Opravdu není trestný čin, že dám někde kopii papíru… Svojí práci odvádím a asi dobře, když mi každý rok roste plat, tak není co řešit. Kus papíru mě fakt netrápí.

Je to trestny cin…ci sa ti to paci alebo nie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 11:44
@Kaileee píše:
Ja jsem psala o sobe, ne o ostatnich lidech. U nas je vzdelani dulezite.

takže kdyby neměl dostatečné vzdělání, tak bys s ním nebyla? To je pro tebe ten papír tak důležitý?

• Citovat
  • Upravit
3729
13.5.20 11:46

@1mila2 No tak to nevím. Na všechno se musí něco umět. Leda že by ve fabrice uklízela, ale to může bez školy všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.20 11:48

To bych tak chtěla, aby mě operoval byť v soukromé nemocnici chirurg, který si upravil diplom ve photoshopu… Pecka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
13.5.20 11:50
@lucenka píše:
takže kdyby neměl dostatečné vzdělání, tak bys s ním nebyla? To je pro tebe ten papír tak důležitý?

Mluvila jsem o matce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
13.5.20 11:52
@DoktorkaZorkaHorká píše:
To bych tak chtěla, aby mě operoval byť v soukromé nemocnici chirurg, který si upravil diplom ve photoshopu… Pecka :mrgreen:
:mrgreen: tak nastesti tohle co pise madam bude jen nejaka prace kterou muze vykonavat kazdy, kdo si udela diplom ve photoshopu, zadne zvláštní schopnosti a nebo inteligence…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 11:54
@Kaileee píše:
Mluvila jsem o matce

V tom příspěvku píšeš, že u vás je vzdělání důležité. Tak jsem pochopila, že by sis nevybrala chlapa, co tomu neodpovídal

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.20 11:54

Já mám taky jen základku, vyučák jsem nedodělala a práci mám, dokonce takovou, která mě baví a kde rostu karierně. Po třech letech jsem brala 31 000 plus stravenky a další odměny. Teď jsem na RD a plánuji si dodělat učňák, ale vlastně jen pro svůj pocit. K práci to nepotřebuji. Dělám ve fabrice, jen mám výhodu, že se u dětí dokážeme prostridat s mužem, takže jsem mohla dělat 12ctky na směny, což každá nemůže, ale pokud můžeš, běž do fabriky, tam to nikdo neřeší. A vlastně ani nikdo v mém okolí neřeší jestli mám nebo nemám školu. Jen mě občas přepadne takový pocit, že je to škoda, proto uvažuji, že si to příští rok dálkově dodělám. Ale i kdyby ne, svět se nezboří.

• Citovat
  • Upravit
1590
13.5.20 11:57
@Anonymní píše:
Já pracuju pro soukromou firmu, ne pro stát. Opravdu si v korporátech nikdo neotevírá personální složky a neobepisuje školy po celém světě (máme u nás přes 30 národností) s žádostí o prověření diplomu.

Jinak chvilka googlování ukáže, že neověřená kopie není veřejná listina. Takže jsem trestný čin nikdy spáchat nemohla.
…tamten si taky myslel, že jsou na něj všichni krátcí, tak aby ses jednou nedivila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 11:58
@majkakajka píše:
Je to trestny cin…ci sa ti to paci alebo nie.

A není

• Citovat
  • Upravit
6363
13.5.20 11:59
@Anonymní píše:
No nevím, já nedokončila střední a pak porůznu trajdala po světě. Mezitím jsem se dostala do velkého korporátu, kde nikdo nechtěl nějaký diplom (do CV jsem si flákla Bc.) a teď jsem v Budapešti ve jiné nadnárodní firmě a tady chtěli jen přeloženou kopii diplomu (ať žije Photoshop), tak jsem dodala a je klid. Škoda, že s dvouma dětma a prací na plný úvazek teď není moc čas řešit aspoň tu maturitu, ale co se dá dělat.Každopádně když to tu vidím, tak bych podle zdejších diskutérek měla dělat maximálně uklízečku.

Ty už jsi toto v nějaké diskusi psala? :think: Podvod rozhodně neschvaluji, ale měla by sis vzdělání dodělat. Poctivě. Tak jak jsem psala, prostě někteří školu nedodělají díky mladickým nerozvážnostem, ale nejsou marní. Lepší je školu si opravdu udělat a nikoliv ve Photoshopu. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 12:01
@Tecumseh píše: …tamten si taky myslel, že jsou na něj všichni krátcí, tak aby ses jednou nedivila.

Promiň, ale „nějaká“ storka „někoho“ dalšího mě vylekat moc nemůže. To sorry jako.

• Citovat
  • Upravit
10185
13.5.20 12:01

Neteř skončila s učňákěm ve třeťáku, nedodělala ho. Neměla to snadné, rodiče se rozvedli, matka byla nepoužitelná, propadla alkoholu, neteř se sestrou byly s otcem, který ovšem preferoval tu mladší dceru a starší nedal peníze ani na vložky, když potřebovala. My jsme jí pomáhali, jak se dalo, ale nakonec už to všechno nevydržela a osamostatnila se a makala, aby měla na svoje potřeby. Dělala pokojskou, prodavačku, pak si udělala sanitářský kurs a pracuje v nemocnici. Má už dvě děti a je to báječná, milá a inteligentní žena. Už je jí přes čtyřicet a dneska zpětně uznává, že to tenkrát byla chyba, že těch pár měsíců měla vydržet. Ona nikdy nebyla studijní typ, takže si školu nikdy nedodělala. Nicméně to opravdu nesnižuje její hodnotu jako člověka, je velmi pracovitá a pečlivá, milá, skvělá máma, její děti jsou oba ve třídě premianty.

Zakladatelko, nenech se otrávit některými komenty tady, já z diskuze přečetla jen první dvě stránky a stačilo mi to. I podle tvého psaného projevu je poznat, že nejsi žádná „trubka“. Zkus si udělat nějaký kurs, ať máš na nějakou profesi papír a práce se ti bude hledat líp. Neteř je jako sanitářka spokojená, fyzická práce jí nevadí, je šikovná a pečlivá, občas prohodí něco s pacienty, pomůže jim nad rámec své pracovní náplně, řekne jim hezké slůvko, povzbudí je… cítí se platná a že dělá práci, která, byť není nijak prestižní, je důležitá. Každej, kdo se někdy dostane do nemocnice a je mu třeba mizerně, vždycky ocení vlídného a empatického člověka z personálu. Věř tomu, že i ta, která napsala, že bez vzdělání jsi pro ni horší jak bezďák, kdyby ležela v nemocnici po operaci a měla bolesti, by ten hrnek s čajem a povzbuzující slovo ráda přijala. Bohužel, někteří lidi nevidí dál, než na špičku vlastního nosu a vlastní důležitost si dodávají tím, že znevažují druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová