Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem taky pracovala od půl roku obou děti. A viděla jsem první krůčky, slyšela první slovo a našla první zub u obou. A můj šéf a kolegové byli rádi, že jsem je v tom nenechala. A hlavně jsem se prací odreagovala od všedních problémů a maličkostí a všechno šlo víc s nadhledem a v pohodě.
Ja pracovala 3 mesice po porodu. A dite lyzovalo od 4,byli jsme stale spolu…
@j.a.n.i1 píše:
@markytka3 Ale no tak, 2 leté dítě nelyžuje, i když se mu budeš věnovat sebevíc, to jsou zas kecy tohle a ani nejezdí na kole. Jo, někdo tomu možná zaslepě říká lyžování a je pyšný na to, jaké zázračné má dítě, ale není to nic jiného, než plácání se s lyžema na nohách. A jinak pracovat neznamená že mi dítko někdo hlídal, představ si, že já jsem si dítko pořídila ve chvíli, kdy jsem mohla být s ním a při tom neztratit kontakt s prací, takže jsem byla jak u prvního slova, tak u prvních krůčků, a všech dalších pokroků… a jako bonus jsem s ním byla i když šlo školky, mohlo do ní chodit jen občas, když chtělo, mohlo chodit kdykoliv po obědě, byla jsem s ním, když šlo do první třídy, když chtělo chodit ze školy po obědě… A jsem ráda, že jsem jiná než ty, co mají pocit, že že jsou nejlepší matky na světě, protože byly nonstop s dítětem do 3-4 let a pak ho vrazí na 9-10 hodin denně do školy a pak do družiny.
tak já si třeba nemyslím, že bych byla nejlepší matka na světě. Ale přišlo mi přínosnější trávit s dítětem čas v době, kdy mě potřebovalo. Do školky už pak dítě chodilo rádo, když chtělo, tak mohlo jít taky po obědě, protože mám fungující rodinu a ta ho mohla případně vyzvednout. Ve škole (bez družiny) mi dítě od prvního dne tráví cca těch 8 hodin + občas hodinu na kroužku.
@j.a.n.i1 píše:
@markytka3 Ale no tak, 2 leté dítě nelyžuje, i když se mu budeš věnovat sebevíc, to jsou zas kecy tohle a ani nejezdí na kole. Jo, někdo tomu možná zaslepě říká lyžování a je pyšný na to, jaké zázračné má dítě, ale není to nic jiného, než plácání se s lyžema na nohách.
pletes se, mam i videa, kde me deti v techto letech s moji pomoci kopce sjizdime… opravdu neznamena, ze neci dite neco neumi, tak to nezvladne zadne. a 2,5 letech dite na kole bez pridavnych kolecek zvladne taky plno deti (kdyby jsi chtela, do sz ti poslu video, kde ma 2,5 leta neter naseda sama!!! na pomu a jak bravurne zvlada v krknosich kopec bez jakekoliv pomoci - ona je teda na sporty machr). co se tyka prace, spatne jsem te pochopila, myslela jsem, ze jsi frkla dite pribuzenstvu / chuve a sla si za karierou. tak jak to popisujes ty, mela jsem to same, u mne, vzhledem k predcasnemu porodu jsem vlastne ani neprestala (druhy den po cisari uz notas v nemocnici na brichu bo byl deadline projektu na kterem jsem jedina z firmy pracovala a nikdo by me nezastoupil). se vsim, co dal pises prace vs. dite, plne souhlasim a za nedorozumeni se omlouvam ![]()
@Hanka1 píše:
Co to meleš? Ono se neda od pul roku pracovat na par hodin? Na projekt treba?
Delat účto, překládat, technicky rýsovat nebo byt OSVČ apod.?!Představ si, ze ja si pořídila dite ve 30, vystudovana, s bytem a slusne naslaplou kariérou v oboru, ze ktereho kdyz bych uplne vyskočila, tak se za ctyri roky vratim zase na juniorskou pozici. …
proc tak vysilujes? mela jsem na mysli frknout dite pribuzenstvu / chuve a jit delat karieru. ntb. to, co popisujes ty, to ma plno racionalne uvazujicich zenskych, takze nic svetoborneho. i kdyz chapu, pochlubit se dela dobre na ego cloveka ![]()
@matkabagristy píše:
delas, jako by to bud a nebo. Fakt lze pracovat (i podnikat), studovat… a plnohodnotne se venovat detemA dela to spousta lidi.
Je to o inteligenci a pili.
Obdiv nezasluhuje ten, kdo nechal neceho kvuli necemu jinemu. Ale ten, kdo to dokazal skloubit.Mame i holku po skole, jsem rada, ze sla za svym a neni dneska s dvema deckama na krku se zakladkou.
Mam odzito a vim, ze by ji takovym postupem spousta veci utekla- krome vzdelani moznost poznavani sveta, lidi… Jeji svet by byl strasne maly, omezeny-na deti, bydleni a jidlo. Kdo nema sirsi rozhled, tomu to staci.
do kamene tesat
bohuzel, ne kazdy dokaze byt manager v tomto pripade sveho casu. dle meho prave kamen urazu zakladatelky. ani nevim, kdy naposled prispela, takze asi dalsi umele navozene tema k vyvolani diskuse… kdyz bych brala v potaz, ze je to skutecnost - nechapu tady ty urazlive a opovrhujici prispevky… mlada holka spadla nechtic do materstvi, radne se ujala role matky a zaroven pomalu z teleciho veku dospela do stadia, kdy ji doslo, ze vzdelani je pro zivot dulezite ale bohuzel ji to zivotni situace nedovoli (ruku na srdce, kolik 17ti letych decek na skolu kasle a je pro ne nedulezita). - vsechny odsuzovatelky mravokarkyne to berou ze sveho dospelackeho pohledu. kazdy clovek se meni a prichazi na jine priority, tak se stalo i u zakladatelky.
@markytka3 ja mravokarna vuci zakladatelce nebyla, ta je dostatecne v pudelce i bez toho ![]()
@matkabagristy píše:
@markytka3 ja mravokarna vuci zakladatelce nebyla, ta je dostatecne v pudelce i bez toho
ja vim, ja to brala vseobecne.
v te pudelce - zalezi, co ona od zivota ocekava. ziji na vesnici, kde vzdelani pro vetsinu starousedliki je az „na poslednim“ miste, chodi pracovat do mistniho „kolchozu“,obchodu nebo jezdi do 10km vzdaleneho brna pracovat za pas, nektere jsou doma a staraji se o domaci zvirata, zeleninu, deti… a ziji si, pro ne, spokojeny zivot.
@markytka3 Ale jo, spousta lidi bez vzdělání zije spokojeně, ale presne tak jak pises, cely zivot pracuji v mistnim jzd nebo nejbližší fabrice a prace je pro ne povetsinou nutne zlo generujici obnos na zivot a ve většině případů pracuji na smeny. Jo, proc ne. Slo spis o to, ze zakladatelce se bude blbe hledat jakakoliv prace, podle jejich odpovedi je vsechno problem a nic nejde, protože…, tak silne pochybuju, ze bude ochotna smenovat. A co vim v okoli, taky ziju na vesnici, tak o mista bez vzdělání na jednu smenu je tu sakra zajem a byl i v dobe, kdy byla defacto nulova nezamestnanost.
@j.a.n.i1 píše:
@markytka3 Ale jo, spousta lidi bez vzdělání zije spokojeně, ale presne tak jak pises, cely zivot pracuji v mistnim jzd nebo nejbližší fabrice a prace je pro ne povetsinou nutne zlo generujici obnos na zivot a ve většině případů pracuji na smeny. Jo, proc ne. Slo spis o to, ze zakladatelce se bude blbe hledat jakakoliv prace, podle jejich odpovedi je vsechno problem a nic nejde, protože…, tak silne pochybuju, ze bude ochotna smenovat. A co vim v okoli, taky ziju na vesnici, tak o mista bez vzdělání na jednu smenu je tu sakra zajem a byl i v dobe, kdy byla defacto nulova nezamestnanost.
myslim, ze vzorce chovani jsou u teto skupiny vsude stejne
- vse je pro ne problem, vsichni okolo mohou za jejich „neuspechy“… dle meho, neni problem, s tim, ze ma zakladni vzdelani, ale s tim, jak se stavi k reseni situace. predpokladam, ze takoveto smysleni ma i v realu a kdyz na ni vyrukuje sef s nejakym pozadavkem, bude vse problem…
@j.a.n.i1 píše:
ale vždyť podle jejích odpovědí si chce udělat nějaký kurz. KDyby vše bylo problém, tak o tom ani neuvažuje. A snad i člověk, co pracuje ve fabrice, tak může vést spokojený život a naopak člověk s VŠ vzděláním může být ve svém životě nespokojený.
@markytka3 píše:
proc tak vysilujes? mela jsem na mysli frknout dite pribuzenstvu / chuve a jit delat karieru. ntb. to, co popisujes ty, to ma plno racionalne uvazujicich zenskych, takze nic svetoborneho. i kdyz chapu, pochlubit se dela dobre na ego cloveka
To si pis ty ego a ty pohádky o lyzovani dvouletaka a ježdění na kole bez koleček nas tady urcite zajímají videa jak se cizi smrade motá na kole nebo hezcilne jede z minikopce dolu…
.
Ty urcite nebudes takova ta srovnávací matka aneb moje dite pujde do skoly a bude umět cist a psat a hlavne at to ostatni matky stejne starých deti vedi…
![]()
@Hanka1 píše:
To si pis ty ego a ty pohádky o lyzovani dvouletaka a ježdění na kole bez koleček nas tady urcite zajímají videa jak se cizi smrade motá na kole nebo hezcilne jede z minikopce dolu…![]()
![]()
.Ty urcite nebudes takova ta srovnávací matka aneb moje dite pujde do skoly a bude umět cist a psat a hlavne at to ostatni matky stejne starých deti vedi…
![]()
no me smrade bude, na rozdil od toho tveho smrada, od mamy vedet, ze se nema motat do cizich konverzaci. video jsem tobe nenabizela, ale jane, bo ty jsi kapku slaboducha a stejne by jsi si mlela svou, ze to nejde, protoze to tvoje smrade to neumi (.tb- video je z klasicke dlouhe modre sjezdovky
a ditko slape jako o zivot do mirneho kopce, v tom veku davalo do 3 km, dnes v 7mi leech jezdime i 60 km
chapu, ze ty asi sportu moc nedas a podle toho tak vypadas, ale existuji rodiny, ktere rady sportuji ). ty by jsi se ale mela zamerit na porozumeni psaneho textu. ja nikde zadne dite nesrovnavam, jen jsem chtela oponovat mineni, ze 2,5 lete dite umi max. tahat kacera. kolikrat mi prijde, ze kdyz to pise lucenka, tak ji kazdy musi tu jeji odpoved zesmesnit… PVI - jen trubkoidni matky porovnavaji deti, bo kazde dite je jine.
z praxe vim, ze kdyz pokud trubkoidni matce nejde u ditete nejaka cinnost, tak cizi dite, kteremu to jde, tak se snazi jeho matku pred okolim zesmesnit, presne jako ty ted tady urazis nas, co mame deti, kterym bylo do vinku dano sportovnejsi nadani. nechapu, co te na tom tak irituje. tvemu smradeti jde treba neco jineho, o tom proste zivot je. ![]()
Příspěvek upraven 19.05.20 v 11:32
@markytka3 píše:
no me smrade bude na rozdil od toho tveho smrada od mamy vedet, ze se nema motat do cizich konverzaci. video jsem tobe nenabizela, ale jane, bo ty jsi kapku slaboducha a stejne by jsi si mlela svou, ze to nejde, protoze to tvoje smrade to neumi. ntb. mela by jsi se zamerit na porozumeni psaneho textu. ja nikde zadne dite nesrovnavam, jen jsem chtela oponovat mineni, ze 2,5 lete dite umi max. tahat kacera. kolikrat mi prijde, ze kdyz to pise lucenka, tak ji kazdy musi tu jeji odpoved zesmesnit… jen PVI- jen trubkoidni matky porovnavaji deti, bo kazde dite je jine.
@markytka3 píše:
myslim, ze vzorce chovani jsou u teto skupiny vsude stejne- vse je pro ne problem, vsichni okolo mohou za jejich „neuspechy“… dle meho, neni problem, s tim, ze ma zakladni vzdelani, ale s tim, jak se stavi k reseni situace. predpokladam, ze takoveto smysleni ma i v realu a kdyz na ni vyrukuje sef s nejakym pozadavkem, bude vse problem…
Souhlas, ono to hlavne bude tak, ze to ze ma jen základní vzdělání, bude důsledkem jejiho smysleni