Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
za tu chvíli stihne člověk dojet do školy, odbýt si tam výuku?tak to by museli vymyslet teleport. Navíc kojenec/batole/školkové dítě asi samo za kamarády nepůjde.
Ano, po čas co je dítě ve škole to v pohodě zvládneš. A když jde ven, můžeš se učit. Batole zase přes den spí, opět čas na učení.
@terien píše:
Ano, po čas co je dítě ve škole to v pohodě zvládneš. A když jde ven, můžeš se učit. Batole zase přes den spí, opět čas na učení.
tak když je dítě ve škole, tak většina lidí snad chodí do práce. Takže těžko v té době bude ve škole. Rozdvojit se zatím nikdo asi neumí ![]()
@lucenka píše:
tak to je tak normální čas, který na dítě běžní pracující rodiče majía teď už zase spolu trávíme čas i ráno, takže toho spoelčného času je o trochu víc.
Tak vymezit si na dítě čas celé 3 hodiny denně, to zvládneš i se školou levou zadní
nějak se nám tu do toho zamotáváš ![]()
@lucenka píše:
tak když je dítě ve škole, tak většina lidí snad chodí do práce. Takže těžko v té době bude ve škole. Rozdvojit se zatím nikdo asi neumí
Představ si, že existuje volno, dovolená nebo dokonce i dohoda se zaměstnavatelem, který ti čas studia započítá do pracovní doby. Když si zakl. může práci vybírat a nabídky přehazovat vidlemi, tak určitě nebude problém takového najít.
@lucenka píše:
tak když je dítě ve škole, tak většina lidí snad chodí do práce. Takže těžko v té době bude ve škole. Rozdvojit se zatím nikdo asi neumí
Navíc zakl. do žádné práce nechodí ![]()
@terien píše:
Tak vymezit si na dítě čas celé 3 hodiny denně, to zvládneš i se školou levou zadnínějak se nám tu do toho zamotáváš
Tak už jsem to psala, se školou povinným dítětem už si dodělání školy představit dovedu. U toho menšího mi bylo líto toho času, co jsem s ním nebyla.
Ale asi jsem měla dítě po příchodu ze školy budit, abych se mu mohla věnovat nebo nechodit do práce. A o víkendech radši ani nemluvě.
@lucenka ty mas spoustu volneho casu, ktery bys mohla venovat necemu uzitecnejsimu, treba studiu ![]()
A dovolis si vycitat matkam, ktere studuji, ze maji na deti malo casu, je stebou sranda ![]()
@terien píše:
Představ si, že existuje volno, dovolená nebo dokonce i dohoda se zaměstnavatelem, který ti čas studia započítá do pracovní doby. Když si zakl. může práci vybírat a nabídky přehazovat vidlemi, tak určitě nebude problém takového najít.
tak já teda radši dovolenou strávím se svým dítětem, než ve škole. NE každý zaměstnavatel ti to volno na studium dá, není to jeho povinnost.
@terien píše:
Navíc zakl. do žádné práce nechodí
zakladatelka nemá pro děti hlídání ![]()
@matkabagristy píše:
@lucenka ty mas spoustu volneho casu, ktery bys mohla venovat necemu uzitecnejsimu, treba studiu
A dovolis si vycitat matkam, ktere studuji, ze maji na deti malo casu, je stebou sranda
nauč se číst… nikomu nic nevyčítám. Psala jsem, jak jsem to mšla já a že mi vadilo, že na své dítě díky škole nemám čas.
@lucenka píše:
No, zakladatelka evidentně po dobu kdy dite mohlo byt ve skolce do prace nechodila, takze klidne mohla bez rozdvojení chodit do skoly. ![]()
@lucenka píše:
tak já teda radši dovolenou strávím se svým dítětem, než ve škole. NE každý zaměstnavatel ti to volno na studium dá, není to jeho povinnost.
Není, ale spousta ho poskytne, takže když si můžu mezi zaměstnavateli vybírat, vyberu si takového, který mi ho dá. Podle tebe si zakl. vybírat může, takže problém je vyřešen ![]()
@lucenka píše:
zakladatelka nemá pro děti hlídání
Podle doby, co je doma, chodí děti do školky a do školy. Žádné hlídání nepotřebuje.
@divine woman píše:
@terien Asi ještě nezná kytičková pravidla
Jsem ten anonym se stejnou kytkou jako zakladatelka. Ja kytkova pravidla znam, za to ze kytky dosly nemuzu. Zakladatelka diskuze nejsem. Jen jsem chtela ukazat ze sve zkusenosti na to, co muze zamestnavatelum snizit ochotu ji zamestnat jeste vice nez absence skoly. V oblasti personalistiky vcetne naboru na mene i vice kvalifikovane pozice se pohybuji 12 let.
@terien píše:
Podle doby, co je doma, chodí děti do školky a do školy. Žádné hlídání nepotřebuje.
Psala, že to druhé ještě do školky nechodí, ale tím spíš měla čas s jedním dítětem, když už ve školce bylo / mohlo být.