Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše: Četla jsi ty její příspěvky, co jí udělala matka? Opravdu si myslíš, že školu nemá kvůli svému smýšlení? Chtěla bych vidět tebe, jak bys vystudovala školu, když by tě matka odložila jak nepotřebnou věc.
myslim, ze v populaci je plno lidi, kterym nebyl osud, co se tyka (nejen) rodicu, naklonen. ne vsichni maji pouze zakladku, naopak je jejich osud nakopl a z nekterych se stali veleuspesni lide. vis kolik je na svete milionaru, ktere prozili detstvi v chudobe aj… ostatne, nasi prarodice prozili valky, ztraty v rodine, koncentracni tabory a skoncili vsichni se zakladnim vzdelanim?… o tom, svadet vse na ostatni, jako ty ted davas za vinu jeji matku, to je presne to, o cem se s janou ted bavime - svadet svuj „neuspech“ na ostatni, kazdy je preci zodpovedny za svuj osud sam. - kdyz to vezmu ze sve zkusenosti - me se nevyvedl vztah s otcem mych deti, budu to svadet na ostatni? budu se litovat a vsude natahovat ruku, protoze jsem matka samozivitelka?… me to naopak nakoplo a mame s detma luxusni zivot, jak po strance citove, tak materialni, prozili jsme toho uz tolik… proste v hlave mam nastaveno, ze vsechno nepohodlne, co se mi v zivote stane, vede k tomu, mit se lepe.
plne souhlasim s janou, ze za to vse nemuze jeji matka (max. mohla ovlivnit), ale jeji smysleni. -
@markytka3 píše:
no me smrade bude, na rozdil od toho tveho smrada, od mamy vedet, ze se nema motat do cizich konverzaci. video jsem tobe nenabizela, ale jane, bo ty jsi kapku slaboducha a stejne by jsi si mlela svou, ze to nejde, protoze to tvoje smrade to neumi (.tb- video je z klasicke dlouhe modre sjezdovky![]()
a ditko slape jako o zivot do mirneho kopce, v tom veku davalo do 3 km, dnes v 7mi leech jezdime i 60 km
chapu, ze ty asi sportu moc nedas a podle toho tak vypadas, ale existuji rodiny, ktere rady sportuji ). ty by jsi se ale mela zamerit na porozumeni psaneho textu. ja nikde zadne dite nesrovnavam, jen jsem chtela oponovat mineni, ze 2,5 lete dite umi max. tahat kacera. kolikrat mi prijde, ze kdyz to pise lucenka, tak ji kazdy musi tu jeji odpoved zesmesnit… PVI - jen trubkoidni matky porovnavaji deti, bo kazde dite je jine.
z praxe vim, ze kdyz pokud trubkoidni matce nejde u ditete nejaka cinnost, tak cizi dite, kteremu to jde, tak se snazi jeho matku pred okolim zesmesnit, presne jako ty ted tady urazis nas, co mame deti, kterym bylo do vinku dano sportovnejsi nadani. nechapu, co te na tom tak irituje. tvemu smradeti jde treba neco jineho, o tom proste zivot je.
Moje smradata uz jsou na gymplech, takze minimalne tu maturitu mit budou a kdyz nebudou diskutovat s lidmi tveho a Lucenky razeni, tak jenom lepe pro ne…
ty pani slaboduchost
mmch v Alpách daji cernou, cca od peti šesti let, ale jako spravna slaboduchost jsem je vzhledem k vývoji jejich kycli postavila na lyze ve trech letech v Čechách a naučily je v Alpách ve ctyrech letech ve lyzoškolce s rakouskými a italskými detma vcetne obeda a poobedoveho hraní. Lucenka asi padne, kdyz napisu ze na horach my si carvovali kopce a deti se učily lyznit s vrstevníky vcetne hraní a odpočinku…
@lucenka píše: Četla jsi ty její příspěvky, co jí udělala matka? Opravdu si myslíš, že školu nemá kvůli svému smýšlení? Chtěla bych vidět tebe, jak bys vystudovala školu, když by tě matka odložila jak nepotřebnou věc.
Takových lidi je, ja se v 18 taky osamostatnila vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu otce nas mama neuzivila, tak jsem se odstěhovala, živila a studovala na vlastni triko a takových je nas dost…
Ty budeš stejná jako ona… za všechno může někdo jiný, ale já jsem muzikant, co. A myslíš, že matka může za to, že se nechala před koncem střední zbouchnout a myslíš, že může i za to, že se za dalších 9 let nedokopala k tomu ten jeden rok dodělat?
A jen tak mimochodem já žila s partnerem od 18 a ano zvládla jsem jak vystudovat, tak se chránit až do té doby, kdy jsem dítě chtěla. Jo a k dětem v děcáku - ano mají to těžší v osamostatnění se, ale zrovna co se týká podmínek pro dostudování střední školy, tak v tomto ohledu na tom fakt špatně nejsou.
@markytka3 píše:
myslim, ze v populaci je plno lidi, kterym nebyl osud, co se tyka (nejen) rodicu, naklonen. ne vsichni maji pouze zakladku, naopak je jejich osud nakopl a z nekterych se stali veleuspesni lide. vis kolik je na svete milionaru, ktere prozili detstvi v chudobe aj… ostatne, nasi prarodice prozili valky, ztraty v rodine, koncentracni tabory a skoncili vsichni se zakladnim vzdelanim?… o tom, svadet vse na ostatni, jako ty ted davas za vinu jeji matku, to je presne to, o cem se s janou ted bavime - svadet svuj „neuspech“ na ostatni, kazdy je preci zodpovedny za svuj osud sam. - kdyz to vezmu ze sve zkusenosti - me se nevyvedl vztah s otcem mych deti, budu to svadet na ostatni? budu se litovat a vsude natahovat ruku, protoze jsem matka samozivitelka?… me to naopak nakoplo a mame s detma luxusni zivot, jak po strance citove, tak materialni, prozili jsme toho uz tolik… proste v hlave mam nastaveno, ze vsechno nepohodlne, co se mi v zivote stane, vede k tomu, mit se lepe.plne souhlasim s janou, ze za to vse nemuze jeji matka (max. mohla ovlivnit), ale jeji smysleni. -
Ale zakladatelka nenatahuje ruku. Jen napsala objektivní důvod, proč nedodělala školu. A popravdě víc bude takových, kteří na tom budou hůř než zakaldatelka, poté co si prožijí dětství jaké měla ona.
@Hanka1 píše:
Moje smradata uz jsou na gymplech, takze minimalne tu maturitu mit budou a kdyz nebudou diskutovat s lidmi tveho a Lucenky razeni, tak jenom lepe pro ne…![]()
ty pani slaboduchost
mmch v Alpách daji cernou, cca od peti šesti let, ale jako spravna slaboduchost jsem je vzhledem k vývoji jejich kycli postavila na lyze ve trech letech v Čechách a naučily je v Alpách ve ctyrech letech ve lyzoškolce s rakouskými a italskými detma vcetne obeda a poobedoveho hraní. Lucenka asi padne, kdyz napisu ze na horach my si carvovali kopce a deti se učily lyznit s vrstevníky vcetne hraní a odpočinku…
Tak maturitu ještě nemají. Tak abys nebyla překvapená
a pak kdo si tady honí ego, co jeho děti dělají a kdy to uměly ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Ty budeš stejná jako ona… za všechno může někdo jiný, ale já jsem muzikant, co. A myslíš, že matka může za to, že se nechala před koncem střední zbouchnout a myslíš, že může i za to, že se za dalších 9 let nedokopala k tomu ten jeden rok dodělat?
A jen tak mimochodem já žila s partnerem od 18 a ano zvládla jsem jak vystudovat, tak se chránit až do té doby, kdy jsem dítě chtěla. Jo a k dětem v děcáku - ano mají to těžší v osamostatnění se, ale zrovna co se týká podmínek pro dostudování střední školy, tak v tomto ohledu na tom fakt špatně nejsou.
Evidentně jsi ty její příspěvky pořádně nečetla. Protože zakladatelka bohužel nedostala příležitost, aby v tom dětském domově mohla v klidu studovat.
A ne nejsem jako ona. Nic já nikoho nesvádím. Navíc jsem se svým životem spokojená a jsem ráda za to, kam jsem to dotáhla.
@lucenka Jasně a pak nedostala příležitost studovat, když byla s dětma doma… nikdo ji to nepřinesl na zlatém podnosu a nehlídal ji zadarmo děti.
@lucenka píše:
Evidentně jsi ty její příspěvky pořádně nečetla. Protože zakladatelka bohužel nedostala příležitost, aby v tom dětském domově mohla v klidu studovat.
A ne nejsem jako ona. Nic já nikoho nesvádím. Navíc jsem se svým životem spokojená a jsem ráda za to, kam jsem to dotáhla.
Ale houbeles. Nedostudovala, protože otěhotněla. Ne protože v děcáku neměla podmínky.
@lucenka píše:
Tak ne každý si může dovolit platit někoho na hlídání
Tys přece radila, že děti mají dva rodiče, tak ať se tatínek zapojí Když bude muset vykryvat prázdniny, ono se mu hodí se to naučit.
@lucenka píše:
Ale zakladatelka nenatahuje ruku. Jen napsala objektivní důvod, proč nedodělala školu. A popravdě víc bude takových, kteří na tom budou hůř než zakaldatelka, poté co si prožijí dětství jaké měla ona.
Máš pravdu, znám dost lidí, co vlivem osudu nemají vzdělání. Ano, někteří jsou sice na dně i dnes, ale druzí naopak se základním vzděláním úspěšně podnikají, myjí se dobře, takže si nemyslím, že vše je jen díky vdělání. ![]()
@Hasinka píše:
Tys přece radila, že děti mají dva rodiče, tak ať se tatínek zapojí Když bude muset vykryvat prázdniny, ono se mu hodí se to naučit.
Tak prázdniny je něco jinýho než být doma každý pátek kvůli škole ![]()
@lucenka píše:
Tak prázdniny je něco jinýho než být doma každý pátek kvůli škole
No tak dítě má snad dva rodiče, otec dítěte je sirotek? To mají tak špatné vztahy, že se vybodnou na vnoučátko? A to nemůže pohlídat kamarádka? Recipročně? Sousedka za materiální statky nebo pomoc při úklidu…
A muž si nemůže vzít v práci OČR? ![]()
Mmch, to jsou většinou tvoje rady ![]()