Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
tak ono polo k životu nepotřebuje. Takže i kdyby se ho nenaučilo ve škole, tak by to ničemu nevadilo. Na rodinné dovolené mi přijde důležitější trávit čas spolu jako rodina a ne každý samostatně s animátory. Ale o tomhle diskuze není.
Vždyť dítě nepotřebuje matku pořád za zadkem. ![]()
@Hanka1 píše:
Celou dobu pises o tom, ze dite nema byt ve skolce a ma trávit cas s matkou do ctyrech let. Ze misto skolky mas s detma jezdit na kole a lyzovat, ji a na výlety mimo smog Prahu. Ted tu meleš neco o víkendech, státních svátcích - tim asi myslis vanoce ze? To, ze nekdo ma behem prosince nejvíce prace te taky míjí co?![]()
![]()
tak ve školce snad zase nejsi odkázaná na prázdniny
Takže když jsi vytáhla ty jarní prázdniny, tak jsem myslela, že řešíš školní dítě.
@lucenka píše:
bývá, ale není to nic strašného. Rozhodně se neřadí mezi významně znečištěná města světa.
takze pises blbiny, ktere lze objektivne vyvratit, jako se ti to stava i jindy. Chytas se jen tam, kde projdou tvoje domnenky. Protoze ti chybi vzdelani, rozhled… (ne diplom).
Klidne me cituj, ja s tebou opet koncim diskuzi. Ty diskutovat neumis, sve nazory neumis podeprit argumenty, drzet se daneho tematu.
@matkabagristy píše:
takze pises blbiny, ktere lze objektivne vyvratit, jako se ti to stava i jindy. Chytas se jen tam, kde projdou tvoje domnenky. Protoze ti chybi vzdelani, rozhled… (ne diplom).
Klidne me cituj, ja s tebou opet koncim diskuzi. Ty diskutovat neumis, sve nazory neumis podeprit argumenty, drzet se daneho tematu.
@matkabagristy píše:
Praha opravdu nepatří mezi významně znečištěná města. V loňském roce skončila PRaha na 1973 místě
zkus sem dát argument, že Praha patří mezi nejznečištěnější města světa. Jsem fakt zvědavá, co najdeš ![]()
https://www.iqair.com/…luted-cities?…,
Příspěvek upraven 18.05.20 v 16:23
@matkabagristy píše:
Amen a cau devcata
tohleje naprostá ztráta casu i na home officu se vším hotovym…
@markytka3 Vidis a zas radeji budu od pul roku pracovat na pul uvazku a necham si vic volna i v jejich skolnim veku, nez se tvarit, ze jim uderem 4 ci 5 roku stacim tak hodinu az 2 denne.
@j.a.n.i1 píše:
@markytka3 Vidis a zas radeji budu od pul roku pracovat na pul uvazku a necham si vic volna i v jejich skolnim veku, nez se tvarit, ze jim uderem 4 ci 5 roku stacim tak hodinu az 2 denne.
Tak moje dítě mě mělo od těch 4 let k dispozici během pracovních dnů cca 4 hodiny denně. Takze stejně, jako kdybych měla školu.
@j.a.n.i1 píše:
od pulroku na pul uvazku? ocividne jsme kazda jina. ja si dite poridila, az kdyz jsem mela dostatek financi, vzdelani, zazemi a mohla jsem si je uzivat plnymi dousky od jejich narozeni po dobu, kdy si to budou prat.
o matkach, co od pulrocniho ditete zacnou pracovat a honit si pseudokarieru, si myslim sve., pak je mi jasne, proc ti prislo divne, ze 2-3 lete deti mohou jezdit na kole, lyzich.. ono staci, kdyz se jim matka venuje, tak jak by mela. ntb. byla jsi u prvnich krucku sveho ditete? u jeho prvniho slova? nebo to vse zazil ten, kdo ti decko hlidal, kdyz jsi byla v praci?
@markytka3 Ale no tak, 2 leté dítě nelyžuje, i když se mu budeš věnovat sebevíc, to jsou zas kecy tohle a ani nejezdí na kole. Jo, někdo tomu možná zaslepě říká lyžování a je pyšný na to, jaké zázračné má dítě, ale není to nic jiného, než plácání se s lyžema na nohách. A jinak pracovat neznamená že mi dítko někdo hlídal, představ si, že já jsem si dítko pořídila ve chvíli, kdy jsem mohla být s ním a při tom neztratit kontakt s prací, takže jsem byla jak u prvního slova, tak u prvních krůčků, a všech dalších pokroků… a jako bonus jsem s ním byla i když šlo školky, mohlo do ní chodit jen občas, když chtělo, mohlo chodit kdykoliv po obědě, byla jsem s ním, když šlo do první třídy, když chtělo chodit ze školy po obědě… A jsem ráda, že jsem jiná než ty, co mají pocit, že že jsou nejlepší matky na světě, protože byly nonstop s dítětem do 3-4 let a pak ho vrazí na 9-10 hodin denně do školy a pak do družiny.
@matkabagristy píše:
Ze ti to ale chvili trvalo…
![]()
@markytka3 píše:
od pulroku na pul uvazku? ocividne jsme kazda jina. ja si dite poridila, az kdyz jsem mela dostatek financi, vzdelani, zazemi a mohla jsem si je uzivat plnymi dousky od jejich narozeni po dobu, kdy si to budou prat.o matkach, co od pulrocniho ditete zacnou pracovat a honit si pseudokarieru, si myslim sve., pak je mi jasne, proc ti prislo divne, ze 2-3 lete deti mohou jezdit na kole, lyzich.. ono staci, kdyz se jim matka venuje, tak jak by mela. ntb. byla jsi u prvnich krucku sveho ditete? u jeho prvniho slova? nebo to vse zazil ten, kdo ti decko hlidal, kdyz jsi byla v praci?
Co to meleš? Ono se neda od pul roku pracovat na par hodin? Na projekt treba?
Delat účto, překládat, technicky rýsovat nebo byt OSVČ apod.?!
Představ si, ze ja si pořídila dite ve 30, vystudovana, s bytem a slusne naslaplou kariérou v oboru, ze ktereho kdyz bych uplne vyskočila, tak se za ctyri roky vratim zase na juniorskou pozici.
Dekuju pekne, nedrela jsem na pekny plat a peknou pozici, abych to porodem a uvazanim se ctyri roky byt diteti za prdeli vsechno zahodila.
Deti jsou červnové a v pul roce ditete jsem behem jeho jednoho odpoledního spani mela týdenní par hodinovy uvazek hotovy.
A představ si, ze me deti maji otce, ktery nemel problem je pohlídat, stejne jako dve babicky, ktere se na hlídání doslova třásly a hlidaci segru i sestrenice s detma odrostlyma. Ono kdyz si dite poridis ve fungující a pospolite rodine, ktera si vyjde vstříc a nebydlis na druhem konci světa, tak to neni problem. A taky kdyz pracujes ve firme, ktera podporuje matky v krátkých uvazcich a projektech.
Druhe dite presne v 35 se narodilo taktéž v červnu a v dubnu pred odchodem na mateřskou jsem posilala posledni splátku hypoteky. Tam jsem se vracela na par hodin v jeho dvou a pul letech, na plny uvazek jsem zase pracovala, kdyz mladsi dite přestalo chodit do družiny. Uz jsme nebydleli v centru Phy, ale za Prahou, takze do jeho deviti, desiti let.
Zamestnavatel si radeji podrží loajální zaměstnankyně, kteri udrzuji kontakt s oborem a firmou nez nekoho, koho za drahé penize vyskoli a naučí a pak se jim na ctyri roky vypaří…moje kolegyne pracovala od trech do šesti let behem skolkoveho veku ditete na plny uvazek, vypracovala se na vedouci pozici a s nástupem školních let sla na zkráceny kvuli skole a taky to nikdo neresil, naopak ji vyšli v praci vstříc…
@j.a.n.i1 píše:
@markytka3 Ale no tak, 2 leté dítě nelyžuje, i když se mu budeš věnovat sebevíc, to jsou zas kecy tohle a ani nejezdí na kole. Jo, někdo tomu možná zaslepě říká lyžování a je pyšný na to, jaké zázračné má dítě, ale není to nic jiného, než plácání se s lyžema na nohách. A jinak pracovat neznamená že mi dítko někdo hlídal, představ si, že já jsem si dítko pořídila ve chvíli, kdy jsem mohla být s ním a při tom neztratit kontakt s prací, takže jsem byla jak u prvního slova, tak u prvních krůčků, a všech dalších pokroků… a jako bonus jsem s ním byla i když šlo školky, mohlo do ní chodit jen občas, když chtělo, mohlo chodit kdykoliv po obědě, byla jsem s ním, když šlo do první třídy, když chtělo chodit ze školy po obědě… A jsem ráda, že jsem jiná než ty, co mají pocit, že že jsou nejlepší matky na světě, protože byly nonstop s dítětem do 3-4 let a pak ho vrazí na 9-10 hodin denně do školy a pak do družiny.
Asi tak
![]()
@Lenka_Hal píše:
Ze ti to ale chvili trvalo…![]()
zase
, se obcas necham nachytat. Nikdy z toho nebyla diskuze. Ale jam mam pevnou viru v lidi ![]()
Celou dobu pises o tom, ze dite nema byt ve skolce a ma trávit cas s matkou do ctyrech let. Ze misto skolky mas s detma jezdit na kole a lyzovat, ji a na výlety mimo smog Prahu. Ted tu meleš neco o víkendech, státních svátcích - tim asi myslis vanoce ze? To, ze nekdo ma behem prosince nejvíce prace te taky míjí co?