Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KaZeAd píše:
Já teda čumím, co se tu zase sešlo za hvězdystydět se za matku, že nemá maturitu??
To jsou dneska spratci, že se stydí za rodiče, který se o ně stará a vychovává je
Vzdělání fakt není všechno a vsadím se, že ty, co tu chytračí mají stěží výučák
není vůbec pravda, že se základním (ne)vzděláním je možné dělat jen podřadné práce. Znám více lidí, co to bez vzdělání daleko dotáhli - namátkou můj muž, který v Čr nemá uznané vzdělání a vydělává 4 průměrné platy
a naopak, já jsem Ing a podnikám v oboru, ve kterém je mi vzdělání k prdu a mohla jsem rozvíjet firmu o 5 let déle. Ale to je jedno, i kdyby zakladatelka neměla takové ambice a šla si sednout za kasu v Bille, tak je jako horší člověk, špatná máma??? Každý nepotřebuje dělat kariéru, nepůjde s malými dětmi studovat a radši si je bude doma užívat a co jako?
Ono také záleží na tom, jak se zakladatelka staví ke vzdělání. Jestli je to stylem: mám jen ZŠ, stačí mi to a moje děti ho taky potřebovat nebudou, tak je to k pláči. Navíc děti u ní nebudou mít žádný vzor. Sice je hezké, že je máma, ale i ta máma by měla být chytrá a vzdělaná, protože jen tak může vychovat děti, které budou jednou prospěšné společnosti a nebudou zevlovat na pracáku. Jaký vzor bude mít například její dcera, která uvidí, že když si udělá dítě, tak se její partner postará a taková věc, jako třeba učňák není potřebná? V životě se člověk musí spolehnout jen sám na sebe a ne se pořád na někoho lepit.
@JensonB píše:
Ano, tu kratsi pracovni dobu by sis vyzadovala na zaklade toho, ze neco umis a muzes si to dovolit ve sve pozici to chtit. Vsechno zacina a konci na tom, jak na sobe jako matka makas a mas co nabidnout (tu 2. osobu volim z duvodu uvedeni prikladu, neber to osobne). A kdyz nemas co nabidnout, tak se aspon „hryznes“ v tom, co se ti chce a nechce. A ne ze opet nastupuji vymluvy.Příspěvek upraven 15.05.20 v 12:59
Každýmu přijde prinosnez něco jiného. nja radši trávila čas s dítětem na výletech, sportem, než každodenním dojížděním autem do školky. Řekla bych, že dítěti to dalo mnohem víc a mě nic neuteklo.
@Létavice1992 píše:
Ono také záleží na tom, jak se zakladatelka staví ke vzdělání. Jestli je to stylem: mám jen ZŠ, stačí mi to a moje děti ho taky potřebovat nebudou, tak je to k pláči. Navíc děti u ní nebudou mít žádný vzor. Sice je hezké, že je máma, ale i ta máma by měla být chytrá a vzdělaná, protože jen tak může vychovat děti, které budou jednou prospěšné společnosti a nebudou zevlovat na pracáku. Jaký vzor bude mít například její dcera, která uvidí, že když si udělá dítě, tak se její partner postará a taková věc, jako třeba učňák není potřebná? V životě se člověk musí spolehnout jen sám na sebe a ne se pořád na někoho lepit.
Ale ona dá těm dětem vzor tím, že nezůstane na tom pracáku a bude chodit do práce. A jaký vzor dávají mnohé asijské ženy svým dětem y když zůstávají doma a starají se o rodinu? A kam to ty země dotáhly.. neměly by být dle tvé teorie úplně zaostalé? V mnoha evropských zemích je taky běžná praxe, že ženy zůstávají po porodu děti už pak jen doma.
@lucenka píše:
Ale ona dá těm dětem vzor tím, že nezůstane na tom pracáku a bude chodit do práce. A jaký vzor dávají mnohé asijské ženy svým dětem y když zůstávají doma a starají se o rodinu? A kam to ty země dotáhly.. neměly by být dle tvé teorie úplně zaostalé? V mnoha evropských zemích je taky běžná praxe, že ženy zůstávají po porodu děti už pak jen doma.
v kterých mnoha evropských zemích je to tak, že jakmile žena porodí, tak je doma až do důchodu? díky.
@Malaga píše:
v kterých mnoha evropských zemích je to tak, že jakmile žena porodí, tak je doma až do důchodu? díky.
Velmi častá praxe třeba v Itálii, Řecku a dalších jižních zemích
Já si mylsím, že ucta k matce, je uplně v něčem jiném, jestli mácha titulem e nebo ne..
Já znám holky co se špatně učily, znám je ze základky, Ted mají rodiny, jsou to ukázkové mámy, ted mají třeba děti v pubertě, a teda nevšimla jsem si, že by si děti mámy nevažily, někdy ty vztahy jsou víc vřelejší, jak ty ženské, c o věčně vtloukají, jak musí být děti dokonalé, vzdělané, a tím je dusí..Neni to o tom, že bych zakladatelku bránila, ale teda názory o tom, že titul zaručí nějakaké vážení a nebo dokonce vztah k rodičům..
Našich rodičů dřív málo který se dostal na vysokou, málo který má maturitu, a šmejidl jim někdo ve vysvědčení, jak si je má vážit..a nedo jestli na střední byli nebyli a z jakým prospěchem,
Můj táta měl 4 na základce, zjistila jsem to někdy v dospělosti a divila jsem se, protože jednu dobu byl schopný podnikal, kde sám vyráběl nábytek a měl velký odbyt a, měli jsme se dost dobře co si pamatuji..
Já se taky začínám divit, co kdo tady píše, takto na začátku jakoby,, udupat osobu, že bude jenom na pracáku atd..
Ano, na tom pracáku, můžete skončit i vy, když ted bude krizi, kdokoliv, kdyby propouštěli, vidím to okolo, a to se mají bát, že si jich děti přestanou vážit???
Ona život nekončí má před sebou času dost na to, aby to změnila..
Každopádně to bude mít těžké, bud i na tom uřadě bude mít štěstí na uřednici, která ji poradí nasměruje, může tam být pár měsíců, může si udělat nějaký kurz a může si něco najít..
A nebo narazí na nějakou takovou,,, chytrou, co má věštěckou kouli, co hned pozná, že nechce pracovat, své děti za 10 let nepovede k učení a škole, tak na co se s ní zabývat…
@lucenka píše:
Velmi častá praxe třeba v Itálii, Řecku a dalších jižních zemích
Jo, ale pak si s ní ten manžel může dělat prakticky co chce a ona mu musí všechno trpět, protože nemá žádné peníze a nemůže jej opustit. Proto jí to vzdělání a práce dává šanci na důstojný život, kdyby jí manžel odešel za milenkou nebo jí bil.
@Létavice1992 píše:
Jo, ale pak si s ní ten manžel může dělat prakticky co chce a ona mu musí všechno trpět, protože nemá žádné peníze a nemůže jej opustit. Proto jí to vzdělání a práce dává šanci na důstojný život, kdyby jí manžel odešel za milenkou nebo jí bil.
@lucenka píše:![]()
jistě, týraná žena v Čr si v pohodě dokáže odkládat a skrývat výplatu, aby mohla v klidu odejít
Někdy jo. Nebo může odejít a díky výplatě neskončí na ulici. Stejně tak když si muž najde jinou, co asi tak bude dělat ženská, která nemá žádný příjem ani majetek.
@terien píše:
Někdy jo. Nebo může odejít a díky výplatě neskončí na ulici. Stejně tak když si muž najde jinou, co asi tak bude dělat ženská, která nemá žádný příjem ani majetek.
Chceš říct, že v takovém případě neexistuje společné jmění?
@lucenka píše:
Pokud nejsou oddani, tak ne. A společné jmění jsou u spouty manželů třeba jen dluhy. Tvá snaha tu všechny přesvědčit, že vzdělání a příjem je nepodstatná věc, už vyznívá směšně.
@lucenka píše:
Ale jdi ty - podívej se na politiky jak v tom umějí chodit a odklánet ze SJM a to jsou na očích.
Já mám zářný příklad z práce, kdy chlapi se chodili za firemním právníkem radit, jak před rozvodem ulejt prachy a jak to dělat s výplatou, aby měli nízké alimenty. Ženská s dětma málokdy kariérne financne dozene chlapa, zvlášť jestli pak kvůli dětem a vyzvedavani má zkrácené úvazky, tak je bita hlavne finančně a než dojde k spravedlivému rozdeleni SJM do trech let po rozvodu, tak to většina ženských vzda jen proto, že chce mít prostě klid.
Taky treba z rodicaku nebo platu uvitelky, prodavacky ci zdravotnice si platit slušného rodinneho právníka pri sazbě 5 tisíc za hodinu si málokterá může dovolit…
@terien píše:
Pokud nejsou oddani, tak ne. A společné jmění jsou u spouty manželů třeba jen dluhy. Tvá snaha tu všechny přesvědčit, že vzdělání a příjem je nepodstatná věc, už vyznívá směšně.
Zrovna u ní takové kosmopolitni svetobeznice mne to celkem i zarazi. ![]()
A ohanet se tu, ze v asijskych nebo jižních evropskych statech jsou zenske cely zivot v domacnosti je dost mimo. ![]()
@Hanka1 píše:
Zrovna u ní takové kosmopolitni svetobeznice mne to celkem i zarazi.
A ohanet se tu, ze v asijskych nebo jižních evropskych statech jsou zenske cely zivot v domacnosti je dost mimo.
Taky to tam podle toho vypadá ![]()