Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8864
14.5.20 09:29
@lucenka píše:
tak pokud byse zeptali, tak bych si hned na začátku udělala obrázek, o jak seriozní firmu jde a jestli vůbec mám zájem dělat pro někoho, kdo nezná zákony.

Jo, ty máš školu. Ona si nebude moci vybírat, tak bude muset holt zkousnout i takové otázky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.5.20 09:33
@truelly píše:
Jo, ty máš školu. Ona si nebude moci vybírat, tak bude muset holt zkousnout i takové otázky 8)

tak ona má taky školu, základní. A neznamená to, že si musí nechat všechno líbit. Ano možná nějaké povýšené vystudované slepice si budou zkoušet dovolovat, ale normální člověk snad tuhle potřebu mít nebude.

• Citovat
  • Upravit
17953
14.5.20 09:34

Na zakladatelcine miste bych se snazila predevsim postavit na sve nohy. Nikde neni psano, ze manzel ji ekonomicky podrzi vecne, co kdyby zustala sama s detmi? Zakladatelko, nemysli na to, zda se za tebe budou stydet deti, ale makej na sobe kvuli sobe! Je to tvuj zivot a nikdo to za tebe neudela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
14.5.20 09:35
@Anonymní píše:
Dobrý den. Prosim ponechat anonym nebo smazat, je to pro mě citlivější než někdo dokáže pochopit.Jsem maminka dvou krásných dětí, je mi 27,jsem vdaná. Mame krásné zázemí, zahrádku, děti mají co potřebují, věnuji se jim, nekouřím, nepiju, jediný problém je, že jsem nevyucena. Školu vím, že si neudělám už, okolnosti zde psát nebudu, ale věřte mi, zkoušela jsem to.No a co nevidět jdu hledat práci a už teď mám stoho ponorkou, dřív jsem nikde nepracovala, s teď už manželem jsem přišla do jiného stavu, když jsem byla na škole. Nevim proč, ale bojím se, že mě nikde nebudou chtít, názory na nevyucene znám, takže se mám na co těšit, :,( je tu take někdo takový?

A co tě baví? Máš nějaké zájmy, koníčky? V dnešní době není problém si udělat rekvalifikaci na cokoliv. Můžeš být Osvč, zařídíš si živnosťák, a děláš sama na sebe. Pokud jsi v něčem dobrá, tak by tě to mohlo slušně živit. Zeptej se třeba na UP, nebo stačí googlit. Znám hodně pedikérek, nehtařek, i kadeřnici, a pár kosmetiček, které mají úplně jiné obory, a dneska jsou z nich úspěšné podnikatelky. ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
14.5.20 09:36
@lucenka píše:
tak ona má taky školu, základní. A neznamená to, že si musí nechat všechno líbit. Ano možná nějaké povýšené vystudované slepice si budou zkoušet dovolovat, ale normální člověk snad tuhle potřebu mít nebude.

Ona si urcite se zakladnim vzdelanim bude vybirat, zda vubec bude pro takoveho a makoveho zamestnavatele pracovat na zaklade nejakych otazek na pohovu… Ne, takhle to opravdu nefunguje. Jsi tak mimo realitu, nebo tomu opravdu veris, co pises?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
14.5.20 09:37
@lucenka píše:
tak pokud byse zeptali, tak bych si hned na začátku udělala obrázek, o jak seriozní firmu jde a jestli vůbec mám zájem dělat pro někoho, kdo nezná zákony.

jasně, však ona můžeš odmítnout odpovědět a zúžit si už tak své malé možnosti :mrgreen: než překonat svoji pýchu a na férovku odpovědět, jak mám zajištěné hlídání, aby zaměstnavatel viděl, že má opravdu zájem o promyslela to.
Jj, od tebe jsou to cenné rady, jen k té práci ji to moc nepomůže. Buďme realisti, vzdělání nemá, zkušenosti taky ne, tak není nejlepší nápad na prvním pohovoru hned těm nahoře vysvětlit, na co všechno mám právo a co oni nesmí. Teda jestli se bavíme o tom, že ona tu práci opravdu chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.5.20 09:38
@JensonB píše:
Ona si urcite se zakladnim vzdelanim bude vybirat, zda vubec bude pro takoveho a makoveho zamestnavatele pracovat na zaklade nejakych otazek na pohovu… Ne, takhle to opravdu nefunguje. Jsi tak mimo realitu, nebo tomu opravdu veris, co pises?

ale bude si vybírat. Nebo si myslíš, že na nekvalifikované práce mají zaměstnavetele mraky uchazečů?

• Citovat
  • Upravit
41186
14.5.20 09:39
@JensonB píše:
Ona si urcite se zakladnim vzdelanim bude vybirat, zda vubec bude pro takoveho a makoveho zamestnavatele pracovat na zaklade nejakych otazek na pohovu… Ne, takhle to opravdu nefunguje. Jsi tak mimo realitu, nebo tomu opravdu veris, co pises?

teď jsem si uvědomila, že dotyčná v Čr vlastně nežije, takže…no, snad zakladatelka bude na pohovoru trochu rozumná a nevytasí se tam s podobnýma hláškama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
14.5.20 09:49
@lucenka píše:

No, akorát je problém v tom, že vybírat si vhodnou firmu může jen ten, kdo má co nabídnout… kdo ne, musí vzít, co na něj zbude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.5.20 09:49
@Keyllah píše:
jasně, však ona můžeš odmítnout odpovědět a zúžit si už tak své malé možnosti :mrgreen: než překonat svoji pýchu a na férovku odpovědět, jak mám zajištěné hlídání, aby zaměstnavatel viděl, že má opravdu zájem o promyslela to.
Jj, od tebe jsou to cenné rady, jen k té práci ji to moc nepomůže. Buďme realisti, vzdělání nemá, zkušenosti taky ne, tak není nejlepší nápad na prvním pohovoru hned těm nahoře vysvětlit, na co všechno mám právo a co oni nesmí. Teda jestli se bavíme o tom, že ona tu práci opravdu chce ;)

naopak… v současné chvíli má relativně velké možnosti, protože z ČR odjelo velké množství nekvalifikovaných pracovníků zpět do svých zemí.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
14.5.20 09:54
@j.a.n.i1 píše:
No, akorát je problém v tom, že vybírat si vhodnou firmu může jen ten, kdo má co nabídnout… kdo ne, musí vzít, co na něj zbude.

ale to může i zakladatelka, tam jim nabízí svou práci. Ona spousta zaměstnavetelů si neuvědomuje, že to musí být výhodné pro obě strany. Někteří zaměstnavetele si myslí, že jsou něco víc a všichni si z nich sednou na zadek a nechají si od nich všechno líbit. Jen jen dobře, když u takových zamstnavatelů lidi pracovat odmítnou.

• Citovat
  • Upravit
101709
14.5.20 09:54
@lucenka píše:
naopak… v současné chvíli má relativně velké možnosti, protože z ČR odjelo velké množství nekvalifikovaných pracovníků zpět do svých zemí.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jasně a všichni čekají na někoho, kdo za 10 let kvůli hlídání nemohl dostudovat ani rok či dva střední školy. Ten se rozhodně přizpůsobí podmínkám, které agentury na tyhle síly mají.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.5.20 09:57
@j.a.n.i1 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jasně a všichni čekají na někoho, kdo za 10 let kvůli hlídání nemohl dostudovat ani rok či dva střední školy. Ten se rozhodně přizpůsobí podmínkám, které agentury na tyhle síly mají.

no tak samozřejmě pro ty firmy může být výhodnější zavřít třeba svůj provoz, protože nebudou mít zaměstnance, nebo budou na ty pozice muset shánět lidi s vyšším vzděláním za vyšší plat :palec:

• Citovat
  • Upravit
101709
14.5.20 09:58
@lucenka píše:
no tak samozřejmě pro ty firmy může být výhodnější zavřít třeba svůj provoz, protože nebudou mít zaměstnance, nebo budou na ty pozice muset shánět lidi s vyšším vzděláním za vyšší plat :palec:

Ty jsi fakt úplně mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.5.20 10:02
@j.a.n.i1 píše:
Ty jsi fakt úplně mimo…

tak jak jinak chceš obsazovat nekvalifikované pozice? Ti zaměstnanci v ČR chyběli i před zavřením hranic, teĎ se situace ještě zhoršila, protože Češi takvou práci dělat nechtějí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová