Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
17.5.20 13:15
@lucenka píše:
Která má lepší HDP i HDI než ČR ;)

Já se ale nebavim jen o ekonomice. Za chvíli tu budeš dávat za příklad Pákistán, tam taky ženský nedělají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.5.20 15:35
@Hanka1 píše: :mrgreen:A on te nekdo drzi žít tady a ne v Itálii? Pravda oproti zaostalemu východu a Asii je Italie vyssi liga, to mas recht…hlavne ted se 3.cervna otevírají italské hranice, tak muzes vyrazit - korona nekorona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ta Asie je strašně zaostalá, kam se na ČR hrabe Japonsko, Korea nebo Čína :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
17.5.20 15:37
@Hanka1 píše: :mrgreen:A on te nekdo drzi žít tady a ne v Itálii? Pravda oproti zaostalemu východu a Asii je Italie vyssi liga, to mas recht…hlavne ted se 3.cervna otevírají italské hranice, tak muzes vyrazit - korona nekorona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Klidně bych na dovču do Itálie vyrazila. Ale až budou mít virus pod kontrolou a budu se tam mít jak dostat. A nevím, p oč mi cpeš, abych se tam odstěhovala. Mně nevadí chodit do práce :*

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
17.5.20 16:19
@lucenka píše:
Ta Asie je strašně zaostalá, kam se na ČR hrabe Japonsko, Korea nebo Čína :mrgreen:

Jasne, kazdy druhy z ČR tam chce žít a vytvářet hodnoty, ono staci pracovat tady v pobočkách asijských firem aneb vysvětlovat sikmookemu vedoucímu proc si beru dovolenou a proc vlastne vubec jezdím lyzovat do Alp, kdyz on neumi lyzovat. A obzvlast je to usmevne od nekoho, kdo zije v zaostalem Vietnamu. Jeste něčím nas pobavis ty ekonomická expertko na HDP :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
17.5.20 16:20
@lucenka píše:
Klidně bych na dovču do Itálie vyrazila. Ale až budou mít virus pod kontrolou a budu se tam mít jak dostat. A nevím, p oč mi cpeš, abych se tam odstěhovala. Mně nevadí chodit do práce :*

Mne taky ne, zvlast kdyz uz mam splaceno a pracovat nemusim, kdyz nechci :P a za prizivu me tu uz nikdo nezavře… :palec:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
17.5.20 16:27
@Hanka1 píše:
Jasne, kazdy druhy z ČR tam chce žít a vytvářet hodnoty, ono staci pracovat tady v pobočkách asijských firem aneb vysvětlovat sikmookemu vedoucímu proc si beru dovolenou a proc vlastne vubec jezdím lyzovat do Alp, kdyz on neumi lyzovat. A obzvlast je to usmevne od nekoho, kdo zije v zaostalem Vietnamu. Jeste něčím nas pobavis ty ekonomická expertko na HDP :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak nepíšu nikde o tom, kdo tam chce nebo nechce žít. Psala jsem jenom, že někde je normální, že žena zůstává doma a stará se o rodinu. Takže je pak jedno jaké má vzdělání a pochybuju, že vše tam někdo do ní naváží, jako tady do zakladatelky.
Zkus se do toho Vietnamu podívat… Pak bys zjistila, že jsi teď napsala dobrou blbost. Protože mnoho oblastí je na tom stejně nebo i líp než ČR ;)

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
17.5.20 17:48
@lucenka píše:
Tak nepíšu nikde o tom, kdo tam chce nebo nechce žít. Psala jsem jenom, že někde je normální, že žena zůstává doma a stará se o rodinu. Takže je pak jedno jaké má vzdělání a pochybuju, že vše tam někdo do ní naváží, jako tady do zakladatelky.
Zkus se do toho Vietnamu podívat… Pak bys zjistila, že jsi teď napsala dobrou blbost. Protože mnoho oblastí je na tom stejně nebo i líp než ČR ;)

Diky, nez po druhe Asii, tak to si radeji zopaknu Jizni Ameriku…

• Citovat
  • Upravit
1064
17.5.20 18:10
@lucenka píše:
Zkus se do toho Vietnamu podívat… Pak bys zjistila, že jsi teď napsala dobrou blbost. Protože mnoho oblastí je na tom stejně nebo i líp než ČR ;)

Tak někde to možná je normalní, ale v ČR rozhodně ne. A zakladatelka žije v ČR, jestli jsem to pochopila správně :think: jako to, že jí je 27, nemá školu, nikdy nikde nepracovala, takže nemá praxi o ní dost vypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
17.5.20 18:41

@lucenka
Hele ne vse se da srovnavat ;) ;).
Tak nesrovnavej ČR s Vietnamem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
18.5.20 00:39

Vzdělání není vše!

Dala jsi život dvěma dětem!
Máš být na co pyšná :srdce:
Zkus popřemýšlet co by jsi chtěla dělat, co za oblast by tě bavilo.
Teď je už je jedno proč nemáš školu, nemusíš to nikomu vysvětlovat a cítit se kvůli tomu méněcenná.
Zvlášť pokud jsi dobrá maminka a manželka!
Nechápu zdejší diskutující…možná by se samy divily kdo všechno nemá školu :lol:
Můžeš si udělat třeba rekvalifikační kurzy, v tom ti pomůže i úřad práce, můžeš začít chodit do školy i teď - je víc možností než před deseti lety.
Zkus si najít nějakou brigádu v občerstvení, kavárně, recepci, fabrice, zdravotnickém zařízení, pekárně, obchodě…nevím odkud jsi.
Bude pro tebe těžké nejdřív sladit práci a domov, když jsi nikdy vlastně nepracovala-tak doporučuji nejdříve brigádu nebo částečný úvazek.

To, že nemáš školu neznamená, že můžeš být max uklízečka na veřejném wc - a i ta je nakonec potřeba.
Hodně úspěšných lidí má jen základku.
Pokud manžel dobře vydělává šla bych dělat třeba kuchařku do školy-plat nic moc(ale i tak ti to po rodičáku bude připadat jako majelant), měla by jsi odpoledne, víkendy a prázdniny volno a to ne opravdu velký benefit. Navíc pokud by jsi chtěla, mohla by jsi přece jen studovat :wink:
Hodně štěstí ❤️️❤️️❤️️
Buď hlavně aktivní, snaživá, dochvilná a pracovitá, také zvaž možnosti hlídání a co případně s nemocnými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.5.20 01:58
@Lovelytrue píše:
Tak někde to možná je normalní, ale v ČR rozhodně ne. A zakladatelka žije v ČR, jestli jsem to pochopila správně :think: jako to, že jí je 27, nemá školu, nikdy nikde nepracovala, takže nemá praxi o ní dost vypovídá.

Vypovídá to o ní jen to, že měla děti dřív než bude teď v ČR běžné. Naopak třeba písemný projev má tady lepší, než některé uživatelky s VŠ vzděláním

• Citovat
  • Upravit
lucenka
18.5.20 01:59
@_.Emilyyy píše:
@lucenka
Hele ne vse se da srovnavat ;) ;).
Tak nesrovnavej ČR s Vietnamem…

Ale já ČR s Vietnamem nesrovnávám. Ten sem zatáhl někdo jiný ;)

• Citovat
  • Upravit
101677
18.5.20 06:04
@lucenka píše:
Vypovídá to o ní jen to, že měla děti dřív než bude teď v ČR běžné. Naopak třeba písemný projev má tady lepší, než některé uživatelky s VŠ vzděláním

Jenom? No jestli ty mas pocit, ze je tady zcela bezne, ze je zenska doma 10 let se 2 detmi, tak ne, opravdu to bezne neni, takze to o ni vypovida vic veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.5.20 06:15
@j.a.n.i1 píše:
Jenom? No jestli ty mas pocit, ze je tady zcela bezne, ze je zenska doma 10 let se 2 detmi, tak ne, opravdu to bezne neni, takze to o ni vypovida vic veci.

Já třeba v okoli ženy s dětma, které se po druhém rodicaku nevratily do zaměstnání mám. Ale jeden manžel má softwarovou firmu, další má prosperující bary, další je vysoce postavený manažer ve finanční instituci. Ale je fakt, že vyucena je žena majitele baru a zbylé dvě mají maturitu. Meho ditka kamarádka má mámu taky v domacnosti. Mají tři děti a po třetím rodicaku se k původní práci knihovnice už taky nevrátila…ono já teď praktikuju taky systém, že na rok se nechám zaměstnat v korporatu na časově i mozkove náročný projekt, dobře finančně ohodnoceny a další rok si dám buď pauzu nebo jednoduchou kancelářskou práci, ale mám odpracovano skoro 30 let, tak si to i můžu dovolit… :P

• Citovat
  • Upravit
lucenka
18.5.20 06:18
@j.a.n.i1 píše:
Jenom? No jestli ty mas pocit, ze je tady zcela bezne, ze je zenska doma 10 let se 2 detmi, tak ne, opravdu to bezne neni, takze to o ni vypovida vic veci.

Ale ona psala ten věk přibližně. Navíc nikde snad nepsala, v kolika letech porodila první dítě. Takže mohla klidně první dítě porodit v 19, být s ním doma 4 roky (do 23). Pak už se dá dostat na těch 27 celkem v pohodě.
Každému přijde běžné a normální něco jiného. Pro mě je běžnější a přínosnější, když chce žena zůstat takhle dlouho doma, než ženská, co hned po MD odloží dítě do jeslí a letí do práce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová