Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
tak já teda radši dovolenou strávím se svým dítětem, než ve škole. NE každý zaměstnavatel ti to volno na studium dá, není to jeho povinnost.
Tak si přece vybereš takového, který dá, ne, tos sama psala, že si má zakladatelka vybírat zaměstnavatele a teď to najednou neplatí ![]()
Já teda čumím, co se tu zase sešlo za hvězdy
stydět se za matku, že nemá maturitu??
To jsou dneska spratci, že se stydí za rodiče, který se o ně stará a vychovává je
Vzdělání fakt není všechno a vsadím se, že ty, co tu chytračí mají stěží výučák
není vůbec pravda, že se základním (ne)vzděláním je možné dělat jen podřadné práce. Znám více lidí, co to bez vzdělání daleko dotáhli - namátkou můj muž, který v Čr nemá uznané vzdělání a vydělává 4 průměrné platy
a naopak, já jsem Ing a podnikám v oboru, ve kterém je mi vzdělání k prdu a mohla jsem rozvíjet firmu o 5 let déle. Ale to je jedno, i kdyby zakladatelka neměla takové ambice a šla si sednout za kasu v Bille, tak je jako horší člověk, špatná máma??? Každý nepotřebuje dělat kariéru, nepůjde s malými dětmi studovat a radši si je bude doma užívat a co jako?
@KaZeAd píše:
Já teda čumím, co se tu zase sešlo za hvězdystydět se za matku, že nemá maturitu??
To jsou dneska spratci, že se stydí za rodiče, který se o ně stará a vychovává je
Vzdělání fakt není všechno a vsadím se, že ty, co tu chytračí mají stěží výučák
není vůbec pravda, že se základním (ne)vzděláním je možné dělat jen podřadné práce. Znám více lidí, co to bez vzdělání daleko dotáhli - namátkou můj muž, který v Čr nemá uznané vzdělání a vydělává 4 průměrné platy
a naopak, já jsem Ing a podnikám v oboru, ve kterém je mi vzdělání k prdu a mohla jsem rozvíjet firmu o 5 let déle. Ale to je jedno, i kdyby zakladatelka neměla takové ambice a šla si sednout za kasu v Bille, tak je jako horší člověk, špatná máma??? Každý nepotřebuje dělat kariéru, nepůjde s malými dětmi studovat a radši si je bude doma užívat a co jako?
O tom ale, co pises a zminujes, diskuze neni. Zakladatelka se ptala, zda tu nekdo takovy se zakladnim vzdelanim je, nekdo s podobnou zkusenosti napsal, ze ano, ze to jde, ale na karieru to neni. Pak tu napsalo hodne zen, ze koncit se zakl. vzdelanim je fakt malo, navrhlo se tu i nekolik tipu, jak si celkem lehce dodelat jakkoliv ukonceni sš a pak jit na pouzitelne kurzy a dale se vyvijet. A taky je tu, nekdy ale opravdu tvrde a hrube, nastaveno i zrcadlo spolecnosti, na co se musi 30ti leta zena zocelit, ze toto ji opravdu muze v realnem pracovnim zivote cekat. Ty jsi uvedla svou situaci, ale pojdme si rict, ze to neni klasika. Stejne jako kdyz Krainova rekne, ze ma zakladku a kam to dotahla. A stejne zase bude sva decka cpat na skoly a nebude jim rikat, ze zakladka staci.
@j.a.n.i1 píše:
No, zakladatelka evidentně po dobu kdy dite mohlo byt ve skolce do prace nechodila, takze klidne mohla bez rozdvojení chodit do skoly.
a jak víš, že to dítě mohlo být ve školce a ona měla čas na školu? ![]()
@terien píše:
Podle doby, co je doma, chodí děti do školky a do školy. Žádné hlídání nepotřebuje.
tak mladší dítě nejspíš teprve do školky půjde, takže těžko mohla mít dokončené vzdělání.
@j.a.n.i1 píše:
Psala, že to druhé ještě do školky nechodí, ale tím spíš měla čas s jedním dítětem, když už ve školce bylo / mohlo být.
a co měla teda udělat stím dítětem, když nejspíš z nějakého důvodu nemohlo být ve školce? Měla ho přivázat někde ke stromu, aby mohla jít na výuku? ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak si přece vybereš takového, který dá, ne, tos sama psala, že si má zakladatelka vybírat zaměstnavatele a teď to najednou neplatí
tak ale to neřeší situaci, že teď tu školu nemá ![]()
@lucenka píše:
a jak víš, že to dítě mohlo být ve školce a ona měla čas na školu?
No, ze by bylo nemocne nepise a kazde zdrave ditko muze byt od 4 let (vetsina od 3, když clovek chtel, tak ho umistil) ve skolce a tomu diteti je aktualne minimalne 8, takze cas na skolu mela.
@JensonB vím, o čem měla diskuze být, ale hned na první stránce se to dost zvrtlo a ty příspěvky mě fakt vytočily.. Zrcadlo společnosti… no, je možné, že se zakladatelka s něčím takovým setká, ale zase předpokládám, že se bude hlásit na pozice, kde neočekávají diplom z Oxfordu
záleží na zakladatelce, zda se s tím spokojí nebo ne. Určitě ale neni normální, aby se do ní na maminkovském fóru obouvaly zapšklé ženské, které samy prd dokázaly. A k tomu poslednímu, máš pravdu, naše situace není standard, ale víš co? Tohle může dokázat každý.
@j.a.n.i1 píše:
No, ze by bylo nemocne nepise a kazde zdrave ditko muze byt od 4 let (vetsina od 3, když clovek chtel, tak ho umistil) ve skolce a tomu diteti je aktualne minimalne 8, takze cas na skolu mela.
no vidíš, já se kvůli školce stěhovala (kluka mám o rok staršího než zakladatelka). Ve 3 letech jsem v místě bydliště neměla šanci. A ředitlka školky mi rovnou řekla, že ve 4 letech to na přijetí taky moc nadějně nevypadá. A dělat taxikáře a vozit dítko všude možně jsem nechtěla. To k tomu snadnému umístění tříletého dítěte do školky před pár lety.
@lucenka píše:
tak mladší dítě nejspíš teprve do školky půjde, takže těžko mohla mít dokončené vzdělání.
Nevadí, problém vzdělání jsme vyřešily přes zaměstnavatele, kterého si může vybrat ![]()
@KaZeAd píše:
@JensonB vím, o čem měla diskuze být, ale hned na první stránce se to dost zvrtlo a ty příspěvky mě fakt vytočily.. Zrcadlo společnosti… no, je možné, že se zakladatelka s něčím takovým setká, ale zase předpokládám, že se bude hlásit na pozice, kde neočekávají diplom z Oxforduzáleží na zakladatelce, zda se s tím spokojí nebo ne. Určitě ale neni normální, aby se do ní na maminkovském fóru obouvaly zapšklé ženské, které samy prd dokázaly. A k tomu poslednímu, máš pravdu, naše situace není standard, ale víš co? Tohle může dokázat každý.
Urcite to muze dokazat kazdy, ale s touto vychozi pozici se to podari kazdemu tisicimu. O ostatnich neuspesnych se nebude vedet. Zrovna v teto diskuzi si myslim, ze se ostreji ozvaly prispevatelky, ktere neco prave umi, maji vystudovano, drely na tom, mnohe si musely odrict a napsaly tak, jak to je. To, ze je to nekdy hrube podano, souhlasim. A pak sem napsalo par jednotek zen, ktere maji i to zakladni vzdelani a praci maji - prevazne delnickeho, prodavacskeho zamereni. Vychozi pozice zakladatelky je znacne nevyhodna, bude narazet i na neprijemne reakce. Sama zalozila diskuzi, takze asi zcela neni srovnana s tim, jak se ma. Padly tu dobre tipy, jak to vylepsit.
@lucenka Ale, to, ze odmitas dite odvezt do jine skolky, nez mas u nosu neni problem s umistenim, ale lenost.
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka Ale, to, ze odmitas dite odvezt do jine skolky, nez mas u nosu neni problem s umistenim, ale lenost.
@lucenka píše:tak ne každý bje ochotný vozit dítě x kilometrů daleko, trávit zbytečně čas v autě. navíc bych pak musela mít kratší pracovní dobu, abych ho stíhala vyzvedávat.
Ano, tu kratsi pracovni dobu by sis vyzadovala na zaklade toho, ze neco umis a muzes si to dovolit ve sve pozici to chtit. Vsechno zacina a konci na tom, jak na sobe jako matka makas a mas co nabidnout (tu 2. osobu volim z duvodu uvedeni prikladu, neber to osobne). A kdyz nemas co nabidnout, tak se aspon „hryznes“ v tom, co se ti chce a nechce. A ne ze opet nastupuji vymluvy.
Příspěvek upraven 15.05.20 v 12:59