Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
A na to si prisla jak, ze zakladatelka pracovat chce?
Třeba proto, že píše, že si jde hledat práci? ![]()
@lucenka píše:
Ty nemáš v práci žádnou přestávku?nemáš po práci žádný volný čas?
Ten prece venujes dítěti, ne? No, evidentně ne.
@lucenka píše:
Třeba proto, že píše, že si jde hledat práci?
A jak si z toho poznala, ze je to protoze chce a ne protoze manzel po 9 letech odmita dale vse tahnout sam?
@j.a.n.i1 píše:
Ten prece venujes dítěti, ne? No, evidentně ne.
Tak moje dítě třeba chodí i ven s kamarády, večer spí, dělá si něco samo. Nemusím mu být neustále za zadkem ![]()
@lucenka píše:
Ale ano teď si může vybírat. V ČR chybí nízko kvalifikovaní pracovníci. A ještě nejspíš dost dlouho chybět budou.
No, ono už těch míst ubývá. Spousta společností začala propouštět. Takže je daleko víc lidí co shání práci. A propouštět se ještě bude. Takže množství konkurence bude velké
A co se týče těch obchodu. Tak Lidl u nás nebere lidi bez maturity. Nemusí, díky množství lidí co tam chce dělat.
@j.a.n.i1 píše:
A jak si z toho poznala, ze je to protoze chce a ne protoze manzel po 9 letech odmita dale vse tahnout sam?
tohle mě taky napadlo, co tomu říká manžel
. EM je plné toho, že manžel nechce další děti apod., protože vše táhne sám…
@lucenka píše:
Tak moje dítě třeba chodí i ven s kamarády, večer spí, dělá si něco samo. Nemusím mu být neustále za zadkem
Jasne 10 hodin je samo, když si v praci, pak samo chodi za kamarady, pak samo spi, takze to neustale mame tak hodinu denne ![]()
@lucenka píše:
Tak moje dítě třeba chodí i ven s kamarády, večer spí, dělá si něco samo. Nemusím mu být neustále za zadkem
No vidíš a v tomhle čase se může člověk třeba učit
@j.a.n.i1 píše:
Jasne 10 hodin je samo, když si v praci, pak samo chodi za kamarady, pak samo spi, takze to neustale mame tak hodinu denne
Ty si s dítětem povídáš, když spí? Za kamarády tvé dítě nesmí chodit, aby ses mu mohla věnovat?
A času s ním trávím víc, jak hodinu denně.
@JensonB píše:
Tomu se rika v pracovnim zivote zamestnancu obrovske stesti. Ja bych nikdy do CV nezminovala brigady. Mne vzdy dali prednost na pohovoru pred absolventem. A i me naroky na zamestnavatele mohly byt se vzdelanim, praxi a zkusenostmi vetsi (vyssi plat, kratsi pracovni doba, atd.) Proto je o to usmevnejsi, co jsi psala o par stranek drive - ze si zamestnanec s nula nula nicim muze taky vybirat, zda dovoli zamestnavateli se jim zamestnat, kdyz se mu nebude libit otazka s detmi na pohovoru. Ne, takhle to fakt nefunguje.
Moje dcera měla při studiu tři roky brigádu v MC. Normálně to měla v CV a zpětně se potom dozvěděla, že to hrálo při přijetí pozitivní roli, protože se jim líbilo, že má i při škole pracovní návyky. A vydržet tři roky v mekáči je taky výkon ![]()
@terien píše:
No vidíš a v tomhle čase se může člověk třeba učit
za tu chvíli stihne člověk dojet do školy, odbýt si tam výuku?
tak to by museli vymyslet teleport. Navíc kojenec/batole/školkové dítě asi samo za kamarády nepůjde.
@lucenka píše:
Ty si s dítětem povídáš, když spí? Za kamarády tvé dítě nesmí chodit, aby ses mu mohla věnovat?A času s ním trávím víc, jak hodinu denně.
Jo, 10 jsi v cudu, cca 9 spi, tak 2 hodiny za kamarady, jo, to na vse zbyvaji krasne 3 hodiny…
@j.a.n.i1 píše:
Jo, 10 jsi v cudu, cca 9 spi, tak 2 hodiny za kamarady, jo, to na vse zbyvaji krasne 3 hodiny…
tak to je tak normální čas, který na dítě běžní pracující rodiče mají
a teď už zase spolu trávíme čas i ráno, takže toho spoelčného času je o trochu víc.
Ty nemáš v práci žádnou přestávku?
nemáš po práci žádný volný čas?