Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
dotyčné si nevšímej. Děti potřebuji hlavně milující rodinu a rodiče, co se o ně zajímají a starají se. Moje mamka se o nás vždy starala, učila se s námi, motivovala mě jít studovat a nakonec mám dva doktoráty a ona ani maturitu, a? ve vzdělání mě podporovala, vytvořila mi podmínky a ač jsme byly doma jen já, ségra a ona, umožnila mi i jít na VŠ. Takže je můj vzor, neb hodnějšího člověka pohledat a dodnes máme spolu skvělé vztahy. Drž se
Jo jo milující maminka, která v 50 pojede „jenom kvůli tobě nemám školu, co jsem měla dělat, to sem si tě neměla nechat“, paní to má evidentně jako doživotní mantru. Z vlastní zkušenosti, tenhle blábol už nikdy nevypustit ani na internetu. Máma se základkou by mi nevadila osobně, u kamarádek ani partnera to vlastně ani nevím.
@Anonymní píše:
@Kaileee Jo takže když se o děti starám jak můžu, mají skoro vše nač si vzpomenou, tak se a mně budou stydět jen proto, že jsem si nedodělala školu jen proto, že jsem si dcerku nechala abych měla jí? Měla jsem rizikové a moje praxe byla náročná, měla jsem i omezení a klidový režim byl prostě na místě
Hele, ale tohle všechno jsou jenom výmluvy a ty to víš. I teď si můžeš školu dodělat. Spousta lidí má děti v mladém věku a školy si při nich dodělávají, aniž by zanedbávali děti, spousta lidí studuje na rodičáku, spousta lidí studuje i vejšku při práci. Proč by sis ty teď nemohla najít střední a dodělat ji dálkově? Jde to a záleží jen na tobě, jak k tomu přistoupíš: buď budeš hledat výmluvy, jak to nejde, zastřešovat se špatným dětstvím a péčí o dcerku (o tu budeš pečovat jak, pokud se třeba stane něco mezi tebou a manželem a ty budeš žít z mizerného platu skladnice někde v sámošce?) s tím, že holt budeš muset překousnout doživotně blbě placenou práci a koukání „skrz prsty“ potenciálního zaměstnavatele, nebo si najdeš hned teď seznam středních škol a oborů, které umožňují dálkové studium, po rodičovské nastoupíš do školy s nějakou brigádou a tím si za pár let vybuduješ úplně jiné, markantně lepší startovací podmínky pro nové zaměstnání. A dceři půjdeš skvělým příkladem tím, že všechno jde, když se chce.
Jo, já bych se taky styděla. Ale ne za to že má moje máma jenom základku, ale za to kolik výmluv má pro to, aby si nemusela školu dodělávat. Jak chceš takhle dceři jednou vysvětlovat, že je důležité se učit a připravovat do školy? V pubertě tě s tím pošle do háje a bude mít pravdu.
@Anonymní píše:…a právě takových jsou dneska plný kriminály
Promiň, ale „nějaká“ storka „někoho“ dalšího mě vylekat moc nemůže. To sorry jako.
@Tecumseh samozřejmě v čistém. Ony se ty platy kolem 20000,–-25000,– v těch fabrikách, které jsem jmenovala takhle pohybují.
@Tecumseh píše: …a právě takových jsou dneska plný kriminály
Plné kriminály kvůli prosté kopii diplomu
Když strašit, tak musíš něčím reálným.
@Anonymní píše:
Plné kriminály kvůli prosté kopii diplomuKdyž strašit, tak musíš něčím reálným.
Ty jsi ale neměla co okopírovat
a ještě se chlubíš podvodem ![]()
@Anonymní píše:
Plné kriminály kvůli prosté kopii diplomuKdyž strašit, tak musíš něčím reálným.
No, to těžko, nicméně takový rychlý vyhazov z práce s pěknou ostudou by z toho být klidně mohl. A asi to jen takový papír k ničemu nebude, když si ho potřebovala padělat ![]()
S dětmi si doplnit vzdělání je určitě těžší, ale jde to. Je to o vůli a nevzdávat se. Mám kolem sebe pár takových lidí. Například moje kamarádka porodila v 17, když byla na gymplu, doma těžce nemocnou maminku, o kterou se musela starat, manžel od rána do večera v práci. Dodělala gympl a pak šla na zdravku. Je staniční na JIP A skvělý případ je i vítězka soutěže Peče celá země - mně sympatická Petra. Byla vyučená, se třemi dětmi si dodělala maturitu a krátce po narození čtvrtého dítěte promovala na právech ![]()
Zakladatelko, ja se zeptám jinak. Co te bavi? Co ti jde? Melas nebo mas predstavu o tom, co bys jednou chtela delat?
Jestli jsi starostliva, tak zkusit tu pecovatelku. Doma jsi urcite hodne varila, pekla. Co tento smer? Alespon do skolni jidelny, tam se moc lidi nehlasi, ale je tam minimum penez.
Mas nejaky konicek, dovednost? Neco, co bys mohla premenit na zdroj obzivy?
Tlaci vas ted finance, ze bys nutne musela na HPP? Ja bych zacala brigadami. Vzdelani neni takovy problem jako absence praxe. Jsi nepopsany list papiru, takze zamestavatel nema jak te posoudit a je to ciste hop nebo trop.
Ve svem veku jsi uz urcite premyslela, cim bys chtela byt a co delat. Sesumiruj si to a podivej se, co bys potrebovala k tomu, abys tim smerem mohla jit.
A dej pak vedet. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, to těžko, nicméně takový rychlý vyhazov z práce s pěknou ostudou by z toho být klidně mohl. A asi to jen takový papír k ničemu nebude, když si ho potřebovala padělat
A jak asi zaměstnavatel takovou věc vůbec zjistí proboha? Už jen GDPR mu to prakticky zapovídá a opět žádná škola kvůli GDPR nikdy nepotvrdí pravost prosté kopie diplomu. Opravdu strach nemám, že by v práci otevírali složky stovek zaměstnanců a zkoušeli je nějak dál řešit.
@Anonymní píše:
Já pracuju pro soukromou firmu, ne pro stát. Opravdu si v korporátech nikdo neotevírá personální složky a neobepisuje školy po celém světě (máme u nás přes 30 národností) s žádostí o prověření diplomu. Jinak chvilka googlování ukáže, že neověřená kopie není veřejná listina. Takže jsem trestný čin nikdy spáchat nemohla.
Ale hezky to máš načteno! Vlastně seš taková světice ![]()
@Anonymní píše:…už se na tebe šije pruhovaný mundůr
A jak asi zaměstnavatel takovou věc vůbec zjistí proboha? Už jen GDPR mu to prakticky zapovídá a opět žádná škola kvůli GDPR nikdy nepotvrdí pravost prosté kopie diplomu. Opravdu strach nemám, že by v práci otevírali složky stovek zaměstnanců a zkoušeli je nějak dál řešit.
Víte co je nejsmutnější? Že zdejší padělatelka se s tímto na emiminu nechlubí poprvé… ![]()
@truelly píše:
Víte co je nejsmutnější? Že zdejší padělatelka se s tímto na emiminu nechlubí poprvé…
Chlubí?
Zřejmě tomu “diplomu” ona sama přikládá větší váhu než si to zaslouží. No kde nic není, ani smrt nebere.
Jj pamatuješ si dobře. No ale teď je pozdě to řešit, jen prostě formální kus papíru neukáže všechno.