Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41152
13.5.20 16:46
@Anonymní píše:
Opravdu není trestný čin, že dám někde kopii papíru… Svojí práci odvádím a asi dobře, když mi každý rok roste plat, tak není co řešit. Kus papíru mě fakt netrápí.

jistě že je ;) pokud někde předložím „nepravý“ diplom jako svůj, který jsem si vytvořila na photoshopu, je to podvod, neboť jsi uvedla nepravdivé informace, dost možná i padělala listinu a obohatila se tím. A vzniklá škoda by se vypočítala tak, že by ti spočítali za předmětnou dobu veškerou mzdu, která ti byla vyplacena, stačí, aby uvedli, že by tě bez toho diplomu nezaměstnali a hle, máš velký problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.5.20 16:49
@Keyllah píše:
jistě že je ;) pokud někde předložím „nepravý“ diplom jako svůj, který jsem si vytvořila na photoshopu, je to podvod, neboť jsi uvedla nepravdivé informace, dost možná i padělala listinu a obohatila se tím. A vzniklá škoda by se vypočítala tak, že by ti spočítali za předmětnou dobu veškerou mzdu, která ti byla vyplacena, stačí, aby uvedli, že by tě bez toho diplomu nezaměstnali a hle, máš velký problém ;)
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
13.5.20 16:50

Z některých názorů mi je dost smutno. Škola je důležitá, ale není to všechno. Mě by mnohem více u našich dětí vadilo to, kdybych je někdy slyšela kecat takové povrchní kecy jako někteří zde, než to, že nebudou mít bůh ví jaké vzdělání. Naše děti se učí perfektně, ale neradi se učí doma, stačí jim to ve škole. Nejstarší syn na střední už teď poslední dobou třeba občas na to koukne i doma, je sám od sebe dost cílevědomej, ale ještě neví, jestli pujde na vysokou i když by na ní určitě měl. My budeme rádi, když půjde, podpoříme ho, ale určitě ho nebudeme nijak tlačit nebo dokonce nutit. Mladší syn sice ve škole proplpuvá zatím s vyznamenáním (druhý stupeň), ale už delší dobu tvrdí, že chce jít na řemeslo, gympl je pro něj sprosté slovo. Možná, že ještě změní názor, ale kdyby ne, podpořiíme ho i na učňáku, určitě v našich očích neklesne jen proto, že ho nebaví ležet v knihách. Je manuálně zručný a v životě se neztratí ani tak. Nechápu, že pro některé lidi je vzdělání více než charakter člověka a schopnost se o sebe a v budoucnu svou rodinu postarat. Já si pro naše děti přeji, aby z nich byli slušní, soběstační a šťastní lidé a jestli budou právníci nebo dělníci to je na nich. Budu na ně pyšná tak jako tak.Jako napsat, že by si někdo nevážil své maminky, kdyby neměla školu, to je teda síla. Tam je někde chyba a nezachrání to ani deset titulů.

• Citovat
  • Upravit
5585
13.5.20 16:51
@Anonymní píše:
Jenže podstatný je názor zaměstnavatele a ne internetové diskutérky, sorry jako

Tak za ním zajdi, řekni, že sis vyrobila diplom ve photoshopu a budeš hned vědět, jaký na to má názor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
13.5.20 16:52
@osvc píše:
Tak za ním zajdi, řekni, že sis vyrobila diplom ve photoshopu a budeš hned vědět, jaký na to má názor :lol:
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
13.5.20 16:53

@Katchulina kdybys věděla kdo chodí dnes na učňáky, tak ho prosíš na kolenou, aby si to rozmyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.5.20 16:53

@osvc Na to nemá anonymní hrdinka koule. Taky by mě zajímalo, co by jí zaměstnavatel řekl na to, že má jen základní vzdělání. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.5.20 16:57
@truelly píše:
@Katchulina kdybys věděla kdo chodí dnes na učňáky, tak ho prosíš na kolenou, aby si to rozmyslel.

Souhlasim, videt, ze se me dite opravdu neuci rado (mne treba uceni cehokoliv nevadilo), tak ho nenutim jit bezhlave do vysokoskolskeho vzdelavaciho systemu. Ale at dokonci cokoliv s maturou a pak ho podporim i v remeslu a v ucnovskem vzdelavani, pokud to bude vazana cinnost. Uz ale bude dite dospele a jen tak ho neco nezblbne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.5.20 17:01
@Katchulina píše:
Z některých názorů mi je dost smutno. Škola je důležitá, ale není to všechno. Mě by mnohem více u našich dětí vadilo to, kdybych je někdy slyšela kecat takové povrchní kecy jako někteří zde, než to, že nebudou mít bůh ví jaké vzdělání. Naše děti se učí perfektně, ale neradi se učí doma, stačí jim to ve škole. Nejstarší syn na střední už teď poslední dobou třeba občas na to koukne i doma, je sám od sebe dost cílevědomej, ale ještě neví, jestli pujde na vysokou i když by na ní určitě měl. My budeme rádi, když půjde, podpoříme ho, ale určitě ho nebudeme nijak tlačit nebo dokonce nutit. Mladší syn sice ve škole proplpuvá zatím s vyznamenáním (druhý stupeň), ale už delší dobu tvrdí, že chce jít na řemeslo, gympl je pro něj sprosté slovo. Možná, že ještě změní názor, ale kdyby ne, podpořiíme ho i na učňáku, určitě v našich očích neklesne jen proto, že ho nebaví ležet v knihách. Je manuálně zručný a v životě se neztratí ani tak. Nechápu, že pro některé lidi je vzdělání více než charakter člověka a schopnost se o sebe a v budoucnu svou rodinu postarat. Já si pro naše děti přeji, aby z nich byli slušní, soběstační a šťastní lidé a jestli budou právníci nebo dělníci to je na nich. Budu na ně pyšná tak jako tak.Jako napsat, že by si někdo nevážil své maminky, kdyby neměla školu, to je teda síla. Tam je někde chyba a nezachrání to ani deset titulů.

Ale tady se nebavíme o učňáku nebo o střední, ale o absenci jakéhokoliv vzdělání. Kdyby tvoje nadané děti skončily se základkou, taky bys tak jásala a podpořila je v tom? Žádná práce není ostuda, když jí člověk dělá pořádně, ale vzdělání důležité je a nezmění to ani příběh o Máně od vedle, která se základní školou dělá generální ředitelku výzkumného ústavu, co ti jsou někteří lidé schopní tvrdit. Někdy studovat prostě nejde, nedá se nic dělat, ale na trhu práce to pro toho člověka není žádná výhoda, jak se nám tu někteří snaží namluvit a opravdu to člověk nevyřeší tím, že si vyřeže diplom z brambory a všichni mu to sežerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.20 17:02
@Katchulina píše:

Jenže ty píšeš, že budete své děti podporovat a je na jedno jaké škole. Fakt by tě nemrzelo, kdyby tvoje děti skončily se ZŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.5.20 17:03
@terien píše:
Ale tady se nebavíme o učňáku nebo o střední, ale o absenci jakéhokoliv vzdělání. Kdyby tvoje nadané děti skončily se základkou, taky bys tak jásala a podpořila je v tom? Žádná práce není ostuda, když jí člověk dělá pořádně, ale vzdělání důležité je a nezmění to ani příběh o Máně od vedle, která se základní školou dělá generální ředitelku výzkumného ústavu, co ti jsou někteří lidé schopní tvrdit. Někdy studovat prostě nejde, nedá se nic dělat, ale na trhu práce to pro toho člověka není žádná výhoda, jak se nám tu někteří snaží namluvit a opravdu to člověk nevyřeší tím, že si vyřeže diplom z brambory a všichni mu to sežerou.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41152
13.5.20 17:08
@Anonymní píše:
Já pracuju pro soukromou firmu, ne pro stát. Opravdu si v korporátech nikdo neotevírá personální složky a neobepisuje školy po celém světě (máme u nás přes 30 národností) s žádostí o prověření diplomu.

https://www.epravo.cz/…a-32055.html

Jinak chvilka googlování ukáže, že neověřená kopie není veřejná listina. Takže jsem trestný čin nikdy spáchat nemohla.

tak se mrkni na definici podvodu a chvilka googlování ti ukáže ;) nemyslím to zle, ale už jsem v jednačce podobný případ viděla a bylo to velmi, velmi smutné. Paní měla za sebou velmi těžkou životní situaci, kterou by nikdo nechtěl zažít a takto zpanikařila a „vytvořila“ si vlastní osvědčení, získala skvělou práci a za pár let to prasklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.20 17:13
@JensonB píše:
Souhlasim, videt, ze se me dite opravdu neuci rado (mne treba uceni cehokoliv nevadilo), tak ho nenutim jit bezhlave do vysokoskolskeho vzdelavaciho systemu. Ale at dokonci cokoliv s maturou a pak ho podporim i v remeslu a v ucnovskem vzdelavani, pokud to bude vazana cinnost. Uz ale bude dite dospele a jen tak ho neco nezblbne.

Přesně k tomuhle dotlačili rodiče tu mojí kamarádku. Už rodiče vymazala ze svého života.

• Citovat
  • Upravit
314
13.5.20 17:18
@lucenka píše:
Přesně k tomuhle dotlačili rodiče tu mojí kamarádku. Už rodiče vymazala ze svého života.

A ja rodicum diky jejich intervencim ve svem dospivani jako vyraz diku koupim kazdy rok zahranicni dovolenou a zrekonstruovala jsem jim dum, kdykoliv cokoliv budou potrebovat, je pro me samozrejmosti jim pomoci, na stari jim budu k dispozici. Prave proto, ze mi umoznili cilit vys, nez jsem si kdy troufala mirit ja sama v pubosskem „cely-svet-sezrajicim“ obdobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41152
13.5.20 17:27
@JensonB píše:
A ja rodicum diky jejich intervencim ve svem dospivani jako vyraz diku koupim kazdy rok zahranicni dovolenou a zrekonstruovala jsem jim dum, kdykoliv cokoliv budou potrebovat, je pro me samozrejmosti jim pomoci, na stari jim budu k dispozici. Prave proto, ze mi umoznili cilit vys, nez jsem si kdy troufala mirit ja sama v buposskem „cely-svet-sezrajicim“ obdobi.

asi tak. Mě maminka podpořila ve studiu, a jen díky tomu mám práci, jakou mám a já se o ni postarám na stará kolena ;) zaslouží si to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová