Nevyžádaný dárek od prababičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3957
28.3.22 22:46
@Limi123 píše:
@Zuzana5n12Ale jo, taky jsem takové ideály o nehulakaní v restauraci a o nedělání hysteraků na veřejnosti měla. Než jsem si to sama zkusila :-D

A kdyby jen u prvního.. 😂 😂 Já jsem měla ideály i u druhého dítěte. :mrgreen: Už jsem přece zkušená máma a vím čemu se vyhnout.. 😂 😂 Nooo.. Zlaté oči.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :zed: Dcera (2,5 r) je o hodně uvztekanější a umíněnější dítě, než byl syn v jejím věku. Občas přemýšlím, kam ji prodám :mrgreen: :mrgreen: Ne je zlatá, ale není den, aby nehodila alespoň 1× svou pózu uraženosti, protože jsem si dovolila ji říci ne :roll: Zlá máma :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
28.3.22 22:49

@Zuzana5n12 prosím tě, co to tu píšeš za nesmysly? Jaký respekt k odlišnosti a jiným názorům, když ty sama ho naprosto postrádáš a nejsi schopna žádné sebereflexe. O výchově dětí máš teoretické znalosti, které se od praxe většinou dost liší, což sama ale vědět nemůžeš. Víš, ono je pohodlnější jistým věcem ve výchově předcházet, ale na druhou stranu jsou věci, kde prostě rodič, který má za vývoj a zdraví dítěte zodpovědnost, ty hranice nastavit musí. A tahle situace je jednou z nich. Jasně, může ten tablet vzít a dát mu ho za pár let, nebo mu ho nechat a nastavit hranice taky, aby to dítěti neškodilo. Čtyřleté dítě (mám jedno doma), si takovýhle podraz bude pamatovat hodně dlouho, ne-li celý život. Já si dodnes pamatuji, když mi ségra vypáčila krásnou kovovou pokladničku- narozeninový dárek od mého dědy ( kvůli pajdě). Děda zemřel, když mi byly 4 roky. Může mu to paradoxně uškodit víc, něž to nastavení hranic, které ty tu stavíš do té nemoderni postkomunistické doby. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 22:51
@Limi123 píše:
Hele třeba ne. Děti jsou různé, třeba chytí zrovna to zlaté, se kterým se na všem domluvíš.

Pochybuju😂ne nevím malá je zlata. Bylo by to fajn ale ne vždy to jde. Určitě přijdou chvíle a bude jich hodne kdy budu muset zarazit věci a skousnout scénu. Ale musí se ty situace posuzovat individuálně. Ne vše nekompromisně a tvrdé a po.. r se protože jsi jen dítě. Tady se komentuje konkrétní situace. Diskutující mě postavili do role matka co chce vše povolit a je úplně naivní když mysli ze to půjde. Jenže tuto představu si udělali spíše oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14448
28.3.22 22:57

@Zuzana5n12 ty fakt nečítaš čo ti píšu. Ideš si svoje teórie a kto nesúhlasí, tak je starý, zapšklý, neúctivý a netolerantný. Nikto netvrdí (okrem Teba), po..r sa, lebo si len decko. Ale keď sú nejako nastavené pravidlá s elektronikou, tak to všetko nezahodím kvôli darčeku. HOLT to tak je a vzdávam HOLD rodičom, čo si uvedomujú, že sú za decko zodpovední.

Příspěvek upraven 28.03.22 v 23:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 22:58
@Aduš8 píše:
@Zuzana5n12 prosím tě, co to tu píšeš za nesmysly? Jaký respekt k odlišnosti a jiným názorům, když ty sama ho naprosto postrádáš a nejsi schopna žádné sebereflexe. O výchově dětí máš teoretické znalosti, které se od praxe většinou dost liší, což sama ale vědět nemůžeš. Víš, ono je pohodlnější jistým věcem ve výchově předcházet, ale na druhou stranu jsou věci, kde prostě rodič, který má za vývoj a zdraví dítěte zodpovědnost, ty hranice nastavit musí. A tahle situace je jednou z nich. Jasně, může ten tablet vzít a dát mu ho za pár let, nebo mu ho nechat a nastavit hranice taky, aby to dítěti neškodilo. Čtyřleté dítě (mám jedno doma), si takovýhle podraz bude pamatovat hodně dlouho, ne-li celý život. Já si dodnes pamatuji, když mi ségra vypáčila krásnou kovovou pokladničku- narozeninový dárek od mého dědy ( kvůli pajdě). Děda zemřel, když mi byly 4 roky. Může mu to paradoxně uškodit víc, něž to nastavení hranic, které ty tu stavíš do té nemoderni postkomunistické doby. :lol:

