Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
13.5.20 17:30
@JensonB píše:
A ja rodicum diky jejich intervencim ve svem dospivani jako vyraz diku koupim kazdy rok zahranicni dovolenou a zrekonstruovala jsem jim dum, kdykoliv cokoliv budou potrebovat, je pro me samozrejmosti jim pomoci, na stari jim budu k dispozici. Prave proto, ze mi umoznili cilit vys, nez jsem si kdy troufala mirit ja sama v pubosskem „cely-svet-sezrajicim“ obdobi.

Tak já v pubertě neměla tebou zmíněné období. Takže jsem se dokázala rozhodovat sama. A i bez toho, aniž by mě rodiče do něčeho tlačili, tak počítám s tím, že jim pomůžu, když budou potřebovat. Dovolenou mamce taky platím nebo se na ní alespoň nějak podílím, protože si to nechce nechat zaplatit celý. Ale neberu to jako výraz díku, ale jako normální slušnost.

• Citovat
  • Upravit
13.5.20 17:31
@terien píše:
Ale tady se nebavíme o učňáku nebo o střední, ale o absenci jakéhokoliv vzdělání. Kdyby tvoje nadané děti skončily se základkou, taky bys tak jásala a podpořila je v tom? Žádná práce není ostuda, když jí člověk dělá pořádně, ale vzdělání důležité je a nezmění to ani příběh o Máně od vedle, která se základní školou dělá generální ředitelku výzkumného ústavu, co ti jsou někteří lidé schopní tvrdit. Někdy studovat prostě nejde, nedá se nic dělat, ale na trhu práce to pro toho člověka není žádná výhoda, jak se nám tu někteří snaží namluvit a opravdu to člověk nevyřeší tím, že si vyřeže diplom z brambory a všichni mu to sežerou.

Já u toho jím, a vyřezaný diplom z brambory mi způsobil málem smrt zadušením, jak mi zaskočilo :mrgreen:
Jak říká můj kamarád, seš blbatá, a to je od něj nejvyšší pocta, když se mi podaří zaperlit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.5.20 17:40
@lucenka píše:
Přesně k tomuhle dotlačili rodiče tu mojí kamarádku. Už rodiče vymazala ze svého života.

A v cem v tomto postupu ji ti rodice tak strasne uskodili, ze nemela kamaradka sanci se dale profilovat ve svem dalsim zivote? Do 18ti stejne za ni maji zodpovednost, vetsinou se tak i dokoncuje sš, pak si mohla delat, co uznala za vhodne. Pro me tato situace znamena, ze dam diteti sanci, ale dalsi smerovani je na nem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 17:45
@JensonB píše:
A v cem v tomto postupu ji ti rodice tak strasne uskodili, ze nemela kamaradka sanci se dale profilovat ve svem dalsim zivote? Do 18ti stejne za ni maji zodpovednost, vetsinou se tak i dokoncuje sš, pak si mohla delat, co uznala za vhodne. Pro me tato situace znamena, ze dam diteti sanci, ale dalsi smerovani je na nem.

Tak ona si pak dál dělala, co chtěla. Ale vadilo jí, že jí zakázali jít na vysněnou školu a tlačili ji do něčeho, o co nestála.
A ano mají právní zodpovědnost. Ale neměli by dítěti určovat, co za školu bude studovat. Oni si už své vystudovali, neměli by si své nesplněné sny, ambice, plnit skrz dítě.

• Citovat
  • Upravit
314
13.5.20 17:55
@lucenka píše:
Tak ona si pak dál dělala, co chtěla. Ale vadilo jí, že jí zakázali jít na vysněnou školu a tlačili ji do něčeho, o co nestála.
A ano mají právní zodpovědnost. Ale neměli by dítěti určovat, co za školu bude studovat. Oni si už své vystudovali, neměli by si své nesplněné sny, ambice, plnit skrz dítě.

Do 19ti let, kdy dite studuje sš, pravni zodpovednost maji rodice, a predpokladam, ze ji nechteli uskodit…Vzdy nasledne muze jit delat, co si bude prat, a prave naopak - umoznili ji dospet bez „prilisnych ztrat“, ktere deti v nacti fakt nevidi. A schvalne pisu v - nacti, protoze jsou to telata. Ano, nekteri jsou rozumnejsi, nezahrnuji doby minule, ale nic tak strasneho se ji nestalo. Vetsi katastrofy vidim spise v tom, ze skoro 15ti leteho mamlase necham bez dohledu s vysledkem tatinkovateni v 18ti, protoze to byl desne fajn napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 17:59
@JensonB píše:
Do 19ti let, kdy dite studuje sš, pravni zodpovednost maji rodice, a predpokladam, ze ji nechteli uskodit…Vzdy nasledne muze jit delat, co si bude prat, a prave naopak - umoznili ji dospet bez „prilisnych ztrat“, ktere deti v nacti fakt nevidi. A schvalne pisu v - nacti, protoze jsou to telata. Ano, nekteri jsou rozumnejsi, nezahrnuji doby minule, ale nic tak strasneho se ji nestalo. Vetsi katastrofy vidim spise v tom, ze skoro 15ti leteho mamlase necham bez dohledu s vysledkem tatinkovateni v 18ti, protoze to byl desne fajn napad.

Noc strašného se jí nestalo. Jen Se tím naprosto zničil vztah mezi nimi. Ale to je pro tebe nejspíš nedůležitá věc. Hlavně že má maturitu v oboru, o který nijak nestála :palec: na vysokou dle jejich přání se už pak úplně vykašlala. Já teda radši dítě podpořím v jeho volbě, tak jak to udělali moji rodiče.
A rodiče mají za dítě určitou zodpovědnost jen do 18, tedy pokud dítě není soudně zvaveno zodpovědnosti. Ale takové by asi nestudovalo maturitní obor

• Citovat
  • Upravit
314
13.5.20 18:03
@lucenka píše:
Noc strašného se jí nestalo. Jen Se tím naprosto zničil vztah mezi nimi. Ale to je pro tebe nejspíš nedůležitá věc. Hlavně že má maturitu v oboru, o který nijak nestála :palec: na vysokou dle jejich přání se už pak úplně vykašlala. Já teda radši dítě podpořím v jeho volbě, tak jak to udělali moji rodiče.

Strasne ji ta matura uskodila…Na vs se vykaslala ve stinu sveho rozhodnuti. Nejak po ukonceni sš a zacatku dospeleho zivota vidim hranici, kdy je potreba prestat vinit rodice za vlastni neschopnost, pokud mela vzdy se vsim z jejich strany problem. Ja dite podporim, pokud to bude davat hlavu a patu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 18:06
@JensonB píše:
Strasne ji ta matura uskodila…Na vs se vykaslala ve stinu sveho rozhodnuti. Nejak po ukonceni sš a zacatku dospeleho zivota vidim hranici, kdy je potreba prestat vinit rodice za vlastni neschopnost, pokud mela vzdy se vsim z jejich strany problem. Ja dite podporim, pokud to bude davat hlavu a patu.

Ano to donucení jít na školu, na kterou nechtěla, jí uškodilo. Respektive to uškodilo rodinným vztahům a s rodiči nechce mít nic společného, přestali pro ní existovat.

• Citovat
  • Upravit
314
13.5.20 18:11
@lucenka píše:
Ano to donucení jít na školu, na kterou nechtěla, jí uškodilo. Respektive to uškodilo rodinným vztahům a s rodiči nechce mít nic společného, přestali pro ní existovat.

To spise vypovida neco o nedostatku adekvatniho vysvetleni a vychovy, co je a neni v zivote dulezite. Pokud dcera prerusila kontakt s rodici na zaklade toho, ze ji nedovolili delat, co si zamanula do 19ti let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 18:14
@JensonB píše:
To spise vypovida neco o nedostatku adekvatniho vysvetleni a vychovy, co je a neni v zivote dulezite. Pokud dcera prerusila kontakt s rodici na zaklade toho, ze ji nedovolili delat, co si zamanula do 19ti let…

Ne to je tím, že rodiče si skrz dítě plnili své sny. A nedokázali se smířit s tím, že dítě si svůj život představuje jinak. Taky bych nesnesla, kdyby mi rodiče určili, na jakou střední školu mám jít. Kdyby to udělali, tak bych se jim na to vykašlala hned u přijímacích zkoušek. Naštěstí mě nikdo do ničeho nenutil a ani já to svýmu dítěti dělat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
6661
13.5.20 18:16
@Anonymní píše:
A proč by to dělal? :mrgreen: Ne takhle to opravdu v privátním sektoru nefunguje…

Ale funguje. Evidentně se moc neorientuješ. Nejen já, ale všichni kolem mne museli vždy donést originál. A VŠ si hodně hlídají plagiáty, proto je ta databáze pro potvrzení pravosti volně přístupná. A bereme tě tady za slovo. Když tvému zaměstnavateli je jedno, že jsi mu ukázala kopii neexistujícího diplomu, zítra to svým nadřízeným sděl. Jistě jsi natolik nenahraditelná a důležitá osoba ve firmě, že jim ten podvod nebude vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.5.20 18:19
@lucenka píše:
Ne to je tím, že rodiče si skrz dítě plnili své sny. A nedokázali se smířit s tím, že dítě si svůj život představuje jinak. Taky bych nesnesla, kdyby mi rodiče určili, na jakou střední školu mám jít. Kdyby to udělali, tak bych se jim na to vykašlala hned u přijímacích zkoušek. Naštěstí mě nikdo do ničeho nenutil a ani já to svýmu dítěti dělat nebudu.

Omg, do 19ti let, popr. do ukonceni sš, to neni o plneni snu. To je dani moznosti s nejlepsim vedomim a svedomim pro dite, pak si mohla kamoska plnit, co uznala za vhodne. Ono je ale jednodussi obvinovat rodice, ze pak uz to neslo, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 18:24
@JensonB píše:
Omg, do 19ti let, popr. do ukonceni sš, to neni o plneni snu. To je dani moznosti s nejlepsim vedomim a svedomim pro dite, pak si mohla kamoska plnit, co uznala za vhodne. Ono je ale jednodussi obvinovat rodice, ze pak uz to neslo, ze?

Proč by rodiče měli určovat, kam dítě půjde na střední školu? To dítě snad samo ví, co chce v životě dělat, co ho baví.
A proč by si to měla plnit až v dospělosti? Střední škola se snad obyvkle studuje v pubertě.

• Citovat
  • Upravit
34473
13.5.20 18:24
@bartsch píše:
Ale funguje. Evidentně se moc neorientuješ. Nejen já, ale všichni kolem mne museli vždy donést originál. A VŠ si hodně hlídají plagiáty, proto je ta databáze pro potvrzení pravosti volně přístupná. A bereme tě tady za slovo. Když tvému zaměstnavateli je jedno, že jsi mu ukázala kopii neexistujícího diplomu, zítra to svým nadřízeným sděl. Jistě jsi natolik nenahraditelná a důležitá osoba ve firmě, že jim ten podvod nebude vadit.

Myslíš, že to má cenu? Je to prachobyčejná podvodnice v trestně právním smyslu a ještě je tak tupá, že to ani nechápe :lol: to musí být korporát jako víno, když takové blbce sežerou VŠ diplom :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.5.20 18:25

@lucenka A můžeš napsat o jaké 2 školy šlo? Tu co chtěla studovat a studovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová