Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hraběnka Stradová píše:
Já u toho jím, a vyřezaný diplom z brambory mi způsobil málem smrt zadušením, jak mi zaskočilo
Jak říká můj kamarád, seš blbatá, a to je od něj nejvyšší pocta, když se mi podaří zaperlit
@divine woman píše:
@lucenka A můžeš napsat o jaké 2 školy šlo? Tu co chtěla studovat a studovala.
Konkrétně to psát nebudu. Ale šlo o naprosto odlišné obory… To do čeho jí rodiče dotlačili, tak byla klasická holčičí střední. Ona chtěla dělat spíš klučičí školu, dost spojenou se svým koníčkem.
@terien píše:
Myslíš, že to má cenu? Je to prachobyčejná podvodnice v trestně právním smyslu a ještě je tak tupá, že to ani nechápeto musí být korporát jako víno, když takové blbce sežerou VŠ diplom
Cenu to nemá, ale naběhla si
A ještě by to mohlo zajímat i VŠTE
Třeba MUNI za tento podvod podávala a podává TO. A zaměstnavatel nebo jeho personalistka, kde jim stačí cár papíru, mluví za vše. Ale naštěstí to nijak extra odborná a zodpovědná pozice nebude, když k ní žádné znalosti nepotřebuje
Protože tato podvodnice je nemá.
Tak padělatelka je někde v Maďarsku ne? Tam je to třeba jinak ![]()
@DoktorkaZorkaHorká Třeba více důvěřují, že jejich zaměstnanci nepodvádí a mají charakter. ![]()
@Anonymní píše:
@Kaileee Co vám dává právo, semnou takhle mluvit?paní milá neznáte mě, já bych také mohla napsat, že jste studována, ale vyjadřování máte malého dítěte! Nevíte co se mi v životě přihodilo, školu jsem se snažila dosedat s dcerou, ale s jejich nároky to prostě nešlo, jinak by manžel díky hlídání dcery přišel o práci!
Mám takový dotaz - proč jsi tenkrát na škole nebrala antikoncepci a s přítelem jste se nechránili? Kromě toho, studovat se dá vždycky a že to nejde, to je jenom výmluva. Já také plánuji jít studovat vysokou dálkově, protože jsem denní studium musela přerušit kvůli tomu, že jsem musela jít do práce a také jsem se musela starat o svojí mámu, která je psychicky nemocná. Jenže jsem zjistila, že manuální práce není nic pro mě a raději se vrátím na vysokou, abych jednou získala daleko lépe placené zaměstnání nejlépe s vlastní kanceláří. Něco takového se stalo i mému tátovi, který se vyučil zedníkem, chvíli pracoval a pak zjistil, že raději bude dál studovat a nakonec získal titul inženýra.
Mám ještě jeden příběh: na základní škole jsem měla kamarádku, která byla v pohodě do sedmé třídy. Pak jí přeskočilo v hlavě a začala se chovat šíleně, což vygradovalo útěkem z domova. Několik měsíců nebyla ve škole, hledala jí policie a nakonec jí našli u německých hranic. Přešla na jinou školu, potom šla na učňák, který nebyla schopna dodělat během tří let a musela opakovat ročník. V devatenácti letech otěhotněla, i když měla na krku hypotéku a půjčku. Pak přišlo na svět i druhé dítě. Nikdy nepracovala a až do letošního roku byla doma s dětmi. Před měsícem jsem jí viděla v Tescu, kde vážila salámy a obsluhovala zákazníky. To byl tak nějak impuls k tomu, abych si uvědomila, že chci mít daleko lepší pracovní pozici a v životě něco dokázat. Chci ovšem dodat, že nemám nich proti tomu, když někdo dělá v supermarketu. Sama jsem pracovala jako pekařka v Albertu, když jsem studovala. Ale chtěla bych, aby jednou na mě mé dítě mohlo být pyšné bez ohledu na to, zda bude mé vlastní nebo adoptované. Zamysli se nad sebou a zkus zabrat. Vyplatí se to.
@JensonB píše:
Souhlasim, videt, ze se me dite opravdu neuci rado (mne treba uceni cehokoliv nevadilo), tak ho nenutim jit bezhlave do vysokoskolskeho vzdelavaciho systemu. Ale at dokonci cokoliv s maturou a pak ho podporim i v remeslu a v ucnovskem vzdelavani, pokud to bude vazana cinnost. Uz ale bude dite dospele a jen tak ho neco nezblbne.
Nevím proč bych měla tlačit dítě, které chce být třeba automechanik na maturitu a pak na učňák, jen proto, aby nezblo. Proč by mělo na učňáku zblbmout? Jasně, co si budeme povídat na učňáku jsou různá individua, ale to je všude. Dítě se prostě musí naučit mít svůj rozum a nenechat se ovlivnit kdejakým blbem. V životě bych svým dětem naukázala, že jim nevěřím, pokud bych k tomu neměla důvod a ten zatím nemám. Myslím, že toto by mohlo udělat větší paseku než celý učňák. Ať si jdou na jakou školu chtějí, oni jí budou studovat a případně se tím v budoucnu živit, ne já nebo manžel. My jim jen poradíme, řekněme svůj názor a rozhodnutí je na nich. Ostatně pokud nějaké z našich dětí půjde na učňák, vždycky může pokračovat dál, pokud v 18 změní názor. A je celkem naivní si myslet, že problémoví jedinci jsou jen na učňáku. Nejstarší syn chodí na prestižní průmku a když vypráví, co tam se někdy děje, tak se nestačím divit. Manžel se o tom sám přesvědčil. Jednou nechal syn doma nějaký výkres a muž mu to vezl před školu o velké přestávce. Čekal na něj pět minut a mezi tím měl tři nabídky na nákup trávy od studentů této školy. Takže ono si nevybereš. A není to jenom ve škole, ale i na diskotékách a celkově všude, to by jsme je pak museli držet pod zámkem. My nemáme žádné květinky v květináči, ale děti, jednoho už velkého a učíme děti mít vlastní rozum, názor a snažíme se je připravit na život, což je zrovna přehnaně chránit není dle nás to nejlepší, tím se nenaučí nic.
@Katchulina píše:
Nevím proč bych měla tlačit dítě, které chce být třeba automechanik na maturitu a pak na učňák, jen proto, aby nezblo. Proč by mělo na učňáku zblbmout? Jasně, co si budeme povídat na učňáku jsou různá individua, ale to je všude. Dítě se prostě musí naučit mít svůj rozum a nenechat se ovlivnit kdejakým blbem. V životě bych svým dětem naukázala, že jim nevěřím, pokud bych k tomu neměla důvod a ten zatím nemám. Myslím, že toto by mohlo udělat větší paseku než celý učňák. Ať si jdou na jakou školu chtějí, oni jí budou studovat a případně se tím v budoucnu živit, ne já nebo manžel. My jim jen poradíme, řekněme svůj názor a rozhodnutí je na nich. Ostatně pokud nějaké z našich dětí půjde na učňák, vždycky může pokračovat dál, pokud v 18 změní názor. A je celkem naivní si myslet, že problémoví jedinci jsou jen na učňáku. Nejstarší syn chodí na prestižní průmku a když vypráví, co tam se někdy děje, tak se nestačím divit. Manžel se o tom sám přesvědčil. Jednou nechal syn doma nějaký výkres a muž mu to vezl před školu o velké přestávce. Čekal na něj pět minut a mezi tím měl tři nabídky na nákup trávy od studentů této školy. Takže ono si nevybereš. A není to jenom ve škole, ale i na diskotékách a celkově všude, to by jsme je pak museli držet pod zámkem. My nemáme žádné květinky v květináči, ale děti, jednoho už velkého a učíme děti mít vlastní rozum, názor a snažíme se je připravit na život, což je zrovna přehnaně chránit není dle nás to nejlepší, tím se nenaučí nic.
Ja treba dle tvych kriterii byla vychovavana kvetinka a taky se mi nic nestalo. Na vlastni nazor jsem byla take vychovavana, ale proste kdyz vidim, ze me dite ma navic, tak mu nedovolim jit na ucnak. Az bude vyspelejsi, bude mit vice zkusenosti, a i presto bude trvat na svem, tak je to jeho zivot. 15ti lete dite vyslechnu, jsem dostatecne orientovana v case a prostoru, abych znala sve dite a chtela pro nej to nejlepsi, poradim mu, ale partner k diskuzi v tomto veku, aby si delal, co si umane, pro me neni. Ma cely zivot na to se profilovat, jak bude chtit.
@lucenka píše:
Konkrétně to psát nebudu. Ale šlo o naprosto odlišné obory… To do čeho jí rodiče dotlačili, tak byla klasická holčičí střední. Ona chtěla dělat spíš klučičí školu, dost spojenou se svým koníčkem.
Takže zdrávka nebo ekonomka místo strojárny?
@Anonymní píše:
Plním svoje povinnosti v práci… A jeden kus papíru ve složce opravdu nic neznamená
Dotaz nebyl jestli si plníš svoje povinnosti v práci ale jestli ti přijde v pořádku falšovat a lhát.
a ještě se tim chlubíš, nedivím se, že jsi anonym, bojíš se, že by tě někdo nahlásil a pro zaměstnavatele by vymyšlení toho jednoho papíru ve složce co nic neznamená asi nebylo tak strašně v pohodě jako pro tebe.
@Annia45 píše:
Dotaz nebyl jestli si plníš svoje povinnosti v práci ale jestli ti přijde v pořádku falšovat a lhát.a ještě se tim chlubíš, nedivím se, že jsi anonym, bojíš se, že by tě někdo nahlásil a pro zaměstnavatele by vymyšlení toho jednoho papíru ve složce co nic neznamená asi nebylo tak strašně v pohodě jako pro tebe.
A ještě falšovat neumí. Nezjistí si realitu. A VŠTE není žádná hvězdná škola. V počátcích už vůbec. Je to bývalá VOŠ. A i se jmenováním rektora byl dlouho problém.
@Anonymní píše:
@Kaileee Jo takže když se o děti starám jak můžu, mají skoro vše nač si vzpomenou, tak se a mně budou stydět jen proto, že jsem si nedodělala školu jen proto, že jsem si dcerku nechala abych měla jí? Měla jsem rizikové a moje praxe byla náročná, měla jsem i omezení a klidový režim byl prostě na místě
Moje známá otěhotněla ve 14, dítě se jí narodilo 3 měsíce před 15. narozeninami. Tudíž ještě na základní škole. Byla a je samoživitelka. A přesto má výuční list! Studovala dálkově, trochu déle než většina. Ale školu si udělala. Takže když se chce jde to.
A já bych se za takovou matku, také styděla. Že se jen vymlouvá a nic nedělá
Moje tchýně i švagrová mají jen ZŠ, obě ze stejného důvodu - první dítě v 15 ti letech.
Ani jedna neměla problém najít si práci. Tchýně prodávala ve větším obchodě a vypracovala se na vedoucí - má pod sebou asi 10 lidí. Švagrová začala taky jako prodavačka v supermarketu a už je taky vedoucí. Jsou šikovné, pracovité, mají zdravý selský rozum, ale v téhle rodině se na vzdělání nikdy nekladl důraz. Obě mají srovnatelný plat jako já s VŠ (učitelka
A nevšimla jsem si, že by se někdy manžel za mámu kvůli nedostatečnému formálnímu vzdělání styděl ![]()
@Létavice1992 píše:
Mám takový dotaz - proč jsi tenkrát na škole nebrala antikoncepci a s přítelem jste se nechránili? Kromě toho, studovat se dá vždycky a že to nejde, to je jenom výmluva. Já také plánuji jít studovat vysokou dálkově, protože jsem denní studium musela přerušit kvůli tomu, že jsem musela jít do práce a také jsem se musela starat o svojí mámu, která je psychicky nemocná. Jenže jsem zjistila, že manuální práce není nic pro mě a raději se vrátím na vysokou, abych jednou získala daleko lépe placené zaměstnání nejlépe s vlastní kanceláří. Něco takového se stalo i mému tátovi, který se vyučil zedníkem, chvíli pracoval a pak zjistil, že raději bude dál studovat a nakonec získal titul inženýra.Mám ještě jeden příběh: na základní škole jsem měla kamarádku, která byla v pohodě do sedmé třídy. Pak jí přeskočilo v hlavě a začala se chovat šíleně, což vygradovalo útěkem z domova. Několik měsíců nebyla ve škole, hledala jí policie a nakonec jí našli u německých hranic. Přešla na jinou školu, potom šla na učňák, který nebyla schopna dodělat během tří let a musela opakovat ročník. V devatenácti letech otěhotněla, i když měla na krku hypotéku a půjčku. Pak přišlo na svět i druhé dítě. Nikdy nepracovala a až do letošního roku byla doma s dětmi. Před měsícem jsem jí viděla v Tescu, kde vážila salámy a obsluhovala zákazníky. To byl tak nějak impuls k tomu, abych si uvědomila, že chci mít daleko lepší pracovní pozici a v životě něco dokázat. Chci ovšem dodat, že nemám nich proti tomu, když někdo dělá v supermarketu. Sama jsem pracovala jako pekařka v Albertu, když jsem studovala. Ale chtěla bych, aby jednou na mě mé dítě mohlo být pyšné bez ohledu na to, zda bude mé vlastní nebo adoptované. Zamysli se nad sebou a zkus zabrat. Vyplatí se to.
Jenže někdo třeba tu sobotu radši věnuje malému dítěti, než aby seděl ve škole. Ten čas s malým dítětem, které potřebuje mít na blízku milující mámu, uteče strašně rychle. Každý má jiné priority.
@divine woman píše:
Takže zdrávka nebo ekonomka místo strojárny?
Něco na ten způsob