Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101648
15.5.20 08:06
@lucenka píše:
Tak v současné chvíli nějakou práci jistě najde. A přiznám se, že radši bych zaměstnala ženu bez praxe, která už má děti, než bezdětnou s praxí, která mi za chvíli zdrhne na mateřskou.

Jasně, v současné chvíli, kdy se nezaměstnanost už od listopadu zvyšuje a teď to ještě zrychlí, to je opravdu nejlepší doba, kdy budou všichni zaměstnavatelé po někom takovém toužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.5.20 08:07
@terien píše:
To se nedivím, že se jí tak zastáváš, když jsi to samé v bledě modré :mrgreen:

Ja tam vzhledem k nazorum a vyvoji diskuze od @lucenka urcitou paralelu taky vidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.5.20 08:07
@terien píše:
To se nedivím, že se jí tak zastáváš, když jsi to samé v bledě modré :mrgreen:

No vidíš a pracovní návyky mám lepší než ty, které pracují třeba od 18. Za celou dobu, co pracuju, tak jsem si brala jen týden ošetřovačku, nezdrhnu zaměstnavateli na MD. O tom, jaké bude mít člověk pracovní návyky opravdu nevypovídá seznam pracovních pozic uvedených v životopise.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.5.20 08:08
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, v současné chvíli, kdy se nezaměstnanost už od listopadu zvyšuje a teď to ještě zrychlí, to je opravdu nejlepší doba, kdy budou všichni zaměstnavatelé po někom takovém toužit.

Tak firmy stále budou potřebovat třeba uklízečky ;) což doteď ve velkém dělaly ženy z ciziny. A cizinců teď bude nějakou dobu v ČR nedostatek, protože jsou zavřené hranice.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.20 08:10
@Anonymní píše:
Dobrý den. Prosim ponechat anonym nebo smazat, je to pro mě citlivější než někdo dokáže pochopit.Jsem maminka dvou krásných dětí, je mi 27,jsem vdaná. Mame krásné zázemí, zahrádku, děti mají co potřebují, věnuji se jim, nekouřím, nepiju, jediný problém je, že jsem nevyucena. Školu vím, že si neudělám už, okolnosti zde psát nebudu, ale věřte mi, zkoušela jsem to.No a co nevidět jdu hledat práci a už teď mám stoho ponorkou, dřív jsem nikde nepracovala, s teď už manželem jsem přišla do jiného stavu, když jsem byla na škole. Nevim proč, ale bojím se, že mě nikde nebudou chtít, názory na nevyucene znám, takže se mám na co těšit, :,( je tu take někdo takový?

Zakladatelko, nejakou praci si nejspis najdes. Jakou a jak placenou to je otazka. Kazdopadne i lidi bez vzdelani nebo ti co chteji delat “horsi prace” jsou ve spolecnosti potreba. Co bych u tebe konkretne videla jako velky problem je absence praxe. S tim bych (jako nekdo kdo rozhodoval o prijeti stovek lidi) mela problem. Dalsi prispevky jsem projela zbezne, ale cca. 10 let doma bez prace, kurzu, skoly atp. (+ predtim nic) proste moc dobre pusobit nebude.

• Citovat
  • Upravit
101648
15.5.20 08:10

@lucenka A trocha statistiky za duben…

Meziměsíční nárůst nezaměstnanosti byl zaznamenán ve všech 77 okresech, největší v okresech – Cheb (o 53,0 %), Praha-východ (o 36,1 %), Karlovy Vary (o 35,1 %), Pelhřimov (o 28,4 %), Praha-západ (o 26,2 %), České Budějovice (o 25,9 %), Benešov a Jindřichův Hradec (oba o 25,6 %), Domažlice (o 23,9 %) a Praha (o 19,3 %).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.5.20 08:14
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka A trocha statistiky za duben…Meziměsíční nárůst nezaměstnanosti byl zaznamenán ve všech 77 okresech, největší v okresech – Cheb (o 53,0 %), Praha-východ (o 36,1 %), Karlovy Vary (o 35,1 %), Pelhřimov (o 28,4 %), Praha-západ (o 26,2 %), České Budějovice (o 25,9 %), Benešov a Jindřichův Hradec (oba o 25,6 %), Domažlice (o 23,9 %) a Praha (o 19,3 %).

Ale to. nezpochybnuju. jen v té statistice chybí podstatná informace, jak kvalifikované ty osoby jsou a když skončí bez práce, zda jsou ochotné dělat nekvalifikovanou práci ;) zrovna včera byl na netu článek, že v ČR je problém s tím, že chybí nekvalifikovaní zaměstnanci, protože se vrátili do vlasti a noví nemohou přijet.

• Citovat
  • Upravit
26270
15.5.20 08:18
@Anonymní píše:
Zakladatelko, nejakou praci si nejspis najdes. Jakou a jak placenou to je otazka. Kazdopadne i lidi bez vzdelani nebo ti co chteji delat “horsi prace” jsou ve spolecnosti potreba. Co bych u tebe konkretne videla jako velky problem je absence praxe. S tim bych (jako nekdo kdo rozhodoval o prijeti stovek lidi) mela problem. Dalsi prispevky jsem projela zbezne, ale cca. 10 let doma bez prace, kurzu, skoly atp. (+ predtim nic) proste moc dobre pusobit nebude.

Fajn, že napsal někdo z praxe. Souhlasím, že absence jakékoliv snahy nebude působit dobře. Vypadá to, že 10 let ji vůbec nezajímalo, co jednou bude. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
15.5.20 08:23
@j.a.n.i1 píše:
Meziměsíční nárůst nezaměstnanosti byl zaznamenán ve všech 77 okresech, největší v okresech – Cheb (o 53,0 %), Praha-východ (o 36,1 %), Karlovy Vary (o 35,1 %), Pelhřimov (o 28,4 %), Praha-západ (o 26,2 %), České Budějovice (o 25,9 %), Benešov a Jindřichův Hradec (oba o 25,6 %), Domažlice (o 23,9 %) a Praha (o 19,3 %).

Tak z nějakých cca 3 % na 3,4 % nebo tak nějak.
To je pořád spíš korekce předchozího nedostatku lidí.

A co jsem se zběžně díval na MPSV, tak je pořád asi o třetinu víc volných pracovních míst než uchazečů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.5.20 08:24
@lucenka píše:
No vidíš a pracovní návyky mám lepší než ty, které pracují třeba od 18. Za celou dobu, co pracuju, tak jsem si brala jen týden ošetřovačku, nezdrhnu zaměstnavateli na MD. O tom, jaké bude mít člověk pracovní návyky opravdu nevypovídá seznam pracovních pozic uvedených v životopise.

Bodejť bys tu psala něco jinýho :lol: těch vymyšlených příběhů tu koluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
@Anonymní píše:

zakladatelko, pekne jsi to shrnula :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
@reincarnate píše:
Tak z nějakých cca 3 % na 3,4 % nebo tak nějak.
To je pořád spíš korekce předchozího nedostatku lidí.A co jsem se zběžně díval na MPSV, tak je pořád asi o třetinu víc volných pracovních míst než uchazečů.

No, od listopadu je to z 2,6 na 3,4 a to už není úplně zanedbatelný rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.5.20 08:26

Navic se diky ocr a jinym opatrenim zatim drzi umela zamestnanost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.5.20 08:26
@matkabagristy píše:
zakladatelko, pekne jsi to shrnula :palec:
:mrgreen: :mrgreen: twl tady je sranda :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
15.5.20 08:30

@terien Asi ještě nezná kytičková pravidla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová