Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JensonB píše:
A proc by nemohlo dite odpovedet na to, co dela jeho rodic? Tohle je pro me zakladni konverzacni otazka s jinymi lidmi. Proste s tim maji problem lidi, co se bud stydi za to, co delaji, nebo nedelaji nic a nejsou s tim v pohode. Pak je ale v poradku v ramci abstraktniho mysleni lhat, co?
No, třeba protože pro malé dítě je spousta povolání dost neuchopitelných… moje dítě taky dlouho odpovídalo, že maminka pracuje na počítači.
@lucenka píše:
třeba proto, že odpovědět nechce? Nebo to přesně neví? Co udělá učitelka s dítětem, které řekne, že jeho rodič dělá v kanceláři, nebo jen uvede název firmy, kde rodič dělá.
Jedna o voze, druha o koze. Nebavime se o ucitelkach, postizich za neodpovezeni na otazku a nevim, co jeste. Jen nas tu vice napsalo, ze povolani rodice provazi dite uz od skolky. Nebo uz od prichodu z porodnice, kdy se te detska dr. zepta na povolani matky a otce ditete. Kazdy, kdo ma problem uvest, co dela/nedela, ma sam asi s tim problem. Jen ty tu uvadis uplne silene vymluvy, proc by se to rikat nemelo.
@Kaileee ano lékař, nesehnal práci, několik měsíců byl doma a peníze potřeboval, tak šel pracovat rukama.
@JensonB píše:
Jedna o voze, druha o koze. Nebavime se o ucitelkach, postizich za neodpovezeni na otazku a nevim, co jeste. Jen nas tu vice napsalo, ze povolani rodice provazi dite uz od skolky. Nebo uz od prichodu z porodnice, kdy se te detska dr. zepta na povolani matky a otce ditete. Kazdy, kdo ma problem uvest, co dela/nedela, ma sam asi s tim problem. Jen ty tu uvadis uplne silene vymluvy, proc by se to rikat nemelo.
Ale tak ten rodič to u ty doktorky uvede. Ale proč by dítě mělo každýmu říkat, co dělá jeho rodič? Proč by se za to mělo stydět?
@lucenka píše:
třeba proto, že odpovědět nechce? Nebo to přesně neví? Co udělá učitelka s dítětem, které řekne, že jeho rodič dělá v kanceláři, nebo jen uvede název firmy, kde rodič dělá.
Ty se pořád oháníš tím, že pracuješ v kanceláři, ale to není žádná profese. V kanceláři se vykonává opravdu mnoho povolání, mlžíš fakt jak agent Mosadu ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, třeba protože pro malé dítě je spousta povolání dost neuchopitelných… moje dítě taky dlouho odpovídalo, že maminka pracuje na počítači.
Ale samozrejme, to je pochopitelne. Ale tady v ramci diskuze uz padlo, ze se toto info z deti „netaha“, popripade vubec neni dulezite, aby dite vedelo nebo aspon melo predstavu, co dela rodic.
Kamarádka má školu na psychologa a taky práci nemá a má jazyky a několik let studování.
@korneli píše:
@Kaileee ano lékař, nesehnal práci, několik měsíců byl doma a peníze potřeboval, tak šel pracovat rukama.
Ale prosim te, ted tu o Karkulce.
@korneli píše:
Tomu neverim ani nahodou. Jedine ze by udelal nekde nejaky průser
@bartsch píše:
Ty se pořád oháníš tím, že pracuješ v kanceláři, ale to není žádná profese. V kanceláři se vykonává opravdu mnoho povolání, mlžíš fakt jak agent Mosadu
Nemlžím, ale moje dítě si z popisu mé práce odneslo na dlouhou dobu jenom tohle. U chlapa zase část názvu firmy a že cestuje.
@Korneli
Ale prosim te, ted tu o Karkulce. Pokud bych chtela zapojit naprosto divoke predstavy, tak se svym vzdelanim muze jit doktor delat i konzultanta pro farm. spolecnosti, muze jit delat komunalni politiku, zustat ve zdravotnictvi klidne na mene zodpovednem postu. ![]()
To je právě to. Člověk se vzděláním - třeba lékař, toho zedníka jít dělat MŮŽE, když bude chtít. Zedník toho lékaře jít dělat NEMŮŽE, protože mu bude chybět to příslušné vzdělání. Spousta žen je výbornými kuchařkami a ještě jsou dobré ve svém oboru, ale spousta dobrých kuchařek už v žádném jiném oboru dobré nejsou ( jasně, v pohodě, není to pro ně důležité
). Jinak mě je u ucha, co kdo dělá, když to dělá dobře. A ano, buďme rádi, že to dělá někdo jiný, aspoň to nemusíme dělat my (myslím tím cokoliv
). Spíš je to o těch možnostech a příležitostech.
Zakladatelko, budeš to mít těžké. Ale ne až tak kvůli tomu, že ses vybodla na vzdělání. Kdo je šikovný, dokáže se vypracovat, ale musí na sobě makat. Ono i s vyšším vzděláním to není jen o papíru ze školy. V mnoha profesích se musíš vypracovat, ukázat na co máš. Překonávat překážky, pracovat na sobě, nebýt pohodlná a líná, neutíkat od problémů. A někdy trvá, než se pozitivní výsledek dostaví. Funguje to tak i v řemesle, lempl si nevydělá, šikovný řemeslník je za vodou. Ty se zatím jen vymlouváš, házíš odpovědnost na ostatní. Už jsi mohla mít vyučení hotové za těch 10 let, co jsi doma. Teď si moc vybírat nemůžeš a připrav se, že s tebou v rukavičkám mnohdy zacházet nebudou. Jsi lehce nahraditelným kolečkem v soukolí jakéhokoliv zaměstnavatele.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
To je právě to. Člověk se vzděláním - třeba lékař, toho zedníka jít dělat MŮŽE, když bude chtít. Zedník toho lékaře jít dělat NEMŮŽE, protože mu bude chybět to příslušné vzdělání. Spousta žen je výbornými kuchařkami a ještě jsou dobré ve svém oboru, ale spousta dobrých kuchařek už v žádném jiném oboru dobré nejsou ( jasně, v pohodě, není to pro ně důležité). Jinak mě je u ucha, co kdo dělá, když to dělá dobře. A ano, buďme rádi, že to dělá někdo jiný, aspoň to nemusíme dělat my (myslím tím cokoliv
). Spíš je to o těch možnostech a příležitostech.
Ano. Nahraditelnost.
Oni dnes furt velebi zdravotniky. A prodavacky se zlobí.
Nechteji pochopit, ze sestra může prodavacku delat, ale naopak to nejde. Tedy ne ihned.
Tak já jsem ročník 97 a mám to tam