Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko já se nad nikoho nepovyšuju, každá práce je důležitá. Někteří si to neuvědomují, asi žijou v jiných sférách. Ale mít jen základní vzdělání je smutné. A pro tvou informaci, vzdělání na státních školách je u nás zatím bezplatné. A jestli dokážeš makat rukama, nemusíš se o sebe bát. Ale zatím máš jen ty děti.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za reakce.Ale to co tady zde vy VYSTUDOVANÉ chytrolinky píšete, z vás mi je fakt špatně! Jak někdo se může takhle povyšovat, když mu rodič zaplatil školu, když měl od rodičů první poslední a to nemluvím jen o podpoře co rodič dítěti dává aby tu školu zvládlo! Já to zkoušela, do školy nějaký čas jezdila, jenže nebylo hlídání a aby manžel přišel o práci to fakt ne.Pak by jste se tady třeba smáli, že jsme na ulici ne? I když podle některých zde je bezdomovec lepší jak nevyučený.Já ani ty bezdomovce neodsuzují, když nevím proč jsou na ulici. Víc mi je smutno z vás jak ze sebe, že vůbec tenhle svět má takové snoby.Ja jsem normální slušný člověk co dokáže makat rukama a jak někdo psal, pro vás povýšený někdo to mléko musí chystat, aby jste si dali kávu ne? Nebo někdo musí ty salámy prodat, nebo cokoliv jiného nad čím vy lepší přece nemusíte ani pomýšlet…hodně zdaru a zkuste raději pracovat nad svým zamyšlením, jestli je něco u vás v pořádku, nebo spíš nepořádku?
Jo a kdy a komu si předvedla, že umíš makat rukama
jediné co můžeš aktuálně zaměstnavateli nabídnout je riziko spojené s dětmi, nulové vzdělání a nulové pracovní návyky.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za reakce.Ale to co tady zde vy VYSTUDOVANÉ chytrolinky píšete, z vás mi je fakt špatně! Jak někdo se může takhle povyšovat, když mu rodič zaplatil školu, když měl od rodičů první poslední a to nemluvím jen o podpoře co rodič dítěti dává aby tu školu zvládlo! Já to zkoušela, do školy nějaký čas jezdila, jenže nebylo hlídání a aby manžel přišel o práci to fakt ne.Pak by jste se tady třeba smáli, že jsme na ulici ne? I když podle některých zde je bezdomovec lepší jak nevyučený.Já ani ty bezdomovce neodsuzují, když nevím proč jsou na ulici. Víc mi je smutno z vás jak ze sebe, že vůbec tenhle svět má takové snoby.Ja jsem normální slušný člověk co dokáže makat rukama a jak někdo psal, pro vás povýšený někdo to mléko musí chystat, aby jste si dali kávu ne? Nebo někdo musí ty salámy prodat, nebo cokoliv jiného nad čím vy lepší přece nemusíte ani pomýšlet…hodně zdaru a zkuste raději pracovat nad svým zamyšlením, jestli je něco u vás v pořádku, nebo spíš nepořádku?
Klídek, nedostatek formálního vzdělání tě na jedné straně vyřazuje z hodně příležitostí, kde se nějaký stupeń vzdělání požaduje.
Na druhé straně zjevně přirozenou inteligenci máš, takže se nemáš důvod bát tak moc, jak by si tady řada držitelek nějakého papíru přála.
Případně se cítí ohrožené tím, že by nějaký „nýmand“ (bez urážky) mohl někde uspět bez papíru, na který se ony musely tak nadřít. ![]()
Vedle jasně vymezených zaměstnaneckých pozic jsou taky možnosti, kde se hledí na to, co umíš a zvládáš.
Ale je jich méně a záleží na kontaktech nebo štěstí se do toho dostat.
@Anonymní píše:
Zakladatelko, docela jsem ti držela palce, ale to cos tady tím příspěvkem předvedla
. Cítíš se ublížená a ukřivděná? Co ty víš, komu kdo platil nebo neplatil školu? koho to stálo vlastní úsilí a kdo třeba i tu VŠ studoval při zaměstnání s dětmi bez podpory rodiny. Nevíš nic, cítíš se dotčená, tak si taky potřebuješ kopnout kolem sebe. Fakt jsem věřila, že se k tomu všemu postavíš jinak. A nakonec, ono to tvoje vzdělání a práce je každému jedno.
@Anonymní píše:
Zakladatelko, já si pořád říkala, že jsi celkem rozumná holka, i když máš snahu se vymlouvat proč něco nejde. Po tomhle příspěvku vidím už akorát ty výmluvy. Ty přece nevíš komu školu platili rodiče a kdo jí zvládl s dětmi. Koho rodiče podporovali a koho ne. Ano, práci si najdeš, pokud nemáš velké nároky - fabrika, obchod. Na tom není vůbec nic špatného. Já znám holku, která má jen základku, šla dělat do fabriky a teď po pár letech už tam dělá v kanceláři, protože je prostě šikovná a maká. Nikdy se ale nevymlouvala, prostě přiznala, že školu nedodělala, protože je líná a nechtělo se jí. Ty máš milion výmluv, proč to nešlo. Tady v okolí jsou střední školy, kde je docházka pouze o víkendu, maximálně v pátek večer. U jedné školy dokonce samostudium, kde musíš jet jen na zahajovací sezení a pak 2× za rok na přezkoušení. Takže určitě se najít dá, když se snažíš. Jinak jak píšou holky, není problém udělat si nějaký kurz a když budeš šikovná, tak se chytíš. Všechno je to hlavně o té snaze. ![]()
@Anonymní píše:
A jak asi zaměstnavatel takovou věc vůbec zjistí proboha? Už jen GDPR mu to prakticky zapovídá a opět žádná škola kvůli GDPR nikdy nepotvrdí pravost prosté kopie diplomu. Opravdu strach nemám, že by v práci otevírali složky stovek zaměstnanců a zkoušeli je nějak dál řešit.
Pravost diplomu uklízečky opravdu nikdo řešit nebude. Můžeš být v klidu ![]()
@Anonymní píše:
Studovala jsem, i když mi nikdo nikdy nic neplatil. I během studia jsem dělala, jak už jsem tady psala - bylo to v Albertu a poté jsem si ještě přivydělávala jako uklízečka za pár drobných. Na růžích ustláno jsem rozhodně neměla. Táta zemřel na rakovinu, když mi bylo deset. Máma se z jeho smrti zbláznila a rozjela se u ní naplno schizofrenie. Musela jsem se o ní starat a do toho zvládat školu i práci. Školu jsem nakonec nemohla dodělat právě proto, abych se o ní postarala. Ale chtěla bych jednou něco lepšího, a když chci něco lepšího, nemůžu sedět s rukama v klíně, točit palci a nadávat na všechno možné. Musím začít zabrat a snažit se o to víc, i kdyby to mělo znamenat, že nad knihami a skripty strávím většinu volného času na úkor toho, že bych se mohla jít bavit. Můj táta byl dělník, pak šel do armády a díky tomu, že se učil při vojenské službě a snažil se, tak se mu dařilo. Je to o tom chtít a překonávat překážky. Navíc, studovala jsem školu, kam chodili i dálkaři. Jedna ze studentek měla dítě a to s ní bylo normálně na přednáškách. Takže to jde. Musí se ale chtít.
Příspěvek upraven 15.05.20 v 13:28
@Létavice1992 píše:
Studovala jsem, i když mi nikdo nikdy nic neplatit. I během studia jsem dělala, jak už jsem tady psala - bylo to v Albertu a poté jsem si ještě přivydělávala jako uklízečka za pár drobných. Na růžích ustláno jsem rozhodně neměla. Táta zemřel na rakovinu, když mi bylo deset. Máma se z jeho smrti zbláznila a rozjela se u ní naplno schizofrenie. Musela jsem se o ní starat a do toho zvládat školu i práci. Školu jsem nakonec nemohla dodělat práva proto, abych se o ní postarala. Ale chtěla bych jednou něco lepšího, a když chci něco lepšího, nemůžu sedět s rukama v klíně, točit palci a nadávat na všechno možné. Musím začít zabrat a snažit se o to víc, i kdyby to mělo znamenat, že nad knihami a skripty strávím většinu volného času na úkor toho, že bych se mohla jít bavit. Můj táta byl dělník a díky tomu, že se učit při vojenské službě a snažil se, tak se mu dařilo. Je to o tom chtít a překonávat překážky. Navíc, studovala jsem školu, kam chodili i dálkaři. Jedna ze studentek měla dítě a to s ní bylo normálně na přednáškách. Takže to jde. Musí se ale chtít.
A trávila bys čas učením na úkor času s dítětem? Zábavu bych klidně kvůli škole obětovala, ale čas s malým dítětem mi na tohle přijde příliš cenný ![]()
@lucenka píše:
A trávila bys čas učením na úkor času s dítětem? Zábavu bych klidně kvůli škole obětovala, ale čas s malým dítětem mi na tohle přijde příliš cenný
Hele, ono je dobře, když dítě netráví s rodičem všechen čas. Potom je na něm závislé a hroutí se při každém delším odloučení. Mě naši dávali každý víkend k babičce a nemyslím si, že bych tím nějak trpěla.
@Létavice1992 píše:
Hele, ono je dobře, když dítě netráví s rodičem všechen čas. Potom je na něm závislé a hroutí se při každém delším odloučení. Mě naši dávali každý víkend k babičce a nemyslím si, že bych tím nějak trpěla.
Já to se školou zkusila. Ale bylo mi líto, že nemůžu s dítětem trávit tolik času, kolik bych chtěla a jezdit s ním na delší výlety, protože víkendy byly zabitý školou.
Zakladatelko, tady jsem našla několik rekvalifikačních kurzů, které jsou i pro lidi se základním vzděláním:
https://www.prace.cz/…kacni-kurzy/
@lucenka píše:
A trávila bys čas učením na úkor času s dítětem? Zábavu bych klidně kvůli škole obětovala, ale čas s malým dítětem mi na tohle přijde příliš cenný
Jasně čas s malým dítětem je cenný, ale 9 leté klidně může být 10 hodin samo doma, co.
Smankote, patrim mezi ty, co studovali pri diteti. Vim tudiz, co to obnasi a znam rozdil mezi tim studovat jako zak-student a studujici rodic, manzel, zamestnanec… Vsichni, kdo studium zvladli pri rodine, pri praci maji muj obdiv. Umeli si rozdelit svuj cas a prokazali obrovskou pili.
Záleží i na štěstí.. Divej, já mám jednu známou co byla vyučenou kuchařkou.. Samozřejmě v té době už se na učnáku učili i základy PC, takže uměla něco na PC, uměla psát..
NO a naknec skončila na městském uřadě, evidovala tam, nějaké věci.. Kamarádka co byla vyučená na cukrářku, nakonec nastoupila v obchodě- potraviny, zaučila se postupně a nakonec dělala papíry..
Obě vycházely ze 4 a i tak, se dokázaly prostě přesměrovat, bez nějakého vyučení..
Já ti fandím.. zkus si třeba udělat aspoň kurz na PC při Up, třeba tě vezmou, jako prodavačku a tak.. Zase na to nepotřebuješ vyučení.. Pokud si trochu inteligentní tak se zaučíš..
Znám víc lidi, co vůbec nedělají co se vyučili..
jako souhlasím s holkama, že to budeš mít těžké.. Ale asi na tvém místě bych neposílala životopisy, ale pokud to jde, radši zašla osobně a zkusila je přesvědčit, že danou práci zvládneš..Ale asi první bych zkusila aspon třeba ten kurz na PC, ty základy a pokročilí, jeslti to u vás bude. U nás je to na 3 měísce ai víc myslím… Chodilo se 3 krát týdně..Děti by byly ve škole družině, školce
@j.a.n.i1 píše:
Jasně čas s malým dítětem je cenný, ale 9 leté klidně může být 10 hodin samo doma, co.
Tak bylo tak hlavně teď v době zavřené školy. Nekdo do té práce chodit musí ![]()