Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Ale ona psala ten věk přibližně. Navíc nikde snad nepsala, v kolika letech porodila první dítě. Takže mohla klidně první dítě porodit v 19, být s ním doma 4 roky (do 23). Pak už se dá dostat na těch 27 celkem v pohodě.
Každému přijde běžné a normální něco jiného. Pro mě je běžnější a přínosnější, když chce žena zůstat takhle dlouho doma, než ženská, co hned po MD odloží dítě do jeslí a letí do práce.
Psala 27, na tom neni nic priblizneho a druhe dite jeste do skolky nechodi, plus kvuli diteti nedodelala skolu, takze to spis vychází na muj vypocet, nez na tvuj.
@j.a.n.i1 píše:
Psala 27, na tom neni nic priblizneho a druhe dite jeste do skolky nechodi, plus kvuli diteti nedodelala skolu, takze to spis vychází na muj vypocet, nez na tvuj.
ale vždyť ona sama psala, že měla rizikové těhotenství. Nechce to číst jen úvodní příspěvek
a druhé do školky nechodí třeba rpto, že mu 3 roky jsou někdy teď
@lucenka píše:
Ale já ČR s Vietnamem nesrovnávám. Ten sem zatáhl někdo jiný
Dobre, tak ale ani nesrovnavej, ze nekde je nevzdelanost ok..
@_.Emilyyy píše:
Dobre, tak ale ani nesrovnavej, ze nekde je nevzdelanost ok..
Psala jsem, že někde je normální, že žena zůstává s dětma doma a nikdo se nad tím nepozastavuje. Chce to číst celou diskuzi a nevytrhávat jen věci z kontextu ![]()
@lucenka píše:
Psala jsem, že někde je normální, že žena zůstává s dětma doma a nikdo se nad tím nepozastavuje. Chce to číst celou diskuzi a nevytrhávat jen věci z kontextu
Ano, to my víme. Někde je taky normální si manželku koupit a vlastnit jí a děti jako majetek. Někde je normální beztrestně zavraždit člověka,… Spousta věcí, které do naší kultury nepatří, je pro určité lidi normální. A být bez vzdělání když nemusíš a nepracovat, když pracovat můžeš, to taky do naší kultury nepatří.
@terien píše:
Ano, to my víme. Někde je taky normální si manželku koupit a vlastnit jí a děti jako majetek. Někde je normální beztrestně zavraždit člověka,… Spousta věcí, které do naší kultury nepatří, je pro určité lidi normální. A být bez vzdělání když nemusíš a nepracovat, když pracovat můžeš, to taky do naší kultury nepatří.
Ale zakladatelka chce pracovat… To je celkem podstatný rozdíl. A i v ČR není zase tak neobvyklé, že žena zůstává doma s dětma delší dobu a chlap zabezpečuje finančně rodinu. Jde jen o to, jak to vyhovuje jim jako rodině.
Ale no tak, i v cesku zije pomerne pocetna komunita, pro kterou neni vzdelani, zvlaste u divek, zadnou prioritou. ![]()
Příspěvek upraven 18.05.20 v 11:36
@lucenka píše:
Ale zakladatelka chce pracovat… To je celkem podstatný rozdíl. A i v ČR není zase tak neobvyklé, že žena zůstává doma s dětma delší dobu a chlap zabezpečuje finančně rodinu. Jde jen o to, jak to vyhovuje jim jako rodině.
To tady vidíš jen ty
kdyby totiž chtěla, už pracuje dávno. Pokud jí to vyhovuje, nechápu tuto diskuzi ![]()
@matkabagristy píše:
Ale no tak, i v cesku zije pomerne pocetna komunita, pro kterou neni vzdelani, zvlaste u divek, zadnou prioritou.Příspěvek upraven 18.05.20 v 11:36
To je pravda no, u určitého etnika je rození dětí dobrá obživa
@lucenka píše:
Psala jsem, že někde je normální, že žena zůstává s dětma doma a nikdo se nad tím nepozastavuje. Chce to číst celou diskuzi a nevytrhávat jen věci z kontextu
nekde - tak jsme si to shrnuli. V zapadní Evrope ne, v jizni taky uz moc ne nebo proto, ze tam zenska nemá uplatneni (mimo turisticke oblasti), tak mozna v Asii ano, ale zase nemame srovnávat s Vietnamem a das nam priklad Japonsko a Koreu. Uplne jina pracovni i zivotni mentalita narodu, ac HDP ma silny.
A nemuzu nepouzit slova matky Bridget Jones na japonskou manželku Marca Darcyho „krutá rasa“
![]()
Takze kdo tu pak vytrhava veci z kontextu…
![]()
@terien píše:
To tady vidíš jen tykdyby totiž chtěla, už pracuje dávno. Pokud jí to vyhovuje, nechápu tuto diskuzi
Asi tak, i se zakladkou muze jit uklízet, vybalovat zboží v supermarketech nebo pomáhat ve skolni kuchyni nebo v hospode…
@terien píše:
To tady vidíš jen tykdyby totiž chtěla, už pracuje dávno. Pokud jí to vyhovuje, nechápu tuto diskuzi
Tak mně přijde normálnější, aby byla s dítětem doma a do práce šla až ve chvíli, kdy je zralé na školku. Teď si plánuje práci hledat.
@matkabagristy píše:
Ale no tak, i v cesku zije pomerne pocetna komunita, pro kterou neni vzdelani, zvlaste u divek, zadnou prioritou.Příspěvek upraven 18.05.20 v 11:36
no jooooo vlastne…
![]()
@lucenka píše:
Tak mně přijde normálnější, aby byla s dítětem doma a do práce šla až ve chvíli, kdy je zralé na školku. Teď si plánuje práci hledat.
Já si plánuju věcí… ![]()
Ono těch jeslí tady moc není, takže bych o nějakém odkládání nemluvila. Maximálně tak soukromé skolky/skupiny, kde se platí tržní školné.
Většina těch, co letí do práce mají poreseno hlídání v rodině nebo chuvu. Nevidím nic špatného na tom, dát dvouleté do skupinky stejně starých dětí a jít na den, dva do práce. Rozhodně lepší než být 4 roky dítěti za zadkem a ve čtyřech letech frknout dítě na 8 hodin 5 dní v kuse do školky…