Mám pocit že jste četla jeden jediný příspěvek jinak by jste těžko napsala že postrádám respekt k jinému názoru. Tady konkrétně paní jahudk. Několikrát jsem ji napsala že její názor chápu. Akorát si stále obhajují i ten svůj na který ona nechce přistoupit a staví mě do role nášivky která o tom nic nemůže vedet. Přečtěte si to celé pokud chcete urážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 23:01
@jjss píše:
@Zuzana5n12 ty fakt nečítaš čo ti píšu. Ideš si svoje teórie a kto nesúhlasí, tak je starý, zapšklý, neúctivý a netolerantný. Nikto netvrdí (okrem Teba), po..r sa, lebo si len decko. Ale keď sú nejako nastavené pravidlá s elektronikou, tak to všetko nezávidím kvôli darčeku. HOLT to tak je a vzdávam HOLD rodičom, čo si uvedomujú, že sú za decko zodpovední.

Ne kdo nesouhlasí. Spíše ten kdo nechce uznat i jiný názor. Jinak necitam to máte pravdu. Nevím že jste mi již psala zrovna vy. Příspěvek ve slovenštině čtu dnes a reaguji na něj prvne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
28.3.22 23:06

@Zuzana5n12 ano, diskuzi jsem četla celou a díky tomu jsem si vytvořila svůj názor. Všichni se ti celou dobu snaží vysvětlit, že vyhýbat se konfliktům a scénám je pro matku pohodlné, zajistí to někdy i rodinnou pohodu, ale na druhou stranu je to v některých situacích téměř nemožné a navíc nevychovné. A ty je ve finále osočíš z tvrdé výchovy :lol: asi tě hodně překvapí období vzdoru, které dokáže být docela výživné a dítě ti většinou tropí scény, ať se vyhýbáš spouštěčům sebelépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
28.3.22 23:07
@Zuzana5n12 píše: Čtu své příspěvky znova a nikde mi to nevyznělo tak jak píšete. Nemám pocit že bych se do něčeho zamotala, možná jste se zamotala do mých příspěvků vy. A nepochopila co tím vším myslím. Dříve narození s tím budou mít asi kor problém zjišťuji. Nebyli učení respektu k odlišnosti a jiným nazorum. Jedou ve svých zajetych kolejích že pouze za nich bylo vše správně. Pro ty možná budu nezkušena hlavně díky svemu názoru, který oni neuznavaji. Kdyby to bylo opačně a názor bych sdílela stejný jako oni tleskali by mi že i bez toho aniž bych měla vlastní zkušenost mám krásnou jejich pravdu pravdouci Dřív to tak bylo. Vše nalajnovane predpisove tabulkove všichni a všechno stejně. Běda aby nekdo vybocoval nebo měl jiný názor.

Nevím, čemu říkáš “dříve narození”, ale jelikož mám školní děti, zas tak hrozné to se mnou nebude ;) K dalšímu se vyjadřovat nebudu, protože - a to bez pardonu - za to ta slátanina nestojí. Ty jsi tady ta poslední, která by měla mluvit o “respektu k odlišnostem a jiným názorům”… poté, co jsi jednu z uživatelek označila za hloupou, druhou (zcela nesmyslně) za neslušnou a ostatní s tebou nesouhlasící šmahem za staré, zapšklé a nerespektující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
28.3.22 23:07

@Zuzana5n12 ještě bych ráda věděla, kde přesně tě urážím? Máš asi trochu zkreslené vnímání, nebo je to vztahovačnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14448
28.3.22 23:08

@Zuzana5n12 píšem Ti druhýkrát, ale to je jedno. V tej záplave reakcií sa to stratí. Je to presne ako píše @Aduš8 . To dieťa si niekde musí natrénovať „sklamanie“ a že všetko nejde ako ono chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.3.22 23:08

Hele takhle, kdyby to byla bohatá babička a koupila xbox, na kterej nemám nebo iPhone, když má dítě nějaký Xiaomi, tak si řeknu OK, myslela to dobře a dítě to třeba trochu postrčí v kolektivu. Jenže ona se dopředu zeptala, rodiče řekli, že ne a tady už nejde o vhodnost dívání na obrazovku, ale o respekt. My takto odmítli velkou parkovací garáž do synova 10 metrového pokoje, dále pak tabuli na stojanu - ta už byla i zakoupena (my si ji necháme u tebe babi) a kde se nikdo neptal, tak nám přistáli dva ti obří plyšáci k prvním narozeninám. No nevracím to. Ale třeba kdyby nám nakonec tu garáž dali k Vánocům, tak bych ji nejspíš uklidila a prostě bych byla naštvaná. Protože to není o tom, že ty rodiče si to nemohou koupit sami, oni nechtějí. Podobně sladkosti… Tyjatr s vrácením bych nedělala, řekla bych, že se rozbil dítěti nebo nevím, ale naprdnuta bych byla, když řekli dopředu, že to nechtějí doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 23:09
@jjss píše:
@Zuzana5n12 ty fakt nečítaš čo ti píšu. Ideš si svoje teórie a kto nesúhlasí, tak je starý, zapšklý, neúctivý a netolerantný. Nikto netvrdí (okrem Teba), po..r sa, lebo si len decko. Ale keď sú nejako nastavené pravidlá s elektronikou, tak to všetko nezahodím kvôli darčeku. HOLT to tak je a vzdávam HOLD rodičom, čo si uvedomujú, že sú za decko zodpovední.Příspěvek upraven 28.03.22 v 23:00

A nechápu ty urážky a takový rozčarování jen kvůli tomu, že někdo má jiný názor. Přijde vám že já nerespektují cizí názor? Mnohokrát jsem již psala že konkrétně názor jahudk chápu. Opačně jsem se toho nedočkala a asi se ode mě čeká že ho změním a je vám proti srsti že jedu jak kolovratek (ano jedu) když jste mi to přece tolikrát vymluvili a máte ty zkusenosti. Dle vás musím ten názor zákonitě změnit? Ne a ne a ne a pos. r sa😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 23:14
@Aduš8 píše:
@Zuzana5n12 ano, diskuzi jsem četla celou a díky tomu jsem si vytvořila svůj názor. Všichni se ti celou dobu snaží vysvětlit, že vyhýbat se konfliktům a scénám je pro matku pohodlné, zajistí to někdy i rodinnou pohodu, ale na druhou stranu je to v některých situacích téměř nemožné a navíc nevychovné. A ty je ve finále osočíš z tvrdé výchovy :lol: asi tě hodně překvapí období vzdoru, které dokáže být docela výživné a dítě ti většinou tropí scény, ať se vyhýbáš spouštěčům sebelépe.

To jsem psala mnohokrát že je to mnohdy nevyhnutelné (jinými slovy) Proto mám pocit že jste tu diskuzi nečetla celou. Nikoho jsem z tvrdé vychovy neosocila. Ano správně jste napsala všichni se mi něco snaží vysvětlit, posunout a cekaj že to uznam v tom je ten problém nejspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14448
28.3.22 23:14

@Zuzana5n12 o akých urážkach píšeš? Myslíš tie Tvoje voči ostatným a to, že tiež nedokážeš prijať bez rozčarovania iný názor? Možno budeš mať šťastie na submisivne decko a nebudeš musieť ísť do konfliktu, ale ostatní majú aj iné skúsenosti. O po..ani píšeš Ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 23:22
@jjss píše:
@Zuzana5n12 píšem Ti druhýkrát, ale to je jedno. V tej záplave reakcií sa to stratí. Je to presne ako píše @Aduš8 . To dieťa si niekde musí natrénovať „sklamanie“ a že všetko nejde ako ono chce.

Souhlasím s vámi. Dítě si musí natrénovat zklamání ale v této konkrétní situaci mi to nepřijde adekvátní a chtěla bych se takové vyhnout. Nechci brát svému dítěti darek který dostalo. Raději bych tomu předešlá komunikaci s rodinou. Bohužel to zakladatele nevyšlo a sceny malého ji jsou nepříjemné. Můj první příspěvek byl hlavně o tom, že dítě nemusí pochopit proč mu byl tablet odebrán a proč si se svou věci nemůže nakládat jak chce. A v mnoha dalších jsem psala že doufám že mě nikdo do této situace nedostane abych musela brát dítěti jeho věc pac by mi to bylo nepříjemné. A pokud by dostal dost možná bych to sebranim musela řešit. Ale ráda bych se tomu vyhla. Toť celé. Jinak situace na zklamání budou i jiné určitě. Zklamání může zažít když mu něco nepovolím nebo nebudu chtít něco koupit atp. Psala jsem to tu mnohokrát. Pokud jste četla od začátku jistě víte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí