Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
13.5.20 08:08
@Kaileee píše:
To jsou takove kecy nepodstatne. Mama za to nemůže, ze ses nechala oplodnit.

Za to ty už jsi byla v 16 adept na vedoucího řízení leteckého provozu, že? To viš, s takovými schopnostmi ti nikdo nesahá ani po kotníky. Ty jsi místní hvězda. Neomylna a hlavně vždy spravedlivá. :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
182
13.5.20 08:09

Panebože, u nás nabíráme do fabriky k pásu lidi se základním vzděláním i středoškoláky. Vzdělání je úplně fuk. Nebo si myslíte, že kdo má střední školu, jde do kanceláře? Stačí, když bude spolehlivá a pracovitá a nikdo vzdělání řešit nebude. Dnes je maturita nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Věk jsem si poupravila, je to to rozmezí, nechci zde psát úplně pravdivé info, co se jmen i věku týče, na řidičák jsem šla opravdu přímo ze školy.

Bla, bla, bla… akorát kecy a když se nad něčím někdo pozastaví, tak to budeme upravovat, jo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Mkilus píše:
Ježíš tady je snad samý zakomplexovany hnup :D no bože tak má paní jen zakladku, stejně není prace pro všechny studovane, a ti co maji maturitu dělají stejnou práci jako ti co ji nemají a ani ucnak. Znám lidi co mají jen zakladku, pracuji ve fabrikach jako ti co maji maturitu! Na výplatu maji i přes 20 tisic. To si myslim je slušné. Nebo prace v obchodě, stejna práce, stejný peniz a je jedno jaká škola. A neni vždy pravda, že člověk dře jak vůl za par korun. Takže za mě pokud člověk pracuje a nesedi na podpoře at ma klidně zakladku. Jak rikam stejně neni prace pro všechny studovane. Proc asi ve fabrikach, v obchodech atd delaji lidi co maji maturity a pod? A nesedi na úřadě, co maji vystudovane atd? :potlesk:

Celých 20 tisíc?! :lol: to je tedy vrchol kariéry :palec: no nevím, tady nikdo jiný kromě zakladatelky žádný komplex nemá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@j.a.n.i1 No mě by zajímalo, jak by jste byla silná vy jako pubertální děvče, když ta nejbližší osoba v životě vás opustila.? Nemáte ani tucha, jak bylo těžké tohle přijmout a postavit se na vlastní nohy, v tu chvíli mi nějaká škola ležela v hlavě

• Citovat
  • Upravit
9935
13.5.20 08:10

Situace je jaká je, dneska už maturita je skoro podmínkou a ani výuční list…budeš to mít hodně těžké, ale nic není nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
13.5.20 08:11
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 No mě by zajímalo, jak by jste byla silná vy jako pubertální děvče, když ta nejbližší osoba v životě vás opustila.? Nemáte ani tucha, jak bylo těžké tohle přijmout a postavit se na vlastní nohy, v tu chvíli mi nějaká škola ležela v hlavě
:mrgreen: uz to zacina byt vtipne… vzdyt od te doby uplynulo dost let a ty pises v uvodu jak se mate dobre. Proc se porad vymlouvas na to, co se delo nez sis poridila prvni dite?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880

Moje mamka ma zakladni vzdelani a pak si udelala kurz sanitarky a sla pracovat a na pracovnim miste v lecebne byla cely zivot. tatka delal ve stejne lecebne zdravotniho bratra. potkali se tam. meli jsme se dobre, jezdili jsme jako deti k mori a mely jsme se sestrou vseho dostatek (rekla bych, ze jsme byly az rozmazlovane).ja mam VŠ a sestra SŠ. ted uz si nasi uzivaji duchod a vzpominaji na svou praci v dobrem. mamka jeste chodi opecovavat jednoho duchodce. ma to jako brigadu jinak by doma nevydrzela. nikdy jsem se za ni nestydela. pracuji take ve zdravotnictvi. mame tam holky sanitarky a jsou super. nikdy jsem se neptala co maji za skolu (mozna ucnak maji, mozna ne). mame tam i sanitare. jeden delal profesora na gymnaziu, ale asi vyhorel, tak sel delat sanitare. treba by tento kurz pro tebe byla moznost prace. podavaji stravu, stelou postele, provadi dezinfekci, pripravuji pacientky k operaci, jezdi pro pradlo a chodi s
odberama do laboratore…uklizecky mame vetsinou z ukrajiny (jedna byla ekonomka a pracovala u nas dokud mela dcerky na VŠ a posilala jim penize. kdyz holky dodelaly skolu, tak se s manzelem vratili domu na Ukrajinu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@Anonymní píše:
@Kaileee Jo takže když se o děti starám jak můžu, mají skoro vše nač si vzpomenou, tak se a mně budou stydět jen proto, že jsem si nedodělala školu jen proto, že jsem si dcerku nechala abych měla jí? Měla jsem rizikové a moje praxe byla náročná, měla jsem i omezení a klidový režim byl prostě na místě

Jenže ty děti to neuvidí takhle. Až budou větší, tak budou srovnávat. To, že jsi nevzdělaná, neznamená, že jsi hloupá. A jak se někteří lidé rádi chlubí dětmi, tak zase některé děti se rády v různém věku chlubí rodiči. Myslím si, že pro svoje děti budeš chtít to nejlepší a možná i aby měly vzdělání, ale když nebudou chtít, tak těžko jim můžeš něco vyčítat, když budeš mít jen ZŠ. A další - píšeš, že mají skoro vše na co si vzpomenou. Jenže ty budeš muset vyvinout mnohem větší úsilí na průměrnou mzdu než ten s tím vyšším vzděláním. Je ti teprve 27, myslím si, že to pořád stojí za to si vzdělání dodělat, i když je to dost nepohodlné a na mě to působí, že se ti spíš nechce. Tobě samotné nevadí, že nic neumíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
13.5.20 08:12
@bonika69 píše:
Panebože, u nás nabíráme do fabriky k pásu lidi se základním vzděláním i středoškoláky. Vzdělání je úplně fuk. Nebo si myslíte, že kdo má střední školu, jde do kanceláře? Stačí, když bude spolehlivá a pracovitá a nikdo vzdělání řešit nebude. Dnes je maturita nic.

Jo a ty vyhodnotíš jako spolehlivého a pracovitého někoho, kdo má základku, 2 děti, je mu 27 a ještě nikdy nepracoval? Já tedy takového kandidáta vyhodnotím jako sakra rizikového a když mi budou sakra chybět lidi, tak mu max. nabídnu DPP, neb z té neplyne nárok na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
13.5.20 08:14
@bonika69 píše:
Panebože, u nás nabíráme do fabriky k pásu lidi se základním vzděláním i středoškoláky. Vzdělání je úplně fuk. Nebo si myslíte, že kdo má střední školu, jde do kanceláře? Stačí, když bude spolehlivá a pracovitá a nikdo vzdělání řešit nebude. Dnes je maturita nic.

Ani v blbem hyundai ted nenabiraji, ze 3 smen jsou 2, v planu spousta volna. A to tam brali fakt skoro kazdeho. I když pochybuju ze zakladatelka bude moct jit na 3 smeny atd. Uvidi se jak to dopadne po krizi. Ale pokud nejake fabriky ted nabiraji jak zbesili tak palec nahoru pro ne, dobre to zvladli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
13.5.20 08:14
@Anonymní píše:

Na jaké vlastní nohy, ty stojíš doteď na manželových… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 08:18

Mám známou, které je 40+. Je již babičkou. Převážnou část svého pracovního života měla se základním vzděláním. Pak si udělala dálkově maturitu. Aktuálně studuje VŠ. Je chytrá i se ZŠ udělala „kariéru“ v obchodě a byla tam vedoucí.
Do práce mi chodí hodně lidí se základním vzděláním. Většinou nic moc. Ale pár jedinců, kteří jsou inteligentní a schopní a školu nedodělali jen kvůli nějaké „mladické blbosti“ se najde. Ti většinou nějakou práci najdou. Kolikrát i slušnou.
Nejhorší jsou pak ti, kteří nemají školu a hlavu prázdnou a pak si vymýšlí při hledání zaměstnání.
Zakladatelko, věř, že hledání práce bude těžké. Nejen kvůli absenci kvalifikace (to by možná pomohl nějaký rekvalifikační kurz), ale taky kvůli absenci praxe. Záleží, zda se budeš ofrfňovat nad manuální prací (např. prodavačka, uklízečka, operátor výroby apod.) nebo ne. Když se někde chytneš a budeš šikovná, tak to bude super. :palec:
Zkus popřemýšlet nad zvýšením kvalifikace nebo i doděláním školy - hledej cestu, jak to udělat, ne jak to nejde. Chápu, že občas je člověk v situaci, kdy to fakt nejde.
Chtěla jsem si na rodičáku dodělat dálkově VŠ, ale prostě rodina nebyla ochotna hlídat. :nevim: :,(

• Citovat
  • Upravit
14313
13.5.20 08:18
@Anonymní píše:
Dobrý den. Prosim ponechat anonym nebo smazat, je to pro mě citlivější než někdo dokáže pochopit.Jsem maminka dvou krásných dětí, je mi 27,jsem vdaná. Mame krásné zázemí, zahrádku, děti mají co potřebují, věnuji se jim, nekouřím, nepiju, jediný problém je, že jsem nevyucena. Školu vím, že si neudělám už, okolnosti zde psát nebudu, ale věřte mi, zkoušela jsem to.No a co nevidět jdu hledat práci a už teď mám stoho ponorkou, dřív jsem nikde nepracovala, s teď už manželem jsem přišla do jiného stavu, když jsem byla na škole. Nevim proč, ale bojím se, že mě nikde nebudou chtít, názory na nevyucene znám, takže se mám na co těšit, :,( je tu take někdo takový?

Myslím že to vůbec nevadí…dnes je tolik práce a málo lidí na ni…do fabrik berou pořád a za dobré peníze do obchodu Kaufland atd též…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 08:20

Prosím můj výše napsaný příspěvek ponechat jako anonym. Osobní údaje o třetích osobách. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová