Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Antiel píše:
Zakladatelko
A co si najit skolu, ktera nabizi distancni studium? Ucis se pouze doma pres internet a chodis pouze na zkousky jednou za pul roku. Koukni na tuto skolu delta-skola.cz tam to mas krasne popsany, jak to pri zamestnani, v tvem pripade pri rodicaku, funguje. Hlidani resis pouze na zkousky a to jen o vikendech.
Takových skol je hodne, i ty, co pisou, ze vyzaduji odpo vyuku trikrat tydne to ve finale takhle nemaji a vse je o domluve. Je potreba splnit nejake procento a to by snad pohlidaly kamarádky když uz tatinek je nonstop v praci
. Tady je fakt problem jinde.
Zakladatelko píšeš, že mladší dítě není ještě ve školce, to znamená, že jsou mu tak dva roky? Je Ti 27, první dítě jsi měla někdy v 16ti nebo v 17ti, když jsi kvůli tomu nedodělala školu. Ale tím pádem co jsi dělala mezi prvním a druhým dítětem? To už jsi někde pracovala snad ne? A základka opravdu nevadí, pokud jsi ochotná pracovat a učit se.
@Anonymní píše:
@Antiel Děkuji, podívám se.Jak si ostatní myslí, že nechci tak to není pravda, mě tohle moc trápí, ale vím jakou máme situaci, nemám kam dát mladší dcerku, musím počkat až půjde do školky. Děkuji
Proc porad mluvis o te skolce? Ty skoly maji stejne odpoledni vyuku, to ti skolka nepomuze. A hlavne jsi mela jit do prace, az bude chodit do skolky ne? To je treba resit do te doby…
@hanka.br. píše:
To sice jo - ve smyslu To mi ušila máma, to mi vyrobil táta…Obdivují své rodiče, kteří s nimi tráví čas, nezkazí zábavu. Ještě nikdy v životě jsem neslyšela, že by se dítě chlubilo svou mámou, že má máma maturitu nebo je učitelka.
Aha vidíš, tak to já znám děti, spíš puberťáky teda, kteří se rodiči chlubí ( táta je právník, primář, architekt)… Chci jít na medicínu, protože jsem z doktorské rodiny… Tak každý má jinou zkušenost no… ![]()
Zakladatelko, tuhle diskuzi ber taky jako tréning a přípravu na to, čemu budeš čelit v tvé budoucí práci, nebo i během ucházení o ni. A v kolektivu. Bohužel tam všude se budeš setkávat s osobami, kteří, nebo které budou nad tebou ohrnovat nos, hojit si na tobě triko…a tihle lidi budou nezřídka rozhodovat o tobě, o tom jakou práci budeš dělat, zda dostaneš prémie apod. Věř, že hádáním s nima nikdy nic nezískáš, naopak s tebou rychle vyběhnou. Takže se nauč takové řeči si vůbec nepřipouštět k tělu a nereagovat podrážděně na ně. Vím, že to je těžké, ale bohužel to je tak. Takové lidi prostě budeš potkávat dnes a denně.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Jenže ty děti to neuvidí takhle. Až budou větší, tak budou srovnávat. To, že jsi nevzdělaná, neznamená, že jsi hloupá. A jak se někteří lidé rádi chlubí dětmi, tak zase některé děti se rády v různém věku chlubí rodiči. Myslím si, že pro svoje děti budeš chtít to nejlepší a možná i aby měly vzdělání, ale když nebudou chtít, tak těžko jim můžeš něco vyčítat, když budeš mít jen ZŠ. A další - píšeš, že mají skoro vše na co si vzpomenou. Jenže ty budeš muset vyvinout mnohem větší úsilí na průměrnou mzdu než ten s tím vyšším vzděláním. Je ti teprve 27, myslím si, že to pořád stojí za to si vzdělání dodělat, i když je to dost nepohodlné a na mě to působí, že se ti spíš nechce. Tobě samotné nevadí, že nic neumíš?
A proč by se dítě nemohlo pochlubit zakaldatelkou?
pokud bude pracovat, věnovat se dětem, tak tam přeci není nic, proč by se za ní měly stydět ![]()
A pokud má chlapa, co vydělává slušné peníze a zvládne nz toho uživit rodinu teď, když je zakladatelka na RD, tam přeci ona nemusí nutně vydělávat průměrnou mzdu.
Nebudu tady rozepisovat, proc mám taky nedodělané vzdělání.
Chci ti jen říct mou zkušenost.
Nedokončila jsem školu z nějakých důvodu, začla jsem hned pracovat. Musím říct, ze jsem neměla problém práci sehnat a to jsem bydlela v menším městě. Měla jsem v plánu školu dodělat, respektive začít znovu na jiné škole. Bohužel, jak člověk začne makat a má vlastní příjem, už se mě osobně do toho prostě nechtělo. Zvažovala jsem pak dálkové studium, nakonec jsem ale už jen chodila do práce.
Mám praxi jako prodavačka. V tomhle oboru, pokud nejsi úplne tele, což mi nepřijde, se upichnes vždycky. Prodávám tedy prakticky celý zivot, dělam teď vedoucí v Pražském obchode se značkovým zbožím.
Byla jsem kdysi dokonce přijata i do kanceláře jako asistentka. Někdo na to studuje střední, aby mohl do kanclu a někoho tam vemou se zakladkou… Takže ono to jde, člověk jen musí mít nějaké vystupování, všeobecný přehled.. je důležité dobře zapůsobit na lidi a udělat dojem dvojnásobně, když nemáš v rukávu maturitní vysvědčení a různý jiný srandy. A pak samozřejmě makat a odvádět dobrou práci aby sis místo udržela.
@hanka.br. Přesně tak, nikdo se nechlubi vzdelanim rodičů, stačí když maji práci koupi hezke oblečení, telefon a je jim to jedno
a neznamená, že ma rodič zakladni vzdělání, že dítě netlačí do studia, podle me kdyz ma rozum právě naopak chce pro nej více. A proč by vlastně dítě mělo vědět jestli ma rodič maturitu? Ja do dospelosti ani nevěděla ze mati je vyučena. A studovala jsem, protože jsem chtěla.
Dobrý den,
upozorňuji diskutující, aby se vyjadřovaly slušně a nenapadaly se! Pokud budete ve vulgarismech pokračovat, můžeme vám udělit ban.
Děkuji za pochopení
Natálie
@Mkilus píše:
@hanka.br. Přesně tak, nikdo se nechlubi vzdelanim rodičů, stačí když maji práci koupi hezke oblečení, telefon a je jim to jednoa neznamená, že ma rodič zakladni vzdělání, že dítě netlačí do studia, podle me kdyz ma rozum právě naopak chce pro nej více. A proč by vlastně dítě mělo vědět jestli ma rodič maturitu? Ja do dospelosti ani nevěděla ze mati je vyučena. A studovala jsem, protože jsem chtěla.
Aha vidíš, tak to já znám děti, spíš puberťáky teda, kteří se rodiči chlubí ( táta je právník, primář, architekt)… Chci jít na medicínu, protože jsem z doktorské rodiny… Tak každý má jinou zkušenost no…
To si umím představit, to puberťácké vychloubání tátou právníkem
Chtěla jsem říct, že rodiče mají i jiné hodnoty, které děti uznávají a nesouhlasím s jednostranným pohledem na věc ve smyslu - máma má základku, dítě se za ni bude stydět. Tak to prostě nefunguje. Stydět se může i za rodiče vzdělaného, který na něj peče.
Zakladatelko, tak jsem se dívala a existují i rekvalifikační kurzy, které jsou pořádány v sobotu. Když pohledáš, tak najdeš. To by mohl hlídat tatínek.
@hanka.br. píše:
To si umím představit, to puberťácké vychloubání tátou právníkemChtěla jsem říct, že rodiče mají i jiné hodnoty, které děti uznávají a nesouhlasím s jednostranným pohledem na věc ve smyslu - máma má základku, dítě se za ni bude stydět. Tak to prostě nefunguje. Stydět se může i za rodiče vzdělaného, který na něj peče.
To samozřejmě může ![]()
Aha vidíš, tak to já znám děti, spíš puberťáky teda, kteří se rodiči chlubí ( táta je právník, primář, architekt)… Chci jít na medicínu, protože jsem z doktorské rodiny… Tak každý má jinou zkušenost no…
To budou takoví ti „povoláním syn/dcera“ ne? Zlatá mládež?
Musím se zeptat svých dětí jestli vědí, co dělají rodiče jejich kamarádů. Myslím, že nic vědět nebudou. Nepatří mezi zlatou mládež. ![]()
@Antiel Děkuji, podívám se.Jak si ostatní myslí, že nechci tak to není pravda, mě tohle moc trápí, ale vím jakou máme situaci, nemám kam dát mladší dcerku, musím počkat až půjde do školky. Děkuji