Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
21.5.20 12:48
@Hanka1 píše:
Omyl ja nepracuju - diky ročnímu projektu a koroně mam volné minimalne leto, Hi Hi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takze si taky jdi uzit hvbr sice nevim co to je, ale jiste ti to udela dobre :P :mavam:

hanicko, na jednu stranu tu pises, jak jsi vzdelana a na druhou stranu nevis snad, ze existuje pan google? a fakt neni ostuda, kdyz neco nevis, si to tam najit. ono se da vzdelavat i na stara kolena, ale chapu, k cemu by to bylo, kdyz uz mate „vse splaceno“ :lol: nebo se optej dveho 12ti letaka, az vam dovari 3chodove menu, urcite bude vedet. ted to mezi detma hodne frci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
21.5.20 12:50
@Hanka1 píše:
Ja samozrejme taky ne a samozrejme, ze dcera je poucena. Navic oba s klukem jsou inteligentní a rozumní a ze by si on chtel komplikovat hokejovou kariéru miminem? Nicmene stát se muze. Moji kamaradky dcera neplánovaně otěhotněla v tretim jaru na vysoké, skolu dodelala s červeným dimplonem, ale kolegyne ji hodne pomohla casove i financne, jinak by to holka nedavala. Jinak dcera chce studovat politologii nebo prava, ted dobrovolničí v neziskovce - roznaseli behem karantény důchodcům nákupy a vencili psy. Jsem na ni pyšná :potlesk: :palec:

Tak zase dobrovolniceni nema nic spolecneho s otehotnenim..Kazde matka je pysna na sve zlaticka :).
Ale trosku jsi to napsala ostre, ze ji zbouchne, vyznelo to uplne jinak, nez si myslela. A v mym okoli ani neznam zadnou nezletilou slecnu, ktera by otehnela..Ony si ty holky ochranu davaji fakt pozor

Příspěvek upraven 21.05.20 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.5.20 12:50
@Hanka1 píše:
Ano jsem, jsem po ročním úspěšném projektu, takze dalsi rok nemusim pracovat, nicmene ted jdu do druheho kola vyberka a mam dilema jestli v lete volno nebo dobry peníz, doma jaem celou karantenu a nebavi me to. Putka domaci je zenska, ktera nevyděláva a musi ji cely produktivní věk živit manzel - ze by ty? :P

Měla bys jít do práce, abys nebyla puťka domácí a nemusel tě živit manžel. Nebo alespoň nějaké kurzy by sis měla najít :*
A neboj, na sebe si dokážu vydělat sama. Narozdíl od tebe si nebudu muset na bydlení brát ani tu hypotéku :P

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.5.20 12:55
@lucenka píše:
Měla bys jít do práce, abys nebyla puťka domácí a nemusel tě živit manžel. Nebo alespoň nějaké kurzy by sis měla najít :*
A neboj, na sebe si dokážu vydělat sama. Narozdíl od tebe si nebudu muset na bydlení brát ani tu hypotéku :P

Ty bys mela chápat text a jako ty nemusis splácet hypoteku, tak ja nemusim pracovat, ale to asi nepochopis. Tobe by prospělo mit dalsi smrade si myslim, teda pokud na to nejdes moc stara. I kdyz ja jsem stara jako momentalne nejsledovanější tehule Vendula P. v ČR, takze bych si ještě střihla mimino, od deti se vnoučat jen tak nedočkáme.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.5.20 12:57
@Hanka1 píše:
Ty bys mela chápat text a jako ty nemusis splácet hypoteku, tak ja nemusim pracovat, ale to asi nepochopis. Tobe by prospělo mit dalsi smrade si myslim, teda pokud na to nejdes moc stara. I kdyz ja jsem stara jako momentalne nejsledovanější tehule Vendula P. v ČR, takze bych si ještě střihla mimino, od deti se vnoučat jen tak nedočkáme.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Text chápu dobře. Píšeš, že v létě pracovat nebudeš. Takže budeš puťka domácí, v produktivním věku nemakačenko. Snad si aspoň platíš zdravotní pojištění a nejsi na pracáku :P
Jo a na druhé dítě stará nejsem. Ale stačí mi to jedno, které mám.

• Citovat
  • Upravit
14006
21.5.20 12:58
@lucenka píše:
tak on ne každý, kdo zůstane doma a stará se o rodinu, musí být nutně hloupá puŤka domácí ;)
A já třeba znám rozumné hclapy, kteří jsou rádi, že jejich ženy jsou doma. Finančně je zabezpečí a ženy tak mají prostor na péči o domácnost a svůj rozvoj a jsou si rovnocennými partnery.
Jo a my tedy s chlapem nemáme potřebu spolu soutěžit v kariéře a platech ;)

Ja mam doma muže, financne zabezpecit dokaze, takze bych taky nemusela pracovat..
Ale chodim do prace..
Protoze byt doma a jen uklizet a varit by me moc nebavilo a ani nemam male dite..My teda nejsme manzele a ani nrmame spolecne dite, takze nikdy nevim, co se muze stat ze..
Ale ikdybychom meli spolecje deti atp.,tak bych si nedokazala predstavit, ze jsem jen doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.5.20 12:59
@_.Emilyyy píše:
Tak zase dobrovolniceni nema nic spolecneho s otehotnenim..Kazde matka je pysna na sve zlaticka :).
Ale trosku jsi to napsala ostre, ze ji zbouchne, vyznelo to uplne jinak, nez si myslela. A v mym okoli ani neznam zadnou nezletilou slecnu, ktera by otehnela..Ony si ty holky ochranu davaji fakt pozorPříspěvek upraven 21.05.20 v 12:51

Ja jich tady na vesnici znam i dost, ale vetsinou jsou to holky vyucene, kterym se po dvou letech prace zajida a nechce se uz pracovat, takze ve dvaceti jdou na mateřskou a jeste to berou jako velke plus, ze jsou mlade matky. Vetsina je na dávkách skrz bydlení. Bydli ve vlastním jen ty, kterym dali bydleni rodice nebo bydli ti starousedlíci s mladými pohromadě…coz nekomu vyhovuje tenhle model bydleni :think:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.5.20 13:00
@_.Emilyyy píše:
Ja mam doma muže, financne zabezpecit dokaze, takze bych taky nemusela pracovat..
Ale chodim do prace..
Protoze byt doma a jen uklizet a varit by me moc nebavilo a ani nemam male dite..My teda nejsme manzele a ani nrmame spolecne dite, takze nikdy nevim, co se muze stat ze..
Ale ikdybychom meli spolecje deti atp.,tak bych si nedokazala predstavit, ze jsem jen doma..

Já si to dovedu představit. I kolem sebe takové ženy mám. Dokáží si najít dostatek podnětů, aby se doma nenudily.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.5.20 13:01
@lucenka píše:
Text chápu dobře. Píšeš, že v létě pracovat nebudeš. Takže budeš puťka domácí, v produktivním věku nemakačenko. Snad si aspoň platíš zdravotní pojištění a nejsi na pracáku :P
Jo a na druhé dítě stará nejsem. Ale stačí mi to jedno, které mám.

Ne budu žít z vydělaných úspor - to je divné vid? Mozna budu od půlky cervence pracovat, kdo vi… :P

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.5.20 13:02
@Hanka1 píše:
Ne budu žít z vydělaných úspor - to je divné vid? Mozna budu od půlky cervence pracovat, kdo vi… :P

Jenže i když žiješ z úspor, tak si musíš platit pojištění a nebo být na pracáku… Ale to bys snad ve svém věku měla vědět.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.5.20 13:03
@_.Emilyyy píše:
Ale chodim do prace..
Ale ikdybychom meli spolecje deti atp.,tak bych si nedokazala predstavit, ze jsem jen doma..

Napodobne, ja jsem rada mezi lidma a v hezkem prostredi modernich kancelari a jdyz jsou jeste v hezke casti Phy, tak je to velke plus :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.5.20 13:07
@lucenka píše:
Jenže i když žiješ z úspor, tak si musíš platit pojištění a nebo být na pracáku… Ale to bys snad ve svém věku měla vědět.

No dekuji za poučení, fakt kdybys mi to neřekla, tak to opravdu nevim. Cekala jsem az mi to ty napíšeš. Fakt! Vzhledem k tomu, ze mam odpracovano třicet let, tak nevim, ze se odvádí zdravotni pojištění. To je povinné. Nepovinné je sociální pojištění na duchod.

Mmch kdybys poradne cetla, tak jsem tu psala o sousedce, ktera nechtela byt putka a chtela po muži aby ji kazdy mesic na jeji ucet posílal sumu, kterou za ni pred mateřskou odvadel zamestnavatel, ze si tim naspori na duchod.

Nechces koucovat soudružky ve Vietnamu, myslis ze to by ti slo… :P

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.5.20 13:09
@Hanka1 píše:
No dekuji za poučení, fakt kdybys mi to neřekla, tak to opravdu nevim. Cekala jsem az mi to ty napíšeš. Fakt! Vzhledem k tomu, ze mam odpracovano třicet let, tak nevim, ze se odvádí zdravotni pojištění. To je povinné. Nepovinné je sociální pojištění na duchod.

Mmch kdybys poradne cetla, tak jsem tu psala o sousedce, ktera nechtela byt putka a chtela po muži aby ji kazdy mesic na jeji ucet posílal sumu, kterou za ni pred mateřskou odvadel zamestnavatel, ze si tim naspori na duchod.

Nechces koucovat soudružky ve Vietnamu, myslis ze to by ti slo… :P

No jenom že jsi zatím nenapsala, jestli se s přihlásila jako samoplatce zdravotního pojištění, nebo jsi šla radši na úřad práce? :think:

• Citovat
  • Upravit
13197
21.5.20 13:24
@lucenka píše:
Jenže i když žiješ z úspor, tak si musíš platit pojištění a nebo být na pracáku… Ale to bys snad ve svém věku měla vědět.

diky corone osvc do zari (teda pokud to zas nezmenili) odvadet zalohy na socku a zdravku nemusi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.5.20 13:25
@lucenka píše:
No jenom že jsi zatím nenapsala, jestli se s přihlásila jako samoplatce zdravotního pojištění, nebo jsi šla radši na úřad práce? :think:

A co je tobe do toho?

Kdyz jsi tak zvedava, tak od března jsem a do 30.6. budu na OCR, za 80% platu skrz vládní Covid opatření na dite do 13 let. :palec:

Takze klasická pobiracka dávek :P :potlesk: no neber to a hura do mne a co bude od cervence, to se uvidí, kazdopadne povinnost o tom tebe informovat, jestli budu samoplatce nebo nekam nastoupim, fakt nemam.

Nebo jestli budu doma ci na pracaku, ona ta podpora dvacet litru taky marna neni a clovek si za pul roku nasetri na peknou lyzovacku ci more v roce 2021.. :think: Kapišto? ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová