Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
13.5.20 13:55
@Kaileee píše:
Jo budu se stydet, pokud mi prijde dcera v 17 tehotna, nedodela skolu a za celou dobu materske bude jen sedět doma na zadku. Ale pochybuju ze by se to nekdy stalo, my deti k něčemu vedeme. A budou mit vzdy rodinne zazemi, nebudou se moct vymlouvat jako zakladatelka :mrgreen:

Moc nevykřikuj. Dost často se stane, že se plní ty noční můry. A co se týče tvého postoje ke vzdělání, není hezké někým pohrdat. Moje babičky a prababičky vychodily jen tu obecnou školu a vážit si jich nepřestanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
13.5.20 13:56
@lucenka píše:
A ty víš, ještě než porodíš dítě, že tvé dítě bude inteligentní, zdravé a zvládne školy dle tvých představ? Máš věšteckou kouli, a víš, že v pubertě neotěhotní?

Odrozeno mám, inteligentní jsou…Ona ta eugenika většinou funguje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
@truelly píše:
Kdyby přišla těhotná s tím, že si chce dítě nechat, tak by se musela starat ona a její partner. Já už jsem děti vychovala :nevim: Samozřejmě dcera bude vědět, že děti má mít až v době, kdy si je sama s mužem uživí a dokáže se postarat, takže ne v době, kdy má studovat. Předpokládám, že se podle toho zařídí, tak, jako jsem se kdysi zařídila já. 8)
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@JensonB píše:
To jsou takove vymluvy. Ale desne. Jeden den se tu bijes za to, jak je kazda zenska ve 45+ stastna, ze je mlada babicka a muze vyzvedavat vnouce ze skolky, aby si supermlada maminka mohla dodelavat skolu, ale dnes je zase problem, aby chlap pohlidal sve dite po predchozi domluve. A ne, nemusi byt ani v tomto pripade funkcni babicka. Zakladatelce je 25+, uz nemusi spolehat na rodice nebo se v horsim pripade vymlouvat na toxicke detstvi.Příspěvek upraven 13.05.20 v 13:53

můžeš prosím citovat, kde jsem psala, že je každá ženská v 45 šTˇastná, že je babička a ůže vyzvedávat vnouče ze školky, aby mohla mladá maminka studovat? :think:
A na koho má teda zakladatelka spoléhat, když nemá rodiče, co by dítě pohlídali a chlap chodí do práce? Má na tu dobu dát děti do babyboxu? :think:

• Citovat
  • Upravit
8864
13.5.20 13:59
@lucenka píše:
můžeš prosím citovat, kde jsem psala, že je každá ženská v 45 šTˇastná, že je babička a ůže vyzvedávat vnouče ze školky, aby mohla mladá maminka studovat? :think:
A na koho má teda zakladatelka spoléhat, když nemá rodiče, co by dítě pohlídali a chlap chodí do práce? Má na tu dobu dát děti do babyboxu? :think:

Mají si zaplatit hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 13:59
@truelly píše:
Kdyby přišla těhotná s tím, že si chce dítě nechat, tak by se musela starat ona a její partner. Já už jsem děti vychovala :nevim: Samozřejmě dcera bude vědět, že děti má mít až v době, kdy si je sama s mužem uživí a dokáže se postarat, takže ne v době, kdy má studovat. Předpokládám, že se podle toho zařídí, tak, jako jsem se kdysi zařídila já. 8)

takže by vlastně dopadla jako zakladatelka, protože by se od tebe pomoci třeba s občasným pohlídáním, nedočkala :palec: Snad by se pak na takovou bezcitnou matku vykašlala, až by za ní pak přišla s prosíkem, že na stará kolena by potřebovala nějakou pomoc. Takovou matinku bych být dcerou odkazáala na to, že měla dost času na to, aby si vydělala na nějakou pečovatelkou.

• Citovat
  • Upravit
314
13.5.20 14:01
@lucenka píše:
A na koho má teda zakladatelka spoléhat, když nemá rodiče, co by dítě pohlídali a chlap chodí do práce? Má na tu dobu dát děti do babyboxu? :think:

Vzdy ma spolehat sama na sebe, v tesnem zavesu muze mit manzela, pokud je to rozumny chlap. Lehkymi pocty tu zaznelo, ze rodila na stredni skole, deti ma dve, je ji ted 27. Mela cas, kdy nekojila a kdy mohla o vikendech dokoncit jakymkoliv zpusobem stredoskolske vzdelani. Divala jsem se jen letmo ted na kurz zubni instrumentarky. 2× do mesice jen v sobotu prednasky, pak par hodin praxe, ani maturita nemusi byt, za 9 mesicu hotovo. Dnes tech moznosti je. A v tomto oboru ani praxe byt nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 14:03
@truelly píše:
Odrozeno mám, inteligentní jsou…Ona ta eugenika většinou funguje. :mavam:

tak ono to není jen o genetice ;) existují i různé nemoci, které ti mohou překazit plány, které s nimi do budoucna máš. Takže bych se neupínala k tomu, že děti vystudují školy dle přání rodičů. Nebo to na nátlak rodičů udělají a pak s nimi přeruší kontkat, protože už toho jejich řízení života budou mít plný zuby (tohle udělala kamarádka, kterou rodiče dotlačili na střední dle svých představ bez ohledu na její zájem)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
13.5.20 14:04
@truelly píše:
Mají si zaplatit hlídání…

jistě všichni mladí mají tolik peněz, aby si mohli platit na každý týden hlídání :palec:

• Citovat
  • Upravit
4380
13.5.20 14:04
@lucenka píše:
tak ono to není jen o genetice ;) existují i různé nemoci, které ti mohou překazit plány, které s nimi do budoucna máš. Takže bych se neupínala k tomu, že děti vystudují školy dle přání rodičů. Nebo to na nátlak rodičů udělají a pak s nimi přeruší kontkat, protože už toho jejich řízení života budou mít plný zuby (tohle udělala kamarádka, kterou rodiče dotlačili na střední dle svých představ bez ohledu na její zájem)
:mrgreen: ty to zenes uplne do extremu, nevim co si chces dokazat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.5.20 14:05
@lucenka píše:
takže by vlastně dopadla jako zakladatelka, protože by se od tebe pomoci třeba s občasným pohlídáním, nedočkala :palec: Snad by se pak na takovou bezcitnou matku vykašlala, až by za ní pak přišla s prosíkem, že na stará kolena by potřebovala nějakou pomoc. Takovou matinku bych být dcerou odkazáala na to, že měla dost času na to, aby si vydělala na nějakou pečovatelkou.

Ja sve deti nechci zatezovat peci o me. To neni o bezcitnosti, ale v budovani zodpovednosti v diteti za jeho chovani. A ver tomu, ze pokud klades duraz na vychovu, vzory, i tu historii, aby se decka poucila z chyb, tak na ten „duchod“ stejne nezustanes sam. (samozrejme chapu, ze jsou vyjimky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 14:07
@JensonB píše:
Vzdy ma spolehat sama na sebe, v tesnem zavesu muze mit manzela, pokud je to rozumny chlap. Lehkymi pocty tu zaznelo, ze rodila na stredni skole, deti ma dve, je ji ted 27. Mela cas, kdy nekojila a kdy mohla o vikendech dokoncit jakymkoliv zpusobem stredoskolske vzdelani. Divala jsem se jen letmo ted na kurz zubni instrumentarky. 2× do mesice jen v sobotu prednasky, pak par hodin praxe, ani maturita nemusi byt, za 9 mesicu hotovo. Dnes tech moznosti je. A v tomto oboru ani praxe byt nemusi.

až na to, že na ten kurz musíš mít ukončení střední vzdělání. Takže to těžko zakladatelka mohla absolvovat ;)
A většina distančních škol mívá výuku i ve všední dny. Takže těžko bez hlídání mohla dokončit školu.

• Citovat
  • Upravit
5708
13.5.20 14:07
@Kaileee píše:
Kdyby moje mamka mela jen zakladku tak bych se za ni stydela a nebyla by pro me vubec dobrý vzor… nikdy neni pozde to dodelat.

Každý na to nemá. Třeba jí učení nejde. Je proto míň člověk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 14:08
@JensonB píše:
Ja sve deti nechci zatezovat peci o me. To neni o bezcitnosti, ale v budovani zodpovednosti v diteti za jeho chovani. A ver tomu, ze pokud klades duraz na vychovu, vzory, i tu historii, aby se decka poucila z chyb, tak na ten „duchod“ stejne nezustanes sam. (samozrejme chapu, ze jsou vyjimky)

pokud dítěti nepomůžeš ve chvíli, kdy tě bude potřebovat, tak nebude mít důvod, aby se o tebe ve stáří staralo ;)

• Citovat
  • Upravit
4380
13.5.20 14:12
@Enmamma píše:
Každý na to nemá. Třeba jí učení nejde. Je proto míň člověk?

Ucnak zvladne i totalni blb to se na me nezlob. Zakladatelka nepise jako retard takze tam jde fakt pouze o zhnilost, lenost. V uvodu psala jak se maji dobre, přitom si nemohla dovolit hlidani, ani od nejake studentky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová