Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Psala jsem, že někde je normální, že žena zůstává s dětma doma a nikdo se nad tím nepozastavuje. Chce to číst celou diskuzi a nevytrhávat jen věci z kontextu
@lucenka píše:
Psala jsem, že někde je normální, že žena zůstává s dětma doma a nikdo se nad tím nepozastavuje. Chce to číst celou diskuzi a nevytrhávat jen věci z kontextu
Krasavice, predsav si, ze tu ctu celou diskuzi
.Proste v ČR to u normalnich lidich neni, tak proc to sem pises?
@lucenka píše:
Tak mně přijde normálnější, aby byla s dítětem doma a do práce šla až ve chvíli, kdy je zralé na školku. Teď si plánuje práci hledat.
Normalne socializovane a vychovane dite je zrale na kontakt s vrstevníky od dvou let. To, ze někdo koji do peti a dite se ve ctyrech letech neumi najist a obleknout a tudíž není zrale na kolektiv je vina jen a pouze matky a jeji - ted tak moderni - ne/výchovy…
@_.Emilyyy píše:
Krasavice, predsav si, ze tu ctu celou diskuzi.Proste v ČR to u normalnich lidich neni, tak proc to sem pises?
Neznas Lucenku, aneb vecne v opozici? Aneb to co dela a hlasa ona je jedine spravne…
@_.Emilyyy píše:
Krasavice, predsav si, ze tu ctu celou diskuzi.Proste v ČR to u normalnich lidich neni, tak proc to sem pises?
Ale děje se to v ČR i u normálních lidí. Jen jich je relativně málo, co si to mohou finančně dovolit.
@Hanka1 píše:
Normalne socializovane a vychovane dite je zrale na kontakt s vrstevníky od dvou let. To, ze někdo koji do peti a dite se ve ctyrech letech neumi najist a obleknout a tudíž není zrale na kolektiv je vina jen a pouze matky a jeji - ted tak moderni - ne/výchovy…
A ten kontakt musí probíhat jen ve školce? Ten se nedá uskutečnit jinak? ![]()
@lucenka píše:
A ten kontakt musí probíhat jen ve školce? Ten se nedá uskutečnit jinak?
Samozrejme ze da, ale kdyz mas socializovane dite, které v pohode zvládá dva dny ve skolce, tak proc toho nevyužít a nejít na ty dva dny do prace?
Js nejsem typ, abych vymetala detske herny kvůli kontaktu s vrstevníky a krafat u toho s ostatnima matkama doslova o lejne, to jsem sla radeji do prace, stacilo mi od mala plavanicko a cvicenicko s mimiskama aneb jak ja ty infantilní plky o ničem/dětech nesnasela…
![]()
@Hanka1 píše:
Samozrejme ze da, ale kdyz mas socializovane dite, které v pohode zvládá dva dny ve skolce, tak proc toho nevyužít a nejít na ty dva dny do prace?
Js nejsem typ, abych vymetala detske herny kvůli kontaktu s vrstevníky a krafat u toho s ostatnima matkama doslova o lejne, to jsem sla radeji do prace, stacilo mi od mala plavanicko a cvicenicko s mimiskama aneb jak ja ty infantilní plky o ničem/dětech nesnasela…![]()
No vidíš, já radši ten čas trávila s dítětem na výletech, na lyžích, na kole. Práce neutece. Ale čas kdy dítě ocení blízkost rodiče je jen velmi omezený.
@lucenka píše:
No vidíš, já radši ten čas trávila s dítětem na výletech, na lyžích, na kole. Práce neutece. Ale čas kdy dítě ocení blízkost rodiče je jen velmi omezený.
a ted si predstav, ze spousta zen se venuje detem pri studiu nebo zamestnani. To tys nezvladla.
Prezentujes tu vlastni neschopnos.
Příspěvek upraven 18.05.20 v 13:57
@lucenka píše:
Ja take , ale me dite chodilo i do skolky a ja do prace..Tak prece jsou vikendy,prazdniny a na bruslích, na kolech se muzes s ditetem projet i po te skolce..
@lucenka píše:
Ale děje se to v ČR i u normálních lidí. Jen jich je relativně málo, co si to mohou finančně dovolit.
Ano, ale vetsinou jsou vzdelene..
Ja teda asi neznam dospeleho schopneho cloveka, ktery si nikdy v zivote nevydelal penize
Příspěvek upraven 18.05.20 v 13:54
@matkabagristy píše:
a ted si predstav, ze spousta zen se venuje detem pri studiu nebo zamestnani. To tys nezvladla.
Tak při zaměstnání denní věnuju od 4 let
a studium jsem vzdala, protože mě mrzelo, že s ním trávím málo času v době, kdy ocenil mojí přítomnost
@_.Emilyyy tak o víkendech a prázdninách jsou všude davy lidí. Nám vyhovovalo, že jsme měli třeba sjezdovku téměř sami pro sebe.
@lucenka píše:
Tak při zaměstnání denní věnuju od 4 leta studium jsem vzdala, protože mě mrzelo, že s ním trávím málo času v době, kdy ocenil mojí přítomnost
vlastni neschpnost prezentujes jako prednost.
@lucenka píše:
Ano, ale lidi, co si to mohou finančně dovolit mají většinou nějaké vzdělání. Teda ti muži, co zabezpečují. A pochybuji, že je tohle příklad zakladatelky. Jako nedokážu si představit vzdělaného chlapa, co by trpěl nepracující ženskou se základkou ![]()
@matkabagristy píše:
vlastni neschpnost prezentujes jako prednost.
Každý má jiné priority. Pro mě je priorita moje dítě. Jako neschopná si nepřijdu.
@Lovelytrue píše:
Ano, ale lidi, co si to mohou finančně dovolit mají většinou nějaké vzdělání. Teda ti muži, co zabezpečují. A pochybuji, že je tohle příklad zakladatelky. Jako nedokážu si představit vzdělaného chlapa, co by trpěl nepracující ženskou se základkou
Tak asi rodinu zabezpečoval doteď, když ona byla na RD, nemyslíš?