Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@myskalucka píše:
Proč zlodějka? Vždyť ony/oni si to sami nepočítali a servírka je nechala odejít. Pokud by bylo něco nezaplaceno, tak je vůbec neměla nechat odejít. Tím pádem, když bez problémů odešli, tak byl jejich účet zaplacen.
Ale takhle servírka evidentně nepřemýšlí. Myslím, že majitel by měl vědět, že mu nějaká oprsklá servírka kazí pověst vinárny.
@radkka píše:
Ale takhle servírka evidentně nepřemýšlí. Myslím, že majitel by měl vědět, že mu nějaká oprsklá servírka kazí pověst vinárny.
Však to tu píšu už několikrát. Okamžitě dát vše na facebook, i s printem, že to je opravdu od servírky, a žádej na FB vysvětlení, jak je možné, že se servírka domáhá doplatku za víno přes facebook.
@Blekota píše:
Však to tu píšu už několikrát. Okamžitě dát vše na facebook, i s printem, že to je opravdu od servírky, a žádej na FB vysvětlení, jak je možné, že se servírka domáhá doplatku za víno přes facebook.
Však ten komentář také nebyl adresován tobě.
@myskalucka píše:
Proč zlodějka? Vždyť ony/oni si to sami nepočítali a servírka je nechala odejít. Pokud by bylo něco nezaplaceno, tak je vůbec neměla nechat odejít. Tím pádem, když bez problémů odešli, tak byl jejich účet zaplacen.
já to chápu ale pro tu servírku je to prostě člověk který nezaplatil svoji útratu. Proto je potřeba důrazná akce, ale rozhodně né hysterka co si to jde vyřídit se servírkou večer ve vinárně před hostama.
@jakanas píše:
@Ignáciejá to chápu ale pro tu servírku je to prostě člověk který nezaplatil svoji útratu. Proto je potřeba důrazná akce, ale rozhodně né hysterka co si to jde vyřídit se servírkou večer ve vinárně před hostama.
Tak pokud ji u toho stolu zbylo 260 Kč, tak to měl zaplatit poslední odcházející. Pokud ho nechala odejít, tak tím je pro mě účet vyrovnán ( zaplacen ).
Pro mě by bylo také vyrovnáno, protože: a) nejsem povinna počítat svou útratu, maximálně servírce nahlásím, co platím, pokud je lístek společný pro celý stůl, b) kdyby to bylo opačně, jak tady někdo zmínil, a servírka špatně vydala, přičemž by se zákazník druhý den hlásil, že mu chybí prachy, odešel by s nepořízenou a ještě by si za ním někdo ťukal na čelo.
@jakanas píše:
@Ignáciejá to chápu ale pro tu servírku je to prostě člověk který nezaplatil svoji útratu. Proto je potřeba důrazná akce, ale rozhodně né hysterka co si to jde vyřídit se servírkou večer ve vinárně před hostama.
Pokud slečna nedokáže spočítat útratu a chybí jí víc než dvě stovky, tak by se měla vrátit na základku a ne dělat servírku. Účet byl vyřízen a tím to hasne, že je hloupá je její problém.
EDIT: Nikdo neříká, že má jít ječet na servírku před hosty
Nedělej z toho drama.
@jakanas píše:
Ale já pořád nechápu to slovo hysterka. Napsala jsem, že bych jí to důrazně řekla, ne ječela jak protržená. A klidně před hosty, aspoň by si útratu pohlídali. Myslíš, že kdyby to bylo opačně, tak by servírka zákazníka naháněla, že ho ošidila?
@Ignácie píše:
Ale já pořád nechápu to slovo hysterka. Napsala jsem, že bych jí to důrazně řekla, ne ječela jak protržená. A klidně před hosty, aspoň by si útratu pohlídali. Myslíš, že kdyby to bylo opačně, tak by servírka zákazníka naháněla, že ho ošidila?
Svatá pravda ![]()
Já k mateřské dělám brigádne servírku a já treba jednoho hosta nahanela, všechno jsem teda měla dobře sečtené, akorát mi šéfová Zapomela sdělit, že je akce ( sleva ) na jídlo a já mu to počítala, tak jak cena byla napsána v jideláku, takže jsem pana nahanela kvůli 132 - Kč. Mohla jsem si to nechat a dělat mrtvého brouka, ale už bych se asi do konce zivota nevyspala
pán mi nakonec přinesl obr čokoládu, protože s tímhle fakt nepočítal, neslo mu o ty peníze, ale o princip… Ve finále ta čokoška stala skoro stejne jako já mu vrátila ![]()
@Marion84 píše:
Já k mateřské dělám brigádne servírku a já treba jednoho hosta nahanela, všechno jsem teda měla dobře sečtené, akorát mi šéfová Zapomela sdělit, že je akce ( sleva ) na jídlo a já mu to počítala, tak jak cena byla napsána v jideláku, takže jsem pana nahanela kvůli 132 - Kč. Mohla jsem si to nechat a dělat mrtvého brouka, ale už bych se asi do konce zivota nevyspalapán mi nakonec přinesl obr čokoládu, protože s tímhle fakt nepočítal, neslo mu o ty peníze, ale o princip… Ve finále ta čokoška stala skoro stejne jako já mu vrátila
ale to je kapánek rozdíl ![]()
Kdyby servírka naháněla zákazníka přes fb, protože by mu chtěla vrátit třeba stovku, protože bylo třeba něco počítáno 2×, nebo co já vím, taky by byla aféra, jak je možný, že si servírka dovolí kontaktovat přes fb?
Každopádně ale když se sekla, měla to dát ze svého. Je to její chyba. Neměla kontaktovat NIJAK.
Ale když už kontaktovala, tak osobně, fb, tlefon - to mi přijde buřt. Vždyť je fb naprosto veřejná síť. Na fb bych jí slušně odepsala, že si to měla spočítat včera atd… a dál to absolutně neřešila.
@Mirabe1ka Jelikoz jsme odjeli na vikend mimo mesto tak tam zajdeme ve stejne sestave v pondeli, at nam slecna vysvetli kde je chyba, pred majitelem. Kdyby nebyla rezervace na jmeno tak by nemela po kom patrat. Jeste jsme cekali az zaplatime vsechny, kdyby nahodou na listku neco zbylo tak aby se to vyresilo hned, protoze tohobbylo hodne a mohlo by se stat ze se zapomene na dzbanek vody, ale ze by se zapomnelo na dva dzbanky vina (dle ceny) je divne..
Že jí hanba nefackuje
Kolik jí je? A taky by mě zajímalo, jakým stylem to napsala… Kdyby alespoň s velkou omluvou, že zjistila, že se spletla a zda byste se mohla stavit a vyřídit to, tak bych možná přihmouřila oko, ale i tak je to prostě vrchol neslušnosti a drzosti mno ![]()