Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2586
20.5.20 17:13
@lucenka píše:
No vidíš, já ty peníze radši investovala do užitečnějších věcí (sport a cestování). A opravdu ne každý na rodičáku má peníze na to, aby si platil paní na hlídání.

Tak podle mě je užitečnější vrazit peníze do hlídání a dodělat si aspoň vyucak. Sport a cestování ji po RD živit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.20 17:15
@Hasinka píše:
Tak podle mě je užitečnější vrazit peníze do hlídání a dodělat si aspoň vyucak. Sport a cestování ji po RD živit nebudou.
Čas s dítětem by byl pro mě důležitější. Ten je příliš krátký. Narozdíl od doby, co člověk stráví v práci.
  • Citovat
  • Upravit
2586
20.5.20 17:20
@lucenka píše: Čas s dítětem by byl pro mě důležitější. Ten je příliš krátký. Narozdíl od doby, co člověk stráví v práci.

No, já ti nevím. Jít 1× za 1r4 dní do školy cca 3 roky není nic, kvůli čemu by dítě trpělo. Na rodičáku je 8 let. To znamená, že plných 5 let se mohla dětem věnovat naplno. A nemusela pak fňukat, že nesezene práci dle svých představ, protože má jen základní vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.20 17:22
@Hasinka píše:
No, já ti nevím. Jít 1× za 1r4 dní do školy cca 3 roky není nic, kvůli čemu by dítě trpělo. Na rodičáku je 8 let. To znamená, že plných 5 let se mohla dětem věnovat naplno. A nemusela pak fňukat, že nesezene práci dle svých představ, protože má jen základní vzdělání.

Ale ona nefňuká. Ona se jen ptala, jeslti byl někdo v podobné situaci. A někdo nechce přicházet ani o ten jeden den každých 14 dnů. U nás by to třeba celkem narušovalo rodinný život a společně strávený čas jako rodina.

• Citovat
  • Upravit
2586
20.5.20 17:25
@lucenka píše:
Ale ona nefňuká. Ona se jen ptala, jeslti byl někdo v podobné situaci. A někdo nechce přicházet ani o ten jeden den každých 14 dnů. U nás by to třeba celkem narušovalo rodinný život a společně strávený čas jako rodina.

Jasně. Protože vy jste se vidali jen ten jeden den za 14 dni. :mrgreen: A když se chce, da se zkoordinovat všechno. A ona možná nefnuka, jen to bude mít sakra těžké a bude hodně znevyhodnena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.20 17:28
@Hasinka píše:
Jasně. Protože vy jste se vidali jen ten jeden den za 14 dni. :mrgreen: A když se chce, da se zkoordinovat všechno. A ona možná nefnuka, jen to bude mít sakra těžké a bude hodně znevyhodnena.

Ne nevídali jsme se jen jeden den. Ale vyráželi jsme na víkendy mimo domov. Nejsme zvyklý sedět doma na zadku.

• Citovat
  • Upravit
2586
20.5.20 17:32
@lucenka píše:
Ne nevídali jsme se jen jeden den. Ale vyráželi jsme na víkendy mimo domov.

Víš, ono občas stojí za to si něco odepřít, aby to v budoucnu bylo v něčem lepší. A podle mě tohle je zrovna ten případ. Ale chápu, u Tebe jde jen to, co je podle Tebe to nejlepsi.Ze má někdo jiný postoj, je pro Tebe holt nepřekonatelné. A nezlob se na mě. Rodinný život mám i doma. A dítě si to samo s tatínkem 1 za 14 dní taky užije. Nehledě na to, že jsem psala, že existuje celá řada cest, jak se k tomu vzdělání dostat. I individuální plán, kdy se do školy chodí třeba jen 1 nebo 2× za pololetí.. Kdo chce, cestu si najde. Nemusí být nejpohodlnější, ale dá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.20 17:38
@Hasinka píše:
Víš, ono občas stojí za to si něco odepřít, aby to v budoucnu bylo v něčem lepší. A podle mě tohle je zrovna ten případ. Ale chápu, u Tebe jde jen to, co je podle Tebe to nejlepsi.Ze má někdo jiný postoj, je pro Tebe holt nepřekonatelné. A nezlob se na mě. Rodinný život mám i doma. A dítě si to samo s tatínkem 1 za 14 dní taky užije. Nehledě na to, že jsem psala, že existuje celá řada cest, jak se k tomu vzdělání dostat. I individuální plán, kdy se do školy chodí třeba jen 1 nebo 2× za pololetí.. Kdo chce, cestu si najde. Nemusí být nejpohodlnější, ale dá se.

Ano každý to má jinak. Já si radši zvolila čas s rodinou než školu. Ten čas pro mě byl přednější. Každý má jiné priority, je jinak založený. A přiznám se, že v konečném výsledku se teď mám i líp, než kdybych tenkrát té škole ten čas obětovala a dodělala si ji.

• Citovat
  • Upravit
2586
20.5.20 17:41
@lucenka píše:
Ano každý to má jinak. Já si radši zvolila čas s rodinou než školu. Ten čas pro mě byl přednější. Každý má jiné priority, je jinak založený. A přiznám se, že v konečném výsledku se teď mám i líp, než kdybych tenkrát té škole ten čas obětovala a dodělala si ji.

To ti přeji. Ale zakladatelka to tak mít muže a nemusí. A varianta, ze ji nedodelana škola bude mrzet, je dost pravděpodobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.20 17:43
@Hasinka píše:
To ti přeji. Ale zakladatelka to tak mít muže a nemusí. A varianta, ze ji nedodelana škola bude mrzet, je dost pravděpodobná.

Tak si ji bude moct dodělat v budoucnu, kdy už ji děti nebudou tolik potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
14006
20.5.20 17:49
@markytka3 píše:
no jestli budou povrchni a vejtahove jako tu predvadis ty, tak myslim, ze me deti o nic neprijdou. doufam, ze budou po mamince a spolecnost takovych nanynek a frajirku s nosem nahoru nebudou vyhledavat :-))) by me zajimalo, jakou mas financni zasluhu na tom vsem ty :-))) bo co znam takoveto vychloubacne „damicky“, tak vse vydrel manzel nebo rodice a ony se jen chlubi cizim perim. holky, co si to vydrely sami, jsou obycejne skromne zenske. :mavam: ntb. pak kdo tady se chlubi detma a porovnava s ostatnimi, ja pouze konstatovala, ze sportovat s detma opravdu od tech 2 let lze, ze pisi z vlastni zkusenosti. nic o tom, kde a kdy v uvodnim prispevku nezaznelo, na rozdil
od tebe, pro tebe bylo treba lepsi soupnout deti na cely den instruktorum a jela si po svem, ja radeji si vse „odrela“ sama bo me toto naplnovalo vice. a jen hlupak by odsuzoval tvuj nebo muj zpusob, jako ty odsuzujes lucenku, ze to mela jinak nez ty.

Hele ja si treba uprimne myslim, ze deti vic daji na ciziho nez na vlastniho..Ma dcera taky mela instruktora, naucila se lyzovat, neslo mi o to jí nekam supnout, ale ti dobri instrukrori fakt ví, jakym zlusobem to deti naucit..
S instruktorem se naucila je ty zaklady lyzovani(takze jezdeni pluhem) az pozom jsem dceru ja s mym partnerem naucili carving, freeriding atd..
A kdyz uz umela lyzovat, tak jsem nemela problem byt obvikend na lyzich..

Ale jako je v poradku, ze tys naucila dite lyzovat sama, ale Hanku v tomhle chapu, jak to mysli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.5.20 17:52

Ja bych jenom pripomnela, ze @lucenka mela dite ve stridave peci. Dohodli se na tom s otcem uz pred narozenim ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
20.5.20 18:00
@matkabagristy píše:
Ja bych jenom pripomnela, ze @lucenka mela dite ve stridave peci. Dohodli se na tom s otcem uz pred narozenim ditete

Takže ona by ten čas měla. Pokud tedy správně chápu princip střídavě péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
20.5.20 18:01
@lucenka píše:
Tak si ji bude moct dodělat v budoucnu, kdy už ji děti nebudou tolik potřebovat.

Já Teda měla a mám více volného času na
RD než v pracovním procesu s dětmi školou a školou povinnými a jejich kroužky a rodinným životem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
20.5.20 18:03

@lucenka no hele, vůbec nevíš, kde bys teď byla, kdybys to vzdělání měla. Jako nemusí mít každý vysokou školu, ale aspoň ten výuční list. :nevim: Zakladatelce je 27, má 2 děti, to znamená, že měla dostatek času si školu dodělat. Kdyby alespoň při té RD měla práci na zkrácený úvazek, tak neřeknu nic, má aspoň praxi. Ale válet se doma s děckama pomalu 10 let a pak hledat práci fakt není dobrý nápad. Jako rodina je důležitá, ale dítě se lásky a pozornosti nenají, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová