Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
13.5.20 14:14
@lucenka píše:
až na to, že na ten kurz musíš mít ukončení střední vzdělání. Takže to těžko zakladatelka mohla absolvovat ;)
A většina distančních škol mívá výuku i ve všední dny. Takže těžko bez hlídání mohla dokončit školu.

Psala jsem, ze musi mit dokoncene stredoskolske vzdelani, jakkoliv…Tento kurz neni ve vsedni dny. Verim, ze jich takovych je spousta. Opet vymluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 14:15
@Kaileee píše:
Ucnak zvladne i totalni blb to se na me nezlob. Zakladatelka nepise jako retard takze tam jde fakt pouze o zhnilost, lenost. V uvodu psala jak se maji dobre, přitom si nemohla dovolit hlidani, ani od nejake studentky :roll:

tak člověk se může mít dobře i v situaci, kdy si nemůže dovolit pravidelné hlídání dítěte. Mohla tím myslet, že jim nic nechybí. Ale nemusí to nutně znammenat, že mají peníze na rozhazování.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
13.5.20 14:18
@JensonB píše:
Psala jsem, ze musi mit dokoncene stredoskolske vzdelani, jakkoliv…Tento kurz neni ve vsedni dny. Verim, ze jich takovych je spousta. Opet vymluvy.

ale zakladatelka nemá středoškolské vzdělání. Takže se do ní navážíš úplně zbytečně, že takový kurz neabsolvovala.

• Citovat
  • Upravit
314
13.5.20 14:18
@lucenka píše:
pokud dítěti nepomůžeš ve chvíli, kdy tě bude potřebovat, tak nebude mít důvod, aby se o tebe ve stáří staralo ;)

Anebo si nabije zobak a pak prijde, ze jsem mela pravdu. V mnohem ted po case davam za pravdu rodicum. Dekuji za to, ze behem meho vyvoje me kolikrat drzeli zkratka, vytycovali mi cile, protoze me znali nejlip a nenechali me chovat se dle aktualniho pubertalniho chovani. Jsem diky nim tam, kde jsem. A kolikrat me prave „strasili“ tim, jak to meli oni a jak to bylo v te dobe na nic. Nevadi, ze to nebylo nejaktualnejsi. Na edukaci stacilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.5.20 14:22
@lucenka píše:
ale zakladatelka nemá středoškolské vzdělání. Takže se do ní navážíš úplně zbytečně, že takový kurz neabsolvovala.

Cti poradne. Nikde jsem se do ni nenavazela. Jen pisu, ze jeji situace je resitelna. A to i s prihlednutim na deti a manzelovu zaneprazdnenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 14:28
@lucenka píše:
Tak pro nás je právě důležité to, aby věděl, jaké možnosti vzdělání má on ;) Je mu k ničemu, aby podrobně věděl, jaké možnosti jsem měla já. Minulost už ovlivnit nejde.

Ano, minulost ovlivnit nejde, ale lze se z ní poučit a možná by to tady pak mohlo vypadat i jinak. Moje mamka měla taky jenom základku, protože vycházela v těžký normalizaci a měla tragický kádrový posudek, děda byl v uranových dolech, takže mohla nastoupit na dvě předem určená zaměstnání, na školu neměla nárok a jo, fakt mi přijde důležitý, abych tohle věděla, i když to už nemůžu ovlivnit. Aneb jak praví jeden citát: Pokud se nepoučíme z chyb v minulosti, tak nemůžeme změnit budoucnost.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
13.5.20 14:30
@JensonB píše:
Anebo si nabije zobak a pak prijde, ze jsem mela pravdu. V mnohem ted po case davam za pravdu rodicum. Dekuji za to, ze behem meho vyvoje me kolikrat drzeli zkratka, vytycovali mi cile, protoze me znali nejlip a nenechali me chovat se dle aktualniho pubertalniho chovani. Jsem diky nim tam, kde jsem. A kolikrat me prave „strasili“ tim, jak to meli oni a jak to bylo v te dobe na nic. Nevadi, ze to nebylo nejaktualnejsi. Na edukaci stacilo.

a já jsem zase ráda, že mě máma nehodila přes palubu, když jsem neplánovaně otěhotněla. A naopak nám pomohla. I díky ní jsem tam, kde jsem a máme spolu skvělý vztah :srdce:

• Citovat
  • Upravit
314
13.5.20 14:32
@Anonymní píše:
Ano, minulost ovlivnit nejde, ale lze se z ní poučit a možná by to tady pak mohlo vypadat i jinak. Moje mamka měla taky jenom základku, protože vycházela v těžký normalizaci a měla tragický kádrový posudek, děda byl v uranových dolech, takže mohla nastoupit na dvě předem určená zaměstnání, na školu neměla nárok a jo, fakt mi přijde důležitý, abych tohle věděla, i když to už nemůžu ovlivnit. Aneb jak praví jeden citát: Pokud se nepoučíme z chyb v minulosti, tak nemůžeme změnit budoucnost.

Presne. Dle @lucenka by bylo cele vzdelavani v dejepise/historii naprosto k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 14:34
@Anonymní píše:

tak ale tohle je normální řešení rodinné historie. Ale opravdu nechápu, k čemu by mýmu dítěti bylo, aby vědělo, jaké jsem měla známky na škole, co jsem se na škole učila, jakou střední školu jsem studovala, z čeho jsem maturovala, když to nemá nic společného s tím, co chce v budoucnu dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.20 14:37
@lucenka píše:
tak ale tohle je normální řešení rodinné historie. Ale opravdu nechápu, k čemu by mýmu dítěti bylo, aby vědělo, jaké jsem měla známky na škole, co jsem se na škole učila, jakou střední školu jsem studovala, z čeho jsem maturovala, když to nemá nic společného s tím, co chce v budoucnu dělat.

Reagovala jsem na tvoje řeči o neměnnosti a nedůležitosti minulosti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
13.5.20 14:40
@Anonymní píše:
Reagovala jsem na tvoje řeči o neměnnosti a nedůležitosti minulosti :nevim:

tak měla jsem na mysli svoji rodinnou situaci. Tam opravdu není nic zajímavého a ani přínosného pro mé dítě, aby podrobně vědělo vše o mém vzdělání. Maximálně mu tak v současné chvíli říkám, že má lepší základ v angličtině než jsem měla já a líp vybavenou školu než jsem měla já.

• Citovat
  • Upravit
314
13.5.20 14:43
@lucenka píše:
tak ale tohle je normální řešení rodinné historie. Ale opravdu nechápu, k čemu by mýmu dítěti bylo, aby vědělo, jaké jsem měla známky na škole, co jsem se na škole učila, jakou střední školu jsem studovala, z čeho jsem maturovala, když to nemá nic společného s tím, co chce v budoucnu dělat.

Tak presne to, co pises, bylo pro me ve smyslu toho, ze jsem to o rodicich vedela a ucila se z jejich chyb, urcujici, abych je „preskocila“ a mela se zase o neco lepe nez oni. A taky jsem moc dobre znala jejich postoj k vychove mimiskum v nacti a nasledne pece o nej. Opravdu jsem se umela rozhodnout velice rychle, jak dale smerovat svuj vyvoj. A to jen na zaklade jejich pribehu a neaktualniho infa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
13.5.20 14:48
@Anonymní píše:
A jak asi zaměstnavatel takovou věc vůbec zjistí proboha? Už jen GDPR mu to prakticky zapovídá a opět žádná škola kvůli GDPR nikdy nepotvrdí pravost prosté kopie diplomu. Opravdu strach nemám, že by v práci otevírali složky stovek zaměstnanců a zkoušeli je nějak dál řešit.

Proboha třeba tak, že si vyžádá originál, to mu žádné GDPR nezakazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 14:49
@JensonB píše:
Tak presne to, co pises, bylo pro me ve smyslu toho, ze jsem to o rodicich vedela a ucila se z jejich chyb, urcujici, abych je „preskocila“ a mela se zase o neco lepe nez oni. A taky jsem moc dobre znala jejich postoj k vychove mimiskum v nacti a nasledne pece o nej. Opravdu jsem se umela rozhodnout velice rychle, jak dale smerovat svuj vyvoj. A to jen na zaklade jejich pribehu a neaktualniho infa.

tak já se při výběru škol, směřování svého života, rozhodovala dle sebe. Nepotřebovala jsem k tomu vědět, jaké měli známky, jaké předměty je bavily, z čeho a na jaké konkrétní škole maturovali,… a neřekla bych, že se díky svým rozhodnutím mám hůř než oni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.20 14:49
@lucenka píše:
tak měla jsem na mysli svoji rodinnou situaci. Tam opravdu není nic zajímavého a ani přínosného pro mé dítě, aby podrobně vědělo vše o mém vzdělání. Maximálně mu tak v současné chvíli říkám, že má lepší základ v angličtině než jsem měla já a líp vybavenou školu než jsem měla já.

Ale to není žádná všeobecná zásada a pravda, tak jak to tady prezentuješ, mně do tvýho vzdělání nic není, je mi jedno, co jsi myslela, podávala jsi to tady jako jedinou pravdu, ale minulost je velmi důležitá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová