Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Jenže zakladatelka nemá funkční rodinu. Do školy se většinou při dálkovém studiu chodí i ve všední dny, potřebuješ často nějakou praxi, opět všední dny. Takže to těžko bude hlídat chlap. Asi by velmi brzy přišel o práci, kdyby si bral každý pátek dovolenou, aby mohl hlídat dítě.
Ta 9 let má 2 děti, z toho podle toho co píše to druhé nechodí ještě do školky a kvůli tomu prvnímu nedodělala střední školu. Z toho jasně plyne, že mohla mít to starší ve školce a dodělávat školu. Nebude to tedy hlídáním, ale tím, že se dotyčné nechtělo.
@lucenka píše:
tak já se při výběru škol, směřování svého života, rozhodovala dle sebe. Nepotřebovala jsem k tomu vědět, jaké měli známky, jaké předměty je bavily, z čeho a na jaké konkrétní škole maturovali,… a neřekla bych, že se díky svým rozhodnutím mám hůř než oni.
Urcite, tak to je taky mozne. Ja jsem treba „dite“, ktere naslouchalo rodicum a jejich radam, docela casto mi i vytycovali cile, na ktere jsem nemela v nacti odvahu, zvladla jsem je a mam se podstatne lepe nez oni v mem veku. Je to o pristupu. Nezavrhuju proto vychovu, ze kdyz to nejde po dobrem, nevadi, pockam, az si dite nabije a doufam, ze si z toho neco vezme.
Děkuju všem za příspěvky!
i díky někomu, kdo mě osočuje, že jsem horší jak bezdak, si vrásky dělat nebudu. Nemam hlídání, proto jsem si nemohla školu dodělat, kamarádky mám daleko, jelikož jsme se přestěhovali a pochybuji, že se budou hrnout xkrat do týdne na hlídání mých dětí, když mají svoje děti, chůva nepřipadá v úvahu, na to fakt nemáme a hlavně bych svoje děti nenechala s cizím člověkem, nejsem blázen. Rucni práce mi nevadí, takže i klidně uklízet půjdu. Navic jsem psala, že chci alespoň udělat ten rychlokurz, když to situace umožní. Zakl.
@JensonB píše:
Urcite, tak to je taky mozne. Ja jsem treba „dite“, ktere naslouchalo rodicum a jejich radam, docela casto mi i vytycovali cile, na ktere jsem nemela v nacti odvahu, zvladla jsem je a mam se podstatne lepe nez oni v mem veku. Je to o pristupu. Nezavrhuju proto vychovu, ze kdyz to nejde po dobrem, nevadi, pockam, az si dite nabije a doufam, ze si z toho neco vezme.
já jsem zase ráda, že mi rodiče neurčovali žádné cíle. To bych je nejspíš velmi rychle poslala do háje. Nesnáším, když má někdo snahu, řídit mi život.
@Anonymní píše:
A neníhttps://www.epravo.cz/…a-32055.html
A morálně ti to přijde v pořádku? Svědomí ok?
@lucenka píše:
ano minulost je důležitá. Ale budoucnost je důležitější. A pro moje dítě je přínosnější, když bude vědět, jaké možnosti studia má před sebou on, než jaké možnosti jsem měla já.
Nebudu se opakovat, budoucnost je ovlivnitelná, ale minulost je jasně daná, co a za jakých okolností a důvodů se dělo. Asi hleďte jen do budoucnosti a na minulost zapomeňte, pak se ale nediv, že se tak snadno zopakuje…
@Anonymní píše:
Nebudu se opakovat, budoucnost je ovlivnitelná, ale minulost je jasně daná, co a za jakých okolností a důvodů se dělo. Asi hleďte jen do budoucnosti a na minulost zapomeňte, pak se ale nediv, že se tak snadno zopakuje…
tak mě by nevadilo, kdyby dítě zopakovalo to, co jsem udělal já
A o významné minulosti se bavíme. Ale rozhodně za významnou minulost nepovažuju své vzdělání.
@lucenka píše:
já jsem zase ráda, že mi rodiče neurčovali žádné cíle. To bych je nejspíš velmi rychle poslala do háje. Nesnáším, když má někdo snahu, řídit mi život.
To neni o rizeni zivota, ale o tom, ze chteji, abys byla zase dale nez oni s vyuzitim jejich zkusenosti. No nic, v dalsim prispevku pises, ze vzdelani u tebe neni nic podstatneho a nevadi to, kdyby tve dite zopakovalo tve ciny (chapu to napr. jako otehotneni v nacti).. Budu se snazit si uz sedet na rukou.
@Mkilus píše:
Ježíš tady je snad samý zakomplexovany hnupno bože tak má paní jen zakladku, stejně není prace pro všechny studovane, a ti co maji maturitu dělají stejnou práci jako ti co ji nemají a ani ucnak. Znám lidi co mají jen zakladku, pracuji ve fabrikach jako ti co maji maturitu! Na výplatu maji i přes 20 tisic. To si myslim je slušné. Nebo prace v obchodě, stejna práce, stejný peniz a je jedno jaká škola. A neni vždy pravda, že člověk dře jak vůl za par korun. Takže za mě pokud člověk pracuje a nesedi na podpoře at ma klidně zakladku. Jak rikam stejně neni prace pro všechny studovane. Proc asi ve fabrikach, v obchodech atd delaji lidi co maji maturity a pod? A nesedi na úřadě, co maji vystudovane atd?
Za týden? Jo, to je skoro přijatelné
Ale to ty nemyslíš, že? ![]()
@JensonB píše:
To neni o rizeni zivota, ale o tom, ze chteji, abys byla zase dale nez oni s vyuzitim jejich zkusenosti. No nic, v dalsim prispevku pises, ze vzdelani u tebe neni nic podstatneho a nevadi to, kdyby tve dite zopakovalo tve ciny (chapu to napr. jako otehotneni v nacti).. Budu se snazit si uz sedet na rukou.
až na to, že já v nácti neotěhotněla
a pro mě je důležitější, aby si dítě samo vybralo školu podle toho, co ho baví, co chce samo v životě dělat. A ne abych mu do toho kecala a určovala cíle, kterých má dosáhnout.
@lucenka píše:
až na to, že já v nácti neotěhotnělaa pro mě je důležitější, aby si dítě samo vybralo školu podle toho, co ho baví, co chce samo v životě dělat. A ne abych mu do toho kecala a určovala cíle, kterých má dosáhnout.
Ani kdyby za tebou po case prislo a reklo, ze jsi mela pravdu a v 18nacti to jako „tele“ neumelo docenit a je rado, ze je tam, kde je diky tvym radam? Mne slo vzdycky vsechno a jsem rada, ze mi na zaklade toho rodice pomohli vytycit vyssi cil, nez na ktery jsem se v te dobe citila. A ne, opravdu by toho uz s ditetem v naruci neslo doshanout. Nikdy.
Ja nechapu ty vylevy tady.
Kdyby si zakladatelka stezovala, ze nemuze najit dobre placene misto a ze chce aspon 40tis., prestoze zs a 0 praxe, tak jeste pochopim ty soudy a poucovani, ze mela hejbnout zadkem a neflakat se a bla, bla.
Ale ona se jen pta, jakou praci by vubec mohla delat, aby se zapojila do procesu a aspon neco vydelala a evidentne ji prace nesmrdi, at je jakakoli.
@zrnko píše:
Ja nechapu ty vylevy tady.Kdyby si zakladatelka stezovala, ze nemuze najit dobre placene misto a ze chce aspon 40tis., prestoze zs a 0 praxe, tak jeste pochopim ty soudy a poucovani, ze mela hejbnout zadkem a neflakat se a bla, bla.
Ale ona se jen pta, jakou praci by vubec mohla delat, aby se zapojila do procesu a aspon neco vydelala a evidentne ji prace nesmrdi, at je jakakoli.
Zakladatelka se pta, zda jsou tu podobne zeny ve stejne situaci. Par anonymnich vystrelu se tu objevilo, i s tipem na falsovani vzdelani
, ale jsou tu i pouzitelne tipy na radne ukonceni sš s rozumnymi podminkami pro rodinu. Ja vidim hodne vymluv z pozice zakladatelky.
Příspěvek upraven 13.05.20 v 15:32
@JensonB píše:
Ani kdyby za tebou po case prislo a reklo, ze jsi mela pravdu a v 18nacti to jako „tele“ neumelo docenit a je rado, ze je tam, kde je diky tvym radam? Mne slo vzdycky vsechno a jsem rada, ze mi na zaklade toho rodice pomohli vytycit vyssi cil, nez na ktery jsem se v te dobe citila. A ne, opravdu by toho uz s ditetem v naruci neslo doshanout. Nikdy.
a taky by po čase mohlo přijít s tím, že jen plnilo cíle ambiciozních rodičů a že už toho má dost. Takže nehodlám svému dítěti vytyčovat nějaké cíle. Pokud bude potřebovat s něčím poradit, pomoct, tak to udělám. Ale rozhodně ho nebudu směřovat někam, aby splnilo mé představy.
ano minulost je důležitá. Ale budoucnost je důležitější. A pro moje dítě je přínosnější, když bude vědět, jaké možnosti studia má před sebou on, než jaké možnosti jsem měla já.