Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ideální by bylo začít už někde dělat třeba občas noční a ukázat, že jsi šikovná, aby si tě tam pak chtěli nechat. Vy, co se do ní tady navážíte, myslíte si, že kdyby měla gympl a šest let se poflakovala po politologiích a sociologiích a ve výsledku je ani nedodělala, že by byla pro trh práce zajímavější?
Prodavačku, skladnici, uklízečku, dělnici, obsluhu ve stáncích s občerstvením a různé pomocné práce může úplně s klidem dělat, stačí neležet na pracáku a prostě aktivně hledat. I pyramidy typu poradce energetiky, výživy, kosmetiky, pokud jsi ochotná do toho jít, se podle mě na nic neptají, jen to chce být dostatečně aktivní a umět prodat, ale pozor, ať v tom neuvízneš, není to tak růžové, jak se na první pohled může zdát. Hodně štěstí. Podle mě je to skoro jedno, jestli po těch letech ten učňák dodělaný máš nebo ne, chce to nebát se a odmakat začátek. ![]()
Je ten barák psaný na oba, nebo jen na manžela, když ty jsi tam penězi nepřispěla??? Učila jsem kdysi na učňáku a u cukrářek byla i jedna maminka v denním!!! studiu. Hlídala prababička. Manžel měl pustit i nějakou korunu na placené hlídání, abys ten učňák dodělala
anonym, povolání nechci spojovat s nickem.
@Mkilus Přesně tak, známé dcera má též jen základní školu, pracuje v obchodě. Plat?24cisteho… krása.
Moje mamka si musela v 50 letech dodělat školu kvůli práci. Takže nikdy neni pozdě, to že to nešlo do teď, neznamená že to nepůjde v budoucnu až budou děti ve školce, škole nebo jak to teď máš. Jinak se budeš muset smířit s praci za minimální mzdu.
@JancaS84 To vůbec není pravda, základní vzdělání neznamená minimální mzdu. Hloupost.
Ano, i nad tím přemýšlím jak si nějakou školu udělat a alespoň nějaký ten kurz si udělám, ale nemám hlídání takže až bude mladší ve školce tak potom uvidím jaká bude situace.Zakl.
@Kaileee píše:
To jsou takove kecy nepodstatne. Mama za to nemůže, ze ses nechala oplodnit.
Co ty jsi za boží hovádko.. Aspoň teda že máš ty děti na úrovni, předurčené k hodnotnemu životu jako máš i ty sama, abys tu úroveň populace v ČR zvedla..
Zakladatelko můžeš si přes pracak udělat pečovatelsky kurz a starat se o nemohoucí seniory v ústavech nebo docházet k nim domu. Na tuhle práci taky není potřeba kdovíjake vzdělání a pecovatelu je nedostatek.
Online kurzy, naučit se nějaký jazyk, pokud neumíš (to mi třeba přijde užitečnější než maturita)…
@terien co je to hezké místo?
Co když žádná hezká místa nebudou a mnoho lidí bude muset dělat nehezkou práci, ze které bolí ruce, aby měli co jíst? Dyť se z toho zhroutí!!!
Zakladatelko, působíš na mě jako holka do nepohody. Věnuj se dětem, dokud Tě potřebují, a černé myšlenky pusť z hlavy. Až přijde čas chodit do práce, práce se najde. ![]()
@Tecumseh píše:
Tak práci sice seženeš, ale počítej, že budeš makat jako pitomá, samé podřadné práce a za minimální mzdu. A budou s tebou všude zametat.
To je ale kravina, sorry…
Práce pro dělníky je dost a dost a nikdo nekouká na to, jestli máš základku, učňák nebo maturitu. Placená je ta práce taky dobře, často líp než administrativní pipky v kancelářích. A která práce je prosím tě podřadná? Jakože by se měl někdo stydět za to, že pracuje rukama? To snad ne.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Jenže ty děti to neuvidí takhle. Až budou větší, tak budou srovnávat. To, že jsi nevzdělaná, neznamená, že jsi hloupá. A jak se někteří lidé rádi chlubí dětmi, tak zase některé děti se rády v různém věku chlubí rodiči. Myslím si, že pro svoje děti budeš chtít to nejlepší a možná i aby měly vzdělání, ale když nebudou chtít, tak těžko jim můžeš něco vyčítat, když budeš mít jen ZŠ. A další - píšeš, že mají skoro vše na co si vzpomenou. Jenže ty budeš muset vyvinout mnohem větší úsilí na průměrnou mzdu než ten s tím vyšším vzděláním. Je ti teprve 27, myslím si, že to pořád stojí za to si vzdělání dodělat, i když je to dost nepohodlné a na mě to působí, že se ti spíš nechce. Tobě samotné nevadí, že nic neumíš?
To sice jo - ve smyslu To mi ušila máma, to mi vyrobil táta…Obdivují své rodiče, kteří s nimi tráví čas, nezkazí zábavu. Ještě nikdy v životě jsem neslyšela, že by se dítě chlubilo svou mámou, že má máma maturitu nebo je učitelka.
Zakladatelko
A co si najit skolu, ktera nabizi distancni studium? Ucis se pouze doma pres internet a chodis pouze na zkousky jednou za pul roku. Koukni na tuto skolu delta-skola.cz tam to mas krasne popsany, jak to pri zamestnani, v tvem pripade pri rodicaku, funguje. Hlidani resis pouze na zkousky a to jen o vikendech.
@hanka.br. píše:
To sice jo - ve smyslu To mi ušila máma, to mi vyrobil táta…Obdivují své rodiče, kteří s nimi tráví čas, nezkazí zábavu. Ještě nikdy v životě jsem neslyšela, že by se dítě chlubilo svou mámou, že má máma maturitu nebo je učitelka.
Tak to je se rada chlubim mamkou ucitelkou, je to podle me jedno z nejhezčích a zaroven nejtezsich povolani. Ale je pravda ze vesmes se deti chlubi tatinkem policajtem, hasicem atd. ![]()
Taky si můžeš udělat rozšíření ŘP a jezdit busem, nebo nákladním. I v malých městech berou k MHD a umí přizpůsobit pracovní dobu. Sama jezdím s nákladním autem, mám vysokou školu, praxi, ale řidičák C+E mě živí.
Peníze nesrovnatelné s kanceláří a ještě mě to baví. A nebo s malým řidičákem (B) rozvážet autodíly.. Tak jen takový nápad navíc. Hodně štěstí ![]()