Nevyžádaný dárek od prababičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jahuhudka
29.3.22 21:29
@Lojzísek píše:
Tak nějak o tom dumám celé odpoledne a došla jsem k názoru, že by taková rozhodnutí měla být výsadou rodičů - kdy mobil, zda tablet, jestli televizi do pokojíku atd. atd. Je to součást výchovy a rodiče mají plné právo prosazovat svůj přístup. Rozumní prarodiče je pak v těchto rozhodnutích respektovat. V každé druhé diskuzi zaznívá: „ty jsi matka, tvoje dítě, musíš se vymezit, udělej si to po svém, nenech si do toho mluvit“. Proč by to najednou mělo být jiné? To jsou snad jiné děti? Kdy, jak a za jakých pravidel dítě seznamovat s technologiemi není prkotina, je to dnes poměrně důležitá součást života. A když už rodič určité přání před přízní vysloví, je to docela bezohledné a hloupé je nerespektovat.

Ale zakladatelky dítě přístup ma. Hodinu denně. Jediná změna by tedy byla, ze nebude na počítači, ale na tabletu

• Citovat
  • Upravit
7027
29.3.22 21:37
@jahuhudka píše:
Ale zakladatelky dítě přístup ma. Hodinu denně. Jediná změna by tedy byla, ze nebude na počítači, ale na tabletu

Jasně, ale před babičkou se vyslovila, že ještě (v souladu s manželem) chtějí počkat, že si to nepřejí.. Přijde mi to prostě neomalené, nerespektující a bezohledné. Navíc ty rodiče postaví do situace, kdy je dítě obdarováno, má radost.. no, a co teď. Rozumný rodič se kouše do jazyka, předstírá, že se raduje s dítětem.. Je to ze strany darujícího docela slušná manipulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
29.3.22 21:40
@Šmoulice píše:
Holky a máte tip na nějakou dobrou výukovou aplikaci třeba pro předškoláky?

Vše je od applu, výukové (něco s dopomocí rodiče kvůli čtení), přelom předškolák/ prvnáček: Výukové kartičky, Abeceda, Učení se číslem, Math for kids, Dopravka free, Výuka hodin.
Zábava: Najdi rozdíl (to hrajeme všichni), VideoTouch (i pro malinké, několik druhů), Piškvorky, LogicGamesfork, Unblock ball,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
29.3.22 21:41
@Lojzísek píše:
Jasně, ale před babičkou se vyslovila, že ještě (v souladu s manželem) chtějí počkat, že si to nepřejí.. Přijde mi to prostě neomalené, nerespektující a bezohledné. Navíc ty rodiče postaví do situace, kdy je dítě obdarováno, má radost.. no, a co teď. Rozumný rodič se kouše do jazyka, předstírá, že se raduje s dítětem.. Je to ze strany darujícího docela slušná manipulace.

Už se děsím okamžiku, až se stanu babičkou nebo dokonce prababickou. Budu chtít vnoucatum udělat radost ( z toho pak mít radost i já). A rodiče řeknou nic, jestli chceš něco koupit tak punčochy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
140244
29.3.22 21:43
@jahuhudka píše:
Už se děsím okamžiku, až se stanu babičkou nebo dokonce prababickou. Budu chtít vnoucatum udělat radost ( z toho pak mít radost i já). A rodiče řeknou nic, jestli chceš něco koupit tak punčochy :mrgreen:
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
29.3.22 21:45
@Lojzísek píše:
Tak nějak o tom dumám celé odpoledne a došla jsem k názoru, že by taková rozhodnutí měla být výsadou rodičů - kdy mobil, zda tablet, jestli televizi do pokojíku atd. atd. Je to součást výchovy a rodiče mají plné právo prosazovat svůj přístup. Rozumní prarodiče je pak v těchto rozhodnutích respektovat. V každé druhé diskuzi zaznívá: „ty jsi matka, tvoje dítě, musíš se vymezit, udělej si to po svém, nenech si do toho mluvit“. Proč by to najednou mělo být jiné? To jsou snad jiné děti? Kdy, jak a za jakých pravidel dítě seznamovat s technologiemi není prkotina, je to dnes poměrně důležitá součást života. A když už rodič určité přání před přízní vysloví, je to docela bezohledné a hloupé je nerespektovat.

No to je ten paradox tady. Když napíšeš, že tě babi nerespektuje, a tohle je nedostatek respektu, k rozhodnutí rodičů. Tak se všichni zastanou babi, že jen chtěla udělat radost (jako taky bych nešla vracet dárek, ale chápu to rozhořčení).

Na druhou stranu budou všichni křičet, je to tvé dítě ty rozhoduješ. Copak jsi bl*á nechat si do toho kecat? Ale to jen v případě, že se jedná o tvou matku. Jak jde o tchyni tak nene, tchyně má pravdu. I kdyby nakrásně dělaly totéž.

Spíš bych řekla, že zakladatelka to žene do extrému, kdy chce dárek za každou cenu vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.22 21:48
@KeckaJ píše:
No to je ten paradox tady. Když napíšeš, že tě babi nerespektuje, a tohle je nedostatek respektu, k rozhodnutí rodičů. Tak se všichni zastanou babi, že jen chtěla udělat radost (jako taky bych nešla vracet dárek, ale chápu to rozhořčení).

Na druhou stranu budou všichni křičet, je to tvé dítě ty rozhoduješ. Copak jsi bl*á nechat si do toho kecat? Ale to jen v případě, že se jedná o tvou matku. Jak jde o tchyni tak nene, tchyně má pravdu. I kdyby nakrásně dělaly totéž.

Spíš bych řekla, že zakladatelka to žene do extrému, kdy chce dárek za každou cenu vracet.

Jo, to, co udělala babička je hodně špatně. Ale rodinné vztahy bych kvůli tomu nerušila.

• Citovat
  • Upravit
7027
29.3.22 21:49
@jahuhudka píše:
Už se děsím okamžiku, až se stanu babičkou nebo dokonce prababickou. Budu chtít vnoucatum udělat radost ( z toho pak mít radost i já). A rodiče řeknou nic, jestli chceš něco koupit tak punčochy :mrgreen:

To už je zase hnané do extrému.. Já jsem osobně zažila „překvápka“ v blízkém okolí, kdy dítě dostalo mobil a televizi do pokojíčku přes nesouhlas rodičů. Solidně to poškodilo vztahy a já to prostě chápu. Válcovat takhle rodiče a prosazovat svoji vůli přes tu jejich není rozumná cesta. A pořád doufám, že lze vymyslet i lepší dárek, než je tablet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
29.3.22 21:50
@jahuhudka píše:

Spíš jde o to aspoň respektovat rozhodnutí toho rodiče, že tohle ne.

Asi ti to žádná babi nedělala, ale zkus si představit, že někdo dělá vše jen proto, aby to udělal opačně než chceš ty.

Příklad: Nedávejte prosím 1,5 letemu dítěti klobásu. Bude mu zle. O vteřinu později odejde na WC a slyšíš. Na broučku vem si. Maminka ti nic nedovolí… :roll:
A pak se ještě diví, proč jsi naštvaná. :,(

Podobné je to i s tabletem, rodiče řekli ne. Babi na truc koupila. Naprosto chápu rozhořčení, ale neběžela bych ho vracet, spíš bych se hryzla do jazyka a doufala, že si ho neuhryznu… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
29.3.22 21:51

Kdyz se vratim na zacatek. To je tak zbytecne vyhrocena situace. Babi nemela tablet davat, ale kdyz uz ho dala, tak s nim necham dite na narozeniny pohrat a druhy den nastavim pravidla. Co je za problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
29.3.22 21:54
@Lojzísek píše:
To už je zase hnané do extrému.. Já jsem osobně zažila „překvápka“ v blízkém okolí, kdy dítě dostalo mobil a televizi do pokojíčku přes nesouhlas rodičů. Solidně to poškodilo vztahy a já to prostě chápu. Válcovat takhle rodiče a prosazovat svoji vůli přes tu jejich není rozumná cesta. A pořád doufám, že lze vymyslet i lepší dárek, než je tablet..

Jenže tohle už předpokládá vůli babičky nějakým způsobem se přizpůsobit. Což většinou stáří lidé nechtějí. Ba naopak, přizpůsobit se mají mladí. Oni totiž své dítě vůbec neznají… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
30.3.22 07:01
@Lojzísek píše:
@jahuhudka píše:

Se jich neptej. Anebo jednoduše, ty dáš návrh, rodiče vznesou protinávrh, no a ty si vybereš to svoje. Ty i oni máte stejné právo.
Tady to drama je úplně směšné. Tak děcko stejně sedí půl hodiny denně na počítači. Tak bude tu půlhodinu sedět na tabletu. Co se změní? Nic. Ale to ne, je potřeba babičku zjebat na tři doby, že si dovolila nerespektovat jejich přání. A zkazila jim radost z dortu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
30.3.22 07:02

@KeckaJ evidentně ne. Protože děcko bylo z tabletu nadšené a ostatní dárky šly bokem. Čili babička se trefila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
30.3.22 08:17
@KeckaJ píše:
Spíš jde o to aspoň respektovat rozhodnutí toho rodiče, že tohle ne.

Asi ti to žádná babi nedělala, ale zkus si představit, že někdo dělá vše jen proto, aby to udělal opačně než chceš ty.

Příklad: Nedávejte prosím 1,5 letemu dítěti klobásu. Bude mu zle. O vteřinu později odejde na WC a slyšíš. Na broučku vem si. Maminka ti nic nedovolí… :roll:
A pak se ještě diví, proč jsi naštvaná. :,(

Podobné je to i s tabletem, rodiče řekli ne. Babi na truc koupila. Naprosto chápu rozhořčení, ale neběžela bych ho vracet, spíš bych se hryzla do jazyka a doufala, že si ho neuhryznu… :kytka:

Víš a mě to přijde spíš jako příklad, kdy babička má zakázané dát dítěti 3 lentilky, i když rodičů mu dávají celou krabičku každý den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
30.3.22 08:20

@KeckaJ A bylo mu zle po té klobáse? Jen se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